Säng Utan Sänggavel (45 Bilder): Välj En Ram Utan Rygg På Benen, Alternativ För Trämodeller Med Lådor Inuti

Innehållsförteckning:

Video: Säng Utan Sänggavel (45 Bilder): Välj En Ram Utan Rygg På Benen, Alternativ För Trämodeller Med Lådor Inuti

Video: Säng Utan Sänggavel (45 Bilder): Välj En Ram Utan Rygg På Benen, Alternativ För Trämodeller Med Lådor Inuti
Video: Gör din egen SÄNGGAVEL! 2024, Maj
Säng Utan Sänggavel (45 Bilder): Välj En Ram Utan Rygg På Benen, Alternativ För Trämodeller Med Lådor Inuti
Säng Utan Sänggavel (45 Bilder): Välj En Ram Utan Rygg På Benen, Alternativ För Trämodeller Med Lådor Inuti
Anonim

Sänggaveln är utformad för att skydda väggen mot nötning och smutsiga märken, samt för att dekorera insidan av sovrummet och utföra en dekorativ funktion. Men idag avviker många tillverkare från accepterade standarder och erbjuder mer kortfattade modeller för val av konsumenter, där det inte finns några backar. Interiörartiklar av denna design är mycket populära idag, eftersom de är lämpliga för rum i olika storlekar och layouter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

För närvarande är sängar utan sänggavel efterfrågade av konsumenterna. Den största fördelen med dessa modeller är deras mångsidighet. En lakonisk säng utan rygg kan väljas för alla interiörer, vare sig det är en klassiker eller en modern ensemble.

Väggen bakom sängen kan dekoreras hur du vill. Många ägare, som visar lite fantasi, kompletterar sådana ytor med vackra och iögonfallande paneler, stora hyllor eller enkla vägglampor.

En säng utan sänggavel är funktionell . Nästan alla modeller har linnelådor. I sådana förvaringssystem kan du placera inte bara sängkläder, utan även skokartonger eller säsongsartiklar. En sådan enkel lösning kommer att spara utrymmet i rummet, eftersom du inte behöver komplettera det med garderober eller byråer.

Bild
Bild

En lakonisk rygglös säng kan väljas till valfri plånbok. Idag har möbelbutiker kopior gjorda av olika material. Om din budget tillåter det kan du köpa ett alternativ av hög kvalitet tillverkat av naturligt trä. Mer prisvärda och populära är sängar gjorda av billiga spånskivor eller MDF.

Bild
Bild

Denna typ av möbler är perfekt för ägare som letar efter en trendig och exklusiv säng. Idag erbjuder många möbelverkstäder skräddarsydda sänggaveltjänster. Du kan också göra en liknande detalj med dina egna händer. Således kan du skapa en unik sovrumsinredning som du gillar. Detta designbeslut blir inte dyrt.

Sådana inredningsartiklar är små i storlek. Oftast är deras storlekar mer kompakta än standardalternativ. Det är därför sängar utan sänggavlar är så populära bland ägare till små lägenheter. På ett mycket begränsat utrymme kommer sådana möbler att vara till nytta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Sänggaveln kanske inte är tillgänglig i följande typer av sängar:

  • I klassiska versioner . Dessa inkluderar traditionella rektangulära och fyrkantiga produkter. Produkter av denna form finns oftast och är billiga.
  • I runda modeller . På senare tid har snygga runda sängar tagit ledningen inom försäljningen. Sådana modeller är imponerande i storlek, så de placeras ofta i stora och rymliga rum. Det kan inte bara vara en stadslägenhet, utan också ett hus på landet.
  • Döva lådor . Dessa typer av sovrumsmöbler installeras ofta på hotell eller värdshus. De representerar en sängram med en madrass och sidor, trimmade med läder eller tyg. Sådana minimalistiska möbler kan installeras i ett vanligt vardagsrum.
  • Fjäderlåda . Sådana modeller är en låda utrustad med fjädrar. För närvarande är dessa sängar tillgängliga med eller utan madrasser.
  • Säng med ortopedisk bas . Dessa alternativ är bland de mest praktiska och köpta idag. De kännetecknas av oöverträffade komfortegenskaper, eftersom de kan utrustas med en bekväm ortopedisk madrass. Att sova och vila på en sådan yta är inte bara bekvämt, utan också fördelaktigt för ryggraden.
  • Säng med lyftmekanism . Vikstrukturerna är praktiska och enkla att använda.
  • Moderna tillverkare producerar sängar utan rygg på benen och utan NS. Först och främst påverkar dessa detaljer kajhöjden. Benen kan ha olika höjder och tjocklekar. De är gjorda av olika material. Till exempel kan sängramen vara av trä, och benen kan vara av metall och förkromad.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Det finns flera typer av lyftmekanismer:

  1. Det mest grundläggande är manuell mekanism . Den är robust och hållbar eftersom den inte har många hjälpdelar. Men det är inte bekvämt att använda det, eftersom du måste hålla sängbotten och madrassen självständigt när du öppnar sängen.
  2. Sängarna är mer moderna och bekväma att använda. med gasdämpare . De har speciella mönster med hissar. De ger en smidig och tyst höjning av kajen.
  3. Lyftprodukter har en kortare livslängd med spiralfjädrar . Om du höjer basen i sådana modeller regelbundet, kommer fjädrarna i mekanismen snart att börja sträcka sig och förlora sin tidigare elasticitet. Detta påverkar hela strukturens funktion och minskar komforten på sovplatsen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Boende i det inre

Möbler utan sänggavel kommer att se bra ut i många miljöer. Dessutom kan du med dess hjälp spara pengar, eftersom färdiga möbler med mjuk rygg kan kosta köparen en snygg summa, och en modell utan sänggavel kan kompletteras med vackra väggpaneler med olika klädsel. Denna designlösning blir billigare. Många ägare dekorerar väggen bakom sängen med laminat, MDF -paneler, plåt eller vackra läderpaneler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudgavelns funktion kan utföras av en accentvägg. Det kan framhävas med dekorativt gips, kontrasterande tapeter eller texturerad färg. Med en sådan intressant teknik kan du få en snygg visuell effekt och korrigera rymdets geometri.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller utan rygg ser intressanta och tankeväckande ut, kompletterade med dukar som matchar stilen eller den ursprungliga tapeten i olika toner. Ytan bakom sängen, dekorerad med en stuckaturram, kommer att se lyxig ut i interiören. På höger och vänster sida av en sådan struktur kan du installera vackra vägglampor eller lampor så att det inre av rummet får ett komplett utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill skapa inte bara en attraktiv, men också en funktionell inredning, bör du överväga alternativet att ordna nischer bakom kajen. Hyllor eller ställningar kan installeras i dem. I sådana utrymmen placeras böcker, tidskrifter, prylar, lampor eller dekorativa föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om ett kvinnors sovrum, så kan en baldakin spela rollen som en sänggavel. Det rekommenderas att välja mönster som har lätta tyger. Med hjälp av en sådan detalj kan du uppdatera det inre av rummet och ge det en liten romantisk touch.

Bild
Bild

Material (redigera)

Rygglösa sängar är gjorda av följande material:

  • Trä . Sådana modeller är miljövänliga och hållbara. De ser dyra och attraktiva ut. Naturliga trämöbler kommer aldrig att förlora sin relevans och kommer inte att upphöra att vara önskvärda. De mest hållbara och dyraste är sängar av ek, bok, hevea och al. Sådana produkter måste smörjas då och då med speciella impregneringar så att de inte tappar presentationen och trädparasiter inte startar i dem.
  • Spånskiva, MDF . Sängar gjorda av sådana material är billigare och liknar ofta träalternativ i utseende. Men de håller inte så länge och är mindre hållbara. Om du bestämmer dig för att köpa en säng av spånskiva, är det lämpligt att välja modeller från E1 -klassmaterial eller färdig med faner.
  • Metall . När det gäller styrka och hållbarhet är alla ovanstående alternativ överlägsna tillförlitliga metallbäddar. De utsätts inte för mekanisk skada och sjunker inte med tiden. Det rekommenderas att installera sådana möbler i moderna interiörer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna sängar är färdiga med olika material. När det gäller vävd klädsel rekommenderar experter att vända sig till produkter med jacquardbeklädnad. Dessa textilier är både praktiska och hållbara. Även inom möbelindustrin används tyger som chenille, plysch, corduroy, organza, sammet etc. Sängar med en yta av äkta läder, ekoläder eller konstläder har en högre kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en bekväm och bekväm säng utan sänggavel, bör du lita på följande kriterier:

  • Storleken . Sängen ska vara lämplig för layout och område. Klassiska dubbelalternativ har måtten 160x200 cm. Stora "kungliga" modeller är rymligare-200x200 cm, 200x220 cm. En och en halv säng finns med en längd och bredd på 120x200 cm. Storleken på en liten modell kan vara 80x120 cm.
  • Material . Välj endast högkvalitativa och pålitliga sängar. Naturliga träprodukter är naturligtvis de bästa. Men om du inte har råd med sådana saker kan du köpa en säng från MDF eller spånskiva. De mest hållbara är de av metall.
  • Design . Sängens utseende bör matcha stilen i sovrummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta designidéer

En vit säng utan ryggstöd på tjocka träben kommer att harmonisera med gråa väggar som imiterar marmor och ett glansigt mjölkigt golv. Lägg två vita sängbord sida vid sida och häng en mörk tavla över kuddarna för att späda ut de ljusa färgerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

En säng med klädsel i chokladtyg och sängbord i choklad hittar sin plats i ett rum med vita väggar och ljust laminatgolv. Häng en stor tavla över sängen och placera stora gula lampor på skänkarna.

Bild
Bild

En träsäng på benen med blått linne kommer att se vackert ut mot en ljusgrå vägg och en grå matta med vita tryck. Placera träskåp i närheten med färska blommor och lampor.

Rekommenderad: