Italienska Ljuskronor (86 Bilder): Elit Taklampor Av Murano -glas Och Designermodeller I "klassisk" Stil Från Italien

Innehållsförteckning:

Video: Italienska Ljuskronor (86 Bilder): Elit Taklampor Av Murano -glas Och Designermodeller I "klassisk" Stil Från Italien

Video: Italienska Ljuskronor (86 Bilder): Elit Taklampor Av Murano -glas Och Designermodeller I
Video: Always Place A Bag On Your Car Mirror When Traveling Alone, Here’s Why ! 2024, April
Italienska Ljuskronor (86 Bilder): Elit Taklampor Av Murano -glas Och Designermodeller I "klassisk" Stil Från Italien
Italienska Ljuskronor (86 Bilder): Elit Taklampor Av Murano -glas Och Designermodeller I "klassisk" Stil Från Italien
Anonim

För många människor förblir designade italienska ljuskronor ett föremål för tillbedjan, och av goda skäl. Italien dikterar mode på belysningsmarknaden, sätter tonen, medan kvaliteten på modellerna förblir på högsta nivå.

Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Italien är ett land med lysande konstnärer och skulptörer och magnifik arkitektur. Man kan med säkerhet säga att Italien sedan renässansen har dikterat mode inte bara i kläder, utan också i allt som rör dekoration av bostäder.

Det hände bara att många är villiga att betala för en exklusiv förutom utmärkt kvalitet. Det är på denna kombination av funktioner som italienska tillverkare specialiserar sig och erbjuder högklassiga modeller, ofta tillverkade i ett enda exemplar. De unika lyxverken är konstverk. Varje mätning kalibreras noggrant, oavsett om det är skärmens storlek, glasets tjocklek eller basens diameter.

Bild
Bild
Bild
Bild

I sitt arbete använder ledande tillverkningsfabriker endast råvaror av hög kvalitet. Det är omöjligt att hitta billiga material här, men de strävar inte heller efter höga priser. Ett material av hög kvalitet a priori kan inte vara för billigt, men ingen vill överskrida priset. Italienska tillverkare ordnar ofta produktförsäljning för att öka försäljningsdynamiken. Tack vare detta lyckas de ständigt uppdatera sortimentet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de italienska modellerna kan du hitta ganska demokratiska prover. Priset visar sig vara betydligt lägre än befintliga motsvarigheter på grund av vissa aspekter, till exempel mindre storlek och brist på glödlampor i paketet. För många blir de listade knepen en riktig livräddare, så att du kan plocka upp en italiensk ljuskrona av hög kvalitet, även med en begränsad budget.

Lyxiga italienska modeller används inte bara för att dekorera bostäder, utan också för museer, palats och andra offentliga institutioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Italienska lyxiga takarmaturer finns i två grundläggande konfigurationer.

Vanlig upphängd struktur är en traditionell ljuskrona. Den hängande modellen kan tillverkas med en tygskugga, men oftast föredrar italienska hantverkare att använda glas och kristall. Tillsammans med dessa modeller finns exklusiva och ovanliga porslinsmålade prover med Swarovski -kristaller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designer taklampor lämplig för rum med lågt i tak. De är gjorda av hårda material, inklusive metall, glas, speglar. Det finns mycket färre platta overheadmodeller på den italienska marknaden.

Detta beror främst på att det inte finns någon möjlighet att använda alla vanliga efterbehandlingsmetoder, och ljuskronor från Italien utmärks av närvaron av ett stort antal dekorativa detaljer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också specialiserade modeller : för barn, för köket med glashängare i form av grönsaker, stora flerskiktade prover för vardagsrummet. Var och en av ovanstående har speciella egenskaper, till exempel bör en modell för ett vardagsrum ha en ökad ljuseffekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyligen inträffar allt oftare modeller med fjärrkontroll gör driften av ljuskronor enklare och roligare. De kontrollerbara modellerna är särskilt bekväma i sovrummet, eftersom det inte är nödvändigt att gå upp ur sängen för att släcka lamporna. Särskilt bör nämnas dimmerdesignen, som låter dig styra mängden och ljusstyrkan på ljuset som produceras av en enda armatur.

Sådana modeller är bra i sovrum, vardagsrum och matsalar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Normalt är italienska ljuskronor stora ljuskronor gjorda med ett överflöd av olika inredning. Eftersom mästarna är inspirerade av tidigare arbeten är det inte förvånande att en sådan pomp finns i allt, inklusive ljuskronornas storlek. Produktionen i stor skala påverkade inte bara diametern, utan också höjden på proverna: låga ljuskronor är ganska sällsynta, och de kan inte kallas typiskt italienska alternativ.

Flerskiktade strukturer har tvärtom varit på topp i popularitet i mer än hundra år.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varje framstående varumärke anser det vara sin plikt att släppa en rad modeller, som endast kommer att spegla den moderna andan utan en touch av antiken. Detta gäller särskilt för exempel på moderna stilar: högteknologisk, modern, loft. I sådana fall behöver höjden och diametern inte alltid vara imponerande, men det är värt att notera att ett av dessa värden fortfarande hålls totalt sett.

Till exempel, i jugendstil, kan du alltid hitta en platt ljuskrona med liten diameter, men den kommer att vara utrustad med en lång upphängning gjord av glaskristaller.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Små ljuskronor är mer ett budgetalternativ och passar sällan in i vardagsrum. De anses huvudsakligen för lokaler som inte är bostäder, till exempel ett bad, en entré, en korridor. De är minst lika klassiska italienska ljuskronor, men många märken försöker fortfarande bevara sin identitet genom att lägga till typiska detaljer: blommor, kristaller, smide.

Således, med en stark önskan, kan du hitta ljuskronor av alla dimensioner, men prioriteten kvarstår med stora majestätiska prover.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blanketter

Ovanliga former bland modeller från Italien är inte så vanliga. Mer preferens ges till klassiker och tidtestade flerspåriga mönster. Formerna som påträffas är dock fantastiska. De ursprungliga designerna är gjorda av utsökta material och ser dyra ut och drar genast betraktarens uppmärksamhet och fungerar som en ljus accent.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är sällan man hittar enkla modeller bland italienska exempel, ofta är var och en av dem ett konstverk.

Alternativen för modern inredning är av största intresse. De är tillverkade i form av en sammansättning av trasig tråd, tvinnade upphängningsremsor och liknande. Kännetecknet är färgens enhetlighet: ju mer ovanlig designen är, desto mindre färgvariation används.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillsammans med runda eller snygga ljuskronor finns det fyrkantiga eller rektangulära flerskiktade mönster. De är gjorda av avsiktligt dyra material som kristall och förgylld metall. Allt detta hjälper till att neutralisera effekten av en enkel form, vilket gör den italienska ljuskronan intressant, invecklad och iögonfallande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Teoretiskt sett kan du hitta en ljuskrona av vilken konfiguration som helst, men nyanser gjorda i blommans genre, det vill säga att upprepa en blomsterknopp, ser mest fördelaktig ut. Anmärkningsvärt är att callaliljor oftast dupliceras i italiensk produktion. Vid återskapande av en sådan ovanlig form används glas i olika färger: vitt eller transparent, smidigt förvandlas till grönt. Även metallbasen måste verkligen likna bladen och böjarna på den valda växten med dess lockar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Som nämnts ovan används endast de bästa representanterna som material för tillverkning av italienska ljuskronor.

Till exempel de populära modellerna Muranoglas … I många århundraden hölls hemligheten bakom tillverkningen i strängt förtroende.

Skillnaden är att modeller av olika konfigurationer och färger kan tillverkas av Murano -glas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kristallkronor kärlek till det extraordinära kristallspelet. Det är mer lysande än Murano -glas, och därför skapas ett mer pompöst utseende med hjälp av sådana ljuskronor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Keramiska ljuskronor se det enklaste bland de listade alternativen. Keramiska nyanser kompletteras vanligtvis med någon form av blommönster, vilket ger dem ett lite rustikt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Baserna är oftast gjorda av metall. Smidda modeller är gjorda av olika legeringar, inklusive ädla sådana, som brons. Mindre ofta är baserna gjorda av trä. Detta beror på att träprodukter är nyckfulla och kräver särskild omsorg. Till exempel kan de inte torkas med en vanlig fuktig trasa; det är absolut nödvändigt att använda ett speciellt polermedel för trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var och ett av de listade basmaterialen passar bra med materialen för nyanserna, men baserna ser ofta ganska värdiga ut även utan nyanser.

Färger

De vanligast valda är transparenta och vita modeller, men det finns också färgglada färger. Till exempel kan alternativ med gröna nyanser matchas till många rum, beroende på färgintensitet och designfunktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lila ljuskronor ser sofistikerade och eleganta ut, men du bör vara försiktig med lila. Det är kategoriskt inte lämpligt för vardagsrum, men det passar perfekt in i sovrum eller kontor. En lila lampskärm är ofta lindad runt en vanlig kristallkrona, vilket gör stämningen i rummet mer mystisk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mättade röda modeller är bra i en mängd olika stilar, både moderna och klassiska. De spelar ofta rollen som en ljus accent och drar all uppmärksamhet till sig själva. Kombinationen av rött med silver eller förgyllning ser vacker ut. I det första fallet är duetten mer återhållsam, och i det andra är den medvetet lyxig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Således finns det inget sätt att markera några specifika färger när du väljer en italiensk ljuskrona. Det kan utföras både i monokromatisk och absolut flerfärgad, till exempel när det gäller imitation av blomknoppar.

Valet till förmån för färglösa modeller är universellt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modemärken

Det finns ganska många kända italienska tillverkare på marknaden. Var och en av dem erbjuder nya produktkollektioner som inkluderar den senaste utvecklingen inom ljusdesignvärlden.

De mest kända är följande:

  • Art lampa;
  • Divinare;
  • Lightstar;
  • Luce Solara;
  • Lussole;
  • N-Light;
  • Lumion;
  • Odeon Light.

Var och en av de noterade företagen har bevisat sig väl. Den ena delen är specialiserad på klassiska modeller och den andra på moderna lösningar.

Arte Lamp, Lighstar, N-Light, Lunion och Odeon Light erbjuder traditionell italiensk design. Som regel följer var och en av de listade märkena noggrant det klassiska utseendet på sina nya produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Divinare, Luce Solara och Lussole producera mer original och ovanliga prover, som dock kompletteras med klassiska detaljer. En sådan blandning ser djärv och vågad ut, samtidigt som man kan hylla traditionen och ge en nyhet i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du kan välja mellan att köpa produkterna från de listade varumärkena eller en annan representant är det bäst att stanna vid ett av de listade märkena. Var och en av dem har bevisat sig väl och är tidstestad.

Hur väljer man?

Valet av en lampa måste korreleras med rummets funktionella syfte, liksom med dess funktioner. Till exempel, för lågt i tak, bör du inte välja en komplex flerskiktad struktur, medan för högt i tak skulle en liten, blygsam modell vara ett misslyckat val.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Hall - husets huvudrum, så en pompös och majestätisk ljuskrona för vardagsrummet bör väljas. Eftersom de italienska modellerna är briljant designade ser de bra ut som huvud accent i rummet. Var uppmärksam på att ljuskronan är i harmoni med miljön.
  • In i sovrummet valet av en ljuskrona utförs på samma sätt som i vardagsrummet, förutom att det är viktigt här att inte överdriva det med ljusstyrkan. Helst bör du välja en modell utrustad med en dimmer. Var uppmärksam på modeller med tygnyanser eftersom de skapar mer intim diffus belysning. En textil lampskärm kan placeras runt en kristallkrona.
  • In i hallen det är värt att välja antingen en liten blygsam ljuskrona, om vi pratar om en lägenhet eller en pompös struktur, om den väljs i en rymlig hall med en trappa. Du bör lita på funktionerna i själva korridoren, eftersom både en invecklad modell och så enkel som möjligt kommer att se lämplig ut här.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Italienska företag producerar moderna och klassiska modeller. Klassikerna är gjorda med en inriktning mot antiken och traditionen, medan alla vintage -modeller inte kommer att se rustika ut. Vintage på italienska är chic och prakt av palats och slott.

  • De vanligaste företrädarna klassisk stil, barock, rokoko … Var och en av dessa stilar tillåter dig att använda inredning i överflöd, till exempel hängen, förgyllning, glitter. Intressanta modeller i gotisk stil, gjorda av konstgjord järn.
  • För countrystilar använde också klassiska ljuskronor med flera armar, helst av keramik eller glas. Modeller med tygskärmar ser också harmoniska ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna stilstilar loft, modernt, ekologiskt kräver ett särskilt tillvägagångssätt. Eftersom italienska tillverkare inte helt kan överge någon inredning är det bäst att välja en ovanlig dekorationsdetalj: textur, färg, form. Endast i sådana fall kommer ljuskronan att se acceptabel ut. Var uppmärksam på kollektionerna enligt den valda stilen.

Ofta tillverkar företag inledningsvis stiliserade ljuskronor så att de passar in i interiören så bra som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur skiljer man från en falsk?

För att urskilja en falsk modell, som avvisas som en original italienare, är det värt att uppmärksamma flera viktiga faktorer:

  • Den första och mest uppenbara punkten är vikt . Modeller från Italien är gjorda av högkvalitativa material, som var och en knappt kan kallas ljus. Följaktligen kommer själva ljuskronan att väga ganska mycket, medan den säkert kommer att vara utrustad med starka fästen eller andra klämmor. Förfalskningar görs med plastdelar som väger flera gånger mindre, och därför kommer fästelementen att ha en helt annan kvalitet.
  • Var uppmärksam på priset . Kom ihåg att en äkta italiensk ljuskrona inte kostar dig lite. Detta beror för det första på användningen av bra material, och för det andra på att tillhöra elitprissegmentet, vilket a priori avsevärt överstiger även den genomsnittliga nivån. Vi pratar inte om försäljning som utförs av företagets officiella representanter.
  • Säljaren måste tillhandahålla ett kvalitetscertifikat som bevisar att ljuskronan köptes direkt från den angivna tillverkaren och inte från något kinesiskt företag. Utan detta certifikat är alla andra verifieringsmetoder värdelösa och garanterar inte köp av originalet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra idéer för snygg inredning

  • Trots att det här rummet har takbjälkar passar de klassiska kristallkronorna med flera armar med förgylld bas mer än harmoniskt. De producerar tillräckligt med ljus så att det inte går vilse i nischer i taket och belyser matbordet tillräckligt.
  • En duo av knäppa italienska LED-ljuskronor, de ser ultramoderna ut samtidigt som de behåller sin polering och tradition genom val av material. Den vita glöden är inte traditionell för varianter från Italien, vilket föreslår tanken på att köpa ljuskällor och ljuskronor separat.
  • Flerspårskonstruktionen av transparent glas på en mässingsbas ser tillräckligt enkel ut, men samtidigt elegant. Tack vare en sådan "vänskap" från så olika sidor passar modellen perfekt in i interiören med ekologiska anteckningar. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt harmonin i kombinationen av ljuskronan och andra lampor: de matchas i fullständig färgenhet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Den moderna modellen passar också bra med golvlampor tack vare en enda design: båda använder en skärm av kristallpärlor. På grund av det faktum att hängen i olika längder väljs, skapas effekten av "trasig kant", vilket ger rummet djärvhet.
  • Mot bakgrunden av ett vitt tak ser en mörk ljuskrona ibland bättre ut än en genomskinlig, särskilt om den duplicerar huvudfärgerna som råder i rummet. Den invecklade designen, överflödet av smycken och det mjuka gulaktiga ljuset är en klassisk uppsättning som skiljer mönster från Italien.
  • Ett sällsynt fall när en italiensk ljuskrona är tillverkad i en enkel design och kompletteras med tyglampor. Observera att det inte spelar så mycket rollen som ett belysningsobjekt som det delar upp rummet i funktionella zoner, vilket betonar vardagsrummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För ett sovrum kan du välja invecklade mönster som består av vilket material som helst. I det här fallet övergav formgivarna plattan till förmån för guldpläterade metallhängen. En sådan lång, smal ljuskrona sträckte ut rummet visuellt och ökade höjden, trots ljuskronans låga läge.
  • Italien producerar ofta exklusiva skräddarsydda alternativ, som är fallet här. En liknande lösning utvecklades speciellt för denna komplexa inredning. Ljuskronan är tillverkad i en relativt enkel design, samtidigt som den förblir ett mycket intressant element på grund av dess form och gigantiska storlek.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • En liten spiraldesign är ett bra alternativ till en stor klassisk ljuskrona, särskilt om rummets storlek inte tillåter placering av ett klassiskt prov. Alla särdrag har bevarats, förutom den stora ljuskronan.
  • Vissa modeller är bra för olika stilar. Detta gäller inte bara klassiska lampor, utan också moderna. Exemplet som visas på bilden kommer att komplettera många moderna trender, till exempel modern, högteknologisk, minimalism. Tyvärr är den roll som tilldelas denna ljuskrona mer dekorativ, så för att skapa den nödvändiga ljusnivån måste du använda strålkastare eller lokala lampor.

Rekommenderad: