Dubbelsängar Med Förvaringslådor (36 Bilder): Höga Modeller Med Lådor För Sängkläder

Innehållsförteckning:

Video: Dubbelsängar Med Förvaringslådor (36 Bilder): Höga Modeller Med Lådor För Sängkläder

Video: Dubbelsängar Med Förvaringslådor (36 Bilder): Höga Modeller Med Lådor För Sängkläder
Video: Wooden Storage Bed | Howler Bed With Side Storage (Honey Finish) at Wooden Street 2024, April
Dubbelsängar Med Förvaringslådor (36 Bilder): Höga Modeller Med Lådor För Sängkläder
Dubbelsängar Med Förvaringslådor (36 Bilder): Höga Modeller Med Lådor För Sängkläder
Anonim

Moderna möbelfabriker producerar mycket praktiska och funktionella möbler. Så, bekväma dubbelsängar kan utrustas med ytterligare sidohyllor, fällbara eller utdragbara mekanismer, samt förvaringssystem med olika modifikationer. De senare representeras som regel av rymliga linnelådor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Praktiska och funktionella sängar med utdragbara, utrullningsbara och utdragbara lådor har avundsvärd popularitet bland konsumenter idag. Efterfrågan på sådana modeller beror på deras multitasking. På en säng med lådor kan du inte bara sitta bekvämt och sova, utan också placera olika saker i den. Oftast lagrar ägarna i dessa utrymmen sängkläder, kuddar, filtar, mattor och andra föremål som det inte var möjligt att tilldela en separat plats i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör noteras att möbler av denna konfiguration är en mycket bra lösning för ett litet utrymme.

Den har möjlighet att lagra många föremål utan att röra på ett redan kompakt utrymme. Om sängen har tillräckligt stora och rymliga lådor kan du vägra ytterligare garderober och byråer genom att använda dem. Sådana inredningsartiklar kan läggas i både ett vuxen- och ett barns sovrum. Ofta placerar användare barnleksaker, skolmaterial och andra liknande föremål i lagringssystem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Följande typer av sängar kan utrustas med lådor:

  • Rektangulära modeller … Dessa klassiska sorter är de vanligaste. Lådorna är ofta placerade på sidodelarna och är mycket rymliga.
  • Hörn … Hörnsängar med inbyggda linnelådor är bra lösningar för ett litet sovrum. Modeller med stora och breda sidor i ett litet rum kommer dock att se för tunga ut, därför bör du vara mycket försiktig när du väljer sådana inredningsartiklar.
  • Osmanska … En kompakt ottomansk säng kommer att förvandla insidan av sovrummet och tar inte mycket plats. Sådana möbler är också utrustade med förvaringssystem. De kan vara både infällbara och vikbara. Ofta i sådana modeller finns linnelådor med horisontell orientering och en öppningsmekanism.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter av mönster

Sängar med förvaringssystem kan ha olika utföranden. De inre mekanismerna för möbler beror direkt på rummets storlek och metoden för att installera sängen.

Det finns flera grundläggande typer av mönster

  • Till exempel alternativen utan guider kommer att vara ett utmärkt val för de ägare som ännu inte har bestämt vad de exakt ska lagra i de inbyggda nischerna. Ett sådant förvaringssystem är en stor låda där en madrass, flera omfattande filtar och kartonger fyllda med olika föremål lätt kan passa. Den största nackdelen med sådana modeller är deras imponerande storlek.
  • Lådor med guider mer lämplig för rationella användare som vet exakt vad och hur de kommer att lagra dem. Som regel består sådana system av två eller tre lådor som utgör en enda matris med en säng. Flera lådor kan tas bort för att lagra säsongsartiklar genom att lägga dem i cellofan i förväg. Andra lådor är lämpliga för föremål som du behöver varje dag. Det kan till exempel vara en mängd olika sängkläder.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Lagringssystem, kompletterat med hjul är fästa vid botten av sängen. Sådana strukturer är bekvämare att använda, eftersom de lätt rullar fram, även om de innehåller ganska tunga föremål. Det är värt att notera det faktum att dessa typer av sovrumsmöbler är idealiska om det finns en matta på golvet i rummet. Varianter utan guider och utan hjul lämnar fula märken på golvet efter frekvent användning.
  • Några av de mest rymliga är hopfällbara lagringssystem … I sådana sängar öppnas tillgången till linnesschemat först när du lyfter och fixar madrassen och botten. Nischen som är öppen är ett stort utrymme för att placera många olika saker. Nackdelen med sådana möbler är att du inte kommer att ha direkt tillgång till de saker som lagras i den. För att få dem måste du lyfta sängen varje gång.
  • Direkt tillgång till saker ger lådor med fasader … Som regel utför sådana sorter dessutom en dekorativ funktion. Dessa lådor smälter inte in i sovmöblerna, utan är gjorda av samma material.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

För närvarande på möbelmarknaden finns sängmodeller gjorda av olika material.

Metall

De starkaste och mest hållbara är metallprodukter. Med tiden deformeras de inte och förlorar inte sitt attraktiva utseende. Sådana möbler är nästan omöjliga att bryta eller skada. Det är dock värt att notera att metallbäddar under den kalla årstiden också blir väldigt kalla, varför det inte alltid är bekvämt att sova på dem.

Om du bestämmer dig för att köpa en metallsäng med lådor, bör du komma ihåg att den inte kommer att vara i harmoni med alla interiörer. Inredningsarkitekter rekommenderar att du köper dessa för mer moderna miljöer.

Bild
Bild

Trä

Produkter av naturligt trä är med rätta erkända som de mest miljövänliga och pålitliga produkterna. Moderna möbelfabriker använder oftast sådana arter som al, björk, tall, ek, bok, hevea, rotting etc. Sådana möbler utmärks av sitt dyra och unika utseende. Dessa egenskaper beror på att naturligt trä alltid har ett naturligt mönster på ytan som inte kan upprepas. Denna fastighet gör varje säng verkligen unik och original.

Trämöbler är inte billiga och kräver särskild behandling. Då och då måste trädet behandlas med speciella skyddande impregneringar. En sådan enkel vård kommer att rädda naturmaterialet från att torka ut, förlora sin ljusa nyans och bildandet av träiga parasiter.

Bild
Bild
Bild
Bild

MDF och spånskiva

En av de mest prisvärda och vanliga är sängar gjorda av MDF och spånskiva. Sådana råvaror är billiga och ser väldigt attraktiva ut. Produkter av dessa material håller dock mycket mindre än modeller av naturligt trä. De är benägna att gå sönder och gillar inte temperaturförändringar.

Spånskiva är allmänt känt som ett giftigt material, eftersom det produceras med skadliga formaldehydhartser. Idag täcks delar från denna råvara i många industrier med faner så att möbler inte avger skadliga ämnen. Dessa modeller är dyrare men säkrare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klädsel

Olika material används också för sängklädsel.

De dyraste och estetiska modellerna är stoppade Äkta Läder . En säng i denna design kommer att behålla sin presentation länge. Med hjälp av sådana möbler kan du berika interiören och göra den riktigt chic.

Bild
Bild
  • Om du inte har råd med en sådan modell, bör du titta på de billigare alternativen med klädsel från miljövänligt läder eller tätt konstläder … Dessa material ser vackra ut, men de tål inte temperaturförändringar. De är mindre hållbara. Efter långvarig användning uppträder ofta blekta märken och skav på deras ytor.
  • Det mest prisvärda och populära är sängar med tygklädsel . Oftast använder tillverkare textilier som jacquard, bomull, sammet, corduroy eller plysch.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Sängar med förvaringslådor finns i följande storlekar:

  • enkelsängar - 80x190 cm, 90x190 cm;
  • en och en halv sovande - 120x200 cm, 140x200 cm;
  • dubbel - 160x200 cm, 187x195 cm, 180x205 cm;
  • King Size - 200x200 cm, 200x220 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta designidéer

Sängar utrustade med lådor ser harmoniska ut i många ensembler. Låt oss titta närmare på flera attraktiva interiörer där sådana funktionella möbler finns.

En lyxig stor säng gjord av naturligt trä i en mörk nyans kommer att vara i harmoni med de grå väggarna och golvet, fodrat med mörk parkettbräda. Lägg en hög byrå i trä på höger sida av sängen och sängbord gjorda av liknande material på sidorna. Du kan slå en sådan dyster ensemble med gyllene handtag på linnelådorna nedanför, vita sängkläder, en grålila filt och kuddar, en fluffig ljusgrå matta och vita tavlor över sängens huvud.

Bild
Bild

Den ursprungliga sängen med en svart ram och en hög sänggavel med inbyggda hyllor / lådor kan placeras i ett beige sovrum med ett ljust gräddgolv. Lägg till vita sängkläder i ditt sovrum. Dekorera golvet med en matta i pastellfärger och häng ljusa fyrkantiga målningar över den höga sänggaveln. Ett fönster i ett sådant sovrum bör kompletteras med vita rutiga gardiner.

Bild
Bild

En vit dubbelsäng i Provence -stil med lådor i sidlinne hittar sin plats i ett rum med vita väggar och ljusrosa golv. Dekorera sängen med blommiga sängkläder och lägg vita sängbord på vardera sidan av den. I ett sådant sovrum kommer en vit hög byrå och en garderob med spegeldörr att se harmonisk ut. Späd ut de klassiska nyanserna med en väggmålning i blå toner och färska blommor på piedestalerna.

Bild
Bild

En elegant chokladfärgad hopfällbar säng med högt rundat sänggavel kan placeras i ett mjölkigt rum och kompletteras med ett högt mörk chokladskåp med spegelinsatser. Späd ut de tråkiga färgerna med mjuka lila kuddar och en filt, en krämig fluffig matta på ett ljust golv och målningar på väggarna som visar naturen.

Bild
Bild

En ljus träbädd med en rund sänggavel och utdragbara sidolådor passar sömlöst in i ett rum med bakade mjölkfärgade väggar och ett gråvitt golv. Komplettera inredningen med en fluffig vit matta, en brun klocka över sänggavel, kaffegardiner på fönstren och en guldpläd på en vit sängkläder.

Bild
Bild

En massiv grå säng med hög sänggavel och linnelådor fram kan placeras i ett rum med vita väggar och ett ljusgrått golv. Dekorera sovrummet med kontrasterande kuddar, lägg en fluffig beige matta på golvet och häng kaffegardiner på fönstren. Små målningar med svarta ramar ser harmoniskt ut över sängens huvud.

Rekommenderad: