Italienska Stolar: Klassiska Elitmodeller För Vardagsrummet I Italien Och Moderna Produkter I Klassisk Stil

Innehållsförteckning:

Video: Italienska Stolar: Klassiska Elitmodeller För Vardagsrummet I Italien Och Moderna Produkter I Klassisk Stil

Video: Italienska Stolar: Klassiska Elitmodeller För Vardagsrummet I Italien Och Moderna Produkter I Klassisk Stil
Video: Filippa Nagano 2024, April
Italienska Stolar: Klassiska Elitmodeller För Vardagsrummet I Italien Och Moderna Produkter I Klassisk Stil
Italienska Stolar: Klassiska Elitmodeller För Vardagsrummet I Italien Och Moderna Produkter I Klassisk Stil
Anonim

Ingen kan ifrågasätta kvaliteten på produkter som tillverkas av ledande möbelfabriker i utlandet. Där hittar du inte ett dåligt genomtänkt utseende, krokiga och slarviga sömmar på tyg, inte helt slagna i spikar eller tovade fyllmedel. Men det är just därför det inte är så lätt att göra rätt val.

Bild
Bild

Urvalsprinciper

Italienska stolar bör köpas baserat på deras design och stil och kompatibilitet med en viss interiör. Den universella designen på några av modellerna passar bra med både klassiker och minimalism eller högteknologi.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det finns en önskan att köpa något exklusivt, unikt, är det värt att ta barstolar som harmoniskt passar in i lokalerna i ultramodern stil. Vikningsalternativ är attraktiva genom att du kan ta dem ur sikte, ta bort dem endast när behovet uppstår.

Ju mer kreativitet och originalitet du visar desto bättre!

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill sätta en klassisk modell i vardagsrummet, men samtidigt inte redan stereotypa Empire- och barockprodukter, finns det ett bra alternativ, de så kallade "moderna klassikerna".

Bild
Bild

Italienska stolar i det inre av köket

Detta rum kräver också användning av moderna, snygga och utåt vackra stolar.

De viktigaste kraven för deras köp är:

  • användarvänlighet;
  • pålitlighet;
  • lätt (och samtidigt ganska stabil) design;
  • enkel rengöring och underhåll.
Bild
Bild

Det rekommenderas också att ta hänsyn till rummets storlek, väggarnas färg och förvara allt i en enda nyckel. Komfort kommer först, eftersom köket ska ha en lugn och avslappnad atmosfär.

Inget som distraherar från att äta, från snabba och uppmätta samtal kan inte tolereras där.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt statistiken sitter en person som väger 60-80 kg på en köksstol i sitt hem minst tre gånger om dagen. Följaktligen är hållbarheten hos dessa möbler lika viktig som dess komfort. Moderna stolar från Italien uppfyller dessa krav fullt ut, men var noga med att ta hänsyn till risken för vatten och smuts.

Möbler måste ordnas om dagligen, ibland flera gånger om dagen (för att säkerställa renhet).

Bild
Bild

Om material och alternativ

Även de mest elitstolar är ofta gjorda av polyeten och polykarbonat - dessa ämnen bleknar inte under solens strålar på många år. Älskare av lyx och elegans bör välja en stol klädd i läder eller dyra tyger, dekorerad med snidade inneslutningar eller infällda med andra material. Inte mindre elegant är ibland versioner utrustade med armstöd och puffstolar.

Med en subtil känsla av estetik gör italienska mästare även vanliga material som metall och glas till ett konstverk.

Stolarna som produceras på halvön Apennine passar perfekt för miljökrav. Så det är ingen mening att oroa sig för det här ögonblicket. Men det är fullt möjligt att tänka på kompatibilitet.

Bild
Bild

Design och stilar

Både klassiska och alla andra italienska stolar kommer vanligtvis med ett bord, eller är en del av en köksuppsättning. Men ibland blir det nödvändigt att köpa dem själva, då måste du känna till de enklaste principerna för att inte göra grova misstag. Modeller utrustade med en metallram passar bra ihop med modernistiska omgivningar och kan visuellt utöka utrymmet. De kommer att se bra ut även om köket har många glasytor.

Detta är intressant: även om rummet är litet kommer stolar med stålram att se fördelaktiga ut, de kommer att absorbera mindre utrymme.

Bild
Bild

Om väggarna är mörka är det mer korrekt att fokusera på möbler i nyanser av valnöt, wenge och liknande. När det är möjligt, försök att behålla en konsekvent stil, men utan att överintroducera ljusa färger. Att matcha klädseln på stolarna med den omgivande färgen är ingen dålig idé alls.

Bild
Bild

Om du säkert vet att du kommer att behöva sitta i köket eller i ett annat rum ofta och länge, kommer de pretentiöst krökta ryggarna bara att vara ett plus: de är bekvämare än vanliga och stöder ryggen bättre av de som sitter. Du kommer att bli trött mycket mindre, även när du utför monotont arbete i en konstant position. Stolar med tyg eller mjukt läderklädsel är mycket populära idag, så genom att välja dem kommer du inte att avvika på något sätt från modetrender.

Dessutom är både naturligt och syntetiskt läder lätt att använda, absorberar inte vatten och blir nästan inte smutsigt, det rengörs väl från alla orenheter.

Bild
Bild

Enskilda tillverkare och andra detaljer

Stolar som tillverkas i Palma -fabriken sticker ut för sin design och kvalitet, även mot bakgrund av andra italienska produkter. Genom att köpa en kommer du att förstå vad de sanna höjderna av stil betyder, hur ett idealiskt gourmetkök ska se ut. Det finns modifieringar i olika stilar - vissa stolar är lämpliga mot bakgrund av etniska motiv, andra - i lantlig miljö, och andra är utrustade med enkla snidade ben och ett säte av trä, som betonar de klassiska inredningarna i interiören.

Produkterna av detta märke är tillverkade av obefläckade, mycket hållbara och noggrant utvalda för sitt utseende trä.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att äntligen kunna skapa rätt bild av den önskade stolen måste du ta reda på om det finns behov av armstöd, vad ramen ska vara, hur många ben som är perfekta för dig. Höjdjusterbara modeller är bra för familjer eller de som ofta bjuder in gäster. Annars, om de grundläggande kraven är uppfyllda, kan du helt lita på din egen smak och personliga preferenser. Observera: om det finns några tvivel är det bästa sättet att köpa ett färdigt kit eller kontakta en designer.

Rekommenderad: