Välja Säng (125 Bilder): Moderna Pallbäddar, Inbyggd Mjuk Modell Med Madrass

Innehållsförteckning:

Video: Välja Säng (125 Bilder): Moderna Pallbäddar, Inbyggd Mjuk Modell Med Madrass

Video: Välja Säng (125 Bilder): Moderna Pallbäddar, Inbyggd Mjuk Modell Med Madrass
Video: 30 DIY Recycled Pallet Bed Frame Designs 2024, Maj
Välja Säng (125 Bilder): Moderna Pallbäddar, Inbyggd Mjuk Modell Med Madrass
Välja Säng (125 Bilder): Moderna Pallbäddar, Inbyggd Mjuk Modell Med Madrass
Anonim

En person tillbringar en tredjedel av sitt liv i en dröm och det är på sängen som hälften av framgången med nattåterhämtning beror. Dessutom är denna möbel central för inredningen i sovrummet. Därför är det så viktigt att välja rätt säng för att göra din vistelse den mest effektiva, och utformningen av rummet är harmonisk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Sängen är en struktur som består av en ram (två ryggar och sidopaneler) och en ram för madrassen. Trots denna enkla konstruktion är olika utföranden och utföranden möjliga. På grund av detta finns det ett stort antal typer av sängar.

Den allra första klassificeringen gäller typen av stödstruktur. Det finns totalt tre alternativ:

  • ramen hängs på ryggstödet vid sänggavel och ben, så de är grunden för produkten;
  • ramen är ett bärande stöd, och ryggstöden läggs därefter över på den. Den kan ha ben eller en fast yta direkt på golvet;
  • stödet är basen på benen, och ramen är inte ansluten till den. I själva verket är det bara ett "fall", ett yttre skal.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också olika typer av själva basen, på vilken madrassen sedan läggs:

  • metall rustning mesh … Av dess fördelar bör en lång livslängd lyftas fram. På grund av det faktum att själva strukturen inte har en stor indikator på styvhet, börjar den så småningom böja sig under en persons vikt;
  • träplankor eller den så kallade lamellbasen … De har tillräcklig styvhet, och därför kan vi säga att sängar med en sådan bas är ortopediska. Ju fler skenor och desto mindre avstånd mellan dem, desto starkare struktur och desto större belastning kan den tåla;
  • arkpanel . Oftast är den gjord av plywood, MDF eller spånskiva. Bland fördelarna med en sådan bas är det låga priset. Bland nackdelarna - sådana plåtmaterial är instabila för tunga belastningar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika variationer är möjliga i sängelementets grundelement - vid sänggaveln och vid fotbrädan . Till att börja med kan sänggaveln vara närvarande eller helt frånvarande. Dess närvaro gör sängen mer bekväm, eftersom du lätt kan sitta på den halvt sittande och kuddarna inte faller på golvet. Om sänggaveln saknas kan en vägg ersätta den. Dessutom kan den antingen vara en integrerad del av strukturen eller vara ett separat element. I detta fall är sänggaveln oftast fäst på väggen och sängen rör sig redan upp till den.

Sänggaveln i sig kan vara låg eller hög, olika i form, dekorativ design. Den är gjord av samma material som ramen, eller annat material används - från textilklädsel till spegelpaneler.

Det finns många variationer, eftersom sänggaveln är en av de viktigaste accentelementen i hela sängen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I moderna, särskilt minimalistiska modeller, är foten ofta frånvarande. Det är övervägande mindre och mindre märkbart än sänggavel. Det kan antingen vara en enda panel eller en smidd produkt med mönster. På vissa modeller kan du hitta en sänggavel som är ansluten till en sidopanel istället för en fotbräda. En sådan säng kan placeras i hörnet, medan det kommer att visa sig luta sig mot någon av väggarna och inte frysa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns två huvudformer av sängramar. Det mest klassiska och vanliga är rektangulärt. En sådan modell är lätt att placera i ett rum mot en vägg, eftersom den har raka linjer och tydliga vinklar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Runda och ovala sängar är ett originalt alternativ som inte är standard. En ovanlig sängmodell kan bli inredningens huvuddekoration, men det är svårt att placera den i ett rum, särskilt ett litet. Trots att sådana sängar oftast är stora, med en diameter på upp till två meter, är det inte lika bekvämt att passa på det tillsammans som på en klassisk rektangulär.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sängtyperna kan delas upp efter deras funktionalitet. Först och främst är någon av dem en plats att vila och sova. Det finns dock modeller med hyllor och lådor för förvaring av sängkläder. Lagringsutrymme kan antingen vara inbyggt eller anslutet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta säljs sängar med en madrass inkluderad, vilket sparar betydligt tid och ansträngning, eftersom du inte behöver shoppa dessutom. Totalt finns det flera huvudtyper som används för en kaj:

  • vadderad madrass . Dess tveklösa plus är dess låga kostnad. Bland nackdelarna är gradvis rullning av materialet, vilket leder till stötar på ytan. En sådan defekt är påtaglig, så med tiden blir det obehagligt att sova;
  • madrass baserad på skumgummi och dess analoger . Trots det ursprungliga materialets mjukhet är det från dem som ganska stela ortopediska modeller tillverkas. Bland nackdelarna finns en kort livslängd;
  • vårmadrass , som är både anslutna och oberoende av varandra. Beroende på design kan de ha olika grader av styvhet. Boxfjädrar kommer att vara ett bra köp för dem som har problem med ryggen;
  • vattenmadrass . Vatten eller vätskor baserade på det används som fyllmedel. Denna typ används inte ofta, eftersom den är ganska svår att använda, besvärlig och har effekten av att sova på vågor, det vill säga att den väsentligt anstränger den vestibulära apparaten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom klassiska sängar, i modern tid finns det ovanliga modeller: transformerande eller utrustade med den senaste tekniken. Dessutom är de förstnämnda inte begränsade till alternativet med öppningsbart lock. Så det finns en spjälsäng "6 i 1 ", som med hjälp av enkla manipulationer kan vara: en rund eller oval säng, ett skötbord, en soffa, en lekhage, ett bord med stolar. En säng som denna sparar både pengar och plats i sovrummet.

Bild
Bild

Det finns sängar med fjärrkontroll . Motorer är fästa på ramen på sådana modeller, som sätter huvud- och benzonerna i rörelse, höjer dem och sänker dem. Ibland finns det en mekanism som kan skapa en massageeffekt. Med hjälp av en sådan säng kan du justera höjden på zonerna, med hänsyn till preferenser och fysiska egenskaper. Bland nackdelarna är behovet av att ta med ett uttag eller adapter till sängen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Smarta sängar fortfarande inte används i stor utsträckning, vilket först och främst är förknippat med den höga kostnaden. Sådana "smarta" modeller läser information från en person direkt under sömnen och ändrar madrassens form beroende på förändringen i kroppsposition. Vissa kan justera temperaturen på locket, vilket gör det mer bekvämt och höja huvudområdet på egen hand vid snarkning av den sovande.

Dessutom kan sängen analysera en persons sömn genom att läsa pulsen, antalet kupper per natt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Slutligen kan sängtyperna klassificeras även efter inredningen: dess närvaro eller frånvaro . Denna kategori omfattar inte bara utformningen av de synliga elementen - sänggavel, fotbräda och sidopaneler, som kan vara av trä, metall, klädda med tyg. Tillbehören inkluderar också till exempel baldakin. Sådana modeller är skrymmande och lämpliga i stora sovrum, men de skapar en speciell lyxig atmosfär.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Barnsängar är särskilt original, som ofta tar ganska gissade former av leksaker, seriefigurer och andra föremål. Till exempel en populär modell i form av en racerbil. Det finns också mjuka, utan madrasser, som påminner om stora kuddar, till exempel en Pokemon -säng. Men för spädbarn är det oftast enkelt, så säkert och bekvämt som möjligt, med höga sidor, till exempel en säng "Mishutka".

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt överenskommelse

Det finns en vaggbädd för nyfödda. Hon har inte bara höga sidor så att barnet inte faller, utan har också flera lägen - stillastående och svängande. Vissa modeller är automatiserade, så du behöver inte lägga din egen tid på att gunga ditt barn innan du lägger dig. Naturligtvis går mekaniska program smidigt och har ett litet rörelseomfång.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett lönsamt köp blir en transformerande säng, som kan förvandlas från en vagga till ett skötbord eller lekhage. Det finns modeller som innehåller ännu fler funktioner. De uppfyller alla nödvändiga kriterier för en babyvagga, samtidigt som de sparar ledigt utrymme i sovrummet.

Bild
Bild

För tvillingar under de första månaderna av livet är en säng för två ganska lämpliga, men med tiden kommer frågan om en extrasäng fortfarande att dyka upp. Du kan titta på en modell som är större än vanligt, och i mitten delas av en mjuk rulle. I detta fall kommer varje bebis att ha sin egen plats, och de kommer inte att störa varandra.

Om utrymme tillåter kan du omedelbart köpa två separata eller enkelsängar. Fördelen med dubbel är att de är billigare än två separata, och många är också utrustade med en svängmekanism. Men baksidan är att även i karantän kommer det att vara problematiskt att separera barnen i olika rum, eftersom det är omöjligt att skilja en säng från en annan.

Du bör tänka på att byta säng för ett barn när det når tre år. Förutom den klassiska singelmodellen med en sida, som måste ändras med tiden, växer det sängar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Totalt finns det två huvudtyper av glidmodeller:

  • från 0 till 10 år . Inledningsvis ser det ut som en spjälsäng för en nyfödd, ofta komplett med ett skötbord och byrå. Med tiden kan vaggan transformeras - ta bort några av stängslen, sänk botten, lägg till nödvändiga centimeter i längd med en kantsten och ett bord. I sin ursprungliga form är måtten på en sådan modell 120x60cm, och maximalt efter alla ändringar är 160x70cm;
  • från 3 till 15 år . Detta är en hel säng med en glidmekanism. När barnet växer läggs den transformerande delen fram mer och mer. Den ursprungliga bredden på en sådan säng är större än den förra modellen - 80-90 cm. Vissa modeller är utrustade med extra förvaringslådor, avtagbara och stationära sidor. Således är denna modell lämplig för både ett barn som bara lär sig allt, liksom för en skolpojke och tonåring.
Bild
Bild
Bild
Bild

För barn finns ofta temansängar, som inte bara kommer att dekorera interiören, utan också hjälper till att uttrycka sin individualitet. För flickor och pojkar bäddar de sängar i form av bilar, djur, fartyg. Med tiden kommer en sådan modell att förlora sin relevans, men under en tid kommer den att bli inte bara en plats att sova, utan också komma till nytta för att spela.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ju äldre barnet blir, desto oftare tenderar han till de klassiska sängalternativen. En tonåring bör köpa en fullfjädrad singel eller en och en och en halv version. Om lägenheten är liten och det finns många hyresgäster, bör du titta närmare på koj- och trippelmodellerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

För små utrymmen är den ergonomiska lösningen garderob säng , vikning mot väggen. En sådan modell fungerar med hjälp av en lyftfjädermekanism. Det finns alla grundstorlekar - från små spjälsängar till dubbelsängar. När sängen dras in i väggen förblir dekorativa skåpdörrar på utsidan. Oftast är det omöjligt att öppna dem, och deras närvaro beror på sovplatsens förklädnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns flera typer av inbyggda sängar:

  • horisontellt, i sidled intill väggen;
  • vertikal, sänggavel i kontakt med väggen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa tillverkare komplicerar designen genom att utrusta väggsängen med ett bord, spegel, soffa, förvaringsutrymme. Oftast är kostnaden för att lyfta sängar lägre än för varje möbel separat. Men för många väcker denna modell oro på grund av vikningsmekanismen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stigbäddskategorin innehåller många modeller avsedda för olika tillfällen. En våningssäng är lämplig när två barn, tonåringar eller vuxna bor i rummet. Detta alternativ sparar utrymme och ofta pengar.

Det finns också en modell med tre våningar, till exempel från IKEA-företaget.

Du kan göra en tre-nivå struktur med en extra golvplattform, som vanligtvis glider under den nedre nivån. I vissa fall har den en lyftmekanism, vilket gör den till en fullvärdig dubbelsäng eller trippelbädd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Loftsängen är också en två våningar, men det finns ledigt utrymme under sängen. Denna design är ergonomisk, eftersom den låter dig skapa ett arbetsområde, ett litet bibliotek, en garderob, en verkstad under sovplatsen. Barnmodeller av loftsängar med en rutschkana är helt kapabla att hålla barnet upptaget med spelet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de ovanliga typerna med en stege kan kallas en gångjärnssäng. Det är en stationär plattform som är fixerad i taket med pålitliga fästelement. Det finns helt ledigt utrymme under sängen. Detta alternativ är endast relevant om lägenheten har högt i tak. En annan typ av monterad modell är en plattform som rör sig upp och ner längs väggfästena. För enkelhets skull är skenorna utrustade med ett motviktssystem eller en helautomatisk mekanism.

Nackdelen med nästan alla dessa sängar är förknippad med besväret som uppstår vid byte av sängkläder. Det är också värt att förstå att för att lägga dig måste du antingen sänka sängplatsen eller ta dig till den med trappor.

Vissa loftsängar i metall har den obehagliga egenskapen att skaka märkbart vid varje rörelse på madrassen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de ursprungliga sängarna finns den bakgrundsbelysta modellen. De vanligaste LED -lamporna är längs basen och kanten. En krans av glödlampor är också möjlig. Dämpat ljus kan skapa en unik intim atmosfär i sovrummet.

Ett mer standard men mycket bekvämt designalternativ är modulära möbler. Det är en uppsättning grundläggande inredningsartiklar gjorda i samma stil. Oftast finns en säng, tillsammans med en garderob eller byrå, i alla moduluppsättningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

En säng med plats för förvaring av sängkläder kommer att vara ett användbart förvärv inte bara för en liten lägenhet, utan också för någon annan. Vanliga alternativ inkluderar bashyllor, lådor och ett fack under madrassen. Det finns modeller med mezzanine ovanför sänggaveln.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

Valet av sängens färg bör direkt bero på den övergripande interiören, nyanser och koncept som redan finns i den:

  • Du kan göra designen helt neutral skala , lägg till små accenter eller spela på kontraster.
  • Även möjligt svartvit version , när dekoration och möbler kompletterar varandra, sammanfallande i färg, men olika i nyanser.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det mest traditionella alternativet för en säng är naturlig träig eller imitera den . Denna kategori inkluderar alla nyanser av brunt: både ljust träigt, såsom al, och mer intensiv, mörk valnöt. Med en kontrasterande inredning väljs ljusa ytor och neutrala möbler, eller omvänt basväggarna och golvet, men sängen, garderober, bord är rika och färgglada.

Bild
Bild
Bild
Bild

Onaturligt för trä, men neutralt i färgspektrumet - det här är vitt, grått och svart . Den första är den mest populära i lantlig stil, skandinavisk, Provence. Dessutom är vitt ganska rikt på nyanser - från varmt, ganska jämnt beige, till kallt med blåhet. Grått har också många nyanser med olika mättnader, men svart är en ganska kategorisk färg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Materialen från vilka sängarna är gjorda utsätts för all slags behandling, inklusive färgning. Tack vare detta kan du hitta modeller med röd, rosa, grön, blå ram , och i allmänhet finns det inga begränsningar för möjliga färger. Dessutom finns det en sådan variation inte bara för barn- och tonårssängar. Många stilar möjliggör en så ovanlig färg på möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Totalt finns det tre huvudmaterial från vilka sängar är gjorda. Var och en har sin egen uppsättning egenskaper, egenskaper och utseende, vilket är lämpligt för en viss stil.

En vanlig variant sedan antiken är ett träd . Ett stort urval av olika arter gör naturliga sängar prisvärda. Bland de billiga typerna är massiv tall och gran, och sängar gjorda av bok, ek, mahogny, ask är särskilt dyra. Ädla raser är inte bara starka och hållbara, utan har också höga estetiska egenskaper på grund av deras struktur, naturliga mönster, nyans och till och med arom. Du kan ofta hitta sängar gjorda av exotiska arter, till exempel rotting, teak, wenge.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Raser klassificeras inte bara efter deras adel och höga kostnader, utan också efter deras hårdhet. Bland de mjuka arterna finns lind, tall, gran, al, asp. Bland de hårda finns ek, bok, ask. Mjuk sten lämpar sig för all bearbetning, men den utsätts också lätt för mekaniska skador. Grov hantering kan orsaka flis och sprickor och grader i obehandlat trä.

Defekter kan också uppstå om möblerna är tillverkade av material av låg kvalitet som har gått igenom fel bearbetningssteg. Därför bör hela träytan noggrant inspekteras för utbuktningar och oegentligheter. För möbler, ta torkat trä utan sprickor och knutar. Oftast är det slipat, lackerat, men färgning, vaxning, visuell åldrande är också möjligt. Dessutom kan detta material dekoreras med snidning, färgning och imitation av strukturen hos dyrare raser.

När du köper en dekorerad träsäng rekommenderas det att ta en uppsättning andra möbler från samma ras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt inte bara vilken typ av trä som tas, utan också i vilken specifik form. Oftast är den gjord av brädor, vilket gör strukturen lakonisk, lätt och utåt jämn. Det är en klassisk modell som passar in i alla inställningar. En mycket mer originalversion av stockar, som är idealisk för lantlig stil. Trädet i denna form ser massivt ut, varför sängen i sig är ganska krånglig. Denna visuella funktion försämrar inte materialets förmåga att göra den övergripande rustika atmosfären mysig. Timmerbäddar kan inte hittas i stora kedjebutiker, men de kan hittas från privata hantverkare eller beställas från dem.

Vissa stockmodeller förenklas så mycket som möjligt i sin design - de består av de viktigaste strukturella elementen utan främmande delar. Fantasy sängmodeller ser mycket ut som en saga håla gjord av snags.

Denna effekt underlättas främst av ryggstöd gjorda av utsmyckade, ojämna stockar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyligen har sängar gjorda av pallar, eller, som de också kallas, pallar, blivit särskilt populära på grund av deras ovanliga utseende och tillgänglighet. Ofta är de gjorda för hand eller beställda från mästarna. De främsta fördelarna är det låga priset och det snygga utseendet. Bland nackdelarna är behovet av att organiskt passa in sådant material i det övergripande interiören. Detta kan göras med hjälp av andra möbler i liknande stil, till exempel kan du sätta ett soffbord av pallar.

Innan pallarna blir en enda struktur slipas och lackeras eller målas pallarna. En sådan säng kan imitera färgen på en ädel ras eller vara ovanlig ljus, till exempel turkos. De kvalitetsmässigt mest lämpliga är pallar med EUR- och EPAL -märken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metall är ett ganska prisvärt och billigt material . Sängens struktur kan smides eller svetsas. Den första metoden låter dig göra invecklade mönster som passar en mängd olika designstilar. Den största fördelen med detta material är dess styrka och förmåga att klara stora belastningar även med sin egen låga vikt. Dessutom är sådana möbler lätta att ta hand om, eftersom det räcker med att bara torka av dem med en trasa.

Oftast används aluminium och stål för tillverkning av möbler. Den första typen är lättare, men dyrare, och stål är motsatsen. Metall kan bearbetas på alla möjliga sätt, till exempel nickel, färg, krom, och kan också utsättas för designer -smide. Tack vare detta kan dessa sängar läggas in i interiören i alla stilar, från högteknologi till land.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sängar av träbaserade paneler blir mer och mer populära och efterfrågade . Det finns flera typer totalt, men deras väsen handlar om att pressa materialet och applicera det översta lagret - träfaner eller film. Dessa plattor är ihåliga på insidan och minskar därigenom produkternas vikt. Den tveklösa fördelen är den låga kostnaden.

Det finns totalt fyra typer av träbaserade paneler:

  • Spånskiva - trä-rakning. Limmade och sedan pressade spån eller tyrsa. Det är mycket viktigt att köpa sådana möbler från betrodda företag och butiker, eftersom varor av låg kvalitet kan vara giftiga på grund av dåligt lim. När det gäller styrka är materialet inte sämre än tallmassivet.
  • Spånskiva - laminerad spånskiva. Ovanifrån är den täckt med plast, en film med ett trämönster. Tack vare laminering är materialet motståndskraftigt mot mindre mekaniska skador. Spånskiva är billigare än spånskiva.
  • MDF - fiberplatta av sågspån som är bunden med paraffin och lignin. Tack vare denna komposition anses materialet vara miljövänligt. MDF lämpar sig för manipulation med bearbetning, så det kan ges olika former, imitera carving. Detta material är hållbart, håller länge, medan det har ett lågt pris.
  • Träfiberskiva - fiberplatta. Den är gjord av trädamm med våtpressningsmetoden. Oftast finns fiberboard i sänglådor, eftersom det inte är lämpligt för att skapa ramar. På grund av pressmetoden kan materialet inte vara tjockt. Ena sidan av plattan är grov, och den andra är täckt med folie eller laminat.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa detaljer, som sänggavel, kan klädas med textilier. Oftast används läder, sammet, gabardin, jacquard, velour, gobeläng, flock, chenille för dessa ändamål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Det finns vissa storleksstandarder som är mest optimala och bekväma. Totalt är de indelade i fyra kategorier och skiljer sig från varandra i bredd och längd:

  • enkelsängar … Ganska smala modeller upp till 100 cm breda. Storlekar 90x190 och 100x190 cm anses vara optimala för en person med medelhöjd och vikt. Denna bredd är tillräckligt för att känna sig bekväm på natten, och sådana möbler sparar utrymme. Det finns också längre alternativ, till exempel 80x200, 90x200 cm;
  • ett och ett halvt sover … Sängar med en bredd på 120 cm-140 cm. Modellerna 120x200 och 120x190 cm anses vara acceptabla för en person, men 160x190 cm är lämpliga även för två;
  • dubbel … Bredden på sådana sängar börjar från 160 cm till 200 cm. Det bästa alternativet är 180x200 cm, eftersom två av dem lätt kommer att passa och känna sig bekväma på den här;
  • kunglig … Mer än 200 cm bred. Denna modell är endast acceptabel i en stor lägenhet och sovrum, annars tar det allt ledigt utrymme.

Den optimala längden för en vuxen anses vara 190 - 200 cm. Babysängarnas dimensioner är mycket mindre. För skolbarn och ungdomar räcker 180 cm i längd och 80-90 cm i bredd, och för de minsta storlekarna är 60x140 cm lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Storlekskriterierna tar också hänsyn till sängens höjd. På många sätt, när man väljer, bör man ta hänsyn till ägarens fysiologiska egenskaper. Höga människor kommer helt enkelt att ha det obekvämt att sitta ner och resa sig från en mycket låg modell. Det finns totalt tre alternativ:

  • låg - från 20 till 30 cm;
  • medium - upp till 60 cm;
  • hög - 70-90 cm.

Normalt mäts dimensioner i centimeter, mindre ofta i millimeter och tum. Värdena för bredd och längd kan också förändras på platser. En säng på 90x200 cm och 2000x900 mm är dock i stort sett samma sak, så du behöver bara noggrant studera storlekslinjalen i en viss katalog för att bättre navigera när du väljer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design och stilar

De vackraste och lyxigaste sängarna är designade med stil " klassisk " … Denna riktning innebär en demonstration av hög status, även viss arrogans. Det är därför som sovplatsen i en sådan interiör är solid, massiv, ofta dekorerad med pelare, en baldakin, spektakulära sniderier på benen och en sänggavel. Du kan också hitta modeller med inläggning och strass. Du kan hitta många modeller med mjuk klädsel tillverkad av dyra material som sammet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möbler i stilar som t.ex. " Eco" och "country "tvärtom är det enkelt. Det bör framkalla associationer med bylivet, enhet med naturen, anspråkslös komfort. Det finns så mycket naturligt som möjligt i sängens design, och det gäller allt: material, färger och design.

I”eko” -riktning används inte metall, spånskiva, plast alls. "Land" har fler riktningar, där vissa länders nationella särdrag sätter sina spår. Till exempel, på ett enkelt sätt, välkomnar sofistikerad "Provence" böjda sänggavlar av metall. Den engelska stilen är mindre romantisk och mer jordnära. I sängarnas design finns detaljer med smide eller massiva element av naturligt ädelträ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna trender är snygga, minimalistiska och oftast saknar de många dekorativa tekniker, till exempel snidade och smidda smycken. Minimalism lakonisk, men samtidigt bekväm, även om vi talar om en säng utan rygg. Stil " högteknologisk " så urbaniserad som möjligt, teknisk och original. Möblerna har strikta geometriska former, och själva materialen fungerar som inredning och inte någon bearbetning. Denna riktning välkomnar plast, metall, glas.

Stil " loft " börjar njuta av popularitet, trots att det är både lakoniskt och ovanligt på samma gång. Det är relaterat till den industriella riktningen, men mer bohemiskt. Inom gränserna för denna stil kan du hitta både minimalistiska träsängar och massiva stålsängar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

En och samma modell kan passa en person och vara absolut kontraindicerad för en annan:

  • Först och främst, när du köper, bör du ta reda på exakt vilken storlek på möbler du behöver . Dessutom bör man ta hänsyn till både måtten på rummet där sängen kommer att stå och personens fysiska egenskaper. För att beräkna rätt längd måste du lägga till 15-20 cm till höjden på den framtida ägaren. Du kan kontrollera om bredden är lämplig på ett enkelt sätt: ligga på sängen, lägg händerna bakom huvudet och se om din armbågarna når sidopanelerna. Om de rör, bör du välja en säng med en större bredd. Sänghöjden är lämplig om madrassen på sängbotten når nivån på personens knän. I vissa fall kan du välja högre modeller, särskilt om det finns hälsoproblem.
  • Det är viktigt att sängen inte bara är lämplig för fysiska egenskaper, utan också av hög kvalitet i sig . För att kontrollera köpet för detta kriterium bör du noggrant undersöka alla element. Huvudytan, oavsett material och bearbetningsmetod, måste vara plan. Det händer att det målade materialet bubblar, stoppade med tyg - borst, det finns sprickor i träet och flis på metallen. Alla dessa defekter ska inte vara, eftersom de minskar sängens livslängd.
  • Vid fogarna på delarna ska det inte finnas några synliga limfläckar . Alla ben måste vara lika långa och stå lika på golvet. Inredningen på sänggavel och fotbräda kan vara asymmetrisk, även om den enligt designerns avsikt borde. Lådorna måste vara tätt stängda och inte fastna. Det är också viktigt hur fast fästelementen håller, oavsett om de dinglar.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Elite -sängar kännetecknas av sin speciella förfining, högsta klass, kvalitet och motsvarande pris .… För dem väljs oftast de dyraste trädarterna, till exempel ek, bok, körsbär och klädsel - silke, ekoläder. Ofta görs lyxmöbler på beställning, medan de bara arbetar med miljövänliga material. Trots allt detta bör du också vara försiktig med att köpa en elitsäng, kontrollera varje detalj och föremålets skick som helhet.
  • Sängar i ekonomiklass är gjorda av billiga material - massiv tall och gran, träbaserade paneler, vilket gör möbler billigare. Trots den låga kostnaden ska möbler fortfarande vara av hög kvalitet. Vid osäkerhet hos säljaren och butiken är det bättre att undvika att köpa en säng från spånskiva, eftersom detta material kan avge skadliga ångor om det är felaktigt producerat.
  • När du köper en säng, överväga det inre av sovrummet och dess storlek . I ett stort rum kan du vända dig om och skämma bort dig själv med en king size-modell, men i ett litet kan du begränsa dig till en enda. Om du behöver spara utrymme bör du titta närmare på transformerande sängar. Moderna modeller kan monteras och förklädas som en vägg, garderob, utan att störa användningen av rummet under dagen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Boende alternativ

Oavsett rummets storlek och inredningsstilen finns det flera rekommendationer för sängens placering. Först och främst är de associerade med funktionerna i layouten och allmän komfort:

  • Sängen ska inte placeras bredvid dörröppningen . eller mot väggen där han är. Detta beror främst på psykologi och ångest från situationen när någon kommer in i rummet. Samtidigt är det värt att undvika platsen bakom dörren, för då kommer den inkommande personen inte att synas direkt.
  • Ska inte röra viloplatsen bredvid fönstren för att undvika överhettning från värmesystemet eller förkylning från utkast. För att undvika irritation från främmande ljud bör sängen inte placeras mot väggen bakom som det finns ett kök, ett badrum, ett badrum. Vid tunna väggar och bullriga grannar bör du också placera den längre från den intilliggande väggen.
  • Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt det som ligger ovanför sängen . Snedtak eller takbjälkar, massiv ljuskrona, lådor och hyllor kommer att vara alarmerande. Överdrivet obehag uppstår när du ser din egen reflektion i spegeln från sängen. Du bör inte placera en sovplats bredvid uttag, elektroniska enheter. Foten ska inte vila mot väggen, då skapas en obekväm begränsning av rummets betraktningsvinkel.
  • Avståndet till sängen i rummet måste vara minst 60 cm … Om vi talar om två hyresgäster i sovrummet, måste var och en av dem ha fri tillgång till varje sida. Om sängen är för en, kan den placeras längs väggen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men i en liten lägenhet, som är mindre än 12 kvm. m, är det inte alltid möjligt att följa rekommendationerna, eftersom det helt enkelt inte finns tillräckligt med utrymme. Till att börja med, även i det minsta sovrummet eller rummet, rekommenderas att lägga en säng, inte en soffa.

  • I ett litet sovrum ska sängen placeras tvärs över , att visuellt öka utrymmet, och för att göra detta är närmare fönstret. Det händer att rummets bredd inte överstiger 2,5 m, det vill säga det är smalt, långsträckt. I det här fallet finns det ingen annan utväg än att lägga sängen längs väggen så att ett tillvägagångssätt till det är öppet. Om värmesystemet är reglerat i lägenheten, och fönstren är täta och inte tillåter drag, kan du lägga sängen med din sänggavel mot fönstret.
  • I enrumslägenheter och studiolägenheter fungerar rummet som sovrum och vardagsrum samtidigt. För att skapa en mer bekväm atmosfär kan rummet zoneras . Stäng sängen med en skärm eller gardin, gipsskivvägg, massiv bokhylla. Dessutom, om rummet är litet, ska bara sängen vara kvar i sovrummet och arbetsplatsen ska vara ordnad i vardagsrummet.
  • Inte alla designers delar konceptet med synlig rymdzon. Många råder att ge upp riktiga partitioner, och istället använd olika nyanser och texturer för efterbehandling .
  • Genom att placera en säng på balkongen kan du organisera både ett extra gäst sovrum och en plats att koppla av . Till att börja med måste du ordna rummet och göra det lämpligt för att sova-isolera golv och väggar, sätt ett högkvalitativt tvåglasfönster och stäng även fönstren med gardiner eller persienner.
  • Eftersom balkonger ofta är små i bredd kan det vara svårt att hitta en säng där. Oftast är det lättare att göra skräddarsydda möbler enligt specifika mått . Lämpliga modeller inkluderar en podium med en madrass, en konvertibel garderobssäng, vikning från väggen. De sparar betydligt utrymme och gör att du kan använda den för andra ändamål. Podiet kan höljas ut för att lagra sängkläder.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära tillverkare och recensioner

Den kinesiska möbelmarknaden är främst inriktad på den västerländska konsumenten, så produkterna skapas enligt skisser av europeiska designers:

  • Bland de berömda fabrikerna och salongerna finns Kinwai, Four Seasons Furniture, Songdream, The BHS .
  • Det finns många recensioner om ett rimligt pris Kinesiska möbler , ägarna noterar dess höga kvalitet. Vissa har dock sett sängar av lågkvalitativt material med defekter.

Vid beställning från officiella sidor direkt från Kina kan leveransen ta lång tid.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Många letar efter och beställer möbler från Malaysia främst på grund av materialet. För tillverkning av sängar tar hantverkare ofta ett givea -träd, det vill säga ett gummiträd. Denna art jämförs med ek på grund av dess höga slitstyrka och hårdhet. Utåt har givea en jämn och naturlig gradientfärg. Priserna på malaysiska sängar varierar - från 8 till 80 tusen rubel. Bland recensionerna hittar man ofta komplimanger för möblernas vackra utseende och samtidigt inte särskilt höga priser. Negativa känslor är endast förknippade med skillnaden mellan färgerna på den verkliga modellen och fotot i onlinekatalogen.
  • Möbler från japanska tillverkare ganska lakoniskt och minimalistiskt, samtidigt elegant. Låga sängar, som påminner om nationell tatami och futon, är en populär modell. Dessutom är kostnaden för sådana sängar inte särskilt hög. Bland de välkända japanska tillverkarna som säljer möbler i Ryssland finns en fabrik Matsuoka .
Bild
Bild
Bild
Bild

Särskilt populära är Europeiska möbeltillverkare . Italien är känt för sina avancerade produkter, tillverkade av designerskisser och högkvalitativa material. Bland kända märken - Bolzan Letti, MD House, Vaccari International . Franska fabriker för tillverkning av sängar föredrar naturmaterial, praktiska och mångsidiga former, i design dras de inte mot kontraster. Tillverkare inkluderar Ambiance Cozy, Collection Pierre, Grange .

Europeiska sängar har fått bra recensioner avseende kvalitet, hållbarhet och elegant utseende. Samtidigt skiljer sig prispolicyn åt och du kan hitta bra alternativ till en genomsnittlig kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Amerikanska tillverkare bädda sängar som kombinerar klassiskt och modernt. De skapar möbler som inte tappar sin relevans genom åren. Kända företag som t.ex. Ashley, Drexel Heritage, Bernhardt, Vanguard Furniture … Köpare älskar originaliteten i sängarnas design och form, liksom det rimliga priset.
  • Bland de fabriker som ligger närmare Ryssland är det värt att lyfta fram de vitryska . Produkterna i detta land orsakar många beundrande recensioner. Kunderna är nöjda med utseendet, stor variation och utmärkt kvalitet. Bland kända tillverkare - Zarya, Forest Deco Group, Gomeldrev, Pinskdrev, Bobruiskmebel .

Rekommenderad: