Kokosmadrasser (36 Bilder): Med Kokosspån, Hårda Och Mjuka, Storlek 120x60 Och 160x200, Tunna Och Tjocka, Recensioner Av Fyllmedlet

Innehållsförteckning:

Video: Kokosmadrasser (36 Bilder): Med Kokosspån, Hårda Och Mjuka, Storlek 120x60 Och 160x200, Tunna Och Tjocka, Recensioner Av Fyllmedlet

Video: Kokosmadrasser (36 Bilder): Med Kokosspån, Hårda Och Mjuka, Storlek 120x60 Och 160x200, Tunna Och Tjocka, Recensioner Av Fyllmedlet
Video: Sfi Uttal: mjuka och hårda vokaler, olika bokstavskombinationer 2024, April
Kokosmadrasser (36 Bilder): Med Kokosspån, Hårda Och Mjuka, Storlek 120x60 Och 160x200, Tunna Och Tjocka, Recensioner Av Fyllmedlet
Kokosmadrasser (36 Bilder): Med Kokosspån, Hårda Och Mjuka, Storlek 120x60 Och 160x200, Tunna Och Tjocka, Recensioner Av Fyllmedlet
Anonim

Hälsovården har blivit en integrerad del av det moderna livet, och sund och sund sömn är en av vår tids viktigaste läkemedel. Idag finns det många livsmedel som hjälper dig att få bästa möjliga sömn. Dessa inkluderar madrasser av kokosfibrer med en ortopedisk effekt.

Vad?

Få konsumenter förstår till fullo vad en kokosmadrass är och hur den”fungerar”. Under tiden har denna produkt vunnit välförtjänt uppmärksamhet och ett stort antal positiva recensioner på marknaden. Vid tillverkning av madrasser används kokosfibrer i form av komprimerade mattor, som inte behandlas med kemikalier.

Det bör noteras att hela processen med att skapa produkter är miljövänlig. Detta är en annan fördel med kokosmadrasser jämfört med andra material - de är allergivänliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att kokosnöten har skördats dränks den i saltvatten i flera dagar. Därefter tar arbetarna bort, utan att använda specialutrustning, fibrerna manuellt och ger dem till nästa steg - torkning. Torka råvaror naturligt och undvik sol. Denna metod bibehåller råvarans elasticitet. Efter torkning vävs rep av materialet, som redan skickas till fabriken. Där vävar arbetarna upp dem och skickar dem till pressen för att bilda mattor som kommer att bli en del av ortopediska madrasser.

Bild
Bild

Kokosmadrasser, på grund av deras miljövänlighet, anses vara en av de mest hållbara och fjädrande madrasserna. Men en av de främsta fördelarna med sådana produkter är hög luftgenomsläpplighet och motståndskraft mot sönderfall . Som i alla delar av den moderna marknaden finns det förfalskningar. Många skrupelfria tillverkare och säljare erbjuder madrasser där naturliga råvaror, nämligen fibrer, hålls samman av syntetiska ämnen. Faktumet med en sådan ersättning av råvaror gör att produkterna är av dålig kvalitet och de förlorar sina ursprungliga egenskaper, främst ortopediska och allergivänliga.

Slitstyrkan och hållbarheten för sådana produkter kommer emellertid att vara mycket högre än de som är tillverkade av naturfibrer utan kemiska och syntetiska föroreningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar, fördelar och skador

Man kan prata om fördelarna med en kokosmadrass under mycket lång tid. Detta är miljövänlighet och förebyggande av ortopedi, och motståndskraft mot deformationer under lång tid. Det är därför många föräldrar väljer madrasser med just detta fyllmedel för nyfödda barn.

Bild
Bild

En annan stor fördel med ett sådant spjälsängs fyllmedel är att det inte absorberar fukt och lukt. Inte en enda fläck kommer att förbli på den om ett barn plötsligt spiller vätska på den . För att fräscha upp madrassen räcker det med att tvätta själva omslaget och det kan användas igen.

På grund av materialets hållbarhet kan det dessutom användas i många år och delas "av arv" till släktingar eller vänner efter att barnet har vuxit upp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom nyfödda och spädbarn kan en kokosmadrass rekommenderas av en ortopedisk läkare för personer som lider av sjukdomar i muskuloskeletala systemet, eftersom kroppsvikten fördelas korrekt under sömnen på en sådan madrass och ryggen vilar. Trots att kokosnötter tillhör naturmaterial är det absolut allergivänligt, till skillnad från ludd- eller ullfyllmedel.

Det är på denna fastighet som tillverkare av madrasser med syntetiska fyllmedel "vinner".

När du väljer en madrass är det mycket viktigt att studera produktpasset och uppmärksamma lukten. Om det luktar gummi har tillverkarna troligen ersatt det naturliga materialet med gummi.

Bild
Bild

Vad är bättre än filt och sisal?

Tänk på dessa två fyllmedel oberoende av varandra:

  • Sisal . Råvaran extraheras från agaveblad och är ett mycket hållbart material som inte leder elektricitet. En annan viktig egenskap hos sisal är fukt- och värmekontroll. Men trots de positiva egenskaperna är materialet för hårt och sprött, vilket indikerar den färdiga produktens låga kvalitet.
  • Känt , som sisal och kokos är det ett naturligt och miljövänligt material. Dess komponenter är ull och bomull, vilket gör materialet starkt och segt. Filt kombineras med andra material och dess mellanlager mellan topplocket och fjäderblocken säkerställer produktens hållbarhet och förhindrar att fjädrarna bultar ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinationer av filt och kokos är inte ovanligt. Denna kombination justerar styvheten och ger en bekväm passform. Nackdelen med filtfyllmedlet är att fibrerna vid tillverkning av mattor limmas ihop med lim med en kemisk sammansättning, vilket medför allergiska reaktioner.

Sorter och tekniker för tillverkning av fyllmedel

Bland kokosmadrasser kan två huvudgrupper av fyllmedel särskiljas - kokos och kokos:

Coira . Detta naturmaterial har nyligen börjat användas i produktionen, men har redan orsakat en allmän uppståndelse. Coira är en fiber av kokosnötsträdet, som ser ut som trettio centimeter buntar av brun eller brun färg. Koira tillhör de material som utmärks av höga indikatorer på styvhet och styrka, men samtidigt är det absolut mjukt och bekvämt råmaterial. Madrasser med sådan fyllning böjer sig inte och fördelar kroppens belastning korrekt. Coira är indelat i flera typer. Kvaliteten på den färdiga produkten beror på de valda råvarorna. Modeller med tillägg av latex anses vara det starkaste och mest hållbara alternativet. Den enda nackdelen med denna tandem är lukten. Ett mindre tillförlitligt alternativ är ren extruderad kokos. Även om dessa madrasser är luktfria, är de mindre hållbara och slitstarka. Under kraftig mekanisk belastning deformeras madrassen och slutar vara ortopedisk.

En annan komponent som läggs till kokosråvaror är polyesterfibrer. De ger extra styrka och är luktfria.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kokosflingor som kokos är det ett miljövänligt och naturligt material av naturligt ursprung. På grund av det höga innehållet av lignin, en naturlig polymer, är fyllmedlet av kokosflingor elastiskt och elastiskt, men har en kortare livslängd. Från fördelarna med detta fyllmedel skiljer experter på allergivänlighet och omöjligheten med vital aktivitet och utveckling av sängloppor och fästingar, därför rekommenderas sådana sovtillbehör att köpas för allergiker och personer med luftvägssjukdomar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av madrasser

Liksom andra madrasser är kokosmadrasser indelade i fjäder och fjäderlösa:

  • Fjäderlös modellerna är flerskikts- och enkellageriga. De består av kokos, latex och gummibaserat lim. Fjädrarna ersätts av flera lager kokosplattor, mellan vilka fibern placeras. Produktens styvhet beror på antalet lager.
  • Fjäderbelastad … Närvaron av fjädrar säkerställer produktens mjukhet och närvaron av en utskjutande effekt. Fjädermodeller är indelade i två typer: beroende och oberoende fjäderblock. Den andra typen anses vara den mest effektiva och användbara, eftersom fjäderblocken tillåter madrassen att följa kroppens naturliga kurvor och stödja den.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vanligtvis har fjädermadrasser en tjocklek på en till tre centimeter, styvheten och ortopediska egenskaper beror på denna indikator. Butikerna erbjuder modeller för både vuxna och barnmadrasser för barnvagn, spjälsäng eller bassäng.

För barn rekommenderar experter att köpa dubbelsidiga produkter med en fjäderlös bas.

Förutom att lägga till latex i koksen och kombinera dessa material på båda sidor, finns det en kombinerad produkttyp med lager av holofiber, bambu, bovete. Dessa naturmaterial förbättrar de ortopediska egenskaperna och ger en massageeffekt.

Hur väljer man?

När du går till affären för sängkläder uppstår många frågor, särskilt om produkten är ganska specifik. Vi erbjuder några enkla regler för att göra ditt köp användbart:

Först och främst, när du väljer, var uppmärksam på produktens sammansättning . Basen bör innehålla kokos och naturlig latex. För nyfödda och förskolebarn finns dubbelsidiga madrasser. Kokosytan är avsedd för barn under ett år, så att ryggraden bildas korrekt, den andra är latexsidan för äldre barn. Naturlatex är också tufft, men mer motståndskraftigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Den andra punkten när du väljer är ett omslag … Det bör också endast innehålla naturmaterial. Dessa inkluderar jacquard, bomull - de är universella för den här typen av produkter. För en bekväm sömn måste huden andas, omslagets syntetiska material stör denna process. Skyddet måste vara avtagbart.
  • Membranmadrasser finns också på marknaden . En sådan produkt är absolut andningsbar, men tillåter samtidigt inte att fukt passerar igenom. Detta alternativ kommer att vara lämpligt på barnmodeller, för att inte lägga oljeduk på natten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan viktig aspekt är priset . Det beror på material, märke och ursprungsland. När du väljer produkter med låg kostnad, var uppmärksam på passet och sammansättningen som anges i det. Lågkvalitativa och ofta billiga modeller är inte fyllda med kokosnöt, men med spån. Sådana fyllmedel kommer att hålla i mycket kort tid och deformeras snabbt. Genomsnittspriset för en produkt med standardstorlek börjar på 3 500 rubel och kan upp till 20 000 rubel. Ytterligare 2 priskriterier är tjocklek och styvhet. Tunna modeller av ortopediska madrasser är en storleksordning billigare, absolut, liksom modeller med samma styvhet. Men om produkten har två sidor (latex och kokos) blir priset högre.

Som i alla segment på den moderna marknaden finns det lyxkategorier. Dessa inkluderar modeller med en bas av oberoende fjäderblock.

Bild
Bild
  • Stelhet . Detta kriterium bestäms beroende på personens vikt. Ju större viktkategori, desto större måste styvheten vara närvarande. Detta är dock inte alltid fallet. En person som är överviktig eller för tung och leder en stillasittande livsstil kommer inte att känna sig bekväm på en madrass som är för hård.
  • Storleken . Produkterna finns i standardstorlekar (enkel, dubbel) och skräddarsydda för individuella storlekar. De första inkluderar storlekar - 120x60 cm, 160x200 cm, 160x80 cm. Men 70x160 cm och 90x200 cm är icke -standardstorlekar och görs på beställning. I grund och botten är sådana tjänster tillgängliga från officiella tillverkare och stora märken.
  • Varumärke . Naturligtvis påverkar det helt priset på produkten, men det betyder inte att bra produkter bara är från dyra, annonserade tillverkare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du går till affären måste du noggrant studera kundrecensioner på Internet, kanske bland dem hittar du en bra tillverkare som tillhandahåller varor till låga priser på grund av bristen på reklam. Men glöm inte det stora antalet undermåliga förfalskningar under namnen på kända företag. Välj därför beprövade butiker hos de mest populära tillverkarna, där erfarna säljkonsulter kommer att kunna hitta exakt vad du behöver.

Och om produkten inte uppfyller de angivna kraven kan du enkelt byta ut den.

Bild
Bild

Vilken sida ska läggas?

Trots att kokosmadrasser har mycket starka råvaror och en ram kan den fortfarande deformeras där belastningen är störst. Därför är en av de viktigaste rekommendationerna att madrassen ska vändas minst en gång varannan månad.

Om madrassen har samma fasthet på ena sidan och på den andra är det ingen grundläggande skillnad på vilken sida man ska sätta den.

Om produkten är dubbelsidig, vilket ofta är fallet på barnmodeller, är det bättre att lägga madrassen under den första levnadsperioden med den hårda sidan uppåt. Från ett år till tonåring kan madrassen vändas med latexsidan. Den har en genomsnittlig hårdhet. Men ungdomar är bättre att välja hårda sängkläder igen för att förhindra utveckling av skolios.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man bryr sig?

För att förlänga livslängden för en kokosnötsmadrass räcker det att följa instruktionerna som anges på etiketterna eller produktpasset. Men det finns några allmänna regler för vård:

  1. Även om de flesta tillverkare hävdar att kokosmadrasser är motståndskraftiga mot deformation, är madrassen uteslutande utformad för att sova, så låt inte dina barn använda den som en studsmatta.
  2. Det är bättre att inte vrida och vika tunna modeller på mitten.
  3. Korrekt förvaring är en upprätt position och ett fodral.
  4. Felaktig transport kan också skada produkten, så försök att bära och transportera den bara i ett rakt, oböjligt skick.
  5. Den bekvämaste temperaturen för drift anses vara 18-20 grader Celsius. Och luftfuktigheten bör inte överstiga 85%.
  6. Sängens storlek och madrass måste matcha. Dessutom är det bättre att välja en ram gjord av material som förstärker den ortopediska effekten och förhindrar deformation som grund.
  7. Ventilera madrassen efter behov och byt den sida du sover på.
  8. Få hjälp av en professionell kemtvätt med några års mellanrum. Resten av tiden, utför självbearbetning med en dammsugare eller speciella hushållskemikalier.

Recensioner

Innan du köper en ortopedisk madrass gjord av kokosråvaror är det bättre att läsa recensioner på Internet. De flesta av dem kommer att visa sig vara positiva.

Köpare uppskattar främst den höga kvaliteten, hållbarheten och funktionaliteten hos en sådan madrass . Många väljer det för barn från de första dagarna i livet, så att barnets ryggrad och hållning formas korrekt. Köpare från en vuxen publik väljer en kokosnötsmadrass för att göra deras sömn mer sund och slappna av ryggen efter en hård dag, samt för att undvika skolios eller rätta till befintliga problem.

När det gäller negativa recensioner finns det färre av dem än positiva, men de finns fortfarande kvar. Mestadels negativa recensioner beror på att köpare vill spara pengar och välja obekräftade eller skrupelfria leverantörer och butiker. I detta fall noterar konsumenterna produktens snabba deformation, lukten, materialets dåliga kvalitet, vilket i slutändan leder till dålig sömn och negativa intryck av själva produkten.

Rekommenderad: