Blandare Med Flexibel Pip För Kök: Funktioner I Färgade Köksblandare Med Flexibel Slang, Egenskaper Hos Vattenuppvärmningskranar För Handfat, Val Av Modeller För Sköljning Av Fat

Innehållsförteckning:

Video: Blandare Med Flexibel Pip För Kök: Funktioner I Färgade Köksblandare Med Flexibel Slang, Egenskaper Hos Vattenuppvärmningskranar För Handfat, Val Av Modeller För Sköljning Av Fat

Video: Blandare Med Flexibel Pip För Kök: Funktioner I Färgade Köksblandare Med Flexibel Slang, Egenskaper Hos Vattenuppvärmningskranar För Handfat, Val Av Modeller För Sköljning Av Fat
Video: A Guide to Kitchen Mixer Taps from E&S Trading 2024, April
Blandare Med Flexibel Pip För Kök: Funktioner I Färgade Köksblandare Med Flexibel Slang, Egenskaper Hos Vattenuppvärmningskranar För Handfat, Val Av Modeller För Sköljning Av Fat
Blandare Med Flexibel Pip För Kök: Funktioner I Färgade Köksblandare Med Flexibel Slang, Egenskaper Hos Vattenuppvärmningskranar För Handfat, Val Av Modeller För Sköljning Av Fat
Anonim

Kranen i köket är ett av de viktigaste elementen som kraftigt förenklar värdinnans dagliga sysslor. Modeller med en flexibel pip är en modern lösning som möjliggör den bekvämaste användningen av kranen och ger den många fördelar jämfört med de klassiska versionerna.

Olika sorter

Blandare med en flexibel pip har ett ovanligt utseende och en speciell design - med sin hjälp du kan självständigt justera djupet på takeaway och höjden på gander … Detta är mycket bekvämt, eftersom det gör att du kan komma till alla platser i diskbänken, och gör det också lättare att tvätta disk och produkter.

Vart i vissa modeller har en metallpipa i ett stycke, medan andra har en multipel , som kan ha tre eller flera delar, som är säkert anslutna med specialfästen. Sådana modeller kallas teleskopisk … Kökskranar med flexibel pip skiljer sig på flera sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Öppningsmetoder

I grund och botten har flexibla käftkranar samma öppningsmekanismer som klassiska kökskranar: ventil, enkelspak och beröring . På de blandare som behandlas i artikeln installeras oftast en spak som inte bara reglerar vattentemperaturen utan också dess tryck.

Sensoriska modeller har inte fått korrekt distribution i vardagen på grund av deras höga kostnad, men de anses med rätta vara de mest bekväma och hygieniska.

Bild
Bild

Pipformar

Skilj ut som teleskopisk (med infällbar gander) modell och ej infällbar flexibel. Teleskopiska kranar med flexibla pip är de mest populära. Sådana kranar är utrustade med en infällbar vattenkanna, vilket gör det lika bekvämt både att skölja disk och grönsaker, och att dra vatten i stora behållare, till exempel skopor.

De senaste modellerna har en pip tillverkad tillverkad av silikon av livsmedelskvalitet . Tack vare sin flexibla design kan kranen formas till vilken form som helst och kan höjas eller sänkas till önskad höjd. Det är mycket bekvämt för daglig användning.

Silikon av livsmedelskvalitet gör dessa kranar säkra och hygieniska, och livslängden för sådana produkter är 5 år eller mer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Inte bara sortimentet är enormt, utan också färgpaletten för sådana kranar, vilket innebär att du kan välja en mixer med önskad nyans för vilken inredning som helst. Ljusa färger är mycket populära nu - rosa, turkos, blå, grön, orange … Dessutom finns det många både klassiska modeller och moderna, ljusa blandare av ovanliga former bland dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kranar med varmvattenberedare

I kranar med flexibla pip installeras ofta speciella element som ger vattenuppvärmning. Denna funktion är särskilt relevant för invånare i privata hus som inte har en centraliserad varmvattenförsörjning, liksom för sommarboende. Sådana kranar fungerar enligt principen för en genomströmningsvärmare. Speciella spakar är installerade på kranarna, vilket gör att du kan justera vattentemperaturen med en noggrannhet på en grad. Fördelarna med kranar med en flexibel pip, utrustad med ett vattenvärmeelement, inkluderar följande parametrar:

  • vattenuppvärmning utförs direkt (upp till 5 sekunder är nödvändigt för att enheten ska nå den inställda temperaturen);
  • det finns ingen anledning att ständigt justera temperaturen på varmt vatten, eftersom inställningarna inte går vilse;
  • moderna kranar med en varmvattenberedare ser väldigt harmoniska ut, och en okunnig person skulle inte ens gissa att det finns en "hemlig" kran framför honom;
  • låg kostnad;
  • pålitligt skydd mot elektriska stötar.

Nackdelarna med modellerna inkluderar det faktum att kranar med vattenvärmeelement fortfarande inte kan fungera utan el, vilket innebär att elräkningarna med en sådan kran kommer att öka. Detta bör beaktas när du väljer en sådan kran.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Att döma av recensioner från både proffs och hemmafruar, som föredrog kranar med en flexibel pip, är de flesta fortfarande ganska nöjda med sitt val. Följande fördelar med dessa typer av blandare kan lyftas fram:

  • vissa modeller av flexibla pip kan installeras på en gammal kran, det vill säga utan en fullständig ersättning av produkten, vilket är det mest ekonomiska alternativet;
  • bekväm justering av vattentillförselns höjd;
  • olika modeller (färgade, svarta, vita, med gummi eller förnicklad slang);
  • det är mycket enkelt att byta strålen till duschen (i vissa modeller med en knapp, i andra - genom att vrida munstycket åt sidan);
  • du kan enkelt diska och grönsaker, samt fylla olika behållare med vatten, samtidigt som du inte byter plats, utan bara riktar vattenkanna till rätt plats;
  • det är bekvämt att skölja och tvätta diskbänken efter arbetet, många gånger snabbare och enklare än med en klassisk mixer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men tyvärr, och begränsningar kranar med en flexibel pip finns fortfarande kvar. Så vissa modeller har en mycket obegriplig design och som ett resultat mycket svårt underhåll och rengöring av sådana blandare från kalk och matrester oundvikligen träffar kranen. Dessutom har vissa modeller ganska hög kostnad och inte alla har råd med en kran av denna typ. Och även ett lite futuristiskt utseende kan bli ett hinder för att installera blandare med en flexibel pip i klassisk och romantisk interiör, eftersom kranen tydligt sticker ut från rummets allmänna stil.

Trots nackdelarna blir kranar med en flexibel pip mycket populär, eftersom deras fördelar helt överlappar nackdelarna, och komforten från användning kan inte jämföras med vanliga kökkranar.

Bild
Bild

Populära modeller för sköljning av rätter

De flesta av de positiva recensionerna har köksblandare från följande företag:

  • Reginox;
  • Oras;
  • Delafon;
  • Elleci;
  • Dornbracht;
  • Grohe;
  • Roca;
  • Hansgrohe.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta kranmodeller med flexibel pip från dessa tillverkare har en mängd ytterligare funktioner, som kan innefatta:

  • blockera vattentrycket för att spara resurser;
  • sensorisk vattenförsörjning och bakgrundsbelysning;
  • duschhuvud, vilket minskar stänkbildning och avsevärt minskar behovet av att torka av ytorna nära diskbänken;
  • inbyggt filtreringssystem;
  • minipanna, som installeras direkt på kranen och fungerar enligt principen för ett genomströmningsvärmeelement för vatten;
  • vattentemperaturbegränsare för att minska risken för brännskador.
Bild
Bild

För att skölja diskar är teleskopmodellerna fortfarande de mest populära, vilket tack vare en infällbar vattenkanna gör tvätten mycket bekväm och bekväm. Under en sådan kran kan du enkelt tvätta stora köksredskap, till exempel bakplåtar.

Kranar med en flexibel pip, trots sitt ursprungliga utseende, som skrämmer bort vissa människor som är vana vid klassiska former, är mycket praktiska att använda. Det viktigaste är att välja rätt modell, med hänsyn till alla finesser i designen, att välja en pålitlig tillverkare, och sedan kommer kranen med en flexibel pip att glädja och tjäna troget i mer än ett år.

Rekommenderad: