Barns Ortopediska Soffor: Sängar Med En Ortopedisk Madrass För Barn Och En Bas För Daglig Sömn

Innehållsförteckning:

Video: Barns Ortopediska Soffor: Sängar Med En Ortopedisk Madrass För Barn Och En Bas För Daglig Sömn

Video: Barns Ortopediska Soffor: Sängar Med En Ortopedisk Madrass För Barn Och En Bas För Daglig Sömn
Video: Bebispanelen: Så får du ditt barn att sova - Nyhetsmorgon (TV4) 2024, April
Barns Ortopediska Soffor: Sängar Med En Ortopedisk Madrass För Barn Och En Bas För Daglig Sömn
Barns Ortopediska Soffor: Sängar Med En Ortopedisk Madrass För Barn Och En Bas För Daglig Sömn
Anonim

Barns ortopediska soffor är funktionella möbler utformade för ett barns dagliga sömn. I grund och botten stannar ägarna till små lägenheter vid valet av en sådan möbel, eftersom soffor inte bara säkerställer en hälsosam och full sömn för barnet, utan också hjälper till att bevara användbart utrymme i rummet.

Bild
Bild

Särdrag

En soffa för barn med ortopedisk bas är en anatomisk produkt som bidrar till rätt stöd av ryggraden. Tack vare madrassens optimala fasthet kommer barnets ryggrad inte att sjunka under en lång sömn.

Barnsoffor har följande funktioner:

  • Kompaktitet som gör att du kan installera möbler i små utrymmen. Bredden på de flesta typerna av modeller när den fälls överstiger inte en meter.
  • Styrkan i transformationsmekanismerna. Tillverkarna är medvetna om att barn ofta använder en soffa eller säng som studsmatta. På grund av detta förstärker de alla de rörliga mekanismerna i strukturen och ger den styrka och tillförlitlighet.
  • Enkelheten att fälla och fälla ut soffan, på grund av vilken även små barn klarar uppgiften att förbereda en sovplats.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inhemska och utländska tillverkare erbjuder ett stort urval av soffor med ortopediska madrasser. Ett omfattande sortiment gör att varje förälder kan välja en modell i enlighet med kraven för dess design, form, transformeringsmekanismer och tillverkningsmaterial.

Varianter av soffor

Det finns många typer av barnsoffor med en ortopedisk bas på marknaden.

Beroende på designen tillverkar tillverkningsanläggningarna följande typer av dessa möbler:

  • Direkta variationer . Klassiska soffor utformade för att placeras mot en vägg. Modeller kan utrustas med en Eurobook-mekanism (rulla den första halvan framåt och sänka ryggstödet), en bok (har en liggande, halv sittande och sittande position), ett dragspel (en dragspelstransformationsmekanism).
  • Soffor med en demonteringsprincip för utrullning . I sådana modeller finns en oberoende madrass, som enkelt kan bytas med dina egna händer vid slitage.
  • Modulära sovplatser . Dessa soffor innehåller flera bitar som kan bytas runt som du vill.
  • Osmanska . Produkter som inte är utrustade med ryggstöd, med en lyftmekanism för utfällning.
  • Hörnalternativ . Möbler utformade för att placeras i ett av hörnen av rummet. Det låter dig spara utrymme så mycket som möjligt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på soffans modell kan dess design innehålla lådor för förvaring av sängkläder, leksaker eller andra saker. Möblerna är tillverkade med eller utan armstöd. Vissa föremål har kuddar. I barnsoffor finns inga hårda kanter, hörn och andra farliga delar av strukturen som barnet kan skadas under spelet.

Bild
Bild

Barnsoffor skiljer sig främst från vuxna i storlek och utseende. Tillverkare kommer med intressanta ljusa mönster. Möblerna för barn domineras av färgglada och rika färger, applikationer med seriefigurer. För de minsta stylar tillverkarna sovplatser för bilar, fartyg, vagnar. Sådana alternativ ser intressanta och icke-standardiserade ut. De kommer inte bara att bli en möbel, utan också en elegant inredning i barnets sovrum.

Bild
Bild

Typer av ortopediska madrasser

Ortopediska madrasser för barn kan antingen vara fjäderlösa eller baserade på ett oberoende fjäderblock. Ofta används för barnmöbler baser utan fjädrar, gjorda av naturmaterial.

Följande material används som fyllmedel:

  • Polyuretanskum (PPU) . Detta material kan användas ensamt eller kombinerat med andra fyllmedel. Polyuretanskum orsakar inte allergiska reaktioner, det är resistent mot bildandet av en svamp, ekologisk renlighet. Polyuretanskum har en "minneeffekt", det vill säga det kan "minnas" och upprepa varje böj i människokroppen.
  • Kokos kokos . Naturligt fyllmedel med ökad styvhet. På grund av denna funktion köps madrasser med kokosfibrer för barn med skolios eller för att förebygga denna sjukdom. Dessa produkter är allergivänliga. De är perfekt ventilerade och hindrar barnet från att svettas.
  • Latex . Det används mindre ofta eftersom det kan orsaka allergier.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och även tillverkare producerar kombinerade madrasser. I sådana baser används flera fyllmedel. I det här fallet kommer madrassen att ha de egenskaper som finns i vart och ett av det material som används.

Valbara kriterier

När du köper en soffa till en plantskola måste du inte bara fokusera på produkternas kostnad och utseende, utan också på deras säkerhet och bekvämlighet för barnet.

När du väljer möbler är det viktigt att tänka på några finesser:

  • Hitta "rätt" storlek. Produktens längd bör vara minst en halv meter längre än barnets höjd. Om möjligt är det bättre att ge företräde åt de bredaste modellerna för en mer bekväm sömn.
  • Om ditt barn har problem med ryggraden bör produkten köpas efter råd från en ortoped.
  • För barn under 10 år är det bättre att köpa en soffa med en fjäderlös madrass (dess tjocklek bör vara minst 10 centimeter), och för äldre barn är fjäderprodukter med oberoende block lämpliga.
  • Det är bäst att välja en soffa med naturlig hapoallergen klädsel (chennil, flock, linne eller bomull). Det rekommenderas att ge företräde åt möbler där klädmaterialet är impregnerat med en komposition som har smuts och vattenavvisande egenskaper. Faktum är att barn ofta leker i soffan, äter, dricker juice, varför riskerna för frekvent kontaminering av möbler ökar betydligt. Vadderingen med en vattenavvisande effekt är lätt att rengöra med hjälp av tillgängliga produkter.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en soffa, glöm inte bort barnets preferenser . Men det är inte heller nödvändigt att följa dem hänsynslöst. Ibland kan ljusa möbler med en ovanlig design ha ett fyllmedel som inte är lämpligt för ett barn eller tillverkas med hälsofarliga material. För att köpa en kvalitetsprodukt är det absolut nödvändigt att be konsulterna om medföljande dokumentation som bekräftar möbelns säkerhet och miljövänlighet.

Rekommenderad: