Säng Med Lyftmekanism, Storlek 120x200 Cm: Modeller Av Ekoläder 120x190 Cm

Innehållsförteckning:

Video: Säng Med Lyftmekanism, Storlek 120x200 Cm: Modeller Av Ekoläder 120x190 Cm

Video: Säng Med Lyftmekanism, Storlek 120x200 Cm: Modeller Av Ekoläder 120x190 Cm
Video: Så väljer du rätt säng för maxad sömn - Malou Efter tio (TV4) 2024, April
Säng Med Lyftmekanism, Storlek 120x200 Cm: Modeller Av Ekoläder 120x190 Cm
Säng Med Lyftmekanism, Storlek 120x200 Cm: Modeller Av Ekoläder 120x190 Cm
Anonim

Sovrummet ska inte bara vara vackert och harmoniskt, utan också funktionellt, oavsett område. För att klara denna uppgift bör du köpa lämpliga möbler. Det ska vara bekvämt och praktiskt. Sängar med lyftmekanismer är särskilt populära på sistone. Sådana mönster är utrustade inte bara med rymliga dubbelsängar, utan också med kompakta en och en halv säng med en storlek på 120x200 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Funktioner och Fördelar

Genom att placera en liten lyftsäng i ditt sovrum sparar du märkbart ledigt utrymme. I sådana interiörartiklar finns det mycket rymliga förvaringssystem som kan ersätta garderober och byråer. Utan ytterligare möbler blir rummet mycket rymligare.

Dessa stora förvaringsutrymmen ligger under sängbotten som madrassen vilar på. För att komma till dem måste du höja hela denna struktur. Många hemmafruar blev förälskade i sådana möbler på grund av att damm praktiskt taget inte ackumuleras under det. Tack vare denna kvalitet blir rengöringsprocessen i sovrummet mindre mödosam, eftersom de hopfällbara möblerna inte behöver flyttas bort från en permanent plats och klättras under den med en trasa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En halvdubbelsäng med vikmekanism kan köpas för alla interiörer. Små alternativ med en bredd och längd på 120x200 cm passar enkelt in i många inställningar. Det viktigaste är att korrekt välja en kopia av en lämplig design.

Sådana möbler kan placeras inte bara i en vuxen, utan också i ett barns sovrum. Ofta placerar små användare sina leksaker och böcker i imponerande lagringsutrymmen, vilket gör att de kan bli av med röran i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av mekanismer

Moderna tillverkare tillverkar flera typer av lyftsängar. De är utrustade med olika mekanismer, som alla har sina egna fördelar och nackdelar:

  • En och en halv säng är bekväma och prisvärda med spiralfjädrar … Basen i sådana varianter stiger och faller till följd av fjädrarnas sträckning. Dessa delar utsätts för slitage och den genomsnittliga livslängden för sådana möbler är 3-5 år. Om fjädrarna i lyftmekanismen är ur funktion och har tappat sin flexibilitet kan de inte repareras. Vi måste helt ändra mekanismen.
  • Fällbara sängar är nu utbredda. med gasliftar … Sådana delar är mer praktiska, hållbara och lättare att använda. I sådana strukturer överförs madrassens imponerande vikt helt till mekanismen, vilket innebär att en person av vilken byggnad som helst kan klara av att fälla sängen. Det är också värt att notera att mekanismer med gasdämpare fungerar nästan tyst. Basen i sådana system stiger och faller smidigt och utan ryck.

Den största nackdelen med sådana sovrumsmöbler är dess kostnad. Men genom att köpa en dyr modell ger du dig själv en högkvalitativ och funktionell säng, vars genomsnittliga livslängd kommer att vara 5-10 år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sängar är med rätta erkända som de enklaste och mest hållbara med manuella lyftmekanismer … De kännetecknas av en avsevärd livslängd, eftersom de inte har ett stort antal ytterligare delar som kan utsättas för slitage. Men processen att utveckla sådana mekanismer kan orsaka vissa svårigheter för användaren. Det krävs mycket ansträngning för att höja basen i handbäddar. Om du vill komma till nischen i det inre av sådana möbler måste du ta bort madrassen, vilket tar mycket tid och ledigt utrymme i rummet.

Det rekommenderas inte att lägga sådana sängar i barnrum. Barnet kommer inte att klara av den manuella mekanismen, vilket kan leda till allvarlig skada.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Ram

Funktionssängar med måtten 120x200 cm eller 120x190 cm är gjorda av olika material.

MDF eller spånskiva

Oftast finns det billiga kopior av MDF eller spånskiva i butiker. Sådana möbler har oftast en ganska enkel design. Att hitta en verkligt unik och lyxig modell av dessa material är ganska svårt.

Det är värt att nämna att ett material som spånskiva är giftigt. Den innehåller formaldehydhartser, som binder samman träavfall under produktionsprocessen.

Det rekommenderas inte att köpa sängar av detta material för barns sovrum. Om du ändå bestämmer dig för att sätta sådana möbler i rummet, är det bättre att välja ett alternativ från laminerad spånskiva i klass "E-1" eller en säng klädd med faner. Sådana produkter är säkrare för hälsan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trä

Lyftprodukter av naturligt trä har en vacker och elegant design. Sådana alternativ kan bli en spektakulär dekoration för ett sovrum. Träprodukter kännetecknas inte bara av sitt rika utseende, utan också av sin styrka, hållbarhet och miljövänlighet. Denna säng kan utan tvekan placeras i både vuxen- och barnrum.

De mest efterfrågade är högkvalitativa exemplar av bok, al, valnöt, ek, björk eller tall. Dessa sängar är inte billiga, men de tjänar mycket länge och ser fantastiska ut.

Men om du bestämmer dig för att köpa en liknande modell, bör du vara medveten om att den måste vara noggrant omhändertagen. Naturligt trä bör beläggas med speciella antiseptiska medel. De är nödvändiga för att möblerna inte ska torka ut, spricka eller förlora sin rika färg. Dessutom finns parasiter ofta i naturligt trä, vilket också kan undvikas med hjälp av speciella medel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metall

När de väljer sovrumsmöbler vänder sig konsumenterna sällan till järnalternativ. Detta beror på att sådana sängar alltid förblir kalla och obehagliga vid beröring. Det är värt att notera att i sådana produkter ser ryggen inte alltid elegant ut. Som regel finns järnsängar i mer moderna interiörer. De är knappast lämpliga för eleganta och klassiska ensembler.

En annan nackdel med sådana modeller är deras imponerande vikt. Järnsängar är ganska tunga. Att flytta sådana möbler från en plats till en annan är inte en lätt uppgift. Sådana alternativ rekommenderas att placeras på golvbeläggningar, kompletterade med mattor. Detta är nödvändigt så att spår och bucklor från tunga möbler inte finns kvar på efterbehandlingsmaterialen.

Huvudargumentet till förmån för metallbäddar är deras livslängd. Sådana möbler förlorar inte sitt attraktiva utseende, skrynklas inte eller går sönder.

Bild
Bild

Klädsel

Följande material används för att stoppa moderna halvdubbelsängar med lyftmekanismer:

  • Läder naturligt ursprung. Möbler med en liknande finish är dyra, men har ett elegant utseende. Naturmaterial utsätts inte för mekanisk skada och behåller sin presentation länge.
  • Konstläder . Sådan klädsel kan ofta förväxlas med naturligt, men det har sina egna nackdelar. Till exempel tolererar grov konstläder inte temperaturförändringar. Med tiden visas sprickor och skav på den.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ekoläder . Detta högteknologiska material är vansinnigt populärt idag. Det ser attraktivt ut och kommer i en mängd olika färger. Men repor finns lätt kvar på eko-läder, så du bör behandla det så noggrant som möjligt.
  • Textil . Textilbäddar är inte mindre populära än skinnsängar. För att dekorera sådana möbler används ofta sådana typer av tyg som chenille, sammet, corduroy, bomull, plysch och andra typer av möbeltextilier.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en halvdubbel lyftsäng måste du vara uppmärksam på följande parametrar:

  • Mekanism . Var noga med att kontrollera att lyftmekanismen fungerar korrekt innan du köper. En säljassistent borde hjälpa dig med detta.
  • Material . Naturligtvis är träprodukter av högsta kvalitet och rekommenderas, men de är inte billiga. Om du letar efter ett billigare alternativ, ta en titt på modellerna från MDF eller spånskiva i klass "E-1". De mest hållbara är järnprover.
  • Klädsel . Var uppmärksam på sängklädseln. Allt beror på din budget och personliga preferenser. De dyraste är naturläderalternativ.
  • Tillverkare . Få en hissbädd gjord av en pålitlig tillverkare med ett gott rykte. En modell av låg kvalitet kommer inte att hålla länge, och dess lyftmekanism kan orsaka mycket besvär under drift.

Rekommenderad: