Höga Dubbelsängar: Modeller I Amerikansk Stil Med Ben Och Rygg

Innehållsförteckning:

Video: Höga Dubbelsängar: Modeller I Amerikansk Stil Med Ben Och Rygg

Video: Höga Dubbelsängar: Modeller I Amerikansk Stil Med Ben Och Rygg
Video: The Vietnam War: Reasons for Failure - Why the U.S. Lost 2024, April
Höga Dubbelsängar: Modeller I Amerikansk Stil Med Ben Och Rygg
Höga Dubbelsängar: Modeller I Amerikansk Stil Med Ben Och Rygg
Anonim

För ägare av små lägenheter med små rum kan en hög säng vara en bra lösning på problemet med att öka funktionaliteten i rummet i rummet. Så det lediga utrymmet under din säng kan fungera som en byrå eller en liten garderob för linne. Men samtidigt, även i det minsta sovrummet, är det nödvändigt att skapa alla förutsättningar för normal och hälsosam sömn och inte förvandla det lediga utrymmet under sovplatsen till ett lager av onödiga saker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Moderna tillverkare av höga dubbelsängar erbjuder många modeller med lyftare, lådor och annan teknisk utveckling som gör att du kan använda ledigt utrymme under sängen klokt. Till exempel är modeller kompletterade med lådor för sängkläder mycket praktiska för rum där det inte finns tillräckligt med ledigt utrymme för att rymma en fullvärdig garderob.

Men när du väljer en sådan modell för ditt sovrum, måste du beräkna möjligheten till fri passage till de dragna lådorna, om ditt rum är väldigt litet, fungerar det här alternativet inte för dig.

Bild
Bild
Bild
Bild

I ett mycket litet sovrum passar sängar med moderna lyftmekanismer mycket bättre. Du kan placera en sådan dubbelsäng även mot väggen, och dess lyftmekanism, utrustad med gasdämpare, gör att du enkelt kan hantera omvandlingen och fixeringen av sängen i valfri position, utan att hindra dina rörelser även i ett litet rum.

För dem som uppskattar rummets stil och design är det nödvändigt att komma ihåg att en hög dubbelsäng i ett litet rum kommer att se för skrymmande ut och följaktligen bli centrum för uppmärksamhet.

En vacker genomskinlig baldakin placerad ovanför sängen, liksom många kuddar i olika storlekar på själva sängen, hjälper till att sprida uppmärksamheten lite. Om du är den glada ägaren till ett rymligt sovrum, kan du säkert köpa en hög säng, enligt din valda interiörstil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Nästan alla modeller av dubbelsängar har ett så oföränderligt element som sänggavel. Forskare har kommit fram till att det är på sängar med ryggstöd som sovaren känner sig mest skyddad och har en starkare och hälsosammare sömn. Ofta beror den övergripande designen på denna möbel på huvudgavelns form.

Numera är den vanligaste och praktiska den rektangulära formen på sänggaveln. Som regel passar ett sådant designelement lätt in i inredningen i nästan vilken stil som helst. Modeller med sänggavel i smidesjärn ser också väldigt snygga ut i sovrummet, men de är inte särskilt bekväma för dem som gillar att läsa en eller två timmar för den kommande sömnen. Det är bättre för sådana människor att välja lyxiga modeller med mjuk klädsel för sig själva.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du föredrar något mer extravagant eller trendigt för dig själv måste du välja baserat på rummets storlek och design. Till exempel, en rund säng, och bara en modell med en rund sänggavel, rekommenderas inte alls att installeras i ett litet rum.

För att du ska känna dig bekväm och få tillräckligt med sömn bör diametern på en rund säng vara minst två och en halv meter. Och en så stor storlek kräver ett rymligt rum och lämplig inredning i inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kräver en sådan extravagant möbel en viss inredning av hela rummet; interiörartiklar med släta och rundade former kommer att vara lämpliga här.

Om du tvärtom behöver spara utrymme i rummet kan du välja alternativet en säng med en sänggavel där små hyllor eller ljuskällor är byggda.

Ett av de eleganta alternativen för ett rymligt sovrum kan vara köp av en klassisk säng i amerikansk stil med lådor av naturligt trä. Dessa modeller kännetecknas av en speciell design, där lådorna för sängkläder, som ligger under kajen, passar perfekt in i sovrummet, inredda i klassisk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Val av funktioner

Det första du ska tänka på när du köper en dubbelsäng är hur mycket utrymme i ditt rum denna fasta möbel kommer att uppta, vars standardmått är cirka två kvadratmeter. Men även sådana skrymmande möbler som dubbelsängar kan, tack vare en välorganiserad design, verka ljusa och luftiga, omgivna av korrekt utvalda inredningsartiklar och inredningselement.

Till exempel ser en dubbelsäng med höga ben väldigt snygg ut. Det är mycket bekvämt för värdinnan att göra våt rengöring under en sådan säng. Och modern teknik och beprövade tillverkare kan garantera kvaliteten och tillförlitligheten hos moderna sängar med ben.

Men det här alternativet kan ges om sovrumsytan låter dig placera en rymlig linneskåp eller byrå i den.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att sängen ska tjäna dig i många år, när du köper, måste du ägna särskild uppmärksamhet åt strukturens styrka och kvaliteten på materialet som det är tillverkat av.

Naturligtvis är den mest tillförlitliga en ram gjord tillverkad av metall eller massivt naturligt trä.

De mest opålitliga och kortlivade i drift är sängar. fiberboard eller MDF … Utåt kan sådana möbler inte skilja sig mycket från modeller av naturligt trä, men som regel lossnar det mycket snabbt, det bildas sprickor i det och det börjar knarka obehagligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Därför, om utrymmet i ditt sovrum tillåter dig, bör du inte spara på en så viktig vara som en säng, det är bättre att välja en solid modell gjord av naturmaterial. I det här fallet kommer det inte bara att vara en miljövänlig och harmonisk möbel, utan också under många år som en bekväm och bekväm plats för en god vila under en natts sömn.

En lyxig säng av smidesjärn av metall, liksom en säng av naturligt trä, passar perfekt inte bara i en klassisk eller orientalisk design, utan också i en inredning inredd i modern eller Provence -stil, retro eller barock.

Rekommenderad: