Dubbelsängar (113 Bilder): Vita Dubbelmodeller Med Madrass

Innehållsförteckning:

Video: Dubbelsängar (113 Bilder): Vita Dubbelmodeller Med Madrass

Video: Dubbelsängar (113 Bilder): Vita Dubbelmodeller Med Madrass
Video: A Passion for Beds - Hästens Sängar AB 2024, Maj
Dubbelsängar (113 Bilder): Vita Dubbelmodeller Med Madrass
Dubbelsängar (113 Bilder): Vita Dubbelmodeller Med Madrass
Anonim

Sängen är huvuddetaljen i sovrummet. Sådana möbler ska inte bara vara vackra och av hög kvalitet, utan också bekväma. Bekväma dubbelsängar är bland de mest populära och efterfrågade. Lyckligtvis producerar moderna tillverkare en mängd olika tvåsitsiga modeller och utrustar dem med olika funktionella delar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Vanligtvis är dubbelsängar rymliga och mycket bekväma. De passar perfekt i många miljöer, från klassisk till modern. Oftast är sådana interiörartiklar utrustade med stora och rymliga linnelådor. De är installerade i botten eller sidan av sängen. Sådana tillägg är mycket användbara, särskilt om sovrumsytan inte är särskilt stor. I dem kan du bekvämt placera inte bara sängkläder, filtar och kuddar, utan också andra föremål som ägarna till hemmet inte hittade en lämplig plats för.

Bild
Bild

Det är mycket lätt att välja en madrass för sådana möbler. Moderna "dubbelsovning" är utrustade med pålitliga underlag med trälamell. Sådana baser är utformade för installation av en ortopedisk madrass av hög kvalitet. Experter rekommenderar att du kontaktar just sådana sängar, eftersom de inte bara är de mest bekväma, men också användbara för ryggraden.

Du kan välja en bekväm dubbelmodell för ett rum i alla storlekar. Idag är det i möbelbutiker möjligt att hitta produkter i olika storlekar och utföranden. De mest populära är naturligtvis de klassiska rektangulära alternativen. Men det finns sovrumsmöbler och andra modifikationer. Det kan till exempel vara en intressant vinklad eller rundad modell.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller och vyer

Dubbla kopior presenteras i ett stort sortiment idag. Du kan välja rätt produkt för både vuxen- och barnrum. Låt oss titta närmare på alla möjliga typer av dubbelsängar:

Oftast i interiörer finns en standard dubbelsäng med rektangulär form . Sådana modeller kommer aldrig att förlora sin relevans, eftersom de har ett enkelt och attraktivt utseende. Som regel är sådana modeller billiga, eftersom de inte har ytterligare installerade mekanismer och reservdelar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Den ursprungliga runda sängen har en kreativ design . Som regel ingår madrassen med sådana modeller och har också en rund form. Sådana möbler ser särskilt organiska ut i moderna interiörer. De installeras inte bara i stadslägenheter, utan också i hus eller lantgårdar. Du kan återuppliva interiören och göra den mer harmonisk med en hängande rund säng. Sådana möbler ligger en bit från golvet. Sådana sängar fästs i taket på olika sätt, beroende på kajens vikt och takets finish.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Dubbelsängen kan ha en sänggavel eller inte . Dessa delar är tillverkade av olika material och har olika design. Klassiska alternativ är vanliga, där sänggavel är en förlängning av sängramen. Det finns också sådana produkter där sänggaveln är en separat del och fästs på väggen ovanför sängen. Väggdekoration kan också spela rollen som en sänggavel i sovrumsmöbler. Till exempel ser sovrums interiörer intressanta ut, där vackra träpaneler är installerade på väggen istället för vanliga sänggavlar.

Bild
Bild

Dubbelsängar är ofta gjorda med olika extra element . Så kopior med en eller tre ryggar, mjuka sidor eller sidoryg är mycket efterfrågade idag. Sådana detaljer kan inte bara ha vanliga geometriska former och kantiga kanter. Sängar med vågiga sidor och ryggar ser original och elegant ut. De kan också kompletteras med eleganta snidade kompositioner.

Bild
Bild

Sådana element kan visuellt göra en dubbelsäng större och skrymmande, så sådana möbler bör väljas noggrant. Det rekommenderas inte att placera produkter med höga och tjocka sidofångare i ett litet sovrum. De kan verka överviktiga under dessa förhållanden:

Hörnsängar är bekväma och praktiska … Som regel är de utrustade med tre eller två omkretsstötfångare. Designers rekommenderar inte att placera sådana möbler i den centrala delen av rummet eller bort från väggar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den mest framgångsrika platsen för en hörnsäng kommer att vara ett av de fria hörnen i sovrummet.

Bild
Bild

Istället för en vanlig säng i sovrummet kan du sätta en bäddsoffa eller en stol . Sådana mjuka transformerande möbler viks eller rullas ut, beroende på mekanismen. Soffor och fåtöljer med extra sovplatser kan också ha en ortopedisk bas på vilken en bekväm ortopedisk madrass kan läggas.

Bild
Bild

Oftast väljs soffor och stolar för små sovrum. I ett icke-separerbart tillstånd verkar sådana möbler kompakta och till och med miniatyr. Om du utökar de enkla mekanismerna kommer du att se en rymlig sovplats för två personer:

Dubbla flytande sängar har en intressant och futuristisk design . De är fästa på väggen på ett visst avstånd från golvet. I sådana modeller hittar du inga ytterligare stöd eller ben.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

För ett sovrum med två barn är en våningssäng idealisk . Sådana modeller är ofta utrustade med bekväma trappor eller trappsteg för enkel åtkomst till andra våningen. Moderna tillverkare producerar tvålagersmodeller, kompletterade med flera rymliga lådor och garderober där du kan förvara sängkläder, babykläder och leksaker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Nyligen har multifunktionella väggar dykt upp på möbelmarknaden, där det finns en hopfällbar säng inbyggd i en nisch, samt bekväma garderober och hyllor .… Kanten i sådana strukturer kan enkelt avlägsnas med hjälp av en enkel vikningsmekanism. Vikningssängarnas orientering är vanligtvis horisontell. Men det finns också uppsättningar med vertikala sängplatser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Fällbara sängar och bäddsoffor är vanliga idag . I sådana möbler lyfts basen med madrassen med hjälp av speciella lyftmekanismer. I den nedre delen finns en rymlig öppen nisch där du kan lagra skrymmande föremål eller sängkläder.

Bild
Bild

Trenden de senaste åren är hemgjorda prefabricerade sängar gjorda av träpallar av trä . Sådana inredningsartiklar verkar bara vara opålitliga och ömtåliga. Faktum är att du troligen tröttnar på sådana möbler än att misslyckas. Pallbädden monteras av separata pallar (6-12 bitar), anslutna till varandra med självgängande skruvar. Sådana mönster är hopfällbara och enkla att ändra om du vill.

Sådana hemlagade alternativ kan vara låga och ligger på golvet. Men du kan också göra en högre säng av pallar med ben. Enkla och originella möbler av träpallar kan ha en fotgavel och en sänggavel. Baserna i sådana modeller är olika. Madrassen kan enkelt läggas på pallarnas yta, som på en fast, styv bas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa människor installerar en bas med lameller i sådana mönster och lägger en ortopedisk madrass på den.

Bild
Bild

Stora laster tål dubbelsängar utrustade med förstärkta underställ . I sådana mönster är lamellerna belägna nära varandra, vilket gör att du optimalt kan fördela belastningen på sängen. Det rekommenderas att välja sådana alternativ för personer vars vikt når 100 kg eller mer.

Bild
Bild

Konfigurationsalternativ

Dubbelsängar kan ha olika konfigurationer. Vissa företag erbjuder självval av nödvändiga tillägg till sovrumsmöbler. Låt oss titta närmare på vilka detaljer moderna dubbelsängar kan utrustas med:

Sängar med sängbord är praktiska . På dem kan du placera bordslampor, prylar, böcker och andra nödvändiga små saker som människor försöker hålla närmare sängen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Himmelssängarna har en riktigt fantastisk design . Sådana tillägg har olika mönster och är dekorerade med olika tyger. Charmiga inredningsdetaljer är lämpliga för både vuxna och barns sovrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inredningen i sovrummet blir mer organisk och komplett om den kompletteras med en dubbelsäng med en sängenhet eller sängmodulen . Dessa delar kan vara av olika dimensioner och utrustade med lådor, hyllor eller inbyggda nischer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan fräscha upp miljön med en säng med ett ljus … Oftast installeras sådana dekorativa element längst ner eller på sidan av sovrumsmöblerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dubbelsängar med massage är multifunktionella . Som regel har denna funktion i sovrumsmöbler flera grader av intensitet och styrs av en fjärrkontroll.

Bild
Bild

Dubbelsängar kan kompletteras inte bara med klassiska sängbord, utan också med originalhängande sängbord … Som regel är dessa delar en förlängning av en stor sänggavel och ligger en bit över golvbeläggningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

Möbler i vitt har en uppfriskande effekt. En säng av denna färg kommer att vara i harmoni med många ensembler. Men glöm inte att vita färger visuellt kan göra möbler större och tyngre, så det rekommenderas inte att placera dem i ett litet sovrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den svarta dubbelsängen är trendig och attraktiv. Sådana möbler ser särskilt imponerande och attraktiva ut mot en kontrasterande bakgrund. Till exempel kan väggar vara vita, beige eller grädde. Wenges naturliga färg är dyr och snygg.

Bild
Bild

Möbler i denna nyans kommer att se harmoniska ut i ett rum med väggdekoration i känsliga, djupa eller ljusa färger.

Bild
Bild

En ljusblå säng är idealisk för en levande och kreativ miljö. Denna färg ser spektakulär ut tillsammans med vita, grädde, choklad, blå och turkosa nyanser. Möbler i al- och mjölkekfärger är universella. Dessa naturliga nyanser har en lugnande effekt och är perfekta för sovrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

En röd säng kommer att se saftig och rik ut i interiören. Men du bör vara försiktig med sådana möbler. En sådan färg, särskilt om den har en ljus nyans, kan irritera ägarna till hemmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Sängar är gjorda av både dyra naturliga och billigare konstgjorda material.

De mest miljövänliga och attraktiva modellerna är gjorda av naturligt trä .… Oftast används vid tillverkning av sängar massiv furu, hållbar och hållbar ek, bok, billig björk, ädel wenge, lättor etc. Sådana möbler tillfredsställer kunderna inte bara med lång livslängd, utan också med utmärkta prestandaegenskaper.. Det naturliga trämaterialet avger en behaglig och lugnande doft som fyller hela rummet.

Trä har också utmärkta termiska egenskaper. Så under låga temperaturer blir en säng av naturmaterial inte kall, och under varma förhållanden överhettas den inte. Sådana möbler är inte billiga, och inte alla konsumenter kan köpa dem.

Bild
Bild

Billigare sängar är gjorda av spånskiva, plywood eller MDF .… Dessa interiörartiklar ser attraktiva ut, men är mindre slitstarka och hållbara. Dessutom är spånskiva ett giftigt material, eftersom formaldehydhartser som är hälsofarliga används vid tillverkningen.

Bild
Bild

Stålsängar är de mest hållbara och slitstarka .… Men tyvärr kommer möbler tillverkade av sådant material inte att se organiska ut i alla stilar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Följande material används oftast för klädsel i dubbelsängar:

  • Läder … Lädermodeller är dyra och hållbara och hållbara.
  • Ekoläder . Detta högteknologiska material är elastiskt och mjukt vid beröring. Sängar av eko-läder ser lite annorlunda ut än skinnsängar, men de är billigare.
  • Konstläder … Klädseln är tät, men mindre slitstark. Konstläder tolererar inte extrema temperaturer. Sprickor kan också dyka upp på ytan med tiden.
  • Textil … För tygfinish används material som velour, jacquard, plysch, gobeläng, chenille, mikrofiber oftast.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Kojens längd ska vara 20 cm längre än personens höjd. Den längsta är en stor säng med en längd på 210 cm. Den är perfekt för en användare med en höjd av 190 cm. Den vanligaste är sängar med måtten 160x200 cm. För en sådan modell är det enkelt att välja madrass och säng Linné.

Sovplatser med måtten 200x210 och 200x220 cm är breda och rymliga. För små rum är det bättre att välja smalare alternativ. Standarden för dubbelsängars höjd är 45 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära stilar och mönster

För varje stilistisk riktning kan du välja de perfekta möblerna:

För en lätt och känslig Provence -stil en enkel och naturlig träsäng, dekorerad med sängkläder i mjuka färger, är perfekt.

Bild
Bild

För sofistikerade klassiker du kan plocka upp större och tyngre mörka trämöbler (med eller utan lack). Snidade fotbrädor och sänggavlar kommer att se harmoniska ut i en sådan miljö.

Bild
Bild
Bild
Bild

Art Nouveau en säng med vanliga och enkla former kommer att se ekologisk ut. Det är lämpligt att välja möbler i ljusa och neutrala färger och komplettera dem med kontrasterande sängkläder.

Bild
Bild

Snygga och lyxiga interiörer kan kompletteras med eleganta rymliga sängar, dekorerade med vagnband och möbeltappar. Klädseln på sådana produkter kan vara läder eller sammet.

Bild
Bild

För högteknologisk inredning en säng med metall- och glasdetaljer kommer att göra. Du kan också plocka upp en mer modern "flytande" modell.

Bild
Bild

Loftstilensemble kompletteras med trämöbler. Det kan se grovt ut. Dåligt bearbetade träytor på möbler passar organiskt in i sådana interiörer.

Bild
Bild

japansk stil du kan ordna en enkel och lakonisk säng gjord av mörka (lite mindre ofta - ljusa) träslag, med en sänggavel i rätt form.

Bild
Bild

Betyg av de bästa designersängarna

Högkvalitativa och vackra dubbla modeller produceras av Malaysia. Attraktiva sängar från denna tillverkare är gjorda av naturlig hevea och metall. Till exempel, elegant modell "Gladis" (Gledis) med en storlek på 140x200 cm, är den gjord av naturligt trä och kompletteras med vackra smidda detaljer (sänggavel och fotbräda).

Bild
Bild

Möbelproducenter från Europa är mycket populära på den ryska marknaden. Lyxiga dubbelsängar producerar möbelfabrik från Italien - Arketipo … Denna tillverkare erbjuder ett urval köpare högkvalitativa och solida modeller av naturmaterial, tillverkade i olika stilar.

Särskilt populära är Arketipos italienska signatursängar med stoppade sänggavlar kompletterade med möbeltappar. En sådan utsökt design ägs av modell Windsor Dream.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spektakulära modeller med snidade och lockiga sänggavlar Italienska möbelfabriken Bolzan . Produkterna av detta märke är utrustade med linnelådor, gjorda av naturligt trä och kompletterade med strass.

Bild
Bild

Dubbelmodeller av hög kvalitet erbjuds av vitryska tillverkare. Till exempel produceras eleganta och massiva ekmöbler av Gomeldrev -märke . Lyxiga produkter av mörka och ljusa nyanser som kallas "Bosphorus-Premium" är mycket efterfrågade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lakoniska och minimalistiska sängar erbjuder varumärket Bobruiskmebel . Det är värt att notera de högkvalitativa modellerna från naturlig amerikansk körsbär och ek som heter "Valencia". De finns i tre färger.

Vackra europeiska sängar erbjuder Tyska företaget Wald and Former . Produkterna från dessa märken är tillverkade av både naturliga och billigare material och är lämpliga för olika stilar av interiörer.

Populära och över hela världen erbjuds dubbelsängar av kinesiska, polska och spanska tillverkare. Även den mest krävande kunden kommer att kunna hitta rätt alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet av dubbelsäng bör baseras på följande kriterier:

  • Pris … Om budgeten tillåter det är det värt att köpa en dyr premiumsäng tillverkad av naturmaterial. Sådana lyxprodukter utmärks av sin eleganta och snygga design. Om du inte är redo att spendera mycket pengar, är det bättre att köpa en billigare modell eller ekonomiklass.
  • Ram och varp . Sängens struktur måste vara av hög kvalitet och hållbar. Det rekommenderas att välja modeller med trälameller.
  • Storleken … För ett rymligt rum kan du köpa en stor modell med två sovrum med sidobord och andra extra element. Du kan också hämta en ovanlig stor "king" -säng. För ett litet sovrum är det bättre att köpa en kompakt modell.
  • Design . Sängens utseende bör matcha stilen i sovrummet. Om du köper en säng till en plantskola är det bättre att föredra en enkel hemmodell i trevliga färger och komplettera den med sängkläder med intressanta tryck.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tips för inre placering

För en ett-rumslägenhet är det bättre att välja en hopfällbar soffa eller stol-säng, en liten säng i rektangulär eller kantig design. Det andra alternativet måste placeras i hörnet av rummet.

Bild
Bild

För rymliga rum är rymligare modeller med höga sänggavlar och stötfångare eller runda sängar avsedda för stora rum lämpliga.

Rekommenderad: