Ormatek Madrasser (52 Bilder): Anatomiska, Fjädrande Och Fjädrande, 160x200, Tunna Och Tjocka, Kundrecensioner Om Företaget

Innehållsförteckning:

Video: Ormatek Madrasser (52 Bilder): Anatomiska, Fjädrande Och Fjädrande, 160x200, Tunna Och Tjocka, Kundrecensioner Om Företaget

Video: Ormatek Madrasser (52 Bilder): Anatomiska, Fjädrande Och Fjädrande, 160x200, Tunna Och Tjocka, Kundrecensioner Om Företaget
Video: ВЛОГ: Как выбрать правильно ортопедический матрас Ormatek ?! ЛИЧНЫЙ ОПТЫТ латекс или пружины? 2016 2024, April
Ormatek Madrasser (52 Bilder): Anatomiska, Fjädrande Och Fjädrande, 160x200, Tunna Och Tjocka, Kundrecensioner Om Företaget
Ormatek Madrasser (52 Bilder): Anatomiska, Fjädrande Och Fjädrande, 160x200, Tunna Och Tjocka, Kundrecensioner Om Företaget
Anonim

Utmärkt hälsa och gott humör beror på många faktorer, inklusive ordentlig sömn, vilket i sin tur är omöjligt utan en madrass av god kvalitet med en ortopedisk effekt. Dessa madrasser ger rätt stöd för ryggraden och låter dig koppla av. Inte konstigt att de är så populära och efterfrågade. Idag är många företag engagerade i tillverkning av madrasser, men inte alla kan erbjuda kunderna ett så brett sortiment som Ormatek.

Bild
Bild

Fördelar

Ormatek har ett antal fördelar jämfört med andra företag som tillverkar liknande madrasser. Det finns många av dem och de är uppenbara.

Företaget grundades för över 10 år sedan och har lyckats vinna och behålla kunder med sitt korrekta tillvägagångssätt för produktionen. Modern europeisk utrustning med hög precision och vårt eget laboratorium med ett testcenter erbjuder ett brett utbud av högkvalitativa produkter.

Tack vare kompetenta specialister undersöks allt inkommande material ständigt i vårt eget laboratorium, och i testcentret utsätts färdiga produkter för olika teståtgärder . Efter valet av material, anpassat till den planerade modellen, är madrassen förmonterad, föremål för olika kvalitetskontroller. Därefter verifieras de erhållna parametrarna för den testade produkten mot de angivna standarderna. Och först efter att ha fått positiva resultat säljs produkterna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inte bara noggrant urval, kontroll och högkvalitativ utrustning är företagets fördelar, utan också ett stort utbud av madrassmodeller.

Sortimentet innehåller cirka 150 modeller av madrasser, samt ett stort antal relaterade produkter för att sova . Tack vare det breda sortimentet kommer alla köpare att hitta ett lämpligt alternativ för sig själv. Billiga modeller säljs till ett rimligt pris (5 tusen rubel), men det finns också elitmodeller till ett mycket högre pris (60-90 tusen rubel). Priset beror på fyllmedel och antal fjädrar. I dyra modeller finns det 1000 fjädrar per kvadratmeter, som i den anatomiska modellen S-2000, som exakt följer kroppens konturer.

Dessutom kan madrasser och andra relaterade produkter köpas på vilket lämpligt sätt som helst . Någon tycker att det är mer bekvämt att göra en beställning via en webbutik, medan någon föredrar att göra ett köp i en företagssalong i deras stad, eftersom deras geografi är mycket omfattande. Materialen som används vid tillverkning av madrasser är inte bara av hög kvalitet och pålitliga, men också vissa är helt enkelt unika, till exempel memorix. Det läggs till både mellanklassmodeller och lyxartiklar. Memory skummadrasser garanterar fullständig avslappning och hälsosam sömn, eftersom detta material upprepar och minns kroppens form så exakt som möjligt. En viktig fördel med företaget är tillverkning av modeller inte bara för vuxna utan också för barn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Alla madrasser som produceras av Ormatek klassificeras efter bas och fyllmedel, form, storlek och några andra indikatorer som kännetecknar varje grupp mer detaljerat.

Grunden för de madrasser som produceras av företaget är uppdelad i produkter med fjädrar och modeller utan dem. Madrasser med ett block av fjädrar är indelade i två grupper beroende på typ av fastsättning av elementen:

Bonnellberoende fjäderblock är en struktur där elementen (fjädrarna) fästs ihop med en metalltråd och bildar ett monolitiskt block.

Bild
Bild

Block av fjädrar oberoende av varandra är grunden för ett stort antal modeller som tillverkas av företaget. I detta block är fjädern, som ett separat element, placerad i locket och påverkar inte närliggande element vid komprimering. Madrasser, baserade på ett block med oberoende element, gör ett utmärkt jobb med att stödja ryggraden i rätt position. Madrasser med ett oberoende fjäderblock är indelade efter antalet fjädrar per 1 kvm. m och enligt styvhetsgraden. Antalet fjädrar i olika modeller varierar från 420 till 1020 stycken per 1 kvm. m. Ju fler fjädrar i blocket, desto mindre diameter har varje element. Produkter baserade på ett större antal fjädrar har en uttalad ortopedisk effekt.

Bild
Bild

Antalet fjädrar är grunden för serien som utvecklats och producerats. Z-1000-serien har 500 fjädrar per 1 kvm. m, och i serie S-2000 det finns redan 1020 av dem. Den sista serien är indelad i tre rader. Dröm - det här är madrasser av den klassiska typen med en symmetrisk yta. Säsongslinje har olika hårdhet av ytor. Elit Premium linje det kännetecknas av ökad komfort, har flera lager av fyllmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Grunden för fjäderlösa madrasser är polyuretanskum och latex, resten av fyllmedlen reglerar graden av fasthet och komfort. Sortimentet av fjäderlösa madrasser presenteras i två rader, som i sin tur är indelade i serier, olika i typ av fyllmedel och antal lager i en viss modell. Flex Roll Line är en fast madrass med bra ryggstöd . Modeller av madrasser i denna serie är baserade på allergivänliga Orto-skum latex substitut . Tack vare den speciella tekniken kan produkterna i denna serie rullas ihop för enkel förvaring och transport.

Bild
Bild

Alla Tatami- eller Orma Line -modeller är baserade på kokosnöt och naturlig latex . Graden av styvhet hos dessa modeller är mycket hög. Madrasser tillverkade av företaget Ormatek , förutom de angivna indikatorerna, skiljer de sig också i form. Det största antalet modeller har en traditionell rektangulär form, men företaget har också exklusiva madrasser med rund form. Dessa modeller skiljer sig inte i kvalitet från rektangulära produkter. Det finns modeller med både ett oberoende fjäderblock och fjäderlösa alternativ. Sådana madrasser är avsedda för runda sängar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hjälpämnen

För att sova bekvämt och bekvämt på madrassen använder Ormatek olika fyllmedel. Tjocklek, kvantitet och kombinerbarhet beror på graden av styvhet och komfort du vill ge produkten. Företaget Ormatek använder vid tillverkning av ett mycket stort antal fyllmedel:

För produkter med fjäderblock används Ormafoam eller polyuretanskum . Detta syntetiska material med en tät struktur används som ett omkretsstaket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kokosnötter är en naturlig fiber , som är impregnerad med latex för att förbättra dess egenskaper. Förutom huvudegenskapen (förstyvning) har materialet många andra fördelar. Detta allergivänliga material med god värmeöverföring och utmärkt ventilation har en mycket lång livslängd. Det absorberar inte fukt, luktar och ruttnar inte, så det kommer aldrig att bli en grogrund för fästingar och andra mikroorganismer. På grund av sin naturliga elasticitet och styvhet har den uttalade ortopediska egenskaper.

Bild
Bild

Naturlatex används i många modeller . Det elastiska och elastiska latexmaterialet är av naturligt ursprung. Den erhålls från gummiträdets saft. Detta slitstarka material tål betydande belastning samtidigt som den behåller sin ursprungliga form. Dessutom bidrar det till bekväm termoregulering.

Bild
Bild

Memorix - detta unika material, bestående av polyuretanskum med speciella tillsatser, är en utmärkt fyllning för madrasser . Detta material genomsyrar perfekt luft och ackumulerar inte fukt, vilket resulterar i att olika mikroorganismer inte kan utvecklas. Tack vare speciella tillsatser har den en minneeffekt som perfekt anpassar sig till människokroppens form.

Bild
Bild

Fyllmedel Hollcon används som ett extra lager. Den är baserad på polyesterfibrer. Den fjädrande strukturen hos detta material bildas genom att väva ihop fibrerna. Detta fjädrande material har förmågan att snabbt återfå sin form under betydande kompression.

Bild
Bild

Material bestående av kokos- och polyesterfibrer, kallas Bi-cocos … Används som ett extra lager.

Bild
Bild

Spunbond krävs som distans mellan fjäderblocket och andra fyllmedel . Detta tunna, lätta men ändå hållbara material har förmågan att fördela trycket mellan fjädrarna. Dessutom skyddar det toppfyllningarna från styva fjädrar.

Bild
Bild

Polyuretanskum eller modernt skumgummi används i många typer av madrasser . Detta fjädrande, elastiska och praktiska material är helt säkert för människors hälsa. För att förbättra ortopediska egenskaper är den tillverkad i flera lager.

Bild
Bild

Termisk filt är utformad för att minska slitage på andra fyllmedel . Den består av blandade fibrer erhållna genom pressning vid höga temperaturer.

Bild
Bild

Dimensioner

Madrasserna i Ormatek -företaget har ett stort utbud av storlekar, tack vare vilka varje kund har möjlighet att välja det alternativ som passar honom. De mest populära storlekarna är indelade i tre typer. Som regel producerar möbelproducenter sängar i vissa storlekar. Med tanke på detta faktum, Ormatek företag har utvecklat och tillverkar madrasser som passar alla typer av sängar. För vanliga enkelsängar är de bästa alternativen produkter med mått 80x160 cm, 80x190 cm, 80x200 cm, 90x190 cm, 90x200 cm.

De mest lämpliga storlekarna för en och en halv säng: 120x190 cm, 120x200 cm, 140x190 cm, 140x200 cm. 120 cm bredd är lämplig för en person, men bredden på 140 cm rymmer två personer, så storlek 140x190 cm och 140x200 cm kan hänföras till en och en halv och dubbla produkter.

Bild
Bild

Madrasser mått 160x190 cm, 160x200 cm, 180x200 cm är dubbla versioner. Det mest optimala och efterfrågade alternativet har en storlek på 160x200 cm. Längden är lämplig för nästan vilken höjd som helst. Produkten med en storlek på 180x200 cm är idealisk för en familj med ett litet barn, som ibland gillar att klättra i sängen med sina föräldrar.

Madrassens tjocklek eller höjd beror på fyllnadstätheten och antalet lager . De ortopediska madrasserna som tillverkas av företaget har olika höjder. Deras storlekar sträcker sig från 6 cm till 47 cm. Den tunnaste madrassen, 6 cm hög, i Softy Plus -serien är avsedd för soffor, fåtöljer och fällbara sängar. Madrassen med en höjd av 47 cm tillhör elitmodellerna. En madrass av denna höjd är baserad på ett stödsystem i två nivåer.

Serie och betyg på populära modeller

Det finns ett betyg, vars beskrivning innehåller de mest populära och efterfrågade modellerna. Bland de fjäderlösa alternativen sticker Flex -serien av Ormafoam -material ut:

Orma Flex -modell Den sticker ut bland andra för sin femzonsyta, som tar hänsyn till kroppens konturer och fördelar lasten jämnt. Hårdhetsgraden är medelhög. Maxlasten per kaj är 130 kg. Sidans höjd i denna modell är 16 cm. I den liknande modellen Orma Flex stor är sidans höjd 23 cm.

Bild
Bild

Från Ocean -serien en ny modell sticker ut Havsmjukt med ett material som 40 mm Memorix med en minneeffekt. Denna modell har en sidohöjd på 23 cm, tål en belastning på upp till 120 kg. Modellen i denna serie har också ett speciellt avtagbart lock, vars nedre del är gjord av nät, vilket ger utmärkt ventilation till alla lager av produkten.

Bild
Bild
  • Bland alternativen med ett oberoende fjäderblock sticker följande serie ut: Dream, Optima, Seasom. Drömserien är extremt populär för sina fyllmedel och ovanliga arrangemang av fjädrar.
  • In Dream Memo 4 D Matrix fjädrarna har ökad hållfasthet på grund av trådens ökade tjocklek, varje fjäder är placerad så nära den närliggande som möjligt, alla element är endast anslutna till varandra i den centrala delen. Dessutom innehåller denna modell Memorix -fyllmedel. Denna 26 cm höga madrass tål en belastning på 160 kg, har en medelfasthet och ger stöd för ryggraden tack vare en kombination av fyllmedel.
Bild
Bild

Modell Dream Memo SS skiljer sig från det tidigare fjäderblocket Smart Spring, tack vare vilken exakt zonering är möjlig, uppnådd på grund av variationen i fjäderns höjd i okomprimerat tillstånd. Dessutom har blocket övergångsstivhetszoner. Förekomsten av detta block förbättrar avsevärt stödet för ryggraden. Modellen tål en belastning på 150 kg. Dream Max SS -modellen skiljer sig från Dream Memo SS i sin fyllning. Istället för Memorix används naturlig latex här.

Bild
Bild

Seasom -serien är populär för sin naturliga latex och varierande hårdhet på varje sida. Season Max SSH -modellen har ett förstärkt Smart Spring -block . Den ena ytan är styvare på grund av ett tätare kokosskikt på 3 cm. Den andra har en medelhårdhet, eftersom latexskiktet är närmast ytan och kokosskiktet bara är 1 cm.

Bild
Bild

I Season Mix 4 D Matrix -modellen är fjäderblocket förstärkt och kännetecknas av maximal förskjutning till varandra enligt principen om en bikaka . Dessutom, i denna modell, är latexkokten endast belägen på ena sidan, så sidan utan kokos är mjukare än genomsnittet. Madrassen tål en belastning på 160 kg.

Bild
Bild

Optima -serien finns i olika styvhetsgrader . Det finns modeller med en mjuk yta Optima Lux EVS, Optima Light EVS och det finns en modell med en medelhård yta Optima Classic EVS. Optima Classic EVS efterfrågas för bästa valuta för pengarna. Latex kokos på båda sidor och 416 fjädrar per kaj med en ökad tjocklek på spolen med 1,9 cm ger denna madrass medellång fasthet. Denna modell tål belastningar på 130 kg och har en livslängd på 10 år.

Bild
Bild

Bland serierna med ett oberoende fjäderblock bör Comfort -serien noteras . med olika styvhetsgrader, varav modeller tål en belastning på 150 kg, kräver inte svarvning och har flera lager av olika fyllmedel i sin sammansättning.

Modeller för barn

Modeller för spädbarn skapas med hänsyn till deras anatomiska egenskaper. Naturmaterial som utgör produkterna är allergivänliga. Madrasser av olika storlekar och fasthetsgrader utsätts inte för deformation och stöder perfekt ryggraden. Ett brett utbud av madrasser för barn täcker alla ålderskategorier: från nyfödda till ungdomar:

  • För spädbarn upp till 3 år är en madrass lämplig Barns hälsa med en sidhöjd på 9 cm och en genomsnittlig styvhet, tål en belastning på upp till 50 kg. Den innehåller Hollcon allergivänliga fyllmedel, som inte absorberar fukt och lukt, vilket gör att sovplatsens renhet och friskhet garanteras.
  • Kids Smart -modell med oberoende fjäderblock 4 D Smart har samma styvhet på båda sidor, tillhandahålls av en 2 cm kokosnötskokare. Lämplig för barn från 3 till 16 år. Denna modell tål en belastning på 100 kg och har en sidohöjd på 17 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Barn klassisk modell perfekt för nyfödda, eftersom det bidrar till rätt bildning av ryggraden. Kokoskok med antibakteriell effekt, 6 cm tjock och impregnerad med latex, perfekt andas.
  • Modellen sticker ut från dubbelsidiga madrasser för barn under 3 år Barn dubbel . Det finns en 3 cm tjock kokosnötkoka på ena sidan och naturlig latex på den andra. Medan barnet är väldigt litet är det bättre att använda sidan med koksen, och för en äldre bebis är en latexyta lämplig.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För barn från 1 år är modellen lämplig Kids Soft med Ormafoam -fyllmedel . Denna modell stöder perfekt barnets ryggrad, samtidigt som den lindrar muskelspänningar. Förutom den rektangulära modellen finns det en oval formad madrass Oval Kids Soft och till och med en rund Round Kids Soft.
  • För barn från 3 till 12 år har företaget utvecklat en modell Barnkomfort med EVS -fjäderblock och olika sidostyvhetsnivåer . Ytan med kokosnöt är mer lämplig för småbarn upp till sex år, medan för äldre barn är det bättre att använda Ormafoam -sidan.
Bild
Bild
Bild
Bild

Madrassöverdrag

För att den köpta madrassen ska fungera så länge som möjligt producerar Ormatek -företaget madrassöverdrag och överdrag med olika egenskaper.

Madrassöverdrag och överdrag från företaget hjälper inte bara att bevara madrassens utseende utan också att skydda den mot fukt och damm med hjälp av speciella impregneringar. Vattentät beläggning Membranet appliceras på avigsidan av tyget och överdelen på omslaget har en bomullsbas. I modellen Dry Big är toppen gjord av frotté och sidan är gjord av satin. Överdraget fästs på madrassen med ett elastiskt band som passerar längs brädans botten. Denna modell är lämplig för madrasser med en brädhöjd på 30-42 cm. Och i modellen Dry Light är toppen gjord av Tencel-tyg och sidorna är gjorda av bomullstyg.

Bild
Bild

I Ocean Dry Max-modellen är fuktbeständigt tyg beläget inte bara på huvudytan utan också på lockets sidor . Verda Veil Light och Verda Veil är specialdesignade för madrasser med höga sidor. Basen på omslaget är ett stickat slitstarkt tyg med lätt massageeffekt.

För tunna madrasser och toppers har företaget utvecklat många madrass toppers med olika effekter. För en säker passform är de utrustade med fyra elastiska band. Lux Hard madrassöverdelen ökar styvheten i sovområdet, och Max madrass topper mjukar madrassens styvhet på grund av naturlig latex. Och i Perina madrassöverdel används Senso Touch -material som mjukgörare, som inte bara mjukar upp sovplatsen, utan också har en minneeffekt.

Ett brett utbud av överdrag och madrassöverdrag som tillverkas av företaget gör att alla kan välja det lämpligaste alternativet för din madrass.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken madrass ska man välja?

Företaget producerar ett stort utbud av modeller, och för att välja det bästa alternativet du måste följa några regler:

  • Om du gillar vårmadrasser mer , då är det värt att ge företräde åt produkter med en oberoende enhet. Sådana modeller stöder ryggraden bra, har inte en hängmatta effekt och är lämpliga för gifta par med en signifikant viktskillnad. Ju fler fjädrar per 1 kvm. meter, desto mer uttalad ortopedisk effekt.
  • När du väljer är det värt att överväga kroppsvikt … För personer med tät byggnad är produkter med en hård yta lämpliga. Och för personer med en ömtålig fysik är madrasser med en mjuk yta lämpliga. För gifta par med en betydande skillnad i vikt är det värt att köpa två madrasser med de mest bekväma ytorna för varje och kombinera dem till ett lock eller beställa en madrass där varje halva har sin egen fasthet.
  • För unga under 25 år och barn madrasser med hård yta är mer lämpliga. Detta beror på långsiktig bildning av ryggraden.
  • För äldre människor mindre styva modeller är mer lämpliga.
  • Det bästa alternativet för de flesta är en dubbelsidig version med olika styvhetsgrad på sidorna. En sådan madrass är lämplig inte bara för friska människor, utan också för personer med ryggradssjukdomar. Madrassens fasthetsgrad vid ryggradsproblem bestäms av den behandlande läkaren och specialister Ormatek företag hjälper dig att välja det mest lämpliga alternativet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

De flesta köpare som har köpt företagets ortopediska madrasser Ormatek var nöjda med sitt köp. Nästan alla kunder noterar frånvaron av ryggont och utmärkt välbefinnande på morgonen. Många människor noterar att företagets madrasser Ormatek perfekt storlek för att passa alla sängar. De flesta är överens om att köpet av ett extra lock räddade madrassen från alla möjliga missförstånd: utspillt te, läckt tusch och andra problem. Nästan alla köpare noterar att madrassen från detta företag, efter långvarig användning, inte bara har ett presentabelt utseende, utan också har förlorat sin funktionalitet.

Rekommenderad: