Hårda Ortopediska Madrasser: Tunna Fjäderlösa Modeller Av Medelhårdhet

Innehållsförteckning:

Video: Hårda Ortopediska Madrasser: Tunna Fjäderlösa Modeller Av Medelhårdhet

Video: Hårda Ortopediska Madrasser: Tunna Fjäderlösa Modeller Av Medelhårdhet
Video: Så väljer du rätt säng för maxad sömn - Malou Efter tio (TV4) 2024, Mars
Hårda Ortopediska Madrasser: Tunna Fjäderlösa Modeller Av Medelhårdhet
Hårda Ortopediska Madrasser: Tunna Fjäderlösa Modeller Av Medelhårdhet
Anonim

Människors hälsa beror på olika komponenter, bland vilka en av de viktigaste är kvalitetssömn. Med dess hjälp återställs alla krafter snabbt och hälsotillståndet bibehålls på en optimal nivå. Experter rekommenderar att uppmärksamma ytan som sovhytten ligger på. Hårda madrasser är det optimala valet för många människor idag, eftersom de ger utmärkta förutsättningar för kroppsstöd.

Bild
Bild

Typer av ytor

Ortopediska madrasser är ett utmärkt tillfälle att få maximal kroppsavslappning med optimalt stöd under sömnen. Det finns flera klassificeringar av styva ytor. Beroende på ytstrukturen kan de delas in i följande grupper:

Fjäderstrukturer . Madrasser av denna typ är gjorda av oberoende fjädrar. Varje enskilt element placeras i en speciell påse eller plastram. Detta förhindrar att fjädern påverkar intilliggande element samtidigt som det skapar tryck endast på den. Styvheten hos en sådan yta tillhandahålls av speciella fyllmedel och packningar, som placeras ovanpå oberoende block. Detta gör att du kan ändra egenskaper utan att ändra produktens bas.

Antalet fjädrar kan variera beroende på modell. Madrasser anses vara av hög kvalitet, där detta värde når 500 eller fler bitar på produktens standardområde. Det bör förstås att ju högre detta värde desto dyrare är produkten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fjäderlös . Produkter av denna typ är gjorda av flera lager naturliga eller konstgjorda fyllmedel. De kännetecknas av bristen på en stark ram, men detta hindrar dem inte från att vara styva. För att reglera denna egenskap kan madrassen bestå av flera lager med olika densitet och fasthet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Tillverkare av hårda madrasser lanserar produkter för olika åldersgrupper på marknaden. I det här fallet kan ytornas dimensioner vara mycket olika. En standardmodell kan ha parametrar 80 * 190 cm. Dubbla modifieringar kännetecknas av flera klassiska dimensioner:

  • 160x200 cm;
  • 140x200 cm;
  • 160x180 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Madrasser med måtten 160, 180 cm och större är perfekta för exempelvis gifta par. Det bör noteras att madrasser också finns i icke-standardstorlekar. Sådana produkter är sällsynta, eftersom de inte är mycket efterfrågade. När det gäller tjocklek kan detta värde variera över ett brett intervall från 5 till 25 cm. Tunna madrasser kan också vara hårda. Men de används främst som ett utjämningsskikt för soffor eller gamla sängar.

Bild
Bild

Rekommendationer för användning

Hårda madrasser är inte en lösning som passar alla. De bidrar naturligtvis till kvalitetsstöd i ryggen, men de kan skapa obehag för vissa grupper av människor. Därför rekommenderar experter att endast använda sådana produkter i vissa fall:

  1. Den optimala lösningen för fasta madrasser blir för personer som har problem med muskuloskeletala systemet … Ofta gör sådana ytor att du kan justera din hållning något och minska belastningen på ryggraden.
  2. För att förhindra hälsa . Periodisk användning av hårda ytor tillåter inte ryggraden att böja, vilket i sin tur fördröjer förekomsten av specifika sjukdomar.

I vissa fall kan madrasser med medelfasthet bli ett alternativ till sådana produkter. De har nästan samma funktioner, men för vissa grupper av människor kommer de att vara något mer bekväma.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hjälpämnen

Hårda madrasser är gjorda av olika material, bland vilka de mest populära är:

  • Kokos kokos . Materialet är en fiber som erhålls från naturlig kokos. Den tuffaste av naturliga livsmedel. Bland dess positiva egenskaper finns hög hållfasthet och hygien. Coir madrasser orsakar inte allergier och är mycket fuktgenomsläppliga. För att öka fiberns livslängd är den impregnerad med latex.
  • Sisal . Produkter tillverkade av Agave-blad kännetecknas av universella fuktskyddande egenskaper och hög hållbarhet. Ingen statisk elektricitet genereras på materialets yta, det är helt säkert för människor och orsakar inte allergiska reaktioner.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Abaca -fibrer (textilbanan). Madrasserna kännetecknas av hög flexibilitet och motståndskraft. Ytans hårdhet är jämförbar med kokosnötens kokos.
  • Känt . Produkterna härrör från fårull eller naturlig bomull. Det bör noteras materialets höga densitet, som kan nå 145 kg / cu. m. Madrasser leder värme mycket dåligt, så de kan användas både på vintern och på sommaren.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Spunbond . Polypropylenderivatet kan ha en densitet på upp till 85 kg / cu. m. Ämnet är lätt i vikt. Livslängden för en spunbondmadrass kan vara upp till 15 år. Dessutom är ämnet helt allergivänligt och miljövänligt. Produkterna kännetecknas av hög elasticitet och hygroskopicitet.
  • Jute … En annan representant för naturmaterial. Motstår perfekt fukt, ruttnar inte och är helt allergivänlig.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör noteras att alla dessa ämnen kan kombineras vid tillverkning av madrasser. Detta gör att du kan skapa olika styvhetszoner som riktar sig mot specifika delar av kroppen. På detta sätt anpassar sig ytan till personen, vilket gör hans vila behaglig och användbar.

Bild
Bild

Populära tillverkare

Den moderna marknaden är mättad med hårda ortopediska madrasser. Detta låter dig inte alltid välja det bästa alternativet för produkten. Bland all denna mångfald bör flera av de mest populära tillverkarna lyftas fram:

Ascona . Företaget presenterar många modeller av hårda madrasser. Dessa produkter är endast tillverkade av säkra material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ormatek … Företaget arbetar ständigt med att förbättra sina produkter. Endast högkvalitativa material från välkända europeiska tillverkare används som komponenter.
  • Thoris, konsul liksom andra företag.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Hårda madrasser är mångsidiga, men det finns flera individuella att tänka på när du köper dem. faktorer:

  • Personens ålder . En hård yta för äldre kan vara obekväm. Många av dem föredrar mjukare alternativ. Experter rekommenderar att köpa stela strukturer för barn. Under denna period bildas ryggraden och den bör få kvalitetsstöd. Observera att madrasser för spädbarn endast bör väljas med hjälp av en specialist.
  • Mänsklig vikt . Många typer av hårda madrasser har en övre gräns som de kan hantera utan att tappa prestanda. Dessa parametrar specificeras av tillverkaren, vilket gör att du kan anpassa madrassen till din byggnad. Om du köper en produkt utan att ta hänsyn till denna faktor kan det vara obehagligt.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Förekomsten av sjukdomar . Hårda madrasser är perfekta för personer med olika typer av osteokondros och andra sjukdomar i muskuloskeletala systemet. Det är viktigt att välja ytparametrar utifrån ortopedens rekommendationer. Detta gör att du kan köpa kvalitetsprodukter som inte kommer att förvärra sjukdomen.
  • Muskelns tillstånd . Många experter hävdar att en hård yta främjar snabbare avkoppling. Därför är madrasser av denna typ lämpliga för personer som utsätter kroppen för stor fysisk ansträngning (idrottare, byggare). Ett alternativ till denna yta skulle vara en plan träyta täckt med flera filtar.
Bild
Bild
  • Tillverkare . Ge endast produkter från populära företag som har varit verksamma på denna marknad länge.
  • Material . Experter rekommenderar att köpa madrasser som är tillverkade av naturliga fyllmedel. När det gäller klädseln ska den helst vara gjord av bomull, eftersom den är mycket andningsbar och helt säker för människor.
  • Storleken . Det är viktigt att madrassens dimensioner matchar parametrarna för sängen som den är avsedd för. Om sängen är av icke-standardstorlek är det bättre att köpa en madrass på beställning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du väljer en madrass, var noga med att rådgöra med experter. Först efter att ha analyserat alla individuella egenskaper kan du välja den bästa versionen av produkten.

Hårda madrasser är inte bara trevliga känslor under sömnen, utan också förebyggande av din hälsa. Om detta är viktigt för dig, ge därför endast sådana modeller företräde.

Rekommenderad: