Läderstol: Vilka Egenskaper Har Möbler Av Konstläder, Konstläder Och Beige Ekoläder I Interiören, "Standard" -modellen Av Ekoläder Och Konstläder, Recensioner Av Vård

Innehållsförteckning:

Video: Läderstol: Vilka Egenskaper Har Möbler Av Konstläder, Konstläder Och Beige Ekoläder I Interiören, "Standard" -modellen Av Ekoläder Och Konstläder, Recensioner Av Vård

Video: Läderstol: Vilka Egenskaper Har Möbler Av Konstläder, Konstläder Och Beige Ekoläder I Interiören,
Video: How to Tell if You Have Leather or Vinyl Interior! 2024, April
Läderstol: Vilka Egenskaper Har Möbler Av Konstläder, Konstläder Och Beige Ekoläder I Interiören, "Standard" -modellen Av Ekoläder Och Konstläder, Recensioner Av Vård
Läderstol: Vilka Egenskaper Har Möbler Av Konstläder, Konstläder Och Beige Ekoläder I Interiören, "Standard" -modellen Av Ekoläder Och Konstläder, Recensioner Av Vård
Anonim

Moderna trender återför mysiga och respektabla möbler till inredningen. Läderstolar är inte överkomliga för alla, men de är hållbara, pålitliga och lätta att ta hand om. Utåt ser de högtidliga och eleganta ut, sticker ut mot bakgrunden av andra analoger, har fördelar och nackdelar.

Bild
Bild

Särdrag

Moderna metoder för tillverkning av läderstolar gör att produkterna får ett kreativt utseende, och inte glömmer originalformar och olika färger. På grund av ett brett utbud av modeller passar de in i alla interiörer: klassiker, minimalism, hi-tech, retro och andra stilistiska riktningar. Materialets höga kvalitet och praktiska tillåter användning av lädermöbler i alla rum. Läderstolar inte rädd för extrema temperaturer, fukt , vilket är särskilt viktigt om stolen är i köket. Stolar med konstläder eller ekoläderklädsel har ett mindre imponerande utseende. De kostar mycket mindre, men utåt är det svårt att skilja dem från naturlig klädsel.

Bild
Bild

Vyer

Beroende på vilket rum eller kontor stolen kommer att placeras i, designlösningen för rummet, kan du välja en eller annan modell. Det finns flera typer av läderstolar:

  • med eller utan rygg;
  • med och utan armstöd;
  • ram i olika material.
Bild
Bild
Bild
Bild

Varje person har sina egna behov och preferenser, varifrån han börjar när han väljer möbler. Med detta i åtanke tillverkar tillverkare två typer av läderstolar:

  • hårt, som har en lång livslängd (flygplan är mindre mottagliga för allvarliga skador);
  • mjuk, den mest bekväma, vars hållbarhet beror på materialet i klädseln och fyllmedlet (vissa fyllmedel tenderar att tappa elasticitet).
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare erbjuder följande sorter:

  • stol-standard;
  • hopfällbar;
  • stapelbar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Transformabilitet är en viktig detalj , vilket är en av fördelarna med denna möbel. Fällbara modeller är unikt ekonomiska: när de fälls, sparar de användbart utrymme, vilket är särskilt viktigt för små rum. Dessa produkter är praktiska och hjälper till om gäster eller släktingar anländer, så att alla kan bo bekvämt.

Material (redigera)

Huvudkomponenterna i en läderstol är ramen och klädseln. Som grund för produkten används trä och metall i produktionen. Som klädsel använder varumärken naturligt tyg och dess syntetiska substitut. Huden är naturmaterial , tack vare vilket det ser solid ut och håller länge. Det är lätt att rengöra och mycket motståndskraftigt mot nötning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konstläder och ekoläder är två syntetiska varianter av en naturlig analog. De är något enklare i utseende och prestanda. Dessa material har en vävd baksida med en limmad läderyta, så deras motståndskraft mot nötning är mindre och motståndet mot kemikalier vid rengöring är sämre.

Skillnaden mellan ekoläder och konstläder är allergivänliga komponenter. Det är ett miljövänligt material, inte mindre hållbart och fast.

Färg

Alla är vana vid att naturläder har neutrala nyanser, bland annat modeller i svart, vitt, beige, brunt, grått är vanligare. Tack vare modern teknik har utbudet av klädsel utökats avsevärt idag. Tillagd till basfärgerna:

  • sand-, kaffe-, senap- och cappuccinotoner;
  • blå och havsfärger (turkos, mynta, aqua);
  • gröna toner (smaragd, ljusgrön);
  • varma färger (gul, orange, röd, fuchsia).
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika nyanser gör att du kan välja det mest framgångsrika alternativet för en interiör i klassisk, etnisk eller modern stil.

Fördelar och nackdelar

Fast, elegant och respektabelt utseende är inte de enda fördelarna med äkta läderstolar. Sådana produkter har en helhet ett antal andra fördelar, bland vilka är särskilt relevanta:

  • motståndskraft mot fukt, nötning och bildning av puffar på materialets yta;
  • materialets densitet (tillåter inte djurhår, damm, föroreningar);
  • ingen statisk elektricitet;
  • brandmotstånd: äkta läder tar inte eld när en gnista träffar den eller nära en öppen låga;
  • enkel vård vid oavsiktlig spillning av drycker, mat på ytan av klädseln;
  • draghållfasthet (elastisk);
  • ett brett urval av texturer: ytan kan vara slät, blank, matt, präglad (till exempel under krokodilhud eller sköldpaddsskal).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Minus

Ack, naturläder har också nackdelar. Rivmotståndet räddar inte materialet från oavsiktliga saxskärningar, den systematiska punkten för husdjurs klor. Ofta lider klädseln av sylt, handtag, pappersknivar. Inte alla typer av tuschpenna, penna eller markör kan tas bort från ytan: ibland finns ett spår kvar, för allt kan inte tvättas, särskilt om klädselns färg är ljus. Är ett hinder för att köpa och högt pris … Det tvingar köparen att uppmärksamma konstläderanaloger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

För att köpa läderstolar så att modellerna harmoniskt kan passa in i den befintliga interiören är det viktigt att ta hänsyn till ett antal nyanser: du bör noggrant titta på alla detaljer i rummet där läderstolarna kommer att placeras. Produkternas solida utseende spelar en viktig roll i urvalet, tröst bör dock komma först:

  • ryggen ska vila, inte känna trycket från enskilda delar (det är att föredra att välja modeller med ryggstöd);
  • känslan av att klämma på sidorna ska inte vara a priori;
  • sätet ska inte vara tätt för att korsa benen;
  • rygghöjden, djupet, bredden på sätet och tillbehörets mjukhet spelar en viktig roll för att bestämma bekvämligheten av en persons position;
  • det är viktigt att uppmärksamma materialets kvalitet, anslutningssömmarna och förpackningens elasticitet (den måste vara tät, tål en stor viktbelastning).
Bild
Bild

Om stolen flyttas ofta är det bättre att välja en produkt som är lätt i vikt. Detta sparar golvbeläggningens styrka och yta.

Var uppmärksam på ramens material: massiva möbler passar inte in i alla interiörer. I modern uppfattning behövs lätta material som befriar utrymmet från känslan av tyngd.

För ett litet rum eller kök kan du köpa en hopfällbar stol med konstläder. Om det behövs utvecklas det snabbt och enkelt till ett komplett möbeltillbehör. När behovet går över kan det vikas, placeras mot väggen eller till och med läggas i skafferiet. Med hänsyn till inredningsstilen och designfunktionerna kan läderstolar väljas i samma ton som de befintliga möblerna eller i mjuk kontrast, med ljusa accenter. Detta kan distrahera uppmärksamheten från de fula hörnen i rummet och betona stilens unika karaktär.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vårdtips

Lädermöbler kan hålla länge. För att det ska vara hållbart är det nödvändigt att ta hänsyn till det några nyanser:

  • Huden är rädd för lösningsmedel, grova borstar och pulver, som innehåller slipande ingredienser. De kan skada klädselns yta och lämna ränder och repor på den.
  • Om det kommer vätska på stolens säte, vänta inte tills fukten avdunstar eller torkar: du måste omedelbart torka av fukt och torka av ytan med en trasa.
  • Heta föremål (hårtork, strykjärn) förstör huden. Var noga med att se till att uppvärmningsanordningar inte vidrör möbelns yta.
  • Det finns specialprodukter för hudvård: det är viktigt att använda dem för att ta bort envis smuts.

Exempel i interiören

Läderstolar ger anteckningar av lyx och elegans till inredningen, de talar om husägarnas välbefinnande och antyder aristokrati:

  • för att arbeta på ditt kontor eller vardagsrum, kan du köpa en vit läderstol: en ljus nyans ger rummet ljushet och friskhet, stora armstöd, ett ryggstöd och en bekväm sittplats gör att du kan koncentrera dig på arbetet;
  • lädermöbler i köket är en snygg lösning för moderna interiörer (modeller med metallram är relevanta);
  • för ett klassiskt kök är produkter med läderklädsel och träram mer lämpliga;
  • nyligen har en trendig trend blivit utrustning i köket med en bardisk och läderstolar för det: färgerna på sådana produkter kan vara olika, liksom utseendet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer läderstolar är det viktigt att studera kundrecensioner för specifika märken av produkter. Detta gör att du kan köpa en kvalitetsprodukt som håller tillräckligt länge utan att ändra tillförlitligheten och styrkan.

För att köpet inte ska svika är det värt att välja en butik med ett gott rykte.

Rekommenderad: