"Flytande" Säng (36 Bilder): Modeller Med Flygande Effekt I Luften Från Spånskiva Och Motljus

Innehållsförteckning:

Video: "Flytande" Säng (36 Bilder): Modeller Med Flygande Effekt I Luften Från Spånskiva Och Motljus

Video:
Video: 10 Coolest ROOM GADGETS That Are Worth Buying 2024, Maj
"Flytande" Säng (36 Bilder): Modeller Med Flygande Effekt I Luften Från Spånskiva Och Motljus
"Flytande" Säng (36 Bilder): Modeller Med Flygande Effekt I Luften Från Spånskiva Och Motljus
Anonim

För inte så länge sedan dök en fashionabel nyhet upp på möbelmarknaden - en flytande säng. Denna modell är en säng av olika storlekar, som hänger på ett visst avstånd från golvet. Denna design ser väldigt intressant och original ut.

Bild
Bild

Funktioner, fördelar och nackdelar

Moderna möbelfabriker producerar produkter av olika modifikationer. Många av dem kan användas för att återuppliva inredningen i sovrummet.

Snygga flytande sängar kommer organiskt att se ut i rummen, gjorda i modern stil. Utåt ser dessa modeller ut som en bekväm sovplats, fäst vid väggen och ligger ovanför golvet. Det verkar som om sängen bara håller fast på väggytan. Faktum är att flytande sängar har speciella stöd som är helt dolda och inte fångar ögat. Som regel är ett sådant stöd beläget i den centrala delen och blir osynligt tack vare en korrekt installerad bakgrundsbelysning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra flygande sängar passar in i många ensembler. Sådana möbler kommer att glädja och beundra dina gäster. Genom att placera originalmöbler i rummet kan du förvandla interiören och göra den mer modern eller futuristisk. Allt beror på ägarnas personliga preferenser och önskemål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

"Flytande" sängar installeras nära väggytan. Tack vare denna infästning kommer inte sängen att förlora sina bekväma egenskaper med tiden, kommer inte att lossna och kommer inte att börja knarra. Roligt faktum: Den flytande effektbädden förändrar helt atmosfären i rummet. Möbler av denna ovanliga design skapar en fräschare, renare och mer öppen miljö. Det är därför dessa typer av sängar kan placeras i både ljusa och mörka interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk inte att sängen med flygande effekt bara är för vuxna. Liknande inredningsdetaljer kan läggas i ett barns sovrum. Men för sådana rum rekommenderas att köpa modeller som inte är för höga för att undvika eventuella barndomsskador. För yngre användare är det också bättre att köpa sängar med sidostöd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men som alla möbler har alternativet "flytande i luften" sina nackdelar. De är statiska och kan inte ordnas om från en plats till en annan. Dessa sängar är väggmonterade en gång för alla.

En flygande säng är inte lämplig för ett litet sovrum. Designen på sådana möbler är stor och har inga ytterligare lagringssystem. Även vanliga sängar med ben kan ha linnelådor eller nischer, med vilka du kan vägra byråer och garderober i rummet. Ingenting kan placeras eller installeras under den "flytande" sängen. Om du placerar några lådor eller lådor under den, kommer dess visuella överklagande att gå förlorad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är ganska svårt att installera sådana produkter. Det rekommenderas att lita på sådant arbete till proffs.

Modeller

Flygande möbler finns i olika former:

  • De mest populära är traditionella rektangulära alternativ . Dessutom kommer en fashionabel rund säng att se spektakulär ut i det inre av sovrummet.
  • Sovmöbler av rektangulär form oftast fästs den på väggen med rygg eller två sidor samtidigt (om den har en vinkelstruktur). Bakom sänggaveln i sådana fall finns det en vinkel som helst förenar väggen.
  • Ben i flytande sängar är pålitligt dolda . Idag presenteras sådana möbler i alternativ med ett stöd i mitten. Strålar avgår från den i olika riktningar. Tack vare rätt design fördelas lasten optimalt längs balkarna, vilket gör sovplatsen pålitlig och konstruerad för tunga laster.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Stödet glider . Deras höjd kan justeras efter eget tycke.
  • Det finns sängar där flera ben installeras samtidigt (3-4) … Som regel ligger de närmare den centrala delen och syns inte alls. Sängmodeller där sådana dolda detaljer är gjorda av härdat glas är särskilt populära idag.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är intressant i det inre av sovrummet att alternativen ser ut i vilka den laterala lumen är halvcirkelformad . Grunderna för sådana modeller verkar höjas, men själva sovplatsen förblir i nivå.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Lejonparten av moderna möbelfabriker producerar "flytande" sängar av naturligt massivt trä eller laminerad spånskiva och MDF -skivor. Naturligtvis är alternativ med träbågar och baser dyrare. Men här är det värt att notera att den yttre finishen av MDF inte alltid indikerar billigheten eller låg kvalitet på möbler.

Till exempel är vissa modeller gjorda på basis av en solid metallram. Konsumenter lämnar bara bra recensioner om sådana strukturer, eftersom de är mycket hållbara och tål upp till 500 kg. Samtidigt är sådana sängar utanför dekorerade med MDF -plattor, som har olika färger och mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorationen av de "flytande" produkterna är också varierad. Sådana möbler är inte billiga, därför är de färdiga med dyra material. Modeller med klädsel av eko-läder, naturläder eller olika möbeltyger med hög densitet är mycket efterfrågade.

Ofta kompletteras inte träsängar med klädsel. Madrassen läggs helt enkelt på dem och tillverkas med en filt. Ofta är sidodelarna på sådana modeller utrustade med stötfångare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Idag kan du i butiken hitta en flytande effektbädd av alla storlekar. De vanligaste är standardalternativ med en längd och bredd på 160x200 cm, 180x200 cm och 200x200 cm Mer rymliga är de "kungliga" modellerna, deras mått är 200x220 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana sängar bör endast köpas från pålitliga och högkvalitativa tillverkare för att inte stöta på en svag och opålitlig design.

Bild
Bild

Många möbelsalonger gör skräddarsydda flytande sängar. En sådan säng kommer att kosta mycket, men den kommer att vara perfekt för ditt sovrum.

Bild
Bild

Designidéer

Flytande sängar ser harmoniska ut i många interiörer och stilar. Så i ett minimalistiskt sovrum med vita väggar och vita golv kan du installera en svart säng med en flytande effekt och ett oansenligt stöd. Placera en liten öppen svart kantsten nära sängen, en svart metallvägglampa och häng tavlor med en vit och svart ram över sänggaveln. Lägg gråa sängkläder och en härlig grön filt på sängen.

Bild
Bild

En vacker vit säng med en rektangulär och kantig sänggavel kan placeras mot en grå accentvägg i ett vitt sovrum. Klipp golvet med ljust karamellaminat och dekorera med en stor beige matta. Avsluta interiören med vita sängbord, vita gardiner på fönstren och hängande svarta droppljus till höger och vänster om sängen.

I ett rum med svarta väggar och snövit glansigt golv kommer en vit "flytande" modell med ett mjukt sänggavel och mörka sängkläder att sticka ut effektivt. Placera vinklade träbord bredvid det och placera dekorativa vaser och lampor på dem.

Placera ett par små ljusmålningar ovanför sängens huvud. Komplettera fönstret i sovrummet med genomskinliga gardiner.

Bild
Bild

Ljusgrå trämöbler med gul belysning bör placeras i ett rum med beige väggar och taupe laminatgolv. Dekorera sängen med vita sängkläder och en grå matta. Placera en fyrkantig grå matta under din säng. Montera små sängbord i trä i väggarna nära sängen. Komplettera ensemblen med en stor målning ovanför sänggaveln, gula vägglampor och krukväxter.

Bild
Bild

En djärv och kontrasterande interiör kommer att visa sig om en vit "flytande" säng med en lätt krökt form med en hög sänggavel är installerad i ett rum med vita väggar och ett ljust beige golv. Dekorera sängen med svarta sängkläder och en vit filt. Placera minimalistiska vita piedestaler bredvid dem och placera lampor med zebra -nyanser på dem. Placera en golvlampa med en liknande skärm bredvid sängen.

Komplettera golvet med en liten matta med djurtryck.

Bild
Bild

I ett rum med grå väggar och ett blekt beige golv kommer en "flytande" säng med ett långsträckt brunt trägavel med en kantsten att se vackert ut. Dekorera din säng med grått linne och ljusa kuddar med kontrasterande tryck. Placera en stor golvlampa i metall med en vit skärm i ett sådant sovrum, och installera små vägglampor ovanför sänggaveln. Dekorera fönstret med tjocka grå gardiner och vit tyll.

Tråkiga färger kan spädas ut med färgglada och ljusa målningar.

Rekommenderad: