Ortopediska Sängar (34 Bilder): Med Madrass För Hemmabruk, Elektriska Modeller För Hemmet

Innehållsförteckning:

Video: Ortopediska Sängar (34 Bilder): Med Madrass För Hemmabruk, Elektriska Modeller För Hemmet

Video: Ortopediska Sängar (34 Bilder): Med Madrass För Hemmabruk, Elektriska Modeller För Hemmet
Video: How to Make a Tufted Headboard 2024, Maj
Ortopediska Sängar (34 Bilder): Med Madrass För Hemmabruk, Elektriska Modeller För Hemmet
Ortopediska Sängar (34 Bilder): Med Madrass För Hemmabruk, Elektriska Modeller För Hemmet
Anonim

För ett sovrum måste du välja inte bara en vacker, utan också en bekväm säng. En ortopedisk modell av hög kvalitet är den perfekta lösningen. För närvarande finns det många olika sängar på möbelmarknaden som har en anatomisk bas.

Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Varje person behöver en god vila och hälsosam sömn. Fullständig avslappning kan endast uppnås om ryggraden är i rätt position. Många tror att för detta måste du köpa en ortopedisk madrass av hög kvalitet och det kommer att räcka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Faktum är att hemligheten med en bekväm och bekväm sovplats inte bara ligger i rätt madrass utan också i sängbotten. Idag hävdar många experter att bekväma möbler med en anatomisk bas under madrassen avsevärt kan öka sängens ortopediska egenskaper. Dessutom kan en pålitlig bas förlänga livslängden för en ortopedisk madrass. De mest populära är de som är utrustade med raka eller lätt böjda trälameller. Sådana detaljer ger utmärkt ventilation av sovområdet, vilket gör madrassen mer hygienisk och förlänger dess livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Endast på en bekväm ortopedisk säng kan musklerna slappna av helt. I detta tillstånd sover en person bättre och vaknar kraftigt. Anatomiska baser förbättrar också madrassernas fördelaktiga egenskaper. De gör dem tjockare och styvare. Läkare rekommenderar inte att sova på för mjuka sängar, eftersom de inte ger tillräckligt stöd för ryggraden.

Bild
Bild
Bild
Bild

En ortopedisk säng är en utmärkt lösning för personer som lider av vissa sjukdomar i ryggraden. Efter att ha sovit eller vilat på sådana sängar uppstår inte smärta eller dragkänslor i ryggen.

Men om du har några problem relaterade till leder och ryggrad, är det bättre att rådgöra med din läkare innan du köper en madrass och en anatomisk säng.

Praktiska och bekväma sängar presenteras i ett stort sortiment idag. Varje kund kommer att kunna hitta den perfekta modellen som passar sitt sovrum. Multifunktionella modeller med olika tillägg är mycket populära. Det kan till exempel vara inbyggda sängbord, sidopaneler, linnelådor och andra användbara föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sovmöbler med ortopedisk bas kan väljas för en användare av alla storlekar. Till exempel för människor vars vikt når 100 kg eller mer , produkter med förstärkta strukturer är idealiska. I sådana sängar är lamellerna placerade på ett närmare avstånd från varandra, vilket skapar en välförstärkt säng för madrassen. Av nackdelarna med sådana möbler kan det bara noteras att lamellerna kan böjas och gå sönder vid felaktig användning. Detta problem kommer emellertid inte att uppstå om hållbart naturligt trä har använts vid tillverkning av baslamellerna.

Bild
Bild

Mer moderna modeller har en robust metallnätbas. Sådana mönster är några rader med fjäderrutor med en invecklad design. Sådana grunder anpassar sig enkelt till de individuella egenskaperna hos användarens kropp. Baser i mesh är hållbara och pålitliga. De tål enkelt en belastning på 130 kg eller mer . Dessutom väljer många konsumenter sängar med sådana system på grund av deras terapeutiska egenskaper, eftersom de gör det möjligt att ändra radernas position och justera styvhetsnivån för kvadratiska delar. Till exempel, om du känner för det, kan du höja benen på en sådan säng för att förbättra blodflödet.

Bild
Bild

Idag är det mycket efterfrågan på möbler med ortopedisk basjustering. I sådana mönster kan du ändra nivåerna av styvhet i lamellerna i ett visst område av sängen eller justera den övre och nedre halvan av kojen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Det finns många typer av ortopediska sängar

  • För hemmabruk är en ortopedisk hopfällbar säng idealisk. Sådana vikningsmekanismer är oftast utrustade med bäddsoffor. Sådana möbler kan enkelt ersätta en vanlig säng. På en sådan hopfällbar säng kan du vila och sova gott. Oftast tar den inte mycket plats och kan placeras i ett sovrum i ett litet område.
  • Mer sofistikerade och sofistikerade mönster finns i medicinska sängar. I sådana modeller är de ortopediska baserna indelade i flera sektioner. Lutningsvinkeln för var och en av dem är justerbar. Dessutom är medicinska anatomiska sängar ofta utrustade med stötfångare (staket). Dessa delar kan vara stationära eller avtagbara, beroende på modellens konfiguration.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • De flesta sjukhussängar har hjul. De är nödvändiga för en mer effektiv rörelse av en sängpatient. Många sängar för sängliggande patienter har en mekanism genom vilken sängens höjd kan ändras och fixeras. Dessa egenskaper är mycket användbara för bättre patientvård.
  • Högteknologiska elektriska sängar är utrustade med ortopediska baser. Sådana modeller är inte billiga, men de är multifunktionella och mycket bekväma. I dem, med hjälp av en fjärrkontroll eller inbyggda knappar, kan du justera madrassens position, höjden på sänggaveln och fotbrädan etc. Den elektriska enheten kan användas för att komplettera inte bara vanligt hem utan också medicinska sängar.
  • Några av de vanligaste är sängar och soffor med tilt- / lyftmekanismer. Basen och madrassen i sådana modeller stiger upp och avslöjar en rymlig tom nisch under. Sådana möbler kompletteras också ofta med en ortopedisk bas med trälister.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vikningsmekanismer är av följande typer:

  • Manuell . Sådana mönster är mycket pålitliga och hållbara. De är dock inte särskilt användarvänliga. Detta beror på det faktum att under processen med att öppna en sådan säng måste du göra vissa ansträngningar och hålla basen med madrassen.
  • Fjäderbelastad … Baserna i sådana modeller är svåra att lyfta. Fjäderstrukturer är inte de mest hållbara, eftersom fjädrarna i dem sträcker sig över tiden och slutar fungera korrekt.
  • Gas . För närvarande är hopfällbara sängar med dessa mekanismer bland de mest populära. De har speciella gasdämpare, med hjälp av vilken kojen stiger smidigt och tyst. Oftast används dessa mekanismer för att lyfta tunga ortopediska baser och madrasser.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det mest praktiska är eldrivna hissar. De är mycket enkla att använda. För att höja baserna i dessa modeller krävs ingen extra ansträngning, eftersom alla element aktiveras genom att trycka på en knapp på fjärrkontrollen.

Klassiska rektangulära sängar kan också vara ortopediska. Dessa modeller är bland de mest prisvärda. De kompletteras inte med några funktionella element. De kan bara ha en fotgavel och en sänggavel.

Högkvalitativ och bekväm bas med lameller kan också installeras i små sovrumsmöbler. Det kan till exempel vara en kompakt bäddsoffa eller en ottoman. Ofta placeras sådana möbler i små sovrum eller barnrum. De tar liten plats och du kan inte klara dig utan en ortopedisk madrass.

Bild
Bild
Bild
Bild

Runda botten med metallramar och trälister kompletteras med trendiga runda sängar. Sådana möbler dök upp på möbelmarknaden för inte så länge sedan. Tyvärr är sådana sängar endast lämpliga för rymliga sovrum, eftersom de ofta är av imponerande storlek. Att hitta rätt ortopedisk madrass för en rundad säng är inte så lätt på grund av dess oregelbundna form.

Att ta hand om barns hälsa ligger helt på föräldrarnas axlar. Barnet ska bara sova på en bekväm säng där ryggraden kommer att vara i rätt position. Ortopediska baser kan vara närvarande inte bara i vanliga sängar, utan också i våningssängar. Både första och andra våningen är utrustade med dem, så att varje barn får en bekväm sovplats.

Idag är många sängmodeller utrustade med rymliga linnelådor för förvaring av sängkläder. Tänk inte att lagringssystem i dessa alternativ tar för mycket ledigt utrymme. Sovmöbler med lådor i botten kan också utrustas med en ortopedisk bas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man rätt?

När du väljer en bekväm och användbar ortopedisk säng måste du vara särskilt uppmärksam på följande parametrar:

  • Tänk på storleken på din säng. Det ska passa perfekt in i ditt sovrums layout. Så, en och en halv säng har en standardbredd på 140 cm och en längd på 160 cm. Mer rymliga dubbelmodeller har oftast dimensioner på 160x200, 200x200, 200x220 cm och mer. Om ditt sovrum har en icke-standardiserad layout och ett stort område kan du beställa en skräddarsydd ortopedisk säng.
  • Välj din madrass klokt. Innan du köper den här viktiga delen måste du ta mått från sängen, men inte från sängen som helhet.
  • Välj en säng gjord av kvalitetsmaterial. För tillverkning av ramar för sovrumsmöbler används oftast dyrt naturligt trä, billig spånskiva och MDF, samt stål och järn. Naturligtvis är de vackraste och miljövänliga exemplaren gjorda av naturligt massivt trä.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Moderna tillverkare erbjuder ett urval köpare högkvalitativa modeller av ek, bok, hevea, al, etc. Sådana möbler är dyra, och inte alla kan köpa det. Det finns billigare sängar som är gjorda av björk eller tall. Ortopediska sängar kan ha ramar gjorda av billiga material som spånskiva eller MDF. Sådana möbler ser attraktiva ut, men dess prestanda är dålig.
  • Modeller av metall är med rätta erkända som de mest pålitliga och hållbara. De är dock inte lämpliga för alla miljöer och är tunga. På grund av detta är järnmöbler ganska svåra att ordna om från en plats till en annan.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ortopediska sängar har olika baser. Det rekommenderas att välja traditionella modeller med robusta trälister eller metallnät. Experter rekommenderar att köpa modeller med lameller av naturligt trä, eftersom de är mer hållbara och inte utsätts för mekaniska skador

Glöm inte sängens design. Sängen ska vara i harmoni med resten av sovrummet interiör och vägg / golv / tak dekoration

Bild
Bild

Du kan montera en ortopedisk bas med trälister hemma med egna händer. Till att börja med förbereds verktygen och alla nödvändiga material bearbetas och poleras. Därefter skördas delar av den ortopediska basen från träblock och dekorativa profiler.

Bild
Bild

I slutet av tillverkningen monteras och fixeras alla element i den ortopediska sängen. Om du bestämmer dig för att göra en bas med lameller till sängen själv, bör du ta hänsyn till att dess dimensioner ska vara något mindre än själva möblerna. Detta är nödvändigt så att du enkelt kan installera eller demontera den resulterande strukturen.

En översikt över den ortopediska sängen ses i videon:

Rekommenderad: