Säng Med Lyftmekanism 160x200 (38 Bilder): Mjukt Trä Och Ekoläder, Utan Sänggavel Och Med Sidomekanism

Innehållsförteckning:

Video: Säng Med Lyftmekanism 160x200 (38 Bilder): Mjukt Trä Och Ekoläder, Utan Sänggavel Och Med Sidomekanism

Video: Säng Med Lyftmekanism 160x200 (38 Bilder): Mjukt Trä Och Ekoläder, Utan Sänggavel Och Med Sidomekanism
Video: lyxig klassisk säng,klassisk soffa,klassiska hemmöbler,möbler i guldblad,Italienska möbler,Kina 2024, April
Säng Med Lyftmekanism 160x200 (38 Bilder): Mjukt Trä Och Ekoläder, Utan Sänggavel Och Med Sidomekanism
Säng Med Lyftmekanism 160x200 (38 Bilder): Mjukt Trä Och Ekoläder, Utan Sänggavel Och Med Sidomekanism
Anonim

Ju mer funktionella möbler, desto mer populärt är det när man organiserar utrymme i ett modernt rum. Sängar med en lyftmekanism som mäter 160 × 200 är just sådana typer av möbler.

Fördelar och nackdelar

Följande fördelar med sådana produkter kan särskiljas:

  • Sparar utrymme . Lyftsängen ger ett stort förvaringsutrymme i nischen under madrassen. Förvaring under madrassen eliminerar skrymmande byråer eller garderober, vilket hjälper till att spara utrymme i sovrummet.
  • Nischen kommer också att vara en bra hjälpare . för att upprätthålla en allmän ordning i rummet, eftersom saker som inte används, eller de som du vill dölja för nyfikna ögon, också enkelt kan förvaras i en låda under sängen.
  • Denna säng ger de mest lämpliga sovförhållandena .
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om bristerna i denna design, kan vi bara notera omöjligheten att använda en förvaringslåda under en persons vila på en sovplats.

Typer och former

Idag erbjuder marknaden många typer av hissbäddar. Olika vikningsmetoder, storlekar, färger och konfigurationer hjälper till att välja rätt modell som uppfyller alla konsumentkrav.

En enkel bäddsoffa kommer att vara en utmärkt lösning för ett barns rum, studio eller en liten ett-rumslägenhet. För denna typ är både vertikal och horisontell vikning möjlig.

Ganska ofta finns det modeller med ryggstöd, som hindrar den sovande personen från att vidröra väggen när sängen ligger nära varandra. Enbäddsmodeller komplett med en madrass, som har ortopediska egenskaper, kan ge mys och komfort.

Dubbla modeller är oftast utrustade med ett vertikalt lyft. Ofta har dubbla modeller ortopediska baser som hjälper till att bekämpa smärta i rygg, ryggrad och nacke. Du kan välja mjukare alternativ eller de allvarligaste - beroende på personlig preferens.

Bild
Bild
Bild
Bild

Separat bör det noteras de runda sängarna. Detta alternativ är ganska populärt idag, oftast är dubbelsängar gjorda i denna form. Deras storlek når 2 × 2 m, vilket inte sparar utrymme, men hjälper till att ge lust till inredningen.

Stilar

De vanligaste alternativen är:

Minimalism stil . Denna stil förutsätter strikta lakoniska linjer, strikta färger, minimalt med tillbehör. För ett sovrum i minimalismens stil är en låg säng med en ram gjord av MDF, gjord i vitt, svart, rött, perfekt.

Baksidan ska ha strikta linjer, avrundning är oacceptabelt, ett överflöd av inredning. Dessutom tillåter denna stil dig att använda en säng utan sänggavel alls, den här lösningen kommer att lägga till lätthet och utrymme. Pomp och pretentiöshet strider mot vissa regler i denna stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Provence stil . En av de mest populära stilarna idag, som används för inredning i lägenheter. En funktion här är användningen av ljus, naturliga färger (grön, lila, beige, vit, ljusblå), naturmaterial. Utskrifter är möjliga: små blommor är grunden för alla textilier som används i inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En stil som inte är rädd för experiment är modern . Denna stil kännetecknas av användning av växtutskrifter, vridna former, olika nivåer av takduken, en kombination av olika texturer och material är möjliga. Det är därför en säng i denna stil kan göras av både massivt trä och spånskiva, de snedda formerna på den smidda sänggaveln kommer också att vara lämpliga. Blommig inredning, mörka djupa färger, gyllene designelement hjälper dig att skapa den perfekta jugendinredningen.

Bild
Bild

Loft . En mycket intressant stil, som inte alla bestämmer sig för att använda, men omvandlingen av en lägenhet till ett stiliserat vindrum är ganska intressant och på många sätt motiverat. Sovrummet i loftstil är ofta det mest funktionella. Det finns vanligtvis lite möbler och inredning, men det finns alltid en plats där du kan lägga saker, varför en säng med en lyftmekanism och en nisch för saker är det rätta valet för ett sovrum i loftstil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mekanismer

Idag erbjuder tillverkare sängar med tre möjliga modeller av mekanismer:

  • gasdämpare, gaslyft;
  • på fjädrar;
  • på gångjärnen.

Dessutom kan alla modeller delas inte bara efter typen av mekanism, utan också genom hur de läggs upp. En av de mest populära modellerna är alternativet när hissen rör sig strikt uppåt i en viss vinkel - vikning. Oftast är denna vinkel cirka 60 grader. Det är den här uppstigningsvinkeln som är mest bekväm, eftersom den helt öppnar nischen och inte kräver ansträngning för att placera saker i den.

Sängar som tas bort med hjälp av en mekanism mot väggen blir mer och mer populär idag. Sådana modeller utgör inte en nisch för saker, men de frigör utrymme i rummet. När det inte är nödvändigt att använda en sovplats, dras strukturen tillbaka, vilket skapar utseendet på en inbyggd garderob.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mekanismer med sidovikning (liksom "delfin") används enligt principen om en soffa. Utveckning sker i sidled, och nischen ligger antingen under madrassen eller i speciella utdragbara lådor som finns i ramen.

Rammaterial

Följande material används för tillverkning av sängramar (de påverkar kostnad och livslängd):

MDF och spånskiva . Det billigaste materialet som används för produktion. MDF är en blandning av fina träfibrer pressade i plattor under högt tryck. Spånskiva är en bräda av sågspån med ett bindemedel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Båda materialen gör att du kan få ganska attraktiva möbler. Ramen av MDF eller spånskiva kan målas i nästan vilken färg som helst, du kan uppnå en matt eller blank yta. Det kan klistras över med faner, vilket kommer att skapa en illusion av en trästruktur, och också täckt med ett ekoläderska. En skinnsäng eller konstlädermöbler har oftast också en spånskiva i kärnan.

Gjort av trä . En träsäng är en av de mest hållbara typerna, dessutom är den allergivänlig, ser ganska ädel ut och kan lägga till en touch av sofistikering till en klassisk inredning. Valet av färger i denna kategori är mycket begränsat (till skillnad från MDF och spånskiva), men själva trästrukturen är ganska intressant och kräver inga speciella designjusteringar.

Oftast är träramar gjorda av tall, bok, björk, ek och al. Dessa material är av mycket hög kvalitet.

Järnsängar . När de väljer väljer konsumenterna sällan järn, eftersom det är kallt och ganska obehagligt vid beröring. Dessutom ser visuellt smidesjärnsgavel inte alltid snyggt ut för att passa in i ett sovrum. Svårigheter kan också orsakas av att ordna om sådana möbler, de är ganska tunga och du måste anstränga dig tillräckligt för att flytta den.

Färger

Bland de mest populära färgscheman idag är följande:

Vit . Ett av de mest köpta alternativen idag. Alla tillverkare erbjuder vita sängar. Ryggstödet kan vara tillverkat av både metall och MDF, täckt med läder, dekorerat med slips eller snygga dekorationer. På grund av den olika inredningen, mångsidigheten i färger kan den vita sängen ta plats i nästan alla interiörer - vare sig det är högteknologiskt eller Provence.

Bild
Bild

Beige färger det är också ganska mångsidigt, men det är mjukare och mer diskret (i motsats till vitt). Detta alternativ är idealiskt för avkoppling, det distraherar inte uppmärksamheten, det låter dig dölja några brister i sovrummet.

Träets färg kan noteras separat. Den sträcker sig oftast från ljus beige till mörkbrun, vilket gör att sängen kan byggas in i nästan alla interiörer. Dessa möbler passar dock bäst in i en klassisk inredning.

Grön färg har en positiv effekt på det mänskliga psyket, vilket innebär att detta alternativ för sovrummet kommer att vara det perfekta valet.

Bild
Bild
  • Röd eller vinröd färg kommer att vara ett utmärkt alternativ för sovrummet med sensuella, ljusa naturer, redo för experiment. Dessutom kan en röd säng vara en bra accentfärg i ett mer neutralt rum.
  • Svart är också en av de klassiska färgerna . Denna färg kommer att vara en utmärkt lösning för ett minimalistiskt, högteknologiskt eller modernt rum. Men när du väljer en svart färg måste du komma ihåg att den kräver mer grundlig och frekvent rengöring, damm blir snabbt synligt på den.

Tillverkare

Det är inte tillräckligt att välja sängens stil och storlek, det är också viktigt att vara uppmärksam på tillverkaren, eftersom sängen måste vara gjord av högkvalitativa material, uppfylla standarderna och också vara så hållbar som möjligt.

Ryska företaget Askona , som är en del av den svenska koncernen.

Företaget erbjuder för närvarande flera dussin sängar med en lyftmekanism - olika stilar och former. Här finns modeller med mjuka ramar täckta med textilier och läder i olika färger, sängar av massivt trä, samt modeller utan ryggstöd, vilket sparar lite utrymme under installationen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den genomsnittliga kostnaden för möbler här är 30-40 tusen rubel, detta pris är optimalt för en produkt av god kvalitet. Företaget kan erbjuda ett brett utbud av madrasser och tillbehör för dem.

" Ormatek " är ett annat företag som har en ledande position på den ryska marknaden. Företaget har funnits på marknaden i 16 år och idag kan det erbjuda konsumenten produkter av högsta kvalitet till ett överkomligt pris.

Bland produkterna finns madrasser, sömntillbehör, sängkläder. Idag erbjuder företaget konsumenterna 16 modeller av sängar med lyftmekanism. Bland dem finns både sängar på en läderram och trämodeller. Dessutom är kostnaden något lägre - från 20 tusen rubel.

Geha företag fungerar enligt tysk teknik och gör det möjligt att producera möbler i högsta klass.

Möblerna i detta företag uppfyller alla säkerhetskrav, det är så miljövänligt som möjligt, bekvämt och funktionellt. Dessutom erbjuder företaget tillverkning av möbler för speciella projekt, här kan du alltid få önskad storlek och design. Förekomsten av en nisch under madrassen är möjlig - beroende på kundens önskemål.

Vackra interiörer

Det perfekta alternativet för ett ljust sovrum är en vit eller lila säng.

Bild
Bild

Träbädden passar perfekt in i ett lanthus.

Bild
Bild

En säng med lyftmekanism skapar maximal komfort i sovrummet.

Denna video visar hur man monterar en lyftsäng.

Rekommenderad: