Fåtöljer Av Trä (53 Bilder): Modeller Av Massivt Trä För Sommarstugor Och Gamla Med Armstöd På En Träram, Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Fåtöljer Av Trä (53 Bilder): Modeller Av Massivt Trä För Sommarstugor Och Gamla Med Armstöd På En Träram, Andra Modeller

Video: Fåtöljer Av Trä (53 Bilder): Modeller Av Massivt Trä För Sommarstugor Och Gamla Med Armstöd På En Träram, Andra Modeller
Video: Wood working, Making wooden chair in easy way 2024, Maj
Fåtöljer Av Trä (53 Bilder): Modeller Av Massivt Trä För Sommarstugor Och Gamla Med Armstöd På En Träram, Andra Modeller
Fåtöljer Av Trä (53 Bilder): Modeller Av Massivt Trä För Sommarstugor Och Gamla Med Armstöd På En Träram, Andra Modeller
Anonim

Från urminnes tider omger trämöbler en person. Att äta, sova och vila är absolut relaterat till möbler. Även med utvecklingen av framsteg förblir trämöbler huvudmaterialet i det inre av ett hem. Vad gör det oersättligt? Tänk på exempel på trästolar.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Varför förtjänade trämöbler en sådan ära? Tänk på dess styrkor.

  • Estetisk aspekt . Inredningsdetaljer av trä har alltid gjort hemmiljön mysigare och varmare, och trämöbler i sommarstugan kommer att dekorera alla landskap.
  • Livslängden för dessa strukturer är ganska lång . Med rätt vård och användning kommer trämöbler att hålla i generationer.
  • Kompositionens naturlighet kommer inte att orsaka obehag även för allergiker, och trämöbler på gatan kommer inte att värmas upp någon gång på året.
  • Praktiskhet trämöbler är bortom beröm, detta material kan användas både utomhus och inomhus.
  • Överflöd av former och mönster gör det möjligt att välja en drömstol även för den mest krävande smaken.
  • Trämöbler passar alla interiörer . Barock, minimalism, country, klassiker kan inte föreställas utan trämöbler.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med allt detta finns det också nackdelar med detta material

  • Högt pris . Trä som material är ganska dyrt, och processen för att bearbeta och göra möbler av det tar mycket ansträngning.
  • Kräver ordentlig vård .

En fåtölj av trä med klädsel är perfekt för både barnkammare och ett mysigt kontor. Nackdelen är att du måste ta hand om de mjuka elementen. Men i den moderna världen kan du plocka upp läder eller smutsavvisande klädsel, och problemet kommer att lösas.

Det är också värt att notera att trä har olika styrkor, detta är ett viktigt faktum som har ett viktigt inflytande, till exempel på valet av möbler för en sommarstuga eller ett bad. Cederträ, tall, lind, asp, björk och bergaska är mjukare och mer porösa arter och används bäst i torra vardagsrum. Men hornbalk, ask, lärk, körsbär, bok, ek, valnöt, päron och lönn är redan hårdare, de kan redan placeras på de platser där fuktig luft sannolikt kommer att dyka upp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Trämöbler har alltid kännetecknats av en mängd olika modeller. Tillgängligheten av massivt trä gör det möjligt att tillverka inredningsartiklar av hög kvalitet i olika former och stilar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Wiens fåtöljer

Wiens fåtöljer har inte tappat sin popularitet och mångsidighet på många år. De har tydliga och mjuka linjer, de är väl lämpade för sommarstugor, balkonger eller terrasser, ta bara hand om dem . Och för vardagsrummet, sovrummet eller matsalen är det bättre att använda modeller med en mjuk sits och rygg. Wiens fåtöljer är särskilt hållbara och hållbara, eftersom utvecklingen och förbättringen av dessa modeller har utförts av mer än en generation österrikiska snickare och ständigt introducerar något nytt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skuren

Snidade fåtöljer kommer aldrig att förlora sin relevans. Tack vare sitt attraktiva utseende passar de perfekt in i barock, imperium eller klassiska interiörer. Sofistikationen i dessa modeller betonas av graciösa linjer, högkvalitativa klädsel och böjda ben.

Dessa stolar är designade för avkoppling och middagar, vilket visar deras individualitet och sofistikering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med armstöd

Fåtöljer med armstöd är utformade för komfort. Detta är en av de mest praktiska modellerna, eftersom den kombinerar komforten med stoppade möbler och praktiska trä (i möbler med textilier är det de mjuka armstöden som blir smutsigast mest).

Fåtöljer i trä med solida armstöd sträcker sig över två tidsperioder, de är retro och moderna. Retro hänvisar till 80 -talets möbler, när det fanns fashionabla saftiga monokromatiska modeller eller satinränder, massiva volymer, en tät bas av sätet.

Och moderna modeller kännetecknas av kroppens lätthet och praktiska klädsel, vilket inte kräver en ständig byte av slitna textilier.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

solstolar

Solstolar har blivit en del av begreppet utemöbler. De passar perfekt in i bilden av avkoppling och fritid. Användbarheten gör dem oumbärliga på stranden, vid poolen eller på landet. De är gjorda antingen med ett mjukt textilsäte som en hängmatta eller med trälister i form av en solstol . I sin produktion används hållbara träslag, medan de färdiga produkterna är belagda med en speciell lack för att skydda möbler från effekterna av vatten. Alm, aska, valnöt och tall används oftast för att göra utomhusstolar i trä.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hopfällbar

Huvudkravet för lantliga möbler är rörlighet, konstruktionens kompakthet och hållfasthet, motståndskraft mot mekanisk påfrestning. Det praktiska med denna modell är alltid användbart. Fällbara stolar är perfekta för utomhusevenemang i ett lanthus . Observera igen att dessa trästolar måste skyddas mot direkt solljus och fukt med speciella medel. Fällbara trästolar är ofta gjorda av ek, lärk och bergaska.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gungstol

Det är en perfekt kombination av klassiker och komfort. Det kommer att vara lämpligt i interiören i Art Nouveau, Country, Provence. Perfekt för vardagsrum, kontor och tack vare sin gungfunktion kommer det bara att vara en gåva för en plantskola. Det finns modeller både med mjuka element och helt enkelt med en slät träbas.

I ett klassiskt vardagsrum används en sådan fåtölj i kombination med sniderier och läderklädsel, omfattande armstöd . För en sommarstuga, trädgård eller terrass är en modell utan mjuka element oumbärlig. Modernt, högteknologiskt boende använder en lätt gungstol i trä och mjuk, smutsavvisande klädsel i neutrala färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stolsängar

Stolsängar kom med säkerhet in i vårt liv på 1800-talet och kommer att förbli i det länge. De kommer att vara lämpliga i vardagsrummet för ankomsten av gäster eller i sovrummet för en tonåring. Utrullningselementet gör denna stol så praktisk att den kan användas i nästan alla rum i huset, även den minsta. När det inte är nödvändigt att använda kajplatsen kan den snabbt fällas ihop.

Fåtöljssängen vet hur man perfekt anpassar sig till den rådande situationen. Retroversionen är vanligtvis utrustad med bekväma armstöd, medan den moderna kan klara sig utan dem, som liknar en soffa eller schäslong.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

När du planerar att köpa en viss stol måste du veta exakt dess lämpliga dimensioner och dimensioner på rummet där du vill passa den. När allt kommer omkring kommer övermättnad av ett litet rum med stora möbelgrupper att minska det ytterligare. Tänk på de ungefärliga alternativen för en viss modell av trästolar.

  • En trädgårdsstol kan vara från 70 cm i längd, från 55 cm i bredd och från 1,2 m i höjd.
  • En trästol med armstöd är 48 cm bred, 50 cm lång och 95 cm hög.
  • Gungstolen är något större än dess kompakta motsvarigheter utan löpare och lutning, men du ska inte vara rädd för det. Dess längd är från 98 cm, bredd - från 51 cm, höjd - inte mindre än 96 cm.
  • Solstolar i trä tar vanligtvis upp från 60 cm i bredd, deras längd är 1,1 m och deras höjd är 80 cm.
  • De demonterade fåtöljerna tar upp ett utrymme på 75 cm breda och 98 cm långa höjder från 1,1 m.
  • Wiens fåtöljer tar inte så mycket plats som dess hopfällbara "släktingar" eller gungstolar. Deras längd är 53 cm, bredd - 40, höjd - 86 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

Designen är alltid genomtänkt till minsta detalj. Absolut alla rum kan förvandlas med antika möbler, dyra textilier eller modern texturerad tapet.

Loftstil växte fram i skärningspunkten mellan lyx och fattigdom. Det är som om de rika ägarna gick sönder och flyttade resterna av sina vackra möbler till en förfallen byggnad. Dessa möbler är fortfarande dyra och snygga, men de är nu inrymda i en byggnad med ett grovt färdigt golv. En trästol i loftstil kommer att ha massiva armstöd och läderklädsel.

Det passar perfekt in i det här husets interiör, går enkelt in i en ny era.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fåtölj i trä halvantikt skiljer sig åt i massiva, grova linjer, medan det mycket väl kan vara med en mjuk ullfinish eller skrymmande beslag. Detta kommer inte att förstöra finishens kvalitet.

En sådan fåtölj kommer perfekt att komplettera ett individuellt hemmakontor och betona exklusiviteten i atmosfären i det tematiska caféet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Minimalism - en stil där allt i rummet är vackert, funktionellt, bekvämt och billigt. Trästolar i denna stil har tydliga linjer och svårighetsgrader av övergångar, inget mer. Naturmaterial betonar perfekt idéerna om minimalism, så stolen blir inte stor i storlek. Men idéerna om denna trend är ganska rationella, så vi kan se i denna inredning en fåtölj-säng, som kommer att vara mycket funktionell och kompakt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Land - en stil baserad på naturmaterial, raka möbler och färgglada textilier. Lackerat eller lagrat trä, rotting eller vinstockar, tyg och läder för klädsel - detta är ett kort "porträtt" av en trästol i stil med rustika motiv. Sitter du i en sådan stol vill du definitivt inte bråka med din chef eller stå i kö i en stormarknad. Du kommer att vilja täcka dina ben med en varm filt och sakta smutta på te vid spisen, läsa en bok.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Art Nouveau kommer att förvåna fantasin med släta linjer och naturliga former, växtmotiv. Träfåtöljer i denna stilistiska linje kan mycket väl dekoreras med bilden av en vacker påfågel eller en mystisk nymf, ha släta och känsliga linjer som flyter från ryggen till sätet. Det finns inga onödiga detaljer i de här möblerna, de är ekologiska och naturliga, som ett fruset träd i en sagoskog.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

En minimalistisk gungstol känns alltid igen. Dessa är tydliga linjer, naturmaterial och funktionalitet, rimliga dimensioner. Denna träfåtölj passar perfekt in i ett litet rum, eftersom denna stil fyller högst 30% av rumsutrymmet med möbler.

Bild
Bild

En utsökt fåtölj i loftinteriören ser väldigt organisk ut. Stolens dyra klädsel och massivitet kompletterar perfekt väggarnas råa tegelstenar och högt i tak i fabriksbyggnaden. Tvättstugan kombineras harmoniskt med utsökta trämöbler och moderna hushållsapparater.

Bild
Bild

En trästol i lantlig stil lockar att sitta ner för att vila från stadens rörelse i lugn och ro i ett lanthus. Den djupa passformen kommer att omge kroppen med komfort, medan corduroy -vadderingen kommer att göra denna semester oförglömlig.

Rekommenderad: