Våningssäng Med Lådor: Modeller Med Trappor, Med Trappsteg, Med Hyllor För Förvaring, Monteringsanvisningar

Innehållsförteckning:

Video: Våningssäng Med Lådor: Modeller Med Trappor, Med Trappsteg, Med Hyllor För Förvaring, Monteringsanvisningar

Video: Våningssäng Med Lådor: Modeller Med Trappor, Med Trappsteg, Med Hyllor För Förvaring, Monteringsanvisningar
Video: Best Affordable Bunk Bed with Trundle Review! 2024, April
Våningssäng Med Lådor: Modeller Med Trappor, Med Trappsteg, Med Hyllor För Förvaring, Monteringsanvisningar
Våningssäng Med Lådor: Modeller Med Trappor, Med Trappsteg, Med Hyllor För Förvaring, Monteringsanvisningar
Anonim

Våningssängen är en riktig upptäckt för de flesta familjer. Sådana möbler är perfekta för barn i alla åldrar (från förskola till ungdom) och naturligtvis vuxna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Våningssängarnas popularitet beror på deras ovanliga design och speciella användbarhet. Fördelarna med sådana modeller kan säkert kallas:

  • Pris. Även en liten budget är acceptabel för att köpa sådana möbler, så vem som helst har råd med loftsängar. Även om prisklassen varierar mycket beroende på vissa indikatorer;
  • En mängd olika sovplatser. Sängen kan ha en sovplats, två eller fler;
  • Förekomsten av en lekplats. Den andra nivån kan fortfarande användas som en leknivå, om designen föreslår det;
  • Lagringsutrymme. Lådor är dessutom utformade för förvaring av saker (sängkläder eller leksaker);
  • Sparar utrymme. På grund av sin lilla storlek upptar sängarna ett litet område, vilket gör att det mesta av det användbara området är fritt;
  • Multifunktionalitet. En sovplats kan säkert kombineras med ett arbetsområde, där ett bord, stol och hyllor kommer att placeras, eller med en garderob;
  • Olika material. Naturligt eller metalliskt. Valet beror på ägarens preferenser;
  • Utseende. Absolut vilket tema som helst kan förkroppsligas i design.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Möjliga nackdelar inkluderar:

  • Åldersbegränsningar. För för små barn fungerar inte sådana sängar;
  • Risken för skada. Om du försummar beteendereglerna i sådana strukturer kan du bli skadad;
  • Brist på rörlighet. Den fasta vikten gör det osannolikt att du kan flytta en sådan säng i rummet;
  • Särskilda förutsättningar för byte av sängkläder. För att fylla lakanet - du måste vänja dig vid det; du kan hantera örngott och påslakan utanför den andra nivån;
  • Lågt i tak. Ägarna till dem kommer inte att vara särskilt bekväma med en sådan säng.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer är det värt att överväga viktiga punkter:

  • Säkerhet . Sängen måste ha en solid struktur. Alla element måste klara rätt belastning. Det är önskvärt att möblerna fixeras på väggen. Om det är en sovplats för ett barn måste du ta hand om sidornas höjd, de ska vara minst 35 cm från madrassens översta punkt. Du kan också installera avtagbara fästen som inte tillåter barnet att falla från en höjd. Det bör noteras att strukturen inte ska ha skarpa hörn;
  • Material (redigera) … De måste vara pålitliga, okänsliga för solljus, utan tvekan måste produkten vara miljövänlig. Enkel vård spelar också en viktig roll;
  • Höjd … Ägaren till den övre delen ska känna sig bekväm, inte bara i det böjda läget, utan också i sittläget. Håller med, att stötta upp taket med toppen av huvudet är en ganska tveksam idé;
  • Omvandling . Om sängen köps för ett barn, kommer denna nyans av mekanismen att vara mycket användbar. När han växer upp kommer sovplatsen också att anpassas efter hans behov.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Valet av prover är extremt varierat, tänk på de vanligaste typerna:

2 våningssängar med två bäddar . I sådana modeller är sovytorna belägna ovanför varandra eller något förskjutna. Första våningen kan antingen vara en säng eller en soffa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med stege … Lämplig för tonåringar och vuxna. Stegen kan placeras strikt vinkelrätt mot golvet, eller så kan den ha en liten lutning. I det första fallet tar trappan inte plats, i det andra blir det lite mer bekvämt, trots det ockuperade området, vilket kommer att vara minimalt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med steg … För små barn, det mest föredragna alternativet. Eftersom stegen är hållbara och bekväma inkluderar fördelarna med stegen möjligheten att göra inbyggda lådor för att lagra små saker i dem. Det kommer att vara bekvämt för ett barn att gå ner för trappan, sömnigt; ett utmärkt tillägg till säkerheten kan tillskrivas installationen av räcken eller räcken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med förvaringslådor . Ett bestämt plus som kommer att vara lämpligt i alla stilbeslut. Det kan finnas flera lådor. De kan användas för att lagra sängkläder, vardagsartiklar, personliga föremål. En säng med tre lådor är den mest bekväma och funktionella.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med hyllor … De kan placeras på den första nivån, fästas på väggen, och på den övre nivån kommer dock hyllorna på andra våningen att vara små för att inte dölja det redan begränsade utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med garderob … Skåpets storlek bör väljas utifrån rummets storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enkelsäng, loftsäng eller enkelsäng … Om du bara behöver frigöra utrymme i rummet är det rätt beslutet att lyfta upp sängen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Varje rum kommer att ha sina egna parametrar för en våningssäng med lådor. Nyckelpunkten kommer att vara formen och närvaron av medföljande element. Sängen ska inte stödja taket.

Sängens höjd bestäms enligt följande-en person i sittande ställning måste ha minst 20-30 cm ledigt utrymme ovanför huvudet. Om modellen väljs av ett barn, räcker det med 150-180 cm längd. För en vuxen kommer längdindikatorn att vara 180-210 cm. Kajbredden på den andra nivån kan variera från 60 till 160 cm.

Bild
Bild

Sovplatsen på första våningen kan skilja sig väsentligt från den andra. Om den första nivån är avsedd för ett barn kommer standardstorlekarna att vara:

  • Från 0 till 3 år räcker det med en sovplats på 120x60 cm;
  • Från 3 till 5 år gamla, storlekarna skiljer sig något 140x70 cm, 160x70 cm, 190x80 cm;
  • För medelålders skolelever är sovplatsernas dimensioner 190x80 cm, 200x90 cm. Dessa parametrar motsvarar också vuxna enkelsängar;
  • För ett gift par motsvarar standardstorleken 200x140 cm. Du kan göra en kaj enligt individuella parametrar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Våningssängars praktiska och popularitet är viktiga faktorer när du väljer. Vi vet redan hur vi ska besluta om en modell, med hänsyn till alla dess egenskaper. En viktig roll spelas av både utseende och tillhörighet till rummets allmänna stil. Rummets designfunktioner kräver en lämplig sängtyp. Låt oss analysera rums stilriktningar och lämpliga möbelalternativ:

Klassisk … I denna uppfattning upptar hela möbelgruppen minimiarea. Den ovanliga strukturen av trä gör det möjligt att föreställa sig att det också finns ett sovrum i rummet, som går in via breda steg, i vilka lådor för användbara bagateller är inbyggda. Tack vare ljusa nyanser verkar headsetet nästan inte ta plats och lämnar mitten av rummet fritt. Det finns ett arbetsområde med en lekplats under sängen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modern … Balanserad och gedigen stil för ett barnrum. Den mörka träfärgen framhäver framgångsrikt sängens form och ger en speciell stämning. Lådor i denna modell finns på sidan av stegen. Räcken i form av skärmar tillhandahålls.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Loft … Metallstrukturen med sitt karakteristiska tegelverk och minimala tillbehör återskapar perfekt den industriella stilen. Kalla gråtoner späds ut av en ljus skarlet matta som ger dynamik till interiören. Stegar är mycket bekväma när två barn bor i rummet.

Bild
Bild

Provence … Lugna ljusa toner uppdaterar barnens sovrum, lockiga balustrar och snidade ben ger sängen en rustik stil. Lampan och textilierna ser ekologiska ut. Att rengöra golven under denna modell är ganska enkelt, vilket är ett plus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Högteknologisk . Samtida stil med den senaste utvecklingen. Möbelgruppen har tre sovplatser, medan det ockuperade området minimeras. Setet innehåller en garderob som går ihop med det inre av rummet, förvaringslådor som ligger under sängen och hyllor för böcker och souvenirer. Färgschemat är dämpat, perfekt för avkoppling.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ekostil … Naturmaterial och naturlighet betonar stilens djup. Icke-prickiga nyanser med dekoration av växter kommer att skapa mysighet och en slags enhet med naturen. Det finns en lekplats under loftsängen, komplett med ritbord. Sidorna saknas i den här modellen, vilket indikerar en ganska vuxen ålder för ägaren av denna säng.

Bild
Bild
Bild
Bild

Marint tema … Havskustens friska bris, älskad av många, kommer att ge rummet lugn och ro, och samtidigt låter den unga kaptenen inte bli uttråkad. Designen med lådor och en lutande stege gör att ett barns fantasi kan vandra och föreställa sig sig själv på ett fartyg. Interiören kompletteras härligt av textilier och leksaker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plats för prinsessan . Själva ömheten bosatte sig i ett rum med en sådan inredning. Vilken tjej som helst kommer att känna sig som en underbar liten dam. Den utdragbara sängen på hjul kommer att vara bekväm och lätt att använda. Lådor och en hylla för saker låter dig dölja dina smycken och olika små saker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Superhjälterum . Varje pojke vill rädda hela världen och känna sig som en extraordinär person. Stilen i ett rum med lämpliga förutsättningar är inte svårt att skapa. En säng med sidor av neutrala toner, ljusa accenter på linne och en bungee kommer att göra dina hjältar till riktiga supermän.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett rum för flera barn . Att montera tre eller fler barn i ett rum utan att kränka var och en av dem är inte en svår uppgift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrum för en tonåring … Den ovanliga designen av en våningssäng, upphängd av kedjor från taket, störtar i lätt uppror och fascinerar med sin geometri.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och även flera alternativ för sängar för vuxna

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Boende alternativ i interiören

Du kan placera sängen på vilket lämpligt sätt som helst, huvudregeln i detta fall är att rummets proportioner följs. En överdimensionerad säng passar inte ett litet sovrum och en för blygsam säng passar knappast in i ett stort rum. En våningssäng är den perfekta lösningen för små lägenheter eller rum med ett stort antal människor!

Rekommenderad: