Ikea Madrasser (48 Bilder): "Sultan" Och "Hovag", Fjäder Och Tunna, "Hamnvik", "Hokkasen" Och "Hetlevik", Omslag Och Kundrecension

Innehållsförteckning:

Video: Ikea Madrasser (48 Bilder): "Sultan" Och "Hovag", Fjäder Och Tunna, "Hamnvik", "Hokkasen" Och "Hetlevik", Omslag Och Kundrecension

Video: Ikea Madrasser (48 Bilder):
Video: Самая большая Икеа в Польше. Цены на мебель в Европе. Акула из Икеи 2024, April
Ikea Madrasser (48 Bilder): "Sultan" Och "Hovag", Fjäder Och Tunna, "Hamnvik", "Hokkasen" Och "Hetlevik", Omslag Och Kundrecension
Ikea Madrasser (48 Bilder): "Sultan" Och "Hovag", Fjäder Och Tunna, "Hamnvik", "Hokkasen" Och "Hetlevik", Omslag Och Kundrecension
Anonim

Sömn är en av de viktigaste komponenterna i varje människas liv. Detta är en tredjedel av hans liv i ordets bokstavliga bemärkelse. Och naturligtvis är det bättre att sova på en säng med en bra madrass som uppfyller moderna krav på komfort och tillförlitlighet. Och vem, om inte Ikea kommer att kunna hjälpa till med att välja en sådan madrass!

Fördelar

Följande utmärks:

  1. Den första och främsta fördelen med Ikea madrasser är det här är överkomliga priser . De kostar naturligtvis inte ett öre, men om du jämför med andra tillverkares priser kan du bli positivt överraskad.
  2. För det andra, men inte mindre viktigt, det är utförande . Kvaliteten är så hög att Ikea garanterar en madrassbyte i 25 år! Om kontrollen är intakt kan madrassen inom 25 år returneras eller bytas ut om det skulle uppstå något fel.
  3. Den tredje funktionen är inte så viktig, men väldigt trevlig. Om du behöver transportera madrassen, den rullas ihop och packas i en vakuumpåse , då är bärandet ett nöje. För de flesta produkterna är det möjligt att köpa specialöverdrag - madrassöverdrag för att underlätta underhåll och speciella öglor för att bära.

Ikeas madrasser har olika fasthetsnivåer, vilket ger ännu fler alternativ för den potentiella köparen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Även om Ikea -företaget inte skiljer sig åt i ett stort modellutbud, kan det ändå glädja nästan alla. Här är de typer av madrasser som detta företag kan erbjuda idag:

Fjäderbelastad . Det vanligaste och mest bekanta för kunderna. Den är indelad i två typer: konventionell med ett beroende fjäderblock och med fickfjädrar. Den andra typen av fjädrar kallas ofta oberoende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fjäderlös . Det är också uppdelat i modeller av latex och polyuretanskum (ny generation skumgummi). Dessutom skiljer sig modernt polyuretanskum från den tidigare generationen genom att det har en minneeffekt, vilket säkerställer en bekväm kroppsposition och bättre vila.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glidande . Används för sängar med glidmekanism. Det är extremt bekvämt på grund av fjädrarna, till exempel bonnel (beroende fjäderblock), som ger den mest bekväma sömnen. En av de presenterade varianterna av denna typ är Wissa Winka -modellen.

Bild
Bild

Fällbar till golvet . Denna typ av madrass är utformad för att bekvämt rymma gäster i avsaknad av en extrasäng. Består av tre delar, fällbara och utfällbara på en sekund. När den är hopfälld tar den lite plats och kan förvaras på en balkong eller i en garderob.

Bild
Bild

En separat vy kan särskiljas säng för en solstol eftersom det är en undertyp av hopfällbar madrass. Samma tre vikbara bitar med PU -skumfyllning används endast för solstolarna som presenteras av Ikea.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tunn . Faktum är att det är en undertyp av fjäderlösa madrasser, men det skiljs ut i en separat kategori på grund av det tunna skiktet av fyllmedel från 3,5 till 8 centimeter.

Bild
Bild

Tidigare var det möjligt att köpa en bas för en madrass med ben från Ikea, men nu har företaget övergett dem på grund av bristande behov.

Stelhet

De flesta madrassmodellerna finns i två versioner: fast och medelstor. När du väljer hårdhetsgrad ändras endast fyllmedlet, men kostnaden ändras också. När du väljer en madrass måste du vara uppmärksam på detta.

Bild
Bild

Dimensioner

Även om utbudet av madrasser inte är för stort, kan de göras för att passa nästan alla sängstorlekar. Till exempel kan "Hovog" (fickfjädermadrass) göras i fem storlekar: 90x200, 120x200, 140x200, 160x200, 180x200 cm, som passar både enkelsängar och dubbelsängar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det behövs kan du välja en madrass för de flesta storlekar som används vid tillverkning av moderna sängar, nämligen:

  • 80x190 cm;
  • 180x80 cm;
  • 90x190 cm;
  • 70x160 cm;
  • 120x180 cm;
  • 150x200 cm;
  • 90x180 cm;
  • 170x80 cm.

Dessa storlekar är inte bara tillräckliga för vuxna sängar, de är också lämpliga för barnsängar.

Som bekräftelse på dessa ord kan citeras madrassen "Khusvik", godkänd av experter för barns sömn. Glöm inte produktens tjocklek, eftersom sömnen i många avseenden blir riktigt bekväm. Det föreslagna intervallet är 3,5 till 31 centimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fyllmedel och material

Innan du fortsätter med att lista alla olika material och fyllmedel som används i Ikea -madrasser måste du förstå vad madrassen består av. Och de består av följande komponenter: madrassväv, sid- och bottenklädsel, fjädrar, mjukt material och foder för fjäderversioner eller madrassväv, mjukt material och foder för fjäderlösa.

Madrassväven är huvudsakligen gjord av bomull och polyester, i olika proportioner, men vissa modeller kan använda lyocell och linne. Samma material används för att skapa sid- och bottenklädsel. Mjukt material - det är också ett madrassfyllmedel. Vid tillverkningen används följande material: bomullsmadrasser - bomull av polylaktidfiber, naturlig eller syntetisk latex, ull, hästhår, kokosfibrer, polyuretanskum (ibland kallat polyuretan), polyesterull, polypropylen, sisal och andra. Non-woven polypropen används huvudsakligen för fodret.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

De flesta madrasser tillverkade av Ikea finns i vitt, men vid tillverkning av vissa modeller används mörkgrå, mörkbeige och ljusbeige. Du hittar modeller gjorda i grå och gråblå färger.

Madrassöverdrag och baser

Vi kan säga att locket är en speciell förvaring för fjäderlösa madrasser som enkelt kan tas bort och tvättas i en tvättmaskin utan problem. De är gjorda, som andra madrasstyger, främst av polyester och bomull i olika procentsatser. Utrustad med speciella lås och gångjärn för enkel bärbarhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som beskrivits ovan rullas varje objekt ihop och läggs i en speciell vakuumpåse för att underlätta transporten när du köper en madrass från en Ikea -butik för enkel bärbarhet. Men det här är inte alla möjliga köpbonusar. För nästan vilken madrass som helst kan du köpa ett speciellt madrassöverdrag mot en extra kostnad, vilket säkerställer bästa möjliga bevarande av madrassens användbara egenskaper och dess utseende. Överdraget, till skillnad från madrassen, kan tvättas och återanvändas, vilket är mycket bekvämt.

Om det behövs, i Ikea-butiker, kan du separat köpa en bas för en madrass i form av en lamellbotten, med vilken du kan ersätta en sliten eller tråkig sängbotten. Sådan ersättning har ofta en positiv effekt på sömnkvaliteten, vilket ökar dess komfort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Råd om vård

Genom att veta hur madrassen fungerar kan du enkelt behålla sitt utseende över tiden:

  • Det första du bör komma ihåg när du använder fjädermadrasser är att fjädrarna är gjorda av olika metaller som utsätts för korrosion och olika deformationer om driftsreglerna bryts. Huvudfienden för sådana madrasser är rum med hög luftfuktighet och spillda drycker . Att fylla sådana madrasser är svårt och när det är blött är det inte alltid möjligt att torka det ordentligt, vilket kan orsaka att madrassen snabbt misslyckas.
  • För att minimera risken för skada på produkten kan du köpa en madrassöverdel , som är ett tunt lager av mjukt material som kan tas bort och tvättas i en tvättmaskin när som helst.

Förresten, vätskor, särskilt starkt luktande, gillar inte bara vårmadrasser, utan också fjäderlösa, på grund av att de snabbt äter i fyllmedlet och behåller lukt under mycket lång tid.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • För det andra är det nödvändigt att förstå det vilken madrass som helst blir snabbare oanvändbar om den har fel vikt … Ju tyngre personen är, desto mindre kommer produkten att fungera, även om det för överviktiga finns det hårdare typer av fyllmedel som förblir oförändrade längre.
  • För det tredje är det viktigt att komma ihåg att en madrass är en dubbelsidig möbel, vilket innebär att det inte bara är möjligt, utan också du måste vända på det ibland . Så det kommer att behålla sin form och andra användbara egenskaper under en längre tid.
Bild
Bild

Fjärde - oavsett hur skyddad madrassen är, utsätts den fortfarande för ett så skadligt ämne som damm, och därför rekommenderar experter ta ut det då och då för att undvika bildandet av olika sjukdomar och förvärring av allergiska reaktioner.

Bild
Bild

Vilket ska man välja?

Valet av madrass, som nämnts ovan, är inte en lätt sak, eftersom många faktorer måste beaktas och från hela sorten, välj exakt vad som passar. Och naturligtvis är allt strikt individuellt.

Många mänskliga faktorer kan också påverka valet, från personliga preferenser till rekommendationer från en ortopedisk kirurg eller kirurg. De flesta av frågorna kommer att kunna hjälpa till att lösa försäljningskonsulterna i butiken.

Först måste du bestämma ramen. Om den redan har köpts och den gamla madrassen har förfallit, kan du, med måtten, bara komma och köpa en ny, liknande egenskaper. Om det inte finns någon ram måste du förstå vilken madrassstorlek du ska välja. Singel, dubbel, för barn. Det finns många alternativ.

Bild
Bild

Efter att ha bestämt storleken kan du titta på sortimentet som presenteras i Ikea -butiker och, beroende på tillgänglighet, välja. Så, början har gjorts och du kan börja beskriva de viktigaste kriterierna som påverkar valet:

  • Det viktigaste för de flesta är produktens kostnad ., men i detta val vill jag varna dig för att besparingarna i det här fallet kommer att gå åt sidan för hälsan och bekvämligheten av sömn, vilket är en tredjedel av en persons liv.
  • Därefter måste du bestämma valet av styvhet . Allt är relativt enkelt här. Det räcker att komma ihåg ett litet bord och veta höjden och vikten på den person som kommer att sova på denna madrass. Enligt denna tabell visas alla med en höjd av 150 till 200 centimeter och som väger från 50 till 70 kilo med medelhårdhet, medan personer som väger över 70 kg måste köpa hårda madrasser. Detta bord är dock inte absolut och det är alltid värt att överväga personliga behov och vanor. När du väljer en styvhet kan du konsultera din läkare och följa hans rekommendationer.
Bild
Bild

Nu kommer den roliga delen! Madrass typ . Som nämnts ovan är alla madrasser uppdelade i två huvudtyper: fjäder och fjäderlösa. Och det här är kanske det svåraste av alla kriterier. Idag finns det 22 modeller i Ikea -butiker. 11 fjäder respektive 11 fjäderlösa.

Fjäderbelastade inkluderar:

Hovog Är den mest populära modellen. Utrustad med fickfjädrar i förhållandet 190 fjädrar per m². Det mjuka skiktet är polyuretanskum. Tjocklek 24 centimeter. Kräver inte vändning. Färgen är mörkgrå. Det kan vara antingen medelhårt eller hårt. Den utförs i fem storlekar, 90x200, 120x200, 140x200, 160x200 och 180x200 cm. Kostnaden är 6499 rubel.

Bild
Bild
  • Hatlevik - fickfjädrar i förhållandet 229 fjädrar per m². Det mjuka skiktet är polyuretanskum. Tjocklek 19 centimeter. Kräver inte vändning. Kostnaden är 4999 rubel.
  • Hansnes - fickfjädrar i förhållandet 125 fjädrar per m². Det mjuka skiktet är polyuretanskum. Tjocklek 22 centimeter. Kräver inte vändning. Kostnaden är 8999 rubel.
Bild
Bild
  • Hareid - fickfjädrar i förhållandet 187 fjädrar per m². Fyllmedlet är sisal och kokosfibrer. Tjocklek 23 centimeter. Måste vändas med jämna mellanrum för att behålla formen. Kostnaden är 11999 rubel.
  • Hillestad - pocketfjädrar i förhållandet 190 fjädrar per m². Mjukt lager - polyuretanskum med latexskikt. Tjocklek 27 centimeter. Måste vändas med jämna mellanrum för att behålla formen. Kostnaden är 14999 rubel.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Hokkosen - fickfjädrar i förhållandet 185 fjädrar per m². Fyllning - polyester vaddering, minne latex lager. Kräver inte vändning. Tjocklek 31 centimeter. Kostnaden är 18 999 rubel.
  • Hesseng - fickfjädrar i förhållandet 188 fjädrar per m². Fyllning - polyaktidfibervadd och latexskikt. 5 komfortzoner för maximal komfort på axlar och höfter. Kräver inte vändning. Tjocklek 25 centimeter. Kostnaden är 29999 rubel.
Bild
Bild
  • Yomna - den billigaste madrassen av denna typ. Det kostar bara 2699 rubel. Beroende fjäderblock i ett förhållande på 102 fjädrar per m². Mjukt material - non -woven polypropylen, polyestervadd, filtfoder, polyuretanskum. Måste vändas med jämna mellanrum för att behålla formen. Tjockleken är 16 centimeter.
  • Husvik - beroende fjäderblock i förhållandet 125 fjädrar per m². Mjukt material - polyuretanskum. Måste vändas med jämna mellanrum för att behålla formen. Godkänd för barnsängar. Tjockleken är 10 centimeter. Kostnaden är 4999 rubel.
Bild
Bild
  • Hamarvik - beroende fjäderblock i förhållandet 125 fjädrar per m². Det mjuka skiktet är polyuretanskum. Måste vändas med jämna mellanrum för att behålla formen. Tjocklek 21 centimeter. Kostnaden är 4499 rubel.
  • Hafsloh - beroende fjäderblock i förhållandet 125 fjädrar per m². Det mjuka materialet är polyestervadd. Måste vändas med jämna mellanrum för att behålla formen. Tjockleken är 18 centimeter. Kostnaden är 3699 rubel.
Bild
Bild

Fjäderlös:

  • Yomna - madrass av polyuretanskum med tillsats av polyestervadd, täckt med ett fiberduk av polyester. Måste vändas med jämna mellanrum för att behålla formen. Tjockleken är 10 centimeter. Kostnaden är bara 1499 rubel.
  • Moskhult … Mjukt material - polyestervadd och polyuretanskum. Måste vändas med jämna mellanrum för att behålla formen. Tjockleken är 10 centimeter. Kostnaden är 3499 rubel;
Bild
Bild
  • Malfors … Mjukt material - polyestervadd och polyuretanskum. Måste vändas med jämna mellanrum för att behålla formen. Tjocklek 12 centimeter. Kostnaden är 4499 rubel.
  • Malvik … Mjukt material - polyestervadd och polyuretanskum. Måste vändas med jämna mellanrum för att behålla formen. Tjockleken är 14 centimeter. Kostnaden är 6499 rubel.
Bild
Bild
  • Morgedal … Mjukt material - syntetiskt latex och polyuretanskum. Måste vändas med jämna mellanrum för att behålla formen. Tjockleken är 18 centimeter. Kostnaden är 17999 rubel.
  • Matrand … Mjukt material - polyuretanskum med minneeffekt. Måste vändas med jämna mellanrum för att behålla formen. Tjockleken är 18 centimeter. Kostnaden är 19 999 rubel.
Bild
Bild
  • Talje … Smal, bara 3,5 centimeter. Det mjuka materialet är polyestervadd. Kostnaden är 2499 rubel.
  • Tuddal … Smal - 5 centimeter. Det mjuka materialet är polyestervadd. Kostnaden är 4699 rubel.
Bild
Bild
  • Tussoy … Smal - 8 centimeter. Det mjuka materialet är ihålig polyesterull. Kostnaden är 7999 rubel.
  • Tustna … Smal - 7 centimeter. Mjukt material - polyestervadd och ullvadd. Kostnaden är 9999 rubel.
Bild
Bild

Tromsdalen … Smal - 7 centimeter. Mjukt material - bomullsull av polyaktidfibrer med tillsats av latex. Kostnaden är 19 999 rubel.

Bild
Bild

Och jag vill naturligtvis inte kringgå sängkläderna för solstolarna:

Neston - en tunn, två centimeter stor madrass för trädgårdsmöbler, vars lock är tillverkat av polyester fylld med polyuretanskum. Det kostar 1999 rubel.

Bild
Bild
  • Hollo - 5 cm sängkläder med polyestertäcke och fyllning med polyestervadd med polyuretanskum. För att behålla sin form är det nödvändigt att regelbundet vända produkten. Kostnaden är 3499 rubel.
  • Kungse - fem centimeter sängkläder med ett polyesteröverdrag och två lager fyllmedel: topp - polyester vaddering, inre - polyuretanskum.
Bild
Bild
Bild
Bild

Baserat på denna lista kommer det inte att vara svårt att välja rätt madrass.

Recensioner

På grund av att utbudet av madrasser inte är särskilt stort, och konkurrensen med andra tillverkare är stor, finns det många recensioner på Ikea -produkter och de är extremt olika. De flesta av dem är positiva och detta gör företagets huvudsakliga reklam. Först och främst noterar köpare att madrasser från Ikea i pris / kvalitetsförhållandet intar en ganska bra plats, och därför, när man jämför med andra produkter från olika tillverkare, kvarstår valet med Ikea.

Detta beror främst på den höga produktionskvaliteten, liksom bristen på lukt från de använda materialen.

Bild
Bild

Det är värt att notera att negativa recensioner huvudsakligen är relaterade till antingen fjädrarnas deformation eller det mjuka lagrets nedsänkning under de första användningsåren, men uppenbarligen är sådana köpare inte medvetna om den 25-åriga tillverkarens garanti. Sammanfattningsvis kan vi med säkerhet säga att Ikea ansvarar för sina produkter.

Rekommenderad: