Dubbelsängar I Trä (50 Bilder): Vackra Modeller Av Massivt Trä - Tall Och Ek, Hur Man Gör Sig Själv

Innehållsförteckning:

Video: Dubbelsängar I Trä (50 Bilder): Vackra Modeller Av Massivt Trä - Tall Och Ek, Hur Man Gör Sig Själv

Video: Dubbelsängar I Trä (50 Bilder): Vackra Modeller Av Massivt Trä - Tall Och Ek, Hur Man Gör Sig Själv
Video: A Passion for Beds - Hästens Sängar AB 2024, Maj
Dubbelsängar I Trä (50 Bilder): Vackra Modeller Av Massivt Trä - Tall Och Ek, Hur Man Gör Sig Själv
Dubbelsängar I Trä (50 Bilder): Vackra Modeller Av Massivt Trä - Tall Och Ek, Hur Man Gör Sig Själv
Anonim

Sängen är huvudelementet i sovrummet. Valet av dessa inredningsartiklar bör hanteras mycket ansvarsfullt. De ska inte bara vara så bekväma som möjligt, utan också vackra. Idag ska vi titta närmare på de vackra modellerna av dubbelsängar gjorda av olika träslag.

Bild
Bild

Särdrag

Naturliga trämöbler har alltid varit värdefulla. Och även i en ålder av högteknologiska material förblir trämöbler efterfrågade och önskade. Den största fördelen med sådana inredningsartiklar är deras miljövänlighet . Inte alla material från vilka möbler är gjorda kan skryta med denna kvalitet idag. Vid tillverkning av träprodukter används inte farliga och skadliga kemikalier, som till exempel MDF -ark som innehåller formaldehydhartser.

Även vid höga temperaturer avger naturliga möbler inte ämnen som är skadliga för människors hälsa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är dock värt att notera den höga kostnaden för sådana sängar . Inte alla konsumenter har råd med dem. Men de människor som bestämde sig för att inte spara på sin hälsa och köpte sådana produkter var nöjda med sina inköp. Experter säger att sådana inredningsartiklar har en extremt fördelaktig effekt på det mänskliga psyket och lugnar nervsystemet.

Att koppla av på en mysig säng av naturligt trä är verkligen komplett och hälsosamt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är omöjligt att inte notera det oöverträffade utseendet på sådana möbler . Med hjälp av en vacker dubbelsäng i trä kan du skapa en mycket trevlig, mysig atmosfär och en harmonisk interiör, vilket kommer att ge mycket nöje. Sådana modeller ser bra ut i många interiörer. Det kan vara klassiskt, rustikt land eller fransk provence . Du kan välja rätt alternativ för alla situationer.

När du väljer sådana möbler är det nödvändigt att ta hänsyn till det faktum att det kommer att ha stor vikt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta träslag kräver särskild omsorg:

  • Ytorna på sådana sängar måste regelbundet behandlas med speciella skyddande impregneringar, som bevarar naturmaterialet från negativa yttre påverkan, extrema temperaturer och träparasiter.
  • Om du inte tar hand om sådana möbler kan det med tiden spricka och tappa färg.
  • Sådana impregneringar är också nödvändiga för att uppfylla brandsäkerheten. Det är ingen hemlighet att trä är brandfarligt. Med kvalitetsverktyg kan du göra detta material mer brandsäkert.
Bild
Bild

Moderna tillverkare producerar ett stort utbud av modeller av dubbelsängar av naturmaterial . De har olika konfigurationer och skiljer sig från varandra i storlek och form.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Kvalitet och hållbara träbäddar är olika. Låt oss titta närmare på de modeller som moderna tillverkare erbjuder oss

Bild
Bild

Klassisk stil

Eleganta sängar av naturligt trä, gjorda i klassisk stil, kommer aldrig att lämna de fashionabla leden. Med hjälp av sådana möbler kan du skapa en dyr, lyxig inredning med ljusa anteckningar från aristokratin. Som regel finns det i sådana modeller en utsökt trägavel, tillverkad på ett pretentiöst sätt. Om möblerna har en fot kan de snidas och dekoreras med graciösa element.

Idag kompletterar många företag som tillverkar sådana föremål dem med metallinsatser och lyxiga baldakiner av högkvalitativa och dyra tyger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Provence

Naturliga inredningsartiklar i stil med franska Provence kännetecknas av sitt attraktiva utseende. Som regel är möbler i liknande åder gjorda av ljusa träslag. Det kan vara björk eller ask. Sådana vackra sängar kompletteras ofta med rymliga linnelådor och äldre beslag. Sådana produkter är dyra, men deras utseende motiverar priset.

Om du sätter sådana stoppade möbler i sovrummet och kompletterar det med lämpliga tillbehör blir resultatet en mycket vacker och snygg ensemble.

Bild
Bild
Bild
Bild

Östlig stil

Träbäddar i orientalisk stil har en unik design. Som regel är sådana modeller låga, vilket ger dem ett originellt utseende. En viktig roll spelas av färgen på sådana möbler.

De mest optimala nyanserna på en orientalisk säng är mörkbrun, wenge eller körsbär.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modern

Enkel och funktionell är Art Nouveau dubbelsäng. Träet för sådana modeller genomgår ytterligare bearbetning. Alla hörn är slätade i den, och lederna är mindre märkbara. Sådana alternativ ser särskilt harmoniska ut i minimalistiska och moderna interiörer.

De främsta kännetecknen för sådana möbler är svårighetsgrad och korthet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Handgjord

Handgjorda träsängar har ett oöverträffat utseende. De vanligaste är äldre modeller i mörka toner. Sådana alternativ ser harmoniskt ut i klassiska, gotiska och andra liknande interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag är högkvalitativa och vackra modeller från vitryska, ryska, malaysiska och till och med kinesiska tillverkare mycket populära. Produkterna är tillverkade av olika träslag och har olika priser.

Som regel är dyra sängar gjorda av naturmaterial utrustade med rymliga linneskåp och madrasser.

Bild
Bild

Material (redigera)

För tillverkning av sovrumsmöbler av hög kvalitet används följande träslag:

Tall . Denna ras läker och har en läkande effekt på människokroppen. Det har använts vid tillverkning av möbler sedan antiken. Tall är mycket hållbar på grund av sin hartsartade sammansättning. En säng gjord av ett sådant naturmaterial kommer att hålla mycket länge och kommer inte att förlora sitt attraktiva utseende, förutsatt att den används noggrant. Det är värt att notera tallens motståndskraft mot de negativa effekterna av insekter och andra träiga parasiter. Många konsumenter väljer furumöbler, eftersom det har en demokratisk kostnad.

Bild
Bild

Al . Denna trädslag har en mjuk och smidig struktur. Det är lätt att bearbeta och är perfekt för att göra vackra sniderier. Alder har en trevlig nyans som kan betona alla positiva aspekter av interiören där den ligger.

Bild
Bild

Bok . Detta material är värdefullt eftersom det kännetecknas av hög hållfasthet, vackert utseende, hållbarhet och motståndskraft mot mekaniska skador. Bokmöbler är dyra, men dess kvalitet och prestanda motiverar priset.

Bild
Bild

Aska . Sådant trä är hållbart och pålitligt. Detta påverkar dock inte på något sätt dess smidiga och elastiska struktur. Askmöbler har stor vikt och ett mycket effektivt utseende som lockar mycket uppmärksamhet.

Bild
Bild

Ek . Denna träslag används oftast vid tillverkning av möbler. Denna popularitet beror på materialets hållbarhet och det stora utbudet av dess nyanser. Designers hävdar att högkvalitativa och naturliga ekmöbler kan förvandla interiören och skapa en unik atmosfär.

Bild
Bild

Urvalstips

Om du bestämmer dig för att köpa en säng av naturlig trä av hög kvalitet, bör du överväga några av nyanserna för att välja rätt modell:

  • Sådana möbler måste ha en stark och pålitlig ram , därför bör särskild uppmärksamhet ägnas åt det. Mer stabila och hållbara produkter är de där det finns fyra sidostödspaneler med rygg fäst på dem. Som regel finns det i sådana strukturer en trägavel, men foten är inte alltid där. Den högsta kvalitén och den mest pålitliga basen för trämöbler är överliggare och lameller, på vilka madrassen senare kommer att läggas.
  • Sängen måste matcha färgen och stilen för interiören där den kommer att ligga.
  • Det rekommenderas att köpa sådana föremål från kvalitetstillverkare med gott rykte . Lita inte på priser som är för låga. Äkta trämöbler blir aldrig för billiga.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra idéer i inredningen

En dubbelsäng i massivt trä med en böjd sänggavel passar de gråbruna träpanelväggarna och det beige mattgolvet. Två halvcirkelformade sängbord med vita lakoniska lampor ska placeras bredvid sängen. Komplettera interiören med svartvita målningar ovanför sängen, vita sängkläder, fluffiga karamellfärgade golvmattor och ljusa romerska nyanser på fönstren.

Bild
Bild

En chokladbädd kan placeras i ett rum med vita väggar och ljust laminatgolv . Sängen bör kompletteras med choklad sängbord, ett soffbord i glas och stora tavlor med svarta ramar ovanför sänggaveln.

Bild
Bild

En säng med snidad fotgavel och sänggavel kan placeras i ett rum med korall eller ljusrosa väggar . Till höger och vänster om sängen är en hög grå byrå och ett vitt toalettbord. Avsluta den intressanta interiören med färgglada kuddar och blå dekorativa detaljer.

Bild
Bild

En ljus träbädd med hög sänggavel och fotgavel passar in i de vita väggarna, det vita taket och mörkbruna laminatgolv . Mittemot den hittar en byrå i trä och en vit fåtölj. Avrunda ensemblen med en fluffig gräddmatta, ljusa målningar ovanför sängen och sängbord.

Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Först måste du fylla på delar till sidoskenorna, sängens botten och ryggen, benen, stativens bottenstöd, själva rackbotten och skruvar för trä:

Först måste du göra en ram (ram). För att göra detta måste brädorna fästas ihop genom att skruva de självgängande skruvarna inifrån med rätt vinkel

Bild
Bild

Kanterna ska handplöjas

Bild
Bild

Skivorna ska anslutas mellan sig med självgängande skruvar och speciellt konstruktionslim. Kontrollera slutligen ramens jämnhet med en kvadrat

Bild
Bild
  • Nu måste ramen målas och lackeras, varefter du kan börja göra stöd för lamellbotten. Stängerna måste fästas på ramen först när färgen har torkat.
  • Hemmagjorda stöd placeras på rätt plats och säkras med självgängande skruvar längs kanterna och i mitten. Sedan vänds ramen och stången pressas mot den längs hela längden med hjälp av klämmor. Efter det kan du skruva in skruvarna i de återstående borrhålen. De återstående hålen måste täckas med träspackel och slipas efter torkning.
  • Nu måste du göra benen. För att göra detta behöver du ett block på 10x10 cm och 10,5 cm långt. Du måste göra 6 delar. De ska klippas och slipas.
Bild
Bild

Benen ska placeras 50 cm från vardera kanten av stödbalken

Bild
Bild

Ben och dekor (om sådana finns) måste säkras med självgängande skruvar. Därefter måste du klippa ut lamellerna. För att göra detta, mäta sängen. I slutet är det nödvändigt att slipa delarna och ta bort trädamm från ytan

Rekommenderad: