Trädgårdstraktor Gräsklippare: Funktioner Hos Minitraktorer Med Uppsamlare För Stora Gräsmattor. Egenskaper Hos Bensinmotorer Med Självgående Gräsmattor

Innehållsförteckning:

Video: Trädgårdstraktor Gräsklippare: Funktioner Hos Minitraktorer Med Uppsamlare För Stora Gräsmattor. Egenskaper Hos Bensinmotorer Med Självgående Gräsmattor

Video: Trädgårdstraktor Gräsklippare: Funktioner Hos Minitraktorer Med Uppsamlare För Stora Gräsmattor. Egenskaper Hos Bensinmotorer Med Självgående Gräsmattor
Video: Worx robotgräsklippare - Effektiv klippning av din gräsmatta 2024, Maj
Trädgårdstraktor Gräsklippare: Funktioner Hos Minitraktorer Med Uppsamlare För Stora Gräsmattor. Egenskaper Hos Bensinmotorer Med Självgående Gräsmattor
Trädgårdstraktor Gräsklippare: Funktioner Hos Minitraktorer Med Uppsamlare För Stora Gräsmattor. Egenskaper Hos Bensinmotorer Med Självgående Gräsmattor
Anonim

Varje ägare till ett lanthus kan säga att ett sådant område kräver periodisk egenvård. För att skapa ett presentabelt utseende måste platsen ständigt rengöras från gräs. Om du är ägare till en stor sommarstuga är det inte så lätt att hantera den manuellt. Det är för detta som en speciell maskin produceras - en minitraktor med funktionen gräsklippare. I den moderna världen finns det ett stort antal olika modeller i olika priskategorier.

Särdrag

Gräsklippare av traktortyp är mångsidiga enheter som kan fungera istället för flera verktyg samtidigt. Om du lägger till några fler komponenter till den, blir en sådan traktor en oumbärlig enhet på platsen. Huvudtyperna av modeller kommer att diskuteras nedan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låg effekt

De är utformade för små områden, upp till 2 hektar. Kapaciteten överstiger inte 7 liter. med. En slående representant är en serie kompakta gräsklippare från den schweiziska tillverkaren Stig. Modellerna är små och lätta. Enheterna hanterar enkelt inte bara gräsklippning utan även snöröjning.

Bild
Bild

Medium effekt

Enheterna kan hantera områden upp till 5 hektar. Effekten varierar runt 8-13 liter. med. Tornado- och Combi -modellerna är särskilt vanliga. Alla tillverkare av medelstora minitraktorer ger möjlighet att installera eventuell extra utrustning.

Bild
Bild

Hög prestanda

Enheterna kan arbeta på fält på 50 hektar. De vanligaste är representanter för Royal och Overland -linjerna. Tekniken är mångsidig och blir allt populärare bland bönder varje år.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Skynda dig inte att köpa en enhet. Innan du köper, är det lämpligt att studera punkterna nedan.

  • Gräsklipparen måste ha starka gummerade metallhjul. Det rekommenderas inte att köpa ett chassi med ett smalt däck, annars blir belastningen på marken mycket stor.
  • Var uppmärksam på framaxeln. Ju större den är, desto mer stabil blir din maskin.
  • Försök att välja modeller med halkskydd.
  • Motorn måste placeras så att den inte stör under underhåll eller reparationer.

På den moderna marknaden för gräsklippare kan du hitta modeller med både automatiska och manuella växellådor. Det första alternativet är bekvämt att använda när du arbetar på släta områden, och det andra - på avlastning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bensin gräsklippare

Självgående trädgårdsalternativ för gräsklippare har flera skillnader från dem som är avsedda för arbete på fälten. Ur designmässig synvinkel är det det första alternativet som anses vara det vinnande. Vid tillverkningen av verktyget tar tillverkaren hänsyn till driftsförhållandena. Här ägnas stor uppmärksamhet åt viktbegränsningar, annars finns hjulmärken kvar på gräset. Följaktligen är gräsklippare i de flesta fall utrustade med breda släta breda hjul, vilket minskar belastningen på marken. Men ju mindre massan av strukturen är, desto mindre möjligheter har den.

Kärnan i arbetet är ganska enkel: operatören måste sätta igång maskinen med nyckeln efter att ha installerat maskinen på gräset som måste klippas. Direkt efter start börjar motorn rotera och driver skärelementet.

Bild
Bild

Innan arbetet påbörjas, placera den avstängda gräsklipparen i det område som kräver bearbetning. Efter att rörelsen påbörjats skickar maskinen stjälkarna till klippdelen, och det klippta gräset placeras antingen i ett speciellt fack för uppsamling av gräs eller kastas åt sidan.

Vissa tillverkare erbjuder modeller med både utkastning och en förinstallerad gräsuppsamlare . På platta områden som en fotbollsplan är det lämpligt att använda det andra alternativet. Ett utblåsningsverktyg används vanligtvis när operatören står inför präglade ytor. Enhetens kropp har vanligtvis en mycket enkel struktur, tillverkarna ger möjlighet att justera höjden på avfasningen och ändra det horisontella läget, så att användaren kan arbeta även på svåråtkomliga platser. Minitraktorer-gräsklippare är inte särskilt populära i vardagen och som alla andra tekniker har de sina positiva och negativa sidor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Av de främsta fördelarna du kan notera:

  • enkel hantering och underhåll av verktyget;
  • högpresterande motor;
  • liten storlek gör det enkelt att transportera strukturen;
  • manövrerbarhet;
  • mångsidighet;
  • möjligheten att installera ytterligare utrustning;
  • acceptabelt pris.
Bild
Bild

Nackdelarna med denna enhet kommer att diskuteras nedan:

  • gräsklipparen är inte konstruerad för kontinuerlig kontinuerlig användning;
  • det finns ett stort antal plastdelar, vilket gör detta verktyg instabilt att slå på;
  • låg hastighet.

Erfarna hantverkare rekommenderar inte att använda enheten på länge. Maskinen är inte konstruerad för långsiktig kontinuerlig drift, men med noggrann användning och i rätt tid kommer den att hålla i ett år.

Bild
Bild

Underhåll

Oerfaren ägare av gräsklippare av traktortyp tror att allt underhåll av enheten bara reduceras till att byta olja, men det är inte helt sant. Verktyget måste omhändertas varje dag, innan arbetet påbörjas, inspektera delarna med avseende på skador och utför vid behov reparationer i tid. Klipparna och gräsuppsamlaren ska rengöras efter gräsklippning . Om du använder enheten väldigt ofta, försök åtminstone en gång i månaden att ta den för inspektion till ett servicecenter. Diagnostik är gratis, tack vare vilken du kan identifiera motoriska problem i tid.

Bild
Bild

Populära modeller

I den moderna världen är företaget den mest populära tillverkaren av gräsklippare av traktortyp " Stig " … Förutom henne, vanligt " Husqvarna "med huvudkontor i Sverige och ett amerikanskt varumärke McCulloch … Dessa företag ger köparen möjlighet att installera ytterligare komponenter. De gör din gräsklippare till en soptunna, ett lövrensningsverktyg eller en snöslunga. Dessa maskiner tillverkas också under kinesiska märken, men detta har nästan ingen effekt på produkternas kvalitet. Det kinesiska alternativet kommer att vara idealiskt för personer som inte har avsatt särskilt mycket för att köpa en produkt.

Rekommenderad: