Moderna Italienska Sängar: Mjuka Elitmodeller Från Italien I "klassisk" Stil

Innehållsförteckning:

Video: Moderna Italienska Sängar: Mjuka Elitmodeller Från Italien I "klassisk" Stil

Video: Moderna Italienska Sängar: Mjuka Elitmodeller Från Italien I
Video: Top 100 Modern bed designs ideas 2021 catalogue 2024, April
Moderna Italienska Sängar: Mjuka Elitmodeller Från Italien I "klassisk" Stil
Moderna Italienska Sängar: Mjuka Elitmodeller Från Italien I "klassisk" Stil
Anonim

Italien anses vara en trendsättare, en av de kulinariska och musikaliska huvudstäderna. Men det är också känt för sina möbler, till vilka mästarna i detta land är lika kreativa och ansvarsfulla som allt annat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Möbler tillverkade i Italien är av god kvalitet, elegant utseende, hållbarhet och tillförlitlighet.

Oftast väljs massivt trä av elitarter som material, vilket påverkar priset och det vackra utseendet. Trä av hög kvalitet, till exempel valnöt, körsbär, ek, bearbetat i enlighet med all teknik är fria från defekter - flis, utbuktningar, sprickor.

För klädseln, som ofta används i italienska sängar för sänggavel, väljs dyra tyger - sammet, läder, jacquard. Förutom trä används metall, plast, glas för tillverkning av sängar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Italienska hantverkare och konsumenter är inte bara intresserade av styrkaindikatorer och lång livslängd, utan också utseende. Därför försöker de göra möbler snygga och uppfyller huvuddragen i olika riktningar - från klassiskt till modernt. Sorten är stor, inte bara i stilar, utan också i färger, inredning, bland annat finns sniderier, ritningar, inlagda med ädelstenar och metaller. Även med en stor upplaga kvarstår uppmärksamhet på detaljer.

Italienska sängar har sin egen speciella avslappnade charm och elegans. Tillverkarna respekterar emellertid inte bara traditioner utan håller också jämna steg med tiden genom att använda olika tekniker. Med deras hjälp skapar de multifunktionella möbler.

Det är viktigt för italienska tillverkare att producera sängar som är bekväma inte bara för att sova, utan också för användning i allmänhet. På transformerande modeller finns således den mest bekväma gasdämparen som inte kräver ansträngning som en lyftmekanism. Många förvaringslådor är utrustade med en bottenväxlingsfunktion och locken på klädseln kan tas bort.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den största nackdelen är den höga kostnaden för italienska möbler, särskilt elitmöbler, som ofta monteras för hand. Det kan öka om du beställer en säng direkt från tillverkaren, och inte via ryska distributörer. Produkter från långt ifrån alla italienska tillverkare presenteras i katalogerna över möbelhypermarknader och onlinebutiker.

Bild
Bild

Modeller från tillverkare

I grund och botten är sängarnas längd 190-200 cm och tre huvudtyper kan särskiljas beroende på produkternas bredd:

  • Enkelsäng modeller . Deras bredd varierar från 80 till 100 cm, vilket är en tillräcklig indikator för både ett barn och en vuxen.
  • En och en halv sovande modeller . Dessa inkluderar sängar med en bredd på 110 cm till 150 cm. Några av de vanligaste indikatorerna i italienska sovrum är 120x200 cm och 140x190 cm. Möbler från 140 cm rymmer två personer.
  • Dubbla modeller . Bredden på sådana sängar börjar från 160 cm. Genomsnittet är 180-190 cm. Det finns så kallade King size-modeller, vars dimensioner inte kan vara mindre än 200x200 cm. King size-sängen är endast relevant för stora och rymliga sovrum..
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Italienska tillverkare är kända inte bara för tillförlitlighet och kärlek till mångsidighet, utan också för originalitet.

De allra flesta sängar är utrustade med åtminstone lådor för förvaring av sängkläder.

Dessutom experimenterar hantverkarna och skapar modeller med inbyggda bord och sidobord, lampor i huvudet, podier runt ramen. Sängar med en mjuk sänggavel är mest efterfrågade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassiska möbler det kännetecknas av skrymmande dimensioner, solid utseende, rika material, lyxig inredning. Sådana sängar har ofta pelare, en baldakin, filigranristningar på benen och en sänggavel. Sådana modeller påminner om medeltida möbler, men de är mycket efterfrågade bland moderna konsumenter.

Relativt blygsamma modeller, vars främsta fördel kan kallas massivt trä och dekorativt arbete på det, finns på Cantaluppi Srl, Casa +39, Mario Villanova & C. S. r. l. Fler puffiga modeller med en lockig sänggavel, invecklade sniderier och mjuk flerfärgad klädsel erbjuds av företag som Bruno Zampa, Zancanella Renzo, Volpi, Barnini Oseo, AGM, Asnaghi Interiors, Signorini & Coco.

Bild
Bild
Bild
Bild

Motsatsen till klassikerna är på många sätt moderna stilar som drar mot minimalism. Riktning " eko " står för enkelhet och naturmaterial, modernt för flytande former och högteknologisk föreslår att använda alla tekniska innovationer i material och finish med kraft och huvud.

Fabrikerna Armobil, ALF, Barnini Oseo, Status, Smania bedriver tillverkning av möbler i moderna stilar. Ljusa färger används aktivt av Singoli Bolzan, SMA, BM Style, och rent vitt visas ofta i katalogerna till Mobil Piu, Signorini & Coco, Turri, Capital Collection, Formerin.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns många fabriker som arbetar med tillverkning av möbler i Italien. Sorten gör att du kan hitta de mest attraktiva sängarna för dig själv, som kan passa in i även den mest invecklade interiören. Några av tillverkarna är dock de mest populära:

  • Angelo Cappellini Är ett företag med hundraårig historia. Hon producerar lyxiga, dyra och ofta unika möbler. Produkterna från fabriken är kända för sin höga kvalitet och uppmärksamhet på detaljer, det är inte för ingenting att de kan hittas i bostäder och palats hos högt rankade världsvärdigheter.
  • Alta moda producerar originella och lyxiga sängar för vilka ädla träslag och dyra klädtextilier används. Många modeller har nyckfull modern inredning, handmålad eller förgylld.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Volpi använder en kombination av trä, metall och plast för sina sängar. Många modeller har stora, stoppade sänggavlar och stilar sträcker sig från klassiskt till modernt.
  • Smania - en fabrik med sin egen speciella karaktär, som tenderar att kombinera olika stilar. Det finns etniska element och olika texturer i sängarnas design. Dyra träslag tonas ofta.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • IL Loft tillverkar moderna möbler som möter alla nya trender. Ofta utförs mycket arbete för hand. Du kan till och med hitta runda sängar i fabrikskatalogen.
  • Baxter skapar premiummöbler i modern stil. Sängarna har en okomplicerad design, men samtidigt använder de originallösningar med hjälp av klädsel och ytterligare strukturer.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Selva användningsområden för produktion av värdefulla träslag, till exempel valnöt, myrt, rosenträ. Möbeldesign är lakonisk, många modeller är fyllda med geometriska linjer. Sängarna är dekorerade med handgjorda sniderier och inlägg.
  • Mascheroni producerar möbler som är enkla i sin design. I deras produkter kan du hitta sängar i olika riktningar - från klassiker till art deco. En av de mest populära dekorationsmetoderna är läderklädsel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Alla som har stött på italienska möbler, och inte förfalskningar, noterar materialets höga kvalitet. Sängar från detta tillverkningsland rekommenderas också av experter och designers. Enligt dem är de mer pålitliga än möbler, till exempel från spånskiva.

Människor som väljer sängar är nöjda med det stora utbudet av stilar och färger. I slutändan hittar älskare av minimalism och omvänt lyx rätt modeller för deras behov. Vissa människor föredrar att köpa produkter från Italien för inredning av barnrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många är besvikna över de höga kostnaderna för italienska sängar, särskilt från fabriker som tillverkar lyxmodeller. Priset stiger också från behovet av att skicka produkten från ett land till ett annat. För många blir kostnaden en viss garant för kvalitet och ett sätt att identifiera en falsk från mellanhandsföretag. Många, som ser ett för lågt pris i ryska butiker och kataloger, misstänker bedrägeri.

En annan funktion är förknippad med sändningen, som måste förenas med alla som vill köpa sängar från Italien.

Sådana storskaliga produkter, särskilt tillverkade på beställning, kommer att pågå från två till tre månader, och i vissa fall sex. När man köper möbler från ryska mellanhänder minskar villkoren många gånger.

Bild
Bild

När du köper italienska möbler i lokala butiker bör du noga överväga valet, kontrollera inte bara dokumenten utan också sängarnas kvalitet. I sken av elitprodukter säljer skrupelfria säljare förfalskningar, mestadels dåliga. Sängar kan vara gjorda av ett material som imiterar äkta trä, med defekta delar och infästningar.

Rekommenderad: