Funktioner I Sängar Av Massivt Trä Med Lyftmekanism: Modeller Av Tall Och Bokträ I Storlekarna 160x200 Cm Och 180x200

Innehållsförteckning:

Video: Funktioner I Sängar Av Massivt Trä Med Lyftmekanism: Modeller Av Tall Och Bokträ I Storlekarna 160x200 Cm Och 180x200

Video: Funktioner I Sängar Av Massivt Trä Med Lyftmekanism: Modeller Av Tall Och Bokträ I Storlekarna 160x200 Cm Och 180x200
Video: Ungskogsröjning 2024, Maj
Funktioner I Sängar Av Massivt Trä Med Lyftmekanism: Modeller Av Tall Och Bokträ I Storlekarna 160x200 Cm Och 180x200
Funktioner I Sängar Av Massivt Trä Med Lyftmekanism: Modeller Av Tall Och Bokträ I Storlekarna 160x200 Cm Och 180x200
Anonim

Sängen är en av de centrala möblerna inte bara i sovrummet utan i hela lägenheten. Det beror på hur bekväm resten blir. För att göra designen rikare och förse dig med möbler som håller i många år bör du titta närmare på modeller av massivt trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Trä är det mest miljövänliga materialet. Det finns ingenting i dess sammansättning som skulle avge giftiga ångor och ämnen. Detta är endast möjligt om matrisen bearbetades under produktionen, vilket sällan händer. Säkerhet garanteras också på grund av det faktum att träet är lätt att ta emot extern bearbetning, så det finns inga skarpa hörn och flis på möblerna.

Massiva träbäddar är så starka och hållbara som möjligt, och totalt kan de hålla upp till två decennier. Jämfört med dem är möbler, till exempel gjorda av träbaserade paneler, mindre hållbara och utformade för att användas i tio år. Sådana sängar är också bra ur designmässig synvinkel, eftersom trä kan målas, former och mönster kan skäras ur det. Därför är möbler i massivt trä lätt att passa in i inredningen i vilken stil som helst, för att ge atmosfären antingen en lakonisk karaktär eller omvänt lyxig och festlig. Dessutom är själva träet behagligt att röra vid och kan ge den allmänna atmosfären en mysighet och värme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lyftsängar kan spara ett redan litet sovrum.

Förutom sitt vackra utseende kombinerar sådana möbler en plats för förvaring av inte bara sängkläder utan även kuddar, filtar eller andra saker. Utrymmet i lägenheten är avsevärt begränsat, så ytterligare lådor kommer definitivt inte att vara överflödiga. Samtidigt är allt som lagras på avdelningarna tillförlitligt dolt för nyfikna ögon. Externt påverkar inte förekomsten av en lyftmekanism på något sätt det allmänna utseendet och komponentdelarna.

Bland nackdelarna med massiva träbäddar är det höga priset på många modeller, särskilt när det gäller ädla arter. Vid behandling av dålig kvalitet kan sprickor, svullnad och flis uppträda på ytan, vilket minskar livslängden för hela produkten. I allmänhet väger trämöbler mer än de flesta andra material. Dessutom tar det mycket tid att skapa en säng från grunden, vilket bör beaktas när du köper inte färdiga produkter, men beställer dem direkt från mästarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns två typer av massiva träbäddar - massiva eller limmade . Den andra kategorin handlar om att skapa möbler av högkvalitativa rester efter bearbetning av huvudmatrisen. Enligt deras egenskaper är sådana produkter desamma, men skiljer sig bara i pris och tillverkningsmetod.

Du kommer att lära dig mer om massiva träbäddar med en lyftmekanism i följande video.

Visningar

För trä av naturmaterial spelar det roll vilken källa som togs. Det finns mjuka träslag, till exempel tall, gran, lind och hårda - ek, ask, valnöt. Denna indikator avgör hur enkelt matrisen kan bearbetas och hur länge den kan hålla. Vissa raser klassificeras som värdefulla, vilket leder till motsvarande högre värde. Ek, körsbär, mahogny och ebenholts rankas bland de ädla arterna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland alla tillgängliga alternativ är de vanligaste:

  • Tall . Det är lätt att agera på, har en trevlig barrträd. Den mest prisvärda typen av trä, därför är de flesta av möblerna i mellansegmentet skapade av denna art.
  • Björk . En annan tillgänglig trädslag. Denna säng har en bra styrkaindikator. Materialet kan deformeras från överdriven exponering för fukt.
  • Bok . Möbler gjorda av detta material har en vacker naturlig nyans. Bland nackdelarna är tendensen att torka ut och spricka om rummet är mycket torrt.
  • Aska . Mycket hållbar och inte kräsen träslag. Flexibel, och därför är askbäddar ofta dekorerade med element med böjda former.
  • Nöt . Denna typ tillhör elitkategorin, så kostnaden för möbler är hög. Materialet är dock hållbart och hållbart, och det har också ett brett naturligt utbud av färger.
  • Ek . Den mest hållbara, slitstarka och slitstarka träsorten. Tillhör värdefulla raser.
Bild
Bild

Lyftsängar finns som enkelsängar, en och en halv och dubbelsängar. Modeller för en person har en bredd på 80-90 cm och en längd på 200-210 cm. En och en halv säng har oftast följande dimensioner: 140x200 cm, 160x200 cm. Ryska och amerikanska standarder tillåter en bredd på 120 cm, och en längd på 210 cm och 190 se därefter.

De största och mest rymliga är dubbelmodellerna. Den genomsnittliga storleken på sådana produkter är 180x200 cm, även om siffrorna kan variera och till och med börja med 160 cm i bredd. Bland dubbelsängarna i en separat kategori kan särskiljas "kunglig", vars indikatorer börjar från 200 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trots närvaron av en lyftmekanism kan sängar stå både på benen och på en låda, ett podium. I det andra alternativet finns det mer lagringsutrymme. Totalt finns det tre mekanismer för att höja sängen:

  • Lindade fjädrar . Sängar med en sådan hiss anses överkomliga, men de har en stor nackdel - med tiden slits fjädrarna ut, de måste bytas. En sådan mekanism kan pågå i cirka sex år.
  • Manuell enhet . Det finns inga fjädrar i dess design, så du måste anstränga dig för att lyfta den. På grund av den tunga vikten är det bäst att ta bort madrassen för att komma åt lådorna, vilket är svårt att göra dagligen. Fördelen med denna mekanism är tillförlitlighet och hållbarhet.
  • Gasdämpare . En mekanism som kräver liten eller ingen ansträngning. Det ger smidiga och tysta lyft. Han kan tjäna upp till 10 år. Den enda nackdelen är den höga kostnaden för produkten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Massiva träbäddar är gjorda i olika stilar: från minimalistiska till lyxiga klassiker.

Riktningen avgör det övergripande utseendet såväl som inredningen. Produkten kan vara lakonisk, endast bearbetad under tillverkning och målad, ha en liten sänggavel och fotbräda. Men det finns också modeller med snidade detaljer, massiva pelare och en baldakin. Vanligtvis är trä dekorerat med sniderier, mönster, mindre ofta täckt med klädsel, även på sänggaveln.

Bild
Bild

Hur väljer man?

För en bekväm sömn behöver en person en säng 90-100 cm bred, men för ett gift par är det värt att välja en dubbelsäng. Sängens storlek och dess stil bör direkt bero på rummets storlek. Så en massiv ekbädd med pelare får inte plats i ett litet rum eller så stjäl det allt ledigt utrymme. För små utrymmen är det bäst att välja modeller som är blygsamma i designen.

Platsen där sängen kommer att placeras bör förutses i förväg, eftersom minst ett gratis tillvägagångssätt bör leda till det. Lyftmekanismer öppnas både uppåt och i sidled, vilket måste beaktas vid möblering. Det rekommenderas inte att montera lyftmekanismen själv. Det är bäst att lita på proffsen, eftersom många strukturer är komplexa och felaktig montering leder till sammanbrott.

Rekommenderad: