Säng Med Förvaringslådor (84 Bilder): Höga Modeller Med Lådor I Botten För Linne, 1,5-bäddar Och Enkelsängar, Med En Baksida

Innehållsförteckning:

Video: Säng Med Förvaringslådor (84 Bilder): Höga Modeller Med Lådor I Botten För Linne, 1,5-bäddar Och Enkelsängar, Med En Baksida

Video: Säng Med Förvaringslådor (84 Bilder): Höga Modeller Med Lådor I Botten För Linne, 1,5-bäddar Och Enkelsängar, Med En Baksida
Video: Tempur® North™ installation video 2024, Maj
Säng Med Förvaringslådor (84 Bilder): Höga Modeller Med Lådor I Botten För Linne, 1,5-bäddar Och Enkelsängar, Med En Baksida
Säng Med Förvaringslådor (84 Bilder): Höga Modeller Med Lådor I Botten För Linne, 1,5-bäddar Och Enkelsängar, Med En Baksida
Anonim

Ett stort, bekvämt och rymligt sovrum, vars område låter dig placera ett tillräckligt antal möbler, är många människors dröm. Tyvärr har inte alla denna möjlighet. Utrymmet i vissa sovrum är inte så stort som vi skulle vilja, så du måste inte bara spara nästan varje centimeter utan också öka området på olika sätt. Ett av dessa sätt är att installera en säng med lådor.

Bild
Bild

Fördelar

Nyckeln till en bekväm vistelse i sovrummet är naturligtvis sängen. Men, förutom sitt direkta syfte, har en säng utrustad med lådor för förvaring av linne fler funktioner än bara en säng. Närvaron av förvaringssystem som lådor ger denna möbel ett antal obestridliga fördelar.

Den mest betydande fördelen med denna möbel är lösningen på problemet med att lagra olika saker. Lådorna har tillräckligt med plats inte bara för sängkläder, utan också för säsongskläder, skor och till och med böcker. Detta alternativ kommer särskilt att tilltala ägare av små sovrum. Faktum är att det ofta inte finns något sätt att installera en byrå eller en garderob i ett litet område. Därför är sängar med lådor för linne för sådana små sovrum ibland den bästa lösningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men för ett rum med ett anständigt område kommer sängar med ett så bekvämt förvaringssystem inte att vara överflödiga även med en garderob och andra förvaringssystem. Det finns alltid saker som du inte vill lägga undan långt bort, och lådorna under sängen är alltid tillgängliga. Tack vare sängens täta design kommer sovrummet alltid att hållas städat . Det är ganska problematiskt att tappa saker under det, och överdriven ackumulering av damm under en sådan struktur är omöjlig.

Närvaron av en säng med sådana bekväma och rymliga lådor gör att du kan vägra att köpa ytterligare möbler. Och detta är en betydande besparing i pengar för familjens budget. Dessutom ser sovrummet, som inte är rörigt med onödiga, ibland väldigt stora möbler, mycket rymligare och friare ut, det är lätt att andas in och det är mycket lättare och säkrare att flytta runt. Ett annat argument för sådana sängar är lådornas skickliga kamouflage. De passar så organiskt in i sängens design att det ibland är mycket svårt att bestämma deras närvaro.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utformningar och sorter av lagringssystem

Ett lagringssystem bestående av lådor skiljer sig åt i design, antal lådor och hur de omvandlas.

Designen, utrustad med lådor, har olika omvandlingsmekanismer:

  • Det vanligaste systemet är utrustat med gummerade hjul som är fästa vid lådans botten . Det är mycket bekvämt att använda lådor på hjul, deras utdragning kräver inte mycket ansträngning, och dessutom, om materialet från vilket hjulen är gjorda är av hög kvalitet, kommer ett sådant system att fungera under ganska lång tid.
  • Bortom hjulen lådorna kan glida ut och glida längs med guiderna . Detta system har också hjul, men de är små i diameter och rör sig uteslutande längs speciella löpare. Rullguider består av två delar: en del är fäst vid lådan och den andra på sängramen. Tack vare guiderna rör sig lådorna smidigt och rör sig inte åt sidorna.
  • Ett förvaringssystem kan bestå av ett fack, vanligtvis stort och utan skenor eller hjul . Modeller med ett fack är utrustade med en lyftmekanism. Tack vare honom reser sig sängen och ger tillgång till lådan nedanför.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lådorna, oavsett antal, upptar hela utrymmet under sängen utan luckor och tomrum. Deras antal och plats kan variera. Oftast finns förvaringslådor längst ner:

Modeller med två lådor finns med olika placering av förvaringslådor … När de är placerade på ena sidan sträcker sig båda lådorna till ena sidan, och var och en har en längd som är lika med sängens bredd, och bredden med detta arrangemang är halva sängens längd. Om lådorna är placerade på olika sidor, motsvarar bredden på var och en praktiskt taget sängens längd, och längden är hälften av sängens bredd. Förlängning med detta arrangemang sker i olika riktningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller med 3 lådor har också ett annat arrangemang, och deras storlek beror inte bara på sängens storlek utan också på deras antal . Ju fler lådor, desto mindre är storleken på var och en av dem. I sådana modeller är det möjligt att placera det inte bara i sängens sidodelar, utan också i den främre delen.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Modellen med 8 lådor tillåter inte bara att lägga ut ett stort antal saker, utan också att distribuera dem efter att ha sorterat dem . Som regel är kajen i en sådan modell mycket hög och förvaringslådorna installeras i två rader. Detta arrangemang gör att vi nästan kan fördubbla det användbara lagringsområdet.
  • Förutom lådor finns det ett annat lagringssystem . Den ligger vid huvudet. För att komma åt saker måste du vända panelen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Sängar kan klassificeras enligt olika kriterier. I form kan de vara traditionella rektangulära, fyrkantiga, ovala och jämna runda. Genom utförandet av den yttre delen av ramen: mjuk och hård.

Mjuka sängar är dessutom klädda runt omkretsen och vid sänggaveln med speciella klädnadstyger, vilket gör att chansen att träffa skarpa hörn eller skada dig på utskjutande delar tenderar att nollas. De flesta mjuka sängar har en ortopedisk bas som består av lameller. Endast tack vare denna specialdesignade bas kan effekten av den ortopediska madrassen maximeras.

Förutom de grundläggande parametrarna som kännetecknar sängar med linnelådor, finns det ytterligare element, tack vare vilka sängarnas funktionalitet och utseende blir mer och mer perfekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag finns det ett stort utbud av modeller, tack vare vilken en säng med lådor kan installeras nästan var som helst i sovrummet:

Med en tillräcklig yta i sovrummet installeras sängen med sänggavel mot väggen parallellt med fönstret . Men inte alla sovrum har tillräckligt med utrymme för att passa en traditionell dubbel sänggavel som kan nås från tre olika sidor. I ett sovrum med en liten yta kan du installera en lika bekväm och funktionell modell med en något förbättrad design, nämligen: med en baksida. Förutom sänggavel har denna intressanta och ovanliga modell en extra sidopanel fäst längs sängens längd. En sådan modell är installerad i alla hörn, vilket avsevärt sparar utrymme i ett litet sovrum.

Tack vare ett sådant staket kan du inte vara rädd för kalla väggar och drag. Dessutom bidrar utformningen av denna modell till att tapeten bevaras: sidoväggen skyddar den perfekt från att torka.

Bild
Bild

Hörnmodeller har ett modernt utseende och tillverkas av tillverkare i ett stort sortiment … De passar enkelt in i vilken inredning som helst, och tack vare det breda sortimentet kan du köpa en kopia som är lämplig i stil och storlek för ditt rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sängar med sidoryg produceras inte bara kantiga, utan också raka . De kan installeras i hörnet och i mitten av väggen. Förutom sidoväggen har dessa modeller ett ryggstöd vid huvudet och benen. Oftast köps sängar med tre ryggar för barn och äldre. På natten fungerar sådana modeller som en bekväm viloplats, och under dagen fungerar en säng med tre ryggar som en fullvärdig soffa.

Mycket ofta utrustar tillverkare, förutom lådor för linne som är installerade vid produktens bas eller vid sänggaveln, tillverkarna med andra ytterligare element utöver lådorna för linne.

Bild
Bild
Bild
Bild

En inbyggd extrasäng i sängar i ryggen är inte ovanligt . En sådan glidstruktur är mycket bekväm: när den är hopfälld ligger ett extra utrymme under den huvudsakliga, och när den omvandlas glider den ut. Två- och trelagiga strukturer för barn är ofta utrustade med steg för enkelhets skull. De utför inte bara funktionen att lyfta och sänka, men tack vare de inbyggda lådorna blir de ett extra lagringssystem.

Designen med tre ryggar är inte bara funktionell utan också kostnadseffektiv. Vissa tillverkare tillverkar modeller med madrasser och till och med kuddar.

Bild
Bild

Förutom lådor används öppna hyllor också som förvaringssystem i strukturer för barn . De ligger vanligtvis på sidan av en monolitisk struktur och är inte bara en bekväm förvaringsplats, utan också en dekoration för sängen. I vuxensängar kan hyllor placeras vid basen av strukturen och fungera som en förvaringsplats för böcker och andra saker som måste finnas till hands varje dag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Hittills tillverkar tillverkare sängar med lådor i olika stilar:

Nyligen har lantstilen varit populär, kännetecknad av enkelhet i former och naturmaterial . Sängar i lantlig stil kännetecknas av funktioner som massivitet, avsiktlig elakhet, lätt vårdslöshet, flätade eller smidda detaljer.

Bild
Bild
Bild
Bild

En typ av lantlig stil är Provence -stil , kännetecknas av en harmonisk kombination av fransk lyx och rustik enkelhet. Modeller i denna stil kännetecknas av vit färg, snidade mönster vid sänggaveln, lockiga ben och närvaron av blommotryck på klädseln i vissa versioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

För unga människor tillverkar tillverkare högteknologiska modeller . Stilen präglas av inslag av minimalism. Sängar i denna stil är lakoniska, geometriskt utformade och så bekväma som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

De flesta sängar som tillverkas av tillverkare är standard, de beräknas för en persons genomsnittliga höjd och fyllighet. Alla sängar med ett extra lagringssystem är indelade efter bredden i enkelsängar, 1,5-bäddar och dubbelmodeller:

Enkla standardmodeller produceras av tillverkare i följande storlekar: 80x190, 80x200, 190x90, 90x200, 90x180 och 100x200 cm . En säng med sådana dimensioner tar väldigt lite plats, men på grund av dess ökade funktionalitet på grund av närvaron av lådor, och i vissa modeller och öppna hyllor, är det en oumbärlig möbel i små smala rum.

Bild
Bild

Storleken på 110x200 cm kan hänföras till båda enskilda alternativ, lämpliga för personer med full byggnad, och en och en halv säng . En och en halv standardbäddar har en bredd från 120 till 140 cm. Dessa inkluderar sängar med mått: 120x190, 120x200, 140x200 och 140x190 cm. Lastbilarna är utformade för en person, ett lämpligt alternativ för en individuell kastning och vändning i en dröm eller en rymdälskare.

Bild
Bild

Storleken 160x200 cm kan hänföras till både en och en halv och dubbel storlek . Enligt europeiska standarder, som skiljer sig från ryska, kallas alternativ med den här storleken Double, vilket betyder dubbel, vilket betyder att den är lämplig för två. I vanliga dubbelversioner sträcker sig bredden från 160 till 200 cm. De mest populära modellerna har måtten 160x200 och 180x200 cm, det är dessa dimensioner som bidrar till en hälsosam och bekväm sömn för två personer. Storleken på 180x220 cm har en något ökad längd, det här är ett bra alternativ för personer vars höjd är över genomsnittet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Produkter med storlekarna 70x160 och 180x80 cm produceras för barn . Dessa dimensioner är inneboende i olika våningssängar eller trelagerade sängar, samt alternativ med en sidovägg. Höjd är en annan dimension som kännetecknar sängens komfort. En produkt med en höjd av 20 till 30 cm anses vara låg. Mellanhöjda sängar varierar från 40 cm till 60 cm. En hög säng anses vara en produkt från 70 till 90 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Material (redigera)

Beroende på stil är sängar med linnelådor gjorda av olika material:

I dyrare modeller är ramar, baser och till och med lådor gjorda av naturligt trä . Denna säng har flera fördelar. I första hand är dess miljövänlighet. Trä innehåller inte giftiga föroreningar. Massiv träbädd är hållbar, pålitlig och har en längre livslängd. För tillverkning används sådana trädslag som ek, björk, bok, tall.

Bild
Bild

Från budgetsegmentet sticker sådant material som spånskiva ut . Nästan alla tillverkare använder den. Detta material erhålls genom att pressa sågspån med ett bindemedel, en speciell film limmas på de resulterande plattorna och imiterar vid behov ett trädmönster. Den största fördelen med detta material är dess pris. Detta material är ganska motståndskraftigt mot mekaniska skador. Torkar inte ut, delaminerar eller möglar på ganska länge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metall används inte ofta vid tillverkning av sängar . Detta material är starkt, hållbart och pålitligt. Metallbäddar är inte bara resistenta mot mekaniska skador, utan också mot viktbelastningar.

Bild
Bild

Färger

Det vanligaste materialet för sängar med lådor är spånskiva. Detta material är attraktivt inte bara för sitt pris, utan också för olika färger. Alla färger är indelade i mörka och ljusa nyanser. Namnet på varje ton beror på vilken träslag det efterliknar:

  • Mörka färger inkluderar valnöt, wenge, mahogny och ebenholts . Valnöt har en mörkbrun nyans, wenge har en blå-svart eller chokladfärg. Ebenholts kännetecknas av en unik djup färg, medan mahogny har en mörk vinröd färg.
  • Sängar i ljusa nyanser kommer att se bra ut i små sovrum … De vanligaste nyanserna är: Karelsk björk med sin gulaktiga ton, ljus aska med krämskugga, tall med en rik gyllene ton, ljus beige, kännetecknad av en beige ton med en ljusrosa nyans. Förutom dessa blommor finns det också lönn, päron, äpple och akacia.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på placeringen av texturmönstret på ytan kan alla visuella effekter skapas som bidrar till en förändrad uppfattning om rummets storlek.

Bild
Bild

Tillverkare

Populära företag som erbjuder ett brett utbud av sådana modeller:

Den mest kända tillverkaren som producerar ett stort antal modeller med lådor för linne är Ikea -företaget . Alla modeller som presenteras av företaget är indelade i serier. Nästan varje serie har både enkla och dubbla alternativ. Företagets produkter sticker ut bland andra inte bara för ett brett utbud av sängar, utan också för möjligheten att komplettera sängen efter eget gottfinnande. Serien är mycket populär bland köpare. " Brimnes " … I denna modell representeras förvaringssystemet av 4 lådor vid basen och bekväma nischer i produktens huvud. Den övre hyllan vid sänggaveln har hål för sladdar. Sängen har justerbara sidor, tack vare vilka madrasser av olika tjocklek kan användas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ormatek är en lika känd tillverkare som tillverkar sängar med ett förvaringssystem … De mest populära modellerna är Etude Plus och Etude Sofa Plus. Modell " Etude plus ", som har en tillräckligt stark struktur för att klara tunga belastningar, är utrustad med en stor bekväm låda för linne. Modell "Etude plus soffa" med tre ryggar och en stor låda för linne med två fack. Utrustad med en stark och spänstig ortopedisk bas som förstärker madrassens anatomiska effekt. Av modellerna med lyftmekanism och en rymlig tvättlåda sticker alternativet ut Como 1 . Elegant modell med klädsel runt omkretsen och vid sänggaveln. Som klädsel kan du välja eko-läder eller tyg efter eget gottfinnande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Ascona är ett företag som producerar inte bara madrasser, utan också bekväma sängar med förvaringssystem . Det sticker ut bland andra tillverkare med ett brett utbud av mjuka sängar med lyftmekanism och ett brett utbud av färger på klädselstyg. Mest populära modellen Monica utrustad med en rymlig låda för linne. Modellen har 3 bredder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man lägga?

Platsen för att installera en dubbelsäng är som regel alltid densamma - det här är ett sovrum, och ett och ett halvt sovande alternativ kan installeras i alla rum. Ett barnrum är det mest lämpliga för att installera absolut vilken version av en enkelsäng som helst. Förutom saker och sängkläder kan lådor förvara leksaker, böcker, sportutrustning och andra saker som är viktiga för barnet.

Om det finns ett gästrum kan en säng med lådor läggas dit. Förutom en bekväm säng kommer gästen att få ett förvaringsutrymme. En sådan säng kan installeras i ett rum där äldre bor. Som regel samlar äldre människor genom åren många saker som ligger dem varmt om hjärtat och så att de inte går vilse och alltid finns till hands kan de vikas i lådor.

Enrumslägenhet skiljer sig inte åt i ett stort område, och därför är installationen av ytterligare möbler ibland omöjlig, och en säng med lådor ger en bekväm sovplats och kan användas som en soffa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du köper en säng med lådor bör du följa vissa regler:

  • Innan du köper måste du se till att måtten på den valda sängmodellen motsvarar rummets yta.
  • Det valda alternativet ska motsvara rummets allmänna design och matcha färgschemat med de redan installerade möblerna.
  • Materialkvaliteten och deras säkerhet måste bekräftas av ett kvalitetscertifikat som innehas av säljaren.
  • För ett barns rum, av säkerhetsskäl, välj en modell med släta hörn. För en student är det bättre att välja en design med ett stort antal lådor och nischer.

Rekommenderad: