Italienska Dörrar: Lyxiga Interiörprodukter Och Klassisk Modern Italiensk Design I Stil Med En Klassisk Vit Från Italien

Innehållsförteckning:

Video: Italienska Dörrar: Lyxiga Interiörprodukter Och Klassisk Modern Italiensk Design I Stil Med En Klassisk Vit Från Italien

Video: Italienska Dörrar: Lyxiga Interiörprodukter Och Klassisk Modern Italiensk Design I Stil Med En Klassisk Vit Från Italien
Video: Special dörrar 2024, April
Italienska Dörrar: Lyxiga Interiörprodukter Och Klassisk Modern Italiensk Design I Stil Med En Klassisk Vit Från Italien
Italienska Dörrar: Lyxiga Interiörprodukter Och Klassisk Modern Italiensk Design I Stil Med En Klassisk Vit Från Italien
Anonim

Italien anses vara ett av de första länderna för att etablera tillverkning av innerdörrar. Därför finns det i nästan varje stad åtminstone en liten men egen fabrik för tillverkning. Denna handelsnisch har en tydlig indelning i grupper, och varje anläggning är specialiserad på produktion av en viss typ av produkt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Alla italienska dörrar kan grovt delas in i tre typer. Samtidigt är de två första typerna massproduktion, som huvudsakligen utförs av stora italienska fabriker. Deras teknik är välkänd och idag arbetar många företag i olika länder under en italiensk licens och / eller på italiensk utrustning.

Första vy - huvudsakligen dörrar av limmad bursa med slät finérfinish. Dörrkarmen har en karm, även gjord av lameller, men inuti är den ihålig. De har flera klassiska färger, en slät yta och tillhör kategorin ekonomiklass. Kombinationen av relativt låg kostnad och utmärkt kvalitet gör dessa produkter populära bland allmänheten, inte bara i sitt hemland, utan också på den internationella marknaden.

Bild
Bild

Till den andra gruppen Denna typ av produkt inkluderar dörrar, även gjorda av lameller, men till skillnad från den första typen används faner av mer värdefulla träslag här. Dessutom är här inte bara lådan gjord av balkar, utan också dörrens insida. På grund av användningen av en volymetrisk panel och lockiga detaljer visar sig produktens design vara mer intressant. Priset för sådana produkter är något högre än i den föregående gruppen, men samtidigt är det billigare än dörrar av massivt trä. På grund av den större massan är sådana dörrar mer hållbara än den första typen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tredje gruppen dörrar - av massivt trä - anses vara elit. Tekniken för tillverkning av produkter av massivt trä är sådan att det är extremt svårt att tillämpa den i ett massflöde, därför är främst små familjeföretag, som använder manuellt arbete, specialiserade på tillverkning av sådana dörrar. Innan arbetet måste träbjälkar torkas bort från direkt solljus och utsättas för en viss temperaturregim. Torkprocessen i sig kan ta flera månader och det kan ta upp till sex månader för hela produktionscykeln för en sådan dörr från designutveckling till installation.

Eftersom utformningen av varje träd är unik, har varje produkt tillverkad av det sin egen unika design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

För tillverkning av klassiska italienska innerdörrar används huvudsakligen trä och alla dess derivat - lameller, faner, paneler etc. Men med utvecklingen av tekniska framsteg ändras konsumenternas preferenser och med dem listan över råvaror för tillverkning av dessa produkter har expanderat.

Italienska hantverkare försöker hänga med i tiden och använder inte bara den välbekanta MDF och spånskivan i sin teknik utan även kork, bambu, plast och till och med tyg. Samtidigt upphettas polymermaterial och antar de mest oväntade formerna under påverkan av höga temperaturer.

Flera typer av olika raser kan kombineras i en produkt. I trä- och plastdörrar kan du ofta hitta glasinsatser eller metalldelar. Flera typer av råvaror används fortfarande för serieproduktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

MDF har ett antal fördelar: ett överkomligt pris, ett estetiskt utseende, en mängd olika färger och, framför allt, miljövänlighet. Bland nackdelarna med detta material är dess förmåga att snabbt antändas, bräcklighet och oförmåga att motstå fukt.

Faner är en tunn träplatta som används för att dekorera dörrblad och karm. Själva dörrarna kan tillverkas av mindre värdefulla råvaror. Italienska dörrar är täckta med 5 mm naturfanerark. Utan att vara specialist kan det vara ganska svårt att skilja en produkt tillverkad av naturfaner från massivt trä.

Vanligtvis är ihåliga dörrblad och dörrar gjorda av kartong i flera lager dekorerade med faner. För att avsluta dörrbladet löds fanerlistarna ihop till ett ark med önskad storlek. Dessutom måste de matcha varandra på ritningen.

Nackdelen med detta material är dess otillräckliga hållfasthet, eftersom det går sönder mycket lätt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Arrayen kan användas både för karm av ihåliga dörrar och för att skapa monolitiska strukturer.

Kännetecken för denna typ av dörrar är deras tillförlitlighet, hållbarhet och, som ett resultat, en längre livslängd. För att göra dörren stark, men lätt, är ramen oftast gjord av tall, och för ökad säkerhet är den ibland täckt med emalj, som dessutom kan dekoreras med patina.

Skilj mellan dörrar från skarvade och kombinerade fasta. I det första fallet består strukturen av tre lager av trälameller limmade ihop, och utåt liknar det ett parkettmönster. Den kombinerade matrisen är sammansatt av flera typer av material. Det kan inkludera inte bara massivt trä, utan även MDF och andra material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyligen har glasdörrar med aluminiumram kommit på modet. Denna design är lättare än träalternativ. I sådana modeller används säkert och extra starkt glas. Innan installationen genomgår den en speciell härdning vid en hög temperatur, varefter dess styrka ökar avsevärt. Och även om det går sönder blir fragmenten små och inte skarpa.

Dimensioner

Italienska tillverkade dörrblock motsvarar oftast ryska standarder för invändiga öppningar, därför kan du inte vara rädd att de inte passar i storlek, för att ge företräde åt europeisk kvalitet. Och även om det finns en liten felanpassning är särdragen hos dessa strukturer sådan att ramen kan justeras något till de nödvändiga parametrarna.

För att göra dörrkarmen samma bredd som dörrbladet kan den förlängas med hjälp av speciella remsor. Eftersom kvaliteten på italienska dörrar redan har blivit ett axiom, för att behaga honom, är vissa konsumenter redo att inte bara byta dörröppningar utan också att riva hela väggar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färg

Färgsortimentet på innerdörrar tillverkade i Italien är tillräckligt stort för att tillfredsställa den mest krävande smaken. Sortimentet innehåller nästan alla nyanser som bara finns i naturen: från rent vitt till kolsvart, från ljusa lugnande toner till de mest otroliga färgerna.

Ljus bok, blekt ek, mahogny, ask samt den världsberömda italienska valnöt är ett slags visitkort för producenterna i detta soliga land. Dessa och många andra färger har länge blivit klassiker inom genren.

För älskare av jugendstil är dörrar av färgad plast lämpliga: djupblå, ädel choklad, aggressiv röd, livsbekräftande olivolja - namnen kan räknas på obestämd tid.

Högteknologiska fans kommer att uppskatta det strikta utbudet av glas och blank metall. I detta fall kan glasets färg förändras - från neutralt transparent till tonat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Målning utförs i flera lager efter en viss tid. I detta fall kan en matt textur eller en blank yta erhållas. Om du vill, med hjälp av specialfärger, kan du till och med ge ytan en metalleffekt.

Alla vita nyanser förtjänar en separat diskussion: den här färgen är universell och passar in i nästan alla interiörer. Vitt kombineras med både vanliga väggar och olika prydnader. Det är i perfekt harmoni med pastellfärger, och ser också bra ut i kontrast med mörka.

Dessutom är det möjligt att beställa dörrarna att målas i olika färger så att dess design matchar de två rum som den ska ansluta.

Bild
Bild

Design

Italienska designers anses vara trendsättare över hela världen. De är bland de första som plockar upp nya modetrender. Kombinerat med den höga kompetens som ackumuleras av mer än en generation, kan modern teknik i händerna på erfarna arbetare göra underverk och göra de mest oväntade fantasierna till verklighet.

Utbudet av italienska dörrar är så varierat att du kan prata om det i oändlighet. De som gillar de lugna klassikerna väljer oftast trädörrar. Oftast är det modeller tillverkade i ett monokromatiskt sortiment. I detta fall kan dörrarna antingen vara blinda (utan insatser) eller ha olika skär av glas och andra material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller av dörrar med glasmålningar anses vara universella. De är lämpliga för nästan alla interiörer - vare sig det är modernt eller provence.

Dörrar kan vara massiva eller glasade, målade i valfri färg - från klassisk till avantgarde. Samtidigt kan varje sida av dörrbladet göras i olika nyanser, som var och en optimalt matchar dekorationen av angränsande rum.

När det gäller glasrutor kännetecknas det av flera huvudparametrar:

Färg . Detta är ryggraden i alla grunderna. Förutom traditionellt transparent, rent vitt eller tonat glas erbjuder italienska designers flerfärgade glasmålningar som påminner om katolska katedraler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Form . Älskare av korrekta linjer kan välja dörrar med horisontella eller vertikala skär. Insatser med böjda abstrakta tillägg ser dock inte mindre sofistikerade ut.
  • Textur . Glas kan vara vanligt eller speglat, matt eller glansigt, slätt eller präglat, med eller utan mönster. Dessutom kan själva mönstret vara platt eller tredimensionellt.
  • Dekor . Dörrar med glasinsatser, bakgrundsbelyst, ger inredning värme och komfort. Dessutom kan dörrglaset dekoreras med smidda spetsar, torkade blommor. Nyligen har det blivit moderiktigt att dekorera olika inredningsartiklar med Swarovski -kristaller eller strass. Målaälskare kan beställa vilken bild som helst på dörren. Detta kan vara en standardbild från tillverkarens katalog eller ett alternativ som föreslås av kunden - till exempel ett foto från ett personligt arkiv eller en känd målning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Formerna på italienska dörrar är också varierande. Förutom traditionella rektangulära alternativ finns det också välvda alternativ i katalogerna över kända märken. Enligt individuella skisser kan du göra icke -standardiserade former - runda eller med ökad höjd. Tekniken hos italienska fabriker tillåter oss att uppfylla en order av vilken komplexitet som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dörrar kan vara gångjärntyp, som endast kan öppnas i en riktning, eller pendeltyp - den kan öppnas i alla riktningar. Coupe -dörrar ser väldigt intressanta ut. Med deras hjälp kan du zonera utrymmet inuti rummet - till exempel separera omklädningsrummet. För en liten lägenhet av studiotyp kommer en vikdörr att vara en riktig gåva.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en innerdörr måste du styras av viss kunskap. Allt är viktigt här - även omslaget. Om det är färg, ska skiktet vara helt jämnt. Om det är en lack är den av hög kvalitet och när den trycks på den lackerade ytan ska den inte lämna spår.

Riktiga italienska dörrar, även om de inte tillhör premiumklassen, har en perfekt plan yta, utan spån och synliga brister. Alla tätningar och tätningsmedel fixerar dörren så exakt som möjligt vid fogarna. I detta fall måste tätningarna vara mjuka och deras närvaro är obligatorisk. Kända företag som Italon uppskattar deras rykte.

Bild
Bild

Lådan, själva duken samt plattbandet måste finnas i en komplett uppsättning och matcha i färg och textur. Detsamma gäller vestibulen, som ger buller och värmeisolering.

Fråga säljaren om brandsäkerhetsklassen innan du köper. Ju högre den är, desto säkrare är den köpta produkten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Bland de främsta fördelarna med italienska tillverkade dörrar är:

  • Oklanderlig kvalitet garanterad genom strikt kontroll i alla produktionsstadier. Detta kan bedömas utifrån de många fina recensionerna från tacksamma kunder.
  • Stort urval av modeller och mönster, så att du kan välja ett alternativ för alla inkomster.
Bild
Bild

Nackdelarna inkluderar:

  • Produktens höga pris i jämförelse med andra tillverkare.
  • Dörrproduktionstiden kan försenas. Detta beror på ett komplext tillverkningssystem, samt ett logistik- och transportsystem.
Bild
Bild
Bild
Bild

Samtida exempel och varianter

På den ryska marknaden representeras italienska produkter av ett antal tillverkare. Bland dem finns både relativt unga företag och företag med ett välkänt namn. Nästan var och en av dessa tillverkningsföretag specialiserar sig på att arbeta med sällsynta träslag.

Dörrar från al som produceras av det ovannämnda företaget är kända för sin säregna design - detta trä har efter bearbetningen en behaglig rödaktig nyans. Trä tål perfekt fukt, så sådana dörrar kan säkert placeras i badrummet och i köket.

Tulpan träfaner ger duken en vacker polerad yta. Detta träd är ganska nyckfullt i arbetet, och på grund av sina höga kostnader är en rad tulpan träd extremt sällsynta. Det används oftare för dekoration och dekoration.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta italienska dörrar monteras utan spik. Sådana strukturer har ett mer estetiskt utseende, samtidigt som de behåller sin tillförlitlighet.

Dessutom har modern teknik gjort det möjligt att avsevärt lätta dörrstrukturen och nu, även med yttre intryck, kan dörren vara relativt lätt. Detta uppnås genom användning av lätta ramar.

Rekommenderad: