Italienska Sconces (32 Foton): Designervägglampor Från Italien I "klassisk" Stil

Innehållsförteckning:

Video: Italienska Sconces (32 Foton): Designervägglampor Från Italien I "klassisk" Stil

Video: Italienska Sconces (32 Foton): Designervägglampor Från Italien I
Video: Top-Notch Classic Home Interior for Leading Design Fair — World Expo 2020 Top Designs for Dubai Tour 2024, Maj
Italienska Sconces (32 Foton): Designervägglampor Från Italien I "klassisk" Stil
Italienska Sconces (32 Foton): Designervägglampor Från Italien I "klassisk" Stil
Anonim

Belysningsanordningar är en viktig komponent i interiören, utan vilken rummet blir ofullständigt. Dessutom måste de vara mycket funktionella och ha en lång livslängd. Italienska sconces är kända för sin kvalitet och passar in i alla rums design.

Funktioner och Fördelar

Italien är födelseplatsen för exklusiva möbler och tillbehör. Familjeägda företag med århundraden av historia ägnar särskild uppmärksamhet åt produktionsprocessen och presenterar regelbundet unika designerlampor för köpare, som ofta är unika.

Hemligheten för varumärken från Italien är en hyllning till tradition och regelbunden introduktion av innovativ teknik. Genom att observera denna balans erhålls en exklusiv produkt, känd utanför hemlandet.

Bild
Bild

Sconcesna monteras på väggen med fästelement. Märkena erbjuder både kompakta och större modeller. De kan placeras ensamma, symmetriskt eller i grupper - variationerna beror på författarens idé. Väggtillbehör belyser utrymmet runt dem, kompletterar ljuskronor och golvlampor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är skillnaden mellan italienska lampor:

Kvaliteten på de råvaror som används . För tillverkning av produkter tas naturliga material som är hållbara och attraktiva i utseende. Tillverkare erbjuder tillbehör av Murano -glas, brons, högkvalitativa råvaror. Kristall, handgjorda textilier, kristaller används vid utformningen av lamporna. När det gäller premiumtillbehör beaktas även ädelmetaller som guld och silver.

Bild
Bild

Olika mönster . Armaturerna är tillverkade i en mängd olika stilar och trender. I märkessamlingarna finns det strikta klassiska tillbehör som förvånar med överflöd av inredning och referenser till traditionella designtrender. För moderna interiörer är minimalistiska sconces, gjorda i lugna färger och utan pretentiösa element, lämpliga. Det finns också experimentella bitar som kombinerar rika färger och icke-standardiserade former.

Dessutom är stora märken redo att anpassa produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lång livslängd . Armaturer av högkvalitativa material har utmärkta prestandaegenskaper. Med rätt vård kommer modellerna att hålla i år eller till och med decennier, vilket ger bra belysning i både små rum och stora områden.

Tillbehör finns tillgängliga baserade på energibesparande eller diodlampor som minskar elkostnaderna och eliminerar behovet av frekventa elementbyten.

Lyxiga tillbehör är som regel utrustade med många dekorativa element och är stora i storlek. De imiterar gamla ljusstakar, är dekorerade med hängande detaljer och ser lämpliga ut bara i stora rum. Italienska sconces kännetecknas av varmt, mjukt ljus, behagligt för ögat. Strålarna fördelas jämnt i rummet, på grund av att det inte finns några mörka områden.

Bild
Bild

De traditionella färgerna för belysningsarmaturer från Italien är lugna, pastellfärger, med hänvisning till den gamla lugn och harmoni som har fortsatt att leva i århundraden. Därför liknar lamporna tillbehören som gamla palats och bostäder dekorerades med och låter dig mentalt återvända till det förflutna.

Eftersom historiska stilar ofta tas som grund har även moderna modeller drag av barock, rokoko, art deco eller jugendstil. Ett alternativ är möjligt när designers modigt kombinerar olika riktningar och får en måttligt extravagant design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Italienska fabriker intar ledande positioner inom belysningsindustrin och är kända långt bortom landets gränser. Många företag har sitt ursprung i små, familjeägda företag som började som skräddarsydda tillbehör och som successivt blev större. Trots den stora konkurrensen fokuserar fabrikerna på utvecklingen av originaldesign och introduktionen av unik teknik, så varje samling visar sig vara unik och hittar sin konsument.

Kända italienska tillverkare:

Archeo Venice Design . Fabrikens historia börjar 1919. Redan från början försökte hon skapa inte bara belysningsanordningar utan riktiga konstverk, därför togs utställningarna på venetianska museer som grund för designen. Idag är modellerna baserade på funktionerna i traditionella stilar, moderniserade med hänsyn till moderna trender. Lampor är dock formade, dekorerade med klassiska mönster, hängen; utseendet kan kombinera element från västerländska och östliga traditioner.

Bild
Bild

Aldo Bernardi . Nyanser-sfärer, släta linjer, frånvaro av hörn är de karakteristiska dragen i märkets kollektioner. Företaget tillverkar tillbehör av porslin, keramik, mässing, brons. Modeller är dekorerade med hand applicerade ritningar, och innovativ teknik används för tillverkning av glaslampor. Den breda färgpaletten innehåller både ljusa pasteller och brokiga toner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

ST Luce . Varumärket är känt för sin innovativa belysningsdesign. Det producerar loft och högteknologiska sconces med djärva färger och ovanliga former. Grundmaterialet för att skapa tillbehör är metall, vars kalla glans avser industriell design, inredningen i fabriker och anläggningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alivar . Lakoniska tillbehör med ett minimum av dekorativa element, lämpliga för minimalistiska interiörer. Fabriken dök upp relativt nyligen - 1984, därför övervakar den regelbundet aktuella trender och släpper regelbundet nya designersamlingar. Linjernas grundfärger är grå, vit, svart. Materialen som används är metall, glas, högkvalitativ plast.

Bild
Bild

Casa Nobile . Ett ungt företag som dök upp först 1993, trots detta, tog det snabbt en ledande position i sin utvalda bransch. Företaget tillverkar tillbehör i klassisk stil anpassade till modern inredning. Elitmodeller är dekorerade med vridna baser, imiterar gamla ljusstakar och installeras på kontor, bibliotek, vardagsrum. Det finns också mer moderna sconces tillverkade i svartvita färger.

Bild
Bild

Flos . Varumärket är specialiserat på tillverkning av lyxiga armaturer för interiörer. Företaget dök upp på 60 -talet av förra seklet och vann omedelbart konsumentens uppmärksamhet genom att släppa tillbehör från en ovanlig syntetfiber. Denna innovativa lösning har blivit grunden för Flos framtida policy att sätta ny teknik i främsta rummet. Designen domineras av geometriska former och strikta former, återhållsamma färger, ett minimum av inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Kompakta modeller med minimal inredning, massiva lampor för stora rum eller stilistiskt neutrala tillbehör - alla dessa lampor finns i samlingarna av italienska märken. Sconces installeras i sovrum, vardagsrum, bibliotek, kontor och motsvarar rummets stil och färgerna i det.

Klassikern kräver användning av parade element som ligger symmetriskt mot varandra, till exempel på båda sidor om eldstaden. I detta fall är sconces gjorda i ljusa färger och dekorerade med förgyllda element lämpliga.

Bild
Bild

När det gäller sovrummet i italiensk stil är modeller med en massiv bas och lampskärmar dekorerade med flytande blommönster lämpliga. Sconcesna ligger bredvid sängen så att de enkelt kan slås på och av utan att kliva ur sängen.

En vinnande lösning skulle vara att köpa belysningsarmaturer, vars färg bara är några få toner annorlunda än väggdekorationen. I det här fallet kommer interiören att sakna kontraster och skarpa övergångar, på grund av vilka ögonen vilar.

Bild
Bild

För ett vardagsrum i klassisk stil i beige och sandfärger är små lampor med två lökar lämpliga. Sådana tillbehör ser dynamiska och samtidigt traditionella ut.

Glasskärmen, som har en rundad form och är böjd i form av ett päron, kommer att ge rummet en atmosfär av antik och komfort. I det här fallet kan du föredra små modeller gjorda i samma stil med andra belysningsarmaturer.

Bild
Bild

Delikat rosa sconces med kristallhängen kommer att bli en del av ett eklektiskt rum. För ett rum i det inre där funktionerna i rokoko och moderna trender kombineras är lampor med trapetsformade nyanser, fästa på väggen med böjda delar, lämpliga. För tillverkning av tillbehör används metall och glas, den rundade basen är gjord i ljusare färger än väggbeklädnaden.

För att få rummet att se harmoniskt ut är lampan vald i enhetliga färger med gardiner, möbler, överkast. Rummet är lämpligt för romantiska människor som vill skapa en sagostämning.

Rekommenderad: