Ikea Dubbelsängar: Loftsäng Med Madrass, Måtten På Våningssängens Vita Modell, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Ikea Dubbelsängar: Loftsäng Med Madrass, Måtten På Våningssängens Vita Modell, Recensioner

Video: Ikea Dubbelsängar: Loftsäng Med Madrass, Måtten På Våningssängens Vita Modell, Recensioner
Video: Ikea Stuva assembly - how to build the loft bed, in time lapse! 2024, April
Ikea Dubbelsängar: Loftsäng Med Madrass, Måtten På Våningssängens Vita Modell, Recensioner
Ikea Dubbelsängar: Loftsäng Med Madrass, Måtten På Våningssängens Vita Modell, Recensioner
Anonim

Har du bildat familj, köpt hus, renoverat ditt sovrum och saknar dubbelsäng? Även om du aldrig har varit i en Ikea -butik har du säkert hört att det finns ett stort utbud och hög kvalitet på möbler här. Det är värt att besöka denna butik och du hittar produkter där för varje smak och plånbokstorlek.

Bild
Bild

Sortiment och modellutbud

Om du har mycket ledigt utrymme i ditt sovrum eller om det här rummet bara kommer att användas som sovrum, så kan du välja från alla olika Ikea -dubbelsängar, inte bara vilken modell som helst för dig själv, utan också göra ett val till förmån för klassisk form, utan några tillägg i form av lådor och hyllor.

Dessa modeller inkluderar den mest prisvärda sängen " Fielse " av massiv tall. Och eftersom den säljs omålad kan du själv bestämma hur den ska bearbetas - måla, betsas eller lackeras och vilken färg du föredrar. Och med tiden, ändra dess design för att passa din interiör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla andra alternativ är värda att överväga:

trä: "Hemnes", "Tissedal", "Trisil";

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

metall: Leirvik, Kopardal, Nesttun;

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

kombinerad: "Rikene". Alla är eleganta i sin enkelhet och lätthet, någonstans till och med luftiga, viktlösa i visuell uppfattning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För mer brutala sovrum

Du kan välja följande alternativ:

  • Malm;
  • "Undredal";
  • Oppland;
  • Brusali.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För små rum

Om du också vill använda sovrummet som ett arbetsrum eller ett multifunktionellt rum, så skulle det idealiska valet vara en sovplats med ytterligare funktioner.

Det vanligaste är att använda utrymmet under sängen för förvaring. Modeller med lådor eller lådor hjälper oss med detta. Lådor på hjul finns i modeller " Malm " … Det finns också ett stort fält att välja mellan - 2, 4 eller 6 lådor, med mindre och djupare lådor. I dem kan du lägga undan saker för långtidsförvaring och till och med använda dem istället för sängbord, sätta en bok, glasögon och en mobiltelefon där.

Versionen av Malm -sängen med en lyftmekanism är också mycket funktionell, särskilt eftersom du kan titta in i dess inre del från höjden på din höjd, och lådan under den är solid och så stor att även en strykbräda kan lagras där.

En sådan lyftmekanism är bekväm för att använda sängen i de smalaste och smalaste utrymmena och förlorar inte funktionaliteten för att lagra saker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Multifunktionell

Speciellt attraktiv för små rum är Ikea -dubbelsängmodellen " Brimnes ".

Hon har också 4 lådor under sängen och en sänggavel med inbyggda hyllor på båda sidor. Detta är också en bekväm hylla för alla föremål som alltid ska finnas till hands, och en variation av sängbordet, och en bekväm hylla för dekorativa nackdelar. Och närvaron av hål på den översta hyllan för en lampkabel eller mobila enheter gör det till ett minikontor.

Och det här är inte bara en vacker vuxen säng, utan också en bra idé för att använda den här modellen i barns sovrum, i ett tonåringsrum.

Utmärkta besparingar i utrymme och pengar, eftersom denna möbel kan användas för tillväxt - först för ett barn på en förskola och så småningom i ett vuxenrum.

Sängens storlek är 140x200 cm, vilket är lika lämpligt för både en tonåring och en vuxen, och den vita färgen passar lätt in i vilken inredning som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dubbelsängar i barnkammaren

Naturligtvis, enligt många recensioner, kan du bestämma att andra alternativ är mer lämpliga för barnrummet.

Bild
Bild

Loftsäng: "Stuva", "Swerta", "Tuffing"

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Våningssäng "Midal"

Bild
Bild

Men ur säkerhetssynpunkt är sådana alternativ inte särskilt lämpliga för små barn. Du kommer ständigt att oroa dig för hur ditt barn sover på en våningssäng, oavsett om han föll. Och ännu mer - är han säker att spela på andra nivån?

I våningsmodeller är valet av madrass också begränsat. De är konstruerade för en viss tjocklek på barnmadrassen på grund av begränsningen av sidornas höjd. Och alternativet med en loftsäng med en madrass är inte heller till salu.

Därför verkar alternativ för sängar med lådor, med utdragbara sängar, utfällbara sängar vara mer att föredra än våningssängar eller vindar. Dessutom kommer en tonåring på en våningssäng, till exempel på en vit "Swart" -modell med en koja på 90x200 cm, inte längre att vara riktigt bekväm, trång.

Populära modeller

Av alla variationer kan du välja rätt ställe att sova för dig. Nästan varje modell har alternativ för storlekar och färger, den är inte bara 140 x 200 cm utan också 160 x 200 cm, inte bara vit, utan även andra färger på modellerna. Alternativ finns tillgängliga för olika madrasstjocklekar.

Dessa är trådramarna:

  • Hamnes;
  • "Tissedal";
  • "Askvol".
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De justerbara sidorna gör att madrasser av vilken tjocklek som helst kan användas här. Loftsängar är också varierade i sina parametrar. Det finns modeller inte bara av olika höjder, utan också av olika bredder. Modell " Sturo " uppfyller alla parametrar för en dubbelsäng i storlek, och den kan användas som en dubbelsäng för dem som inte är rädda för att vara som bäst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ikea tänker inledningsvis på sängens mångsidighet och dina vanor.

För dem som gillar att läsa medan de sitter i sängen eller tittar på TV, eller arbetar med en bärbar dator, är modeller med en lutande sänggavel utformade " Trisil "eller modell " Oppland "med en mjuk sänggavel, vars lock kan tas bort och tvättas i tvättmaskinen. Dessutom är "Oppland" den enda tvåfärgade modellen i raden med dubbelsängar.

Bild
Bild
Bild
Bild

I allmänhet är sänggavlar mycket olika i sin höjd, tjocklek och material.

Vid ramen " Overkligt " det är det högsta, vilket inte bara ger en person en känsla av trygghet, utan också låter sängen användas som en delningsskärm i rummet.

Det finns modeller med en låg sänggavel - trä " Askvol ", metall " Nesttun ".

Och det finns typer och helt utan sänggavlar, som enkelt kan förvandlas till en soffa med hjälp av kuddar och mjuka bultar. Det här är modellerna " Nordley " och " Brimnes " - sängram med lådor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ursprungligen har utvecklarna närmat sig platsen för det extra utrymmet

Här fanns en kombination av platsbesparing och bekvämligheten att organisera en plats för gäster eller för föräldrar i barnkammaren, till och med som ett alternativ till våningssängar i barnkammaren. Detta är ett alternativ " Utoker" - stapelbar säng … Faktum är att dessa är 2 sängar, staplade ovanpå varandra, var och en med en koja på 80 x 200 cm.

Om en person behöver "Ducker", kan han säkert sova i det övre sätet, vilket är bekvämt och säkert fixerat till den nedre. Och när den behövs som en dubbelsäng eller som en variant av en soffa i ett rum, eller som två separata sängar, kan denna pyramid enkelt demonteras och omvandlas till det alternativ du behöver. Det är idealiskt som en extra plats i landet eller på ett hotellrum.

Denna modell är mycket bekväm för transport - den passerar enkelt genom en vanlig dörr och trappa. Denna modell säljs i två konfigurationer - med madrasser och utan madrasser. Lamellbotten ingår i båda.

Denna struktur är gjord av naturlig massiv furu och du kan självständigt bearbeta den för din inredning - färg eller lack.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ingår i priset?

När du väljer säng, var uppmärksam på närvaron av en lamelldag och en madrass. Oftast säljs de i Ikea -butikerna separat, och sängens pris inkluderar endast ramen. Även om det finns modeller där det redan finns en lamellbotten gjord av naturligt trä. Eller en madrass ingår också i priset.

Modeller med rackbotten ingår:

  • "Hemnes" vit;
  • "Malm" med en lyftmekanism;
  • "Nordley" med lådor;
  • "Fielse";
  • "Anka".

I versionen av Utoker -modellen med två madrasser inkluderar priset på varan ramar, bottnar och madrasser.

Bild
Bild

Kundvård

Du kan kontakta en konsult för information om utrustningen i butiken eller på egen hand med hjälp av informationsställ.

Ett särdrag hos alla sängar är deras leverans med transport eller post och självmontering, så alla modeller är ergonomiskt förpackade och utrustade med nödvändiga fästen och ibland specialverktyg.

De kommer också med detaljerade illustrerade monteringsanvisningar . Därför kan du montera köpet själv hemma, utan att ens använda hemverktyg.

Och eftersom instruktionerna inte bara visar monteringssekvensen, utan också själva elementen, hur de är fästa, i vilken position, då blir inte monteringen svår. Instruktionerna beskriver korrekt hur du håller verktyget och delarna korrekt för att undvika skador vid montering.

Ikea är främst bekymrad över sina kunders hälsa . Därför är alla sängmodeller gjorda av säkra och allergivänliga material.

Detta är både ett miljövänligt massivt trä och säkra material. I metallmodeller används oftast galvaniserat stål.

Alla fästelement och delar av ramen är starka och hållbara, och om företaget upptäcker ett fel under tillverkningsprocessen, återkallar de sina varor för retur och utbyte.

Bild
Bild

Recensioner

Om du fortfarande tvivlar på om det är värt att gå till Ikea för en säng, se hur många positiva recensioner från vanliga köpare kan hittas på Internet. Det är beröm här för miljövänlighet, och för ekonomi, och för bekvämligheten med montering, leverans, transport till hemmet. Och även en partisk person kommer att välja ett alternativ för sig själv som uppfyller alla hans behov.

Och hur bekvämt det är att välja en säng i själva butiken på utställningen - varje utställning kan undersökas närmare, beröras, testas för styrka och säkerhet, jämfört med andra intressanta alternativ, kontrollera kvaliteten på en lämplig madrass, samt se ditt framtida köp i en specifik interiör och till och med hämta en medföljande möbel och tillbehör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Jag är också glad att nästan alla modeller nu kan väljas och beställas online. Det återstår bara att betala och vänta på leverans utan att lämna ditt hem. Du kan beställa varorna på kredit. Butiken erbjuder olika alternativ för avbetalningar och kredithistorik. Och ett viktigt faktum är att du kan returnera eller byta ut en produkt som du inte gillade eller använde under ett helt år. Du har 365 dagar på dig att tänka på det.

Priserna är tilltalande med sin variation och tillgänglighet. Leverans och montering av butiksspecialister utförs mot en extra avgift, men det är vad Ikea är för, eftersom allt är packat så kompetent och försedd med tydliga instruktioner och nödvändiga detaljer att du enkelt kan ta med alla varor och montera allt själv.

Bild
Bild

Därför föredrar många Ikea - för valet, för variation, för mångsidighet, för tillförlitlighet, för enkelhet och samtidigt elegans av linjer, för hjälp med design i alla hem och i alla utrymmen.

Rekommenderad: