Askona Madrasser (58 Bilder): Fjäderlösa Dubbelmodeller Med Lock, Vilket Företag är Bättre, Jämförelse Med Ormatek, Mått 160x200, Kundrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Askona Madrasser (58 Bilder): Fjäderlösa Dubbelmodeller Med Lock, Vilket Företag är Bättre, Jämförelse Med Ormatek, Mått 160x200, Kundrecensioner

Video: Askona Madrasser (58 Bilder): Fjäderlösa Dubbelmodeller Med Lock, Vilket Företag är Bättre, Jämförelse Med Ormatek, Mått 160x200, Kundrecensioner
Video: ТОП—7. 💤Лучшие матрасы для сна 2021 года. Итоговый рейтинг! Ортопедические, пружинные, беспружинные. 2024, April
Askona Madrasser (58 Bilder): Fjäderlösa Dubbelmodeller Med Lock, Vilket Företag är Bättre, Jämförelse Med Ormatek, Mått 160x200, Kundrecensioner
Askona Madrasser (58 Bilder): Fjäderlösa Dubbelmodeller Med Lock, Vilket Företag är Bättre, Jämförelse Med Ormatek, Mått 160x200, Kundrecensioner
Anonim

En hälsosam och vilsam sömn är nyckeln till en lyckad ny dag. Under vilan fyller kroppen styrka och energi. Madrassen du sover på beror inte bara på ditt välmående och humör under hela dagen, utan också på din arbetsförmåga, ton och stressmotstånd.

Valet börjar alltid med valet av butik. Och först då måste köparen hantera typerna av madrasser och bestämma rätt urvalskriterier. En produkt av god kvalitet är gjord av naturmaterial, har en framgångsrik kombination av funktionalitet och passar ovillkorligt den framtida ägaren. Madrassen ska helst matcha alla individuella egenskaper hos en person.

Bild
Bild

Det är känt att många fabriker noggrant kontrollerar sina produkter enligt kvalitetsstandarden.

Men innan du köper måste du själv göra en "provkörning" för att vara säker på valet.

Färdiga produkter testas särskilt noggrant på fabriken i Ascona i ett eget sömnlaboratorium. Företaget har funnits på marknaden i cirka 25 år och kontrollerar strikt kvaliteten på sina produkter.

Fjäderlös har inga metallprodukter. Och grunden är gjord av fyllmedel - konstgjord eller naturlig. En egenskap hos sådana modeller är förmågan att motstå tunga belastningar, samtidigt som de behåller sin form, utan att pressas över tiden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Alla sängmadrasser är indelade i två huvudgrupper: med och utan boxfjäder.

Alternativ för fyllmedel:

Polyuretanskum - billigt material med hög hållfasthet, hållbarhet. Ett bra alternativ för kortvarig användning, till exempel i ett hus på landet eller som en extrasäng.

Bild
Bild
Bild
Bild

Minneskum eller memorix Är en nyhet i världen av ortopediska madrasser. Nyckelfunktionen i designen är den viskösa komponenten "memorix", som från kroppsvärme anpassar sig till kroppens individuella egenskaper och stöder ryggraden i rätt läge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Latex - naturmaterial, motståndskraftigt mot mekaniska skador, håller madrassen elastisk. Latexmodeller är inte sämre än vårmodeller när det gäller ortopediska egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

För ett barn eller en person med en stor vikt är det bättre att välja en fjäderlös anatomisk madrass. Dessa modeller är bra för en dubbelsäng. Moderna fjäderlösa modeller har en lägre prislapp.

Madrasser med ett oberoende och beroende fjäderblock har olika egenskaper. I beroende block alla fjädrar är sammankopplade och när tryck appliceras på ytan skapas effekten av en hängmatta - alla element komprimeras lika. En vanlig madrass har det så kallade vågfenomenet. Beroende fjäderblockmodeller är lämpliga för personer med frisk rygg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudsaklig designfunktion oberoende block består i att fjädrarna inte är sammankopplade och komprimeras separat. Under belastning fungerar endast den del som trycket riktas till. En slags liten punktbelastning anpassar madrassen till kroppens kurvor och håller ryggraden och lederna i rätt läge.

Bild
Bild
Bild
Bild

För tillverkning av fjädrar används trådar av olika tjocklek. Alla element har olika motstånd och komprimeras i etapper. De nedre och övre elementen är bredare och kan enkelt komprimeras. Den smalare mittdelen motstår klämning. Således uppnås en anatomisk effekt. De timglasformade fjädrarna har individuella kapslar tillverkade av slitstarkt tyg. Detta vårblock utvecklades av Ascona -företaget tillsammans med den amerikanska forskaren Tom Wells. Modellen har inga konkurrenter på marknaden. Samtidigt knarkar inte madrasserna eller ändrar form. Sådana modeller betecknas "HourGlass Inside" med angivelse av antalet spiraler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fjäderlösa smala modeller kan användas för soffa och hopfällbar säng. Toppen anpassar sig efter kroppsformer, ersätter en säng och är idealisk för hälsosam sömn. En annan nyhet är technogelmadrassen. Tack vare en innovativ design är ytan präglad, vilket gör att huden kan andas

Bild
Bild
Bild
Bild

En barnmadrass bör tillverkas med naturmaterial och allergivänligt skum med en texturerad yta. Designen tar hänsyn till barnets kroppsegenskaper och bidrar till bildandet av rätt hållning.

Det rekommenderas att köpa ortopediska modeller för barn över tre år.

Vissa modeller av madrasser har två olika sidor - sommar och vinter. Under den kalla årstiden är madrassens yta tillverkad med vadderad ull, för den varma årstiden - med bomull som andas. Ett speciellt alternativ "vinter-sommar" presenteras i modellerna Askona Terapia och Ascona Fitness.

Bild
Bild
Bild
Bild

Andra mångsidiga madrasser har två fasthetsgrader. Dessa modeller kan vändas genom att ändra styvhetsnivåerna.

Lämplig för frekventa rygg- eller nacksmärtor, när det är nödvändigt att växla mellan att sova på en välbekant yta och på en hårdare. Det rekommenderas inte att böja madrassen, detta kan leda till deformation, med undantag för vissa fällbara modeller.

Till exempel har de rullade madrasserna från Askona Compact -kollektionen ingen fjäder, är mycket kompakta när de är vikta och kan fungera som en extrasäng. Lätt att fälla ihop till en rulle kan madrassen packas i en påse, vilket är ett klart plus för transport, flytt eller långtidslagring.

Bild
Bild

Hjälpämnen

Madrassens fjäderblock är täckt med ett lager kokosväv - ett naturmaterial av kokosfibrer. Huvudfunktionen är andningsförmåga och fuktskydd. Följd av latex , som är gjord av saften av gummiträd (hevea). Juicen samlas upp för hand, vispas sedan och bearbetas till ett elastiskt material med en porös struktur som påminner om gummi.

Latex och kokoslinne används i innermadrasser och ansvarar för mjukhet, fasthet och motståndskraft. Om ett tjockt lager kokoslinne läggs på fjäderblocket blir ytan ganska stel. Om du använder latex blir ytan mjukare.

Bild
Bild
Bild
Bild

För fjäderlösa madrasser används EcoFoam ortopediskt skum . Det innovativa materialet har unika egenskaper: med en liten belastning på madrassens yta används små celler med tunna väggar, och med en stor belastning träder stora celler med starka väggar i kraft.

EcoFoam används för att fylla barnmadrasser och ger inte bara en skön sömn för en nyfödd och tonåring, utan klarar också aktiva spel och hoppning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett lager kokosnötkoka på cirka 3 cm används som fyllmedel för hårdare madrasser . Den vanligaste kombinationen av fyllmedel är en kombination av latex och små kokoslinne. Detta uppnår den erforderliga styvhetsnivån. Det är därför de flesta madrassköpare föredrar fjäderlösa madrasser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Latexmadrasser med täta fjädrar passar kroppen perfekt, främjar snabb avslappning och stödjer ryggraden i ett naturligt läge under hela sömnen.

Naturlatex och kokosnöt är dyrare än konstgjorda, men har en längre livslängd. Dessa fyllmedel är miljövänliga, absorberar inte fukt, är hållbara, motståndskraftiga och motstår bakterier.

Vilket är bättre: jämförelse med Ormatek

Jämförelse med analoger hjälper till att göra rätt val. Svara entydigt på frågan, vilken madrass är bättre: Askona eller Ormatek inte så enkelt. Ascona -butiker erbjuder ett brett utbud av madrasser som passar varje budget och i olika konfigurationer. Och systemet med rabatter är goda nyheter. Sortimentet av Ormatek innehåller cirka 200 artiklar för valfri plånbok.

Låt oss jämföra produkterna från Ascona och Ormatek när det gäller deras huvudsakliga egenskaper. Fjäderblock - unika utvecklingar presenteras på varje fabrik:

  • Ascona introducerar HourGlass Inside timglasfjädrar, som är komprimerade i tre steg och inte är anslutna till varandra. Dessa madrasser är perfekta för dubbelsängar.
  • Fjädrar Ormatek med användning av förstärkt tråd ökar madrassens livslängd. Det unika Titan fjäderblock är patenterat och används i Life -kollektionen av madrasser.
Bild
Bild
Bild
Bild

Madrasshöjd:

  • Ascona från 16 cm,
  • Ormatek - från 19,5 cm.

I Ascona -sortimentet finns det mer tunna och styva modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vattentålighet - När man jämför de två modellerna kan det noteras att det vattentäta Ormatek -locket torkar längre och glider över madrassen.

Bild
Bild

Garanti:

  • Ascona: produktgaranti från 1, 5 till 25 år;
  • Ormatek - bara 2 år gammal.

Båda fabrikerna kontrollerar noggrant sina produkter. Mångsidiga modeller presenteras i ett brett sortiment till olika priser. Ascona och Ormatek -produkterna ligger i samma kvalitetssortiment. Och uppställningen skiljer sig något åt.

Kanske kan garantitiden och servicekvaliteten hjälpa till att göra det slutliga valet med liknande alternativ från de två tillverkarna.

Bild
Bild

Dimensioner

Madrassens mått måste helt motsvara sängens dimensioner i bredd, längd och höjd. Tillverkare av sängar och madrasser följer samma standarder. Därför kommer storleken på en säng att matcha eller vara 1-2 cm större än en vanlig madrass. Huvudskillnaden är bara möjlig i höjd. Utformningen av de fjäderlösa madrasserna ger en höjd av 15-24 cm. En icke-standardversion relaterad till premiumklassen kan nå 50 cm. Höjden på barnmadrasser är 6-12 cm med fyllning och 16-18 cm med fjädrar.

Oftast är längden på moderna modeller 200 cm. Den här madrassen är lämplig för en god vila för en person upp till 185 cm lång. Längden på kojen bör vara 15 cm längre än din höjd, det vill säga för en person med en höjd på 175 cm, en madrass på minst 190 cm krävs.

Huvudstorlekarna på madrasser:

Bebis - för nyfödda varierar madrassstorleken från 60 till 80 cm i bredd och från 120 till 160 cm i längd. Ett växande barn behöver en större säng. För barn över 5 år är storleken 160x80 cm. För äldre barn och ungdomar börjar storleksintervallet från 80 till 120 cm i bredd och från 120 till 200 cm i längd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enda 80x190 cm, 80x200 cm, 90x190 cm, 90x200 cm. När du inte kan välja en dubbel madrass med din partner kan du välja två enkelsängar. En madrassöverdel och ett lakan ger dem en look av en enda helhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

En och en halv 120x190 cm och 120x200 cm. Mer lämplig för en vuxen eller tonåring.

Bild
Bild

Dubbel 140x190 cm, 140x200 cm, 160x190 cm, 160x200 cm, 180x200 cm. För att rymma ett par krävs en minsta bredd på 140 cm. Modellerna 140x190 cm och 140x200 cm är de minsta för en dubbelmadrass. 160x190 cm och 160x200 cm är standardstorlekar för personer med en höjd på upp till 185 cm. Storlek 180x200 cm är ett mer familjärt alternativ, till exempel för ett barn med föräldrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blanketter

I moderna designprojekt för sovrum presenteras inte bara vanliga rektangulära sängar utan också runda och transformerbara. En säng med ovanlig form är en exklusiv möbel i huset.

Runda madrasser är mycket bekväma för att sova och gör sovrummet ovanligt och lyxigt.

Den största fördelen med sådana modeller är att de inte böjer sig i mitten över tiden.

Runda madrasser är enkla (200-210 cm i diameter), en och en halv (220 cm) och dubbla (230-240 cm). Runda madrasser skiljer sig inte från standardformer när det gäller fasthet och fyllning. Samtidigt är priset något högre än de vanliga rektangulära modellerna.

Madrasser för konvertibla baser är ett annat icke-standardalternativ. Flexibla modeller är säkert fästa och fixerade på böjbara underlag utan att förlora sina ortopediska egenskaper. Dessa modeller är utformade endast med en fjäderlös enhet och har samma anatomiska egenskaper som vanliga rektangulära eller runda madrasser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stelhet

På tal om madrassens styvhet är det omöjligt att entydigt svara på vilken styvhet som är idealisk för en viss person. Styvhet och elasticitet väljs utifrån organismens individuella egenskaper. Att sova på en alltför hård madrass kan leda till nedfall i nedre delen av ryggen, vilket kan leda till att smärta och obehag dras på morgonen. Samtidigt, sover på en för mjuk madrass leder till pressning av området i området med tunga delar av kroppen, vilket igen leder till en spänd position i nedre delen av ryggen.

Madrassens fasthet bestäms av kroppens vikt och tryckkoefficienten på ytan. Med mycket vikt rekommenderar experter att välja fjäderlösa eller hårda madrasser med en inre ram gjord av oberoende fjädrar och med kokosnöt som kokbotten. Själva fjädrarna är individuellt inslagna och helt tysta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mjuka madrasser är mer lämpliga för personer med en tunn byggnad. Det finns två alternativ för sådana produkter på marknaden: med och utan fjädrar. De mjuka vårmadrasserna är utformade utan användning av kokos. Medium fasta madrasser rekommenderas för personer med en genomsnittlig vikt. Medium styvhet uppnås med oberoende fjädrar och ett kombinerat fyllmedel som latex och kokos.

Bild
Bild
Bild
Bild

Livstid

Ascona -madrasser är garanterade i 3 till 25 år. Vid köp av enskilda modeller förlängs garantitiden till 35 år.

Madrassens livslängd kan ökas på ett enkelt sätt. Detta kräver att madrassen placeras direkt på sängkanten. Således kommer luftcirkulationen att inträffa, och produkten behåller sina egenskaper under en längre period.

För att hålla madrassen ren, rekommenderas att du använder överdrag och toppmadrasser som skyddar den mot vatten, smuts, damm, samt från att färga ytan med sängkläder.

Madrassöverdrag och bas

Omslag och baser är gjorda av naturliga och kombinerade material. På populära modeller är jacquardtyger impregnerade med allergiframkallande medel vanligare. Vissa madrasser använder syntet, men locket andas. Det vattentäta fodralet skyddar mot oavsiktligt spill, fläckar och förhindrar ihållande obehaglig lukt. Ett utmärkt alternativ för att ge: under den kalla perioden kommer sängen att skyddas mot fukt.

Typer av avtagbara lock fästen

Blixt - det mest praktiska alternativet, skyddar mot fukt och förhindrar att locket glider.

Bild
Bild

Gummiband sys i hörnen eller placeras på sidofångarna är ett utmärkt alternativ, bekvämt för att byta och rengöra locket. Men de elastiska banden kan sträcka sig över tiden, vilket gör att locket glider av madrassens yta och det kommer att bli nödvändigt att köpa en ny madrassöverdel.

Bild
Bild

Det finns också modeller med fasta underlag. I detta fall måste locket vara tätt och jämnt fixerat. Men det här alternativet är inte särskilt bekvämt för periodisk rengöring.

Modellbetyg

Valet av populära modeller utfördes enligt liknande typiska egenskaper: produktvikt, dimensioner, tillåten användarvikt upp till 110 kg, medelhög och hög styvhet. Sex madrasser har en oberoende fjädringsenhet, och endast en ASKONA Trend Roll har inga metallkonstruktioner. Läs vidare för en översikt över de 7 klassade modellerna.

ASKONA Balance Lux

Madrassen med ortopedisk bas är utrustad med oberoende fjädrar. Därför är det väldigt enkelt att hitta en bekväm sovställning. Täcket från jersey med användning av vadderad vadderad polyester är behaglig att inte röra vid. Innehåller mycket elastiskt skum, bomullsfilt och polyuretanskum. Denna modell kan användas för flera personer.

Typiska data:

  • hårdhet - medel;
  • höjd 17 cm;
  • vikt 12, 68 kg;
  • tillåten användarvikt upp till 110 kg;
  • upp till 3 års garanti.

Fördelar: lufttäthet, fukt och värmeutbyte, allergivänlighet, ljudlöshet, rimligt pris.

Minus: liten tjocklek.

Bild
Bild

ASKONA Fitness Arena

Madrassens yta omsluter kroppen och ger djup avslappning. Arket rullar inte av omslaget.

Typiska data:

  • hårdhet - medel;
  • höjd 23 cm;
  • vikt 17,03 kg;
  • tillåten användarvikt upp till 140 kg;
  • garanti upp till 25 år.

Fördelar: fuktbeständig beläggning, säsongsbetonad vinter / sommar, testad vid Research Institute of Traumatology and Orthopedics, överkomligt pris.

Minus: väljs individuellt, det finns kontraindikationer.

Bild
Bild

ASKONA Balance Forma

Har ortopediska egenskaper. Varje fjäder i ett oberoende block har ett individuellt lock. Trycket från personens vikt fördelas autonomt. Omslagets slitstarka material är tillverkat av jacquard med vadderad vadderad polyester.

Typiska data:

  • vikt 12, 41 kg;
  • hårdhet - medel;
  • höjd 17 cm;
  • tillåten användarvikt upp till 110 kg;
  • upp till 3 års garanti.

Fördelar: hälsoförbättrande effekt, deformationsbeständig design, ljudlöshet, rimligt pris.

Minus: det finns inget handtag för att vända.

Bild
Bild

ASKONA Terapia Cardio

Hjälper till att stärka kroppen.

Typiska data:

  • vikt 15, 49 kg;
  • hårdhet - medel;
  • höjd 23 cm;
  • vikt 15,5 kg;
  • tillåten användarvikt upp till 140 kg;
  • garanti upp till 25 år.

Fördelar: massageeffekt av OrtoFoam, 5 zoner av oberoende fjädrar, kanterna faller inte igenom, antibakteriell impregnering, ortopedisk stelhet.

Minus: högt pris.

Bild
Bild

ASKONA Trend Roll

Främjar rygghälsa. Kan lagras rullat upp till 1, 5 månader.

Typiska data:

  • har inga metallprodukter;
  • hårdhet - över genomsnittet;
  • höjd 18 cm;
  • vikt 7, 65 kg;
  • tillåten användarvikt upp till 110 kg;
  • upp till 3 års garanti.

Fördelar: bekvämt för transport, fuktbeständig beläggning med naturmaterial, rimligt pris.

Minus: oavtagbart lock.

Bild
Bild

ASKONA Terapia Farma

Den har en jämn hård yta, bildar rätt hållning och stöder ryggraden på ett tillförlitligt sätt.

Typiska data:

  • styvhet - hög;
  • vikt 14, 42 kg;
  • höjd 20 cm;
  • tillåten användarvikt upp till 140 kg;
  • garanti upp till 25 år.

Fördelar: hälsoförbättrande effekt, ljudlöshet, 5 zoner för varje del av kroppen, deformeras inte, antibakteriell impregnering, anti-kvalsterfyllmedel, lämplig för partners med viktskillnad.

Minus: mjuka kanter är benägna att deformeras.

Bild
Bild

ASKONA seger

Skiljer sig i ökad hållbarhet och punkteras inte under drift. Justerar efter varje rörelse.

Typiska data:

  • hårdhet - medel;
  • höjd 20 cm;
  • vikt 13, 77 kg;
  • tillåten användarvikt upp till 110 kg;
  • upp till 3 års garanti.

Fördelar: har läkarintyg, antibakteriell beläggning och antiallergen sammansättning.

Minus: högt pris.

Bild
Bild

Hur väljer man rätt?

Urvalskriterierna är individuella för varje. Låt oss göra en lista över grundläggande allmänna regler.

Det är nödvändigt att ta hänsyn till organismens individuella egenskaper:

  1. ålder;
  2. tillväxt;
  3. vikt;
  4. problem med muskuloskeletala systemet.

När du väljer en dubbel madrass är det nödvändigt att först och främst fokusera på parametrarna för en högre och tyngre partner. Och försumma inte informationen om den rekommenderade lasten.

Huvudkriterierna för att välja madrass:

  1. oberoende fjäderblock;
  2. ventilationssystem;
  3. allergivänliga material;
  4. skyddande beläggning av toppskiktet (insekt, fukt och antibakteriell).
Bild
Bild

Låt oss gå igenom punkterna i ordning:

  1. Mät din säng och bestäm storleken på din madrass.
  2. Välj styvhetsgrad baserat på din längd och vikt.
  3. Testa din favoritmodell. Samtidigt, tveka inte att ligga på madrassen några minuter i ditt vanliga sovläge och vända dig om. Din egen kropp hjälper dig att göra rätt val.
  4. Kontrollera sömmar och stygn.
  5. Studera kompositionen och föredra naturmaterial.
  6. Du bör inte styras av pris. Inte alla dyra madrasser passar dina individuella behov.

Det är viktigt att komma ihåg att madrassen kräver ordentlig vård. För att öka livslängden är det nödvändigt att byta sänggavel och vända madrassen var 3-6 månader, byta sidor - den övre till den nedre. Således återställs golvlagren under användning.

Bild
Bild

Recensioner

Du kan inte tro alla recensioner på Internet. Urvalet deltog av användare som registrerats på webbplatserna under lång tid. Vi har samlat både positiva och negativa recensioner från köpare av Ascona -madrasser.

Analys av recensionerna visade att personer som vägrade sova i soffan till förmån för Ascona -madrasser är mycket nöjda med köpet de första dagarna och inte ser några nackdelar. Negativa recensioner är endast associerade med den skarpa lukten av produkten under de första dagarna. Köpare hänvisar också till nackdelarna med den höga varukostnaden.

De flesta köpare talar positivt om Ascona -madrasser och noterar produkternas höga kvalitet: komfort under sömnen, minskning av ryggsmärta, lindring av trötthet i ryggraden, frånvaro av sömnlöshet, lätthet och ton - så här använder människor som använder Ascona -madrasser mer än ett år beskriv deras känslor.

Bild
Bild

Många köpare av madrasser med ett oberoende fjäderblock gillade designfunktionen när en person vänder sig i en dröm, och partnern märker det inte. Till plus, köpare inkluderar också en lång garantiperiod - från 1, 5 till 25 år för vissa modeller.

Om du tror att de analyserade recensionerna av riktiga köpare inkluderar människor ett svagt fjäderblock, en kollapsande yta och en butiks vägran att acceptera defekter som vanliga nackdelar. Tro på recensionerna på Internet eller inte - var och en bestämmer själv. Och du kan bara göra rätt val empiriskt och uppmärksamma dina egna känslor. Den ortopediska madrassen måste upprätthålla rätt position på rygg och ryggrad i ett helt avslappnat tillstånd. Det är inte så svårt att skapa förutsättningar för god sömn och bekväm vila.

Rekommenderad: