Ortopediska Sängar Med Lyftmekanism: Modeller Med Gitterunderlag Med Madrass För Sängliggande Patienter

Innehållsförteckning:

Video: Ortopediska Sängar Med Lyftmekanism: Modeller Med Gitterunderlag Med Madrass För Sängliggande Patienter

Video: Ortopediska Sängar Med Lyftmekanism: Modeller Med Gitterunderlag Med Madrass För Sängliggande Patienter
Video: The Double Bed Gap Hack 2024, April
Ortopediska Sängar Med Lyftmekanism: Modeller Med Gitterunderlag Med Madrass För Sängliggande Patienter
Ortopediska Sängar Med Lyftmekanism: Modeller Med Gitterunderlag Med Madrass För Sängliggande Patienter
Anonim

En sund sömn är omöjlig utan en bekväm sovplats. Hittills är den mest populära den ortopediska sängen med en lyftmekanism.

Funktioner och Fördelar

Den ortopediska sängens utseende skiljer sig inte från den klassiska modellen, men den har sina egna designfunktioner. Den består av en ortopedisk bas utrustad med en lyftmekanism, en linnelåda, en sänggavel och sidostänger.

Bild
Bild

En ortopedisk säng med lyftmekanism har många fördelar:

  • Den största fördelen med sängen är basen , med ortopediska egenskaper på grund av de installerade lamellerna. Att sova på en sådan säng är inte bara bekvämt och bekvämt, utan också användbart. Denna bas, tillsammans med madrassen, stöder perfekt ryggraden. Dessutom är gitterbasen väl ventilerad, vilket innebär att mögel och mögel av denna struktur inte hotas.
  • En lyftmekanism inbyggd i strukturen ger enkel åtkomst till tvättlådan . Dess dimensioner motsvarar basens dimensioner, och därför har lådan en betydande kapacitet. Förutom sängkläder kan andra saker vikas här och snabbt hämtas om det behövs. Tack vare lyftmekanismen kan lådans innehåll nås från valfri sida av sängen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Närvaron av en låda för linne i denna design kan avsevärt spara utrymme.

Saker som läggs i en låda kräver inte ytterligare möbler: byråer, sängbord och garderober, och detta är en betydande besparing inte bara i små rum utan också i kostnadsbesparingar.

Som regel produceras sådana sängar av tillverkare inte bara i en dubbelversion, utan också med mindre dimensioner. Det finns en och en och en halv sovande modeller, lämpliga inte bara för vuxna utan också för barn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter av mekanismer

Varje modell med lyftbas har sina egna egenskaper som påverkar driftsprocessen. Den ortopediska basen, beroende på modell, kan lutas antingen horisontellt eller fixeras i ett vertikalt läge, vilket bildar en spetsig vinkel på 45 grader vid korsningen med basen. Metoden för att lyfta basen kan utföras med olika enheter.

Som regel utrustar tillverkare modeller med endast tre typer av lyftmekanismer:

Lindade fjädrar , som utgör grunden för transformationsmekanismen, är efterfrågade på grund av det billiga priset och användarvänligheten. Men i denna mekanism slits fjädrarna snabbt på grund av frekvent töjning och betydande belastningar. Mekanismens livslängd överstiger i regel inte fem år, varefter den måste bytas ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Gasdämpare , hjälper till att höja basen och fixa den i önskad höjd, kännetecknas av betydande användarvänlighet. Tack vare dem kan du flytta basen utan mycket ansträngning. Gassystemet fungerar smidigt och tyst och kan lyfta basen tillsammans med madrassen, även om deras sammanlagda vikt är över 100 kg. Idag är gasomvandlingsmekanismen den mest pålitliga och högkvalitativa, har en ganska lång livslängd på cirka 10 år.
  • Det enklaste sättet att transformera är manuellt lyft , utförs med en ögla fäst vid basen. För att höja basen och komma till lådan måste du ta bort madrassen och göra stora ansträngningar. Därför är denna mekanism inte särskilt lämplig för barnsängar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Basdesign

Varje ortopedisk bas består av en ram och ett galler. Ramen kan vara antingen metall eller trä. Själva gallret består av lameller, säkert fästa vid ramen med hjälp av lathållare. Beroende på tillverkare och modell kan lamellhållarna tillverkas av olika material. Det gummi som används som material för lathållare är flexibelt och dyrt. Plast har en seg struktur, men är mer hållbar än gummi.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lameller är plankor med en lätt krökt yta på ena sidan och är gjorda av trä (bok, björk, valnöt). Standardtjockleken på dessa plankor varierar från 6 till 8 mm och bredden är 63 mm. Längden på varje lamell motsvarar basens dimensioner. Avståndet mellan lamellerna ligger i intervallet 70-80 mm, tack vare detta värde förbättras den ortopediska effekten. Dessa standarder gör inte bara sängen lättare, utan ger den också elasticitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den ortopediska basen tillverkas av tillverkare med möjlighet att justera styvheten.

Styvhetsjusterare kan placeras direkt på själva lamellerna, så att basen kan justeras efter vikten av en person, och det finns också justerare i huvudets och benets delar av basen. Tack vare deras närvaro är det möjligt att ändra lutningsvinklarna i de övre och nedre delarna.

Oftast köps sådana sängar för sängliggande patienter, eftersom en sådan justering idealiskt tillgodoser alla vitala behov hos en immobiliserad person.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Det finns flera aspekter att tänka på när man väljer säng. Förutom design och överensstämmelse med interiörens stil, bör man uppmärksamma basen och omvandlingsmekanismen.

  • Om frågan handlar om att köpa en dubbelversion, bör transformationsmekanismen vara på gasdämpare. Basen, i jämförelse med enkelsängversionen, har en större vikt, och den ortopediska madrassen ökar vikten avsevärt, och därför är det bättre för mekanismen att komma åt lådan, om mekanismen tar på sig huvudbelastningen när lyft.
  • För att skydda mot skador är det bra om sängen är utrustad med speciella pollare som skyddar mot ett plötsligt fall under basens rörelse.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Lamellerna ska vara fria från stora knop, sprickor, flis och skarpa grova kanter. Basen i sig ska inte göra några pip.
  • Längden på benen som stöder ramen bör variera inom 24-25 cm. Detta värde är den mest bekväma bashöjden för en person. Antalet ben i olika modeller ligger i intervallet 4-7 st. Ju fler ben, desto mer stabil är basstrukturen.
  • Glöm inte själva sängens material. Massivt trä är mer att föredra, eftersom det inte bara är miljövänligt, utan också pålitligt, och därför kommer en säng av naturligt trä att hålla mycket längre än ett liknande alternativ av spånskiva.
Bild
Bild

Du kommer att lära dig att montera en ortopedisk säng med en lyftmekanism från följande video.

Rekommenderad: