Funktioner Hos Minneskummadrasser: För- Och Nackdelar Med Att Memorera Kroppsform

Innehållsförteckning:

Video: Funktioner Hos Minneskummadrasser: För- Och Nackdelar Med Att Memorera Kroppsform

Video: Funktioner Hos Minneskummadrasser: För- Och Nackdelar Med Att Memorera Kroppsform
Video: What Is Memory Foam And Its Pros And Cons? 2024, April
Funktioner Hos Minneskummadrasser: För- Och Nackdelar Med Att Memorera Kroppsform
Funktioner Hos Minneskummadrasser: För- Och Nackdelar Med Att Memorera Kroppsform
Anonim

En bra madrass säkerställer rygghälsa, lindrar trötthet, ger komfort och avkoppling. Madrassmarknadens mångfald är full av produkterbjudanden med den senaste tekniken och utvecklingen. Ett av de innovativa fyllmedlen som används i moderna madrasser är minneskum eller memorix.

Bild
Bild

Materialskapande historia

Innovativ utveckling av material och produktionsteknik har sitt ursprung i militären, rymdindustrin, medicinen och kan i framtiden integreras i konsumtionsvaror. Minneskum skapades för rymdbehov på 1970 -talet av NASA -utvecklare för att minska belastningen på astronauternas kroppar.

Det svenska företaget Tempur-Pedic blev intresserat av detta material och produktionsteknik, vilket förbättrade produktionstekniken och introducerade minneskum som fyllmedel för madrasser och kuddar med ortopedisk effekt för medicinska institutioner. Nu har detta material många namn (minneskum, smart skum, ortoskum, tempur, memorix, etc.) och används i sortimentet av många fabriker för tillverkning av madrasser och sömnprodukter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skumegenskaper

Jämför inte skum med skumgummi, vadderad polyester eller andra vanliga madrasser. Minneskum är ett helsyntetiskt material. Består av polyuretanskum med tillsatser av kolväten. På grund av sin porösa cellulära struktur startar inte skadliga mikroorganismer och parasiter i den. Under kroppens vikt får produkten kroppens form och återställer sedan sitt ursprungliga utseende.

Ortoskumtyper:

  • termoelastisk - tar kroppens form efter exponering för värme, används i billiga produkter;
  • viskoelastisk - upprepar kroppens konturer vid vilken temperatur som helst i sekunder, används i importerade produkter eller madrasser av hög kvalitet och därför av en hög priskategori.

Den långa utvecklingsprocessen för detta material utesluter aggressiva allergiframkallande komponenter, men det är omöjligt att helt utesluta en allergisk reaktion från detta material på grund av individuella egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produktfunktioner

På madrassmarknaden finns produkter både fullt fyllda med minneskum och produkter med kombinerade fyllmedel (fjäderblock, memorix, kokosnöt, etc.). Madrasser har olika fasthet, vilket beror på densiteten hos det smarta skummet: från 30 till 90 kg per kubikmeter. Ju högre skumdensitet, desto större är madrassens fasthet, hållbarhet och pris.

Typer av minneskummadrasser:

  • produkter med oberoende fjäderblock i mitten och skum på båda sidor;
  • fjäderlösa monoblocks med tempurfyllning - minneskum av högsta kvalitet;
  • dubbelsidig madrass med olika typer av fasthet: på ena sidan finns en fjäder, på den andra - skum;
  • dubbelsidig med olika typer av fyllmedel: kokosnötskokos, fjäderblock, MemoryFoam.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oavsett lagren i madrassen är det möjligt att känna effekten av minneskum först när dess tjocklek är från 6-16 cm. Ju tjockare tjockleken desto mer märkbar effekt och priset är högre.

Det speciella med MemoryFoam -madrassen uppnås genom att lossa ryggraden genom att omsluta de utskjutande delarna av kroppen. Med kroppens form ger produkten en känsla av viktlöshet och lätthet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar med ortoskummadrasser:

  • hög ortopedisk effekt;
  • antiallergen sammansättning;
  • perfekt för dubbelsängar, eftersom vibrationer från en partner minimeras;
  • skydd mot kolonisering av skadliga mikroorganismer och parasiter;
  • lång livslängd;
  • tillverkarens garanti från 8 år och uppåt.
Bild
Bild

Nackdelar med produkter med minneeffekt:

  • hög prisklass för produkter med högkvalitativa fyllmedel;
  • har en värmande effekt, därför är den inte lämplig för användning vid höga temperaturer;
  • ovanlighet från den omslutande effekten;
  • enskilda komponenter i impregneringen kan orsaka en allergisk reaktion;
  • obehaglig lukt av konstgjorda komponenter under de första dagarna av användning.

Den första fabriken för att lansera en minnesmadrass är det svenska märket Tempur-Pedic. Idag är de riktmärket för kvaliteten på denna produkt. Andra märken producerar inte mindre högkvalitativa produkter med minneeffekt: Ascona, Ormatek, Dormeo, Serta, Toris, Magniflex, etc.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

En madrass är ett mycket dyrt köp, och därför är det nödvändigt att närma sig sitt val noggrant.

Det finns två sätt att köpa en madrass:

  • webbutik;
  • direktförsäljande butiker.

Om du köper en madrass via en webbutik återstår det bara att lita på konsultchefernas samvetsgrannhet och din egen intuition. Det är också nödvändigt att diskutera villkoren för retur eller byte, om produkten ändå inte passar in i vissa parametrar. Fördelarna med att köpa från en webbutik är tidsbesparingar och möjligheten att jämföra flera modeller från olika tillverkare samtidigt, om än praktiskt taget.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det idealiska alternativet är att köpa en madrass från butiker som erbjuder en testperiod eller testläge. Det finns inte många sådana butiker och de ligger i storstadsområdena. Efter att ha testat produkten hemma i 1-3 dagar är det mycket lättare och säkrare att göra valet.

När du väljer en madrass själv i butiker och specialiserade försäljningskontor måste du:

  • bestämma graden av styvhet;
  • testa madrassen direkt i butiken: lägg dig ner en stund och lyssna på dina känslor. Det är absolut nödvändigt att ligga på din sida, på din rygg, och eftersom det är bekvämt att sova. För att känslorna inte ska svika dig är det nödvändigt att bära mjuka bomulls- eller stickade kläder, vilket gör det möjligt att känna trycket på produkten;
  • överväga flera alternativ med vald styvhet från olika tillverkare . Även den angivna styvheten är olika för varje fabrik;
Bild
Bild
  • ta hänsyn till temperaturregimen , där madrassen ska användas, möjligheten att kyla luften i sovrummet under den varma säsongen;
  • noggrant undersöka kompositionen på etiketten . Förutom polyuretanskum kan det finnas olika föroreningar och mellanlägg av impregnerade organiska material. I vissa modeller kan formaldehyd finnas, vilket är mycket skadligt för kroppen;
  • studera rekommendationerna för användning . Det finns inga officiella medicinska rapporter för användning av memorifoam i vardagen för friska människor och personer med sjukdomar i muskuloskeletala systemet. Men det finns inga kontraindikationer för användning av sådana produkter för friska människor. På etiketten och i kommentaren till högkvalitativa produkter bör det finnas rekommendationer från ortopedister;
  • var uppmärksam på omslaget . Fyllningen av madrassen består av konstgjorda material, därför är det bättre att omslaget är tillverkat av naturmaterial, inte glider och lätt kan tas bort för tvätt. Vissa tillverkare erbjuder vändbara vinter- / sommaröverdrag;
  • förhandla om produktens garantitid med säljaren , möjlighet till byte och retur, metoder och leveranskostnad.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Det är användarrecensioner som kan ge den mest tillförlitliga informationen om kvaliteten på minnesmadrasser.

Konsumenternas åsikter är blandade. I vad köpare av madrasser är enhälliga är det att du inte kan spara på ett sådant köp, men du måste välja produkter från en pålitlig fabrik. En fabrik med högt anseende kommer att ge fler möjligheter för utbyte / retur av produkten, samt tillhandahålla transporttjänster, vilket är viktigt för stora och tunga varor.

När det gäller madrassens omslutande effekt var många köpare inte vana vid det, den utlovade känslan av komfort och viktlöshet var aldrig där. Den omslutande effekten jämförs med touchen av plasticine. Dubbelsidiga madrasser är mycket efterfrågade, där ena sidan har en minneeffekt, och den andra är ett monolitiskt fjäderblock. Således är det möjligt att hitta rätt sida.

Bild
Bild

Många köpare noterar att madrassens fasta form bara känns vid normal rumstemperatur. Om rummet är svalt är madrassen stenig tills den värms upp från kroppstemperaturen. Och vid värme är produkten för mjuk.

En stor andel absolut nöjda kunder från köpet av en madrass fylld med memorix och tempur. De spenderade medlen är fullt berättigade. Ryggen slappnar av, de obehagliga känslor som ackumuleras under hela dagen försvinner. Tillverkaren ger en lång garantitid (över 8 år). Det finns inga manifestationer av allergiska reaktioner, särskilt hos personer som är benägna att allergier. Det bekväma jerseykåpan fixerar arket väl, dragkedjan runt hela omkretsen gör det enkelt att ta av och på.

Du kommer att lära dig mer om fördelarna med minneskummadrasser i följande video.

Rekommenderad: