Motorn För "Mole" -odlaren: Funktioner För Att Ersätta Den Gamla Motorn Med En Importerad, De Viktigaste Egenskaperna Hos Elmotorn. Hur Installeras Det Korrekt?

Innehållsförteckning:

Video: Motorn För "Mole" -odlaren: Funktioner För Att Ersätta Den Gamla Motorn Med En Importerad, De Viktigaste Egenskaperna Hos Elmotorn. Hur Installeras Det Korrekt?

Video: Motorn För
Video: Mission: Impossible (1996) - A Mole Hunt Scene (2/9) | Movieclips 2024, Maj
Motorn För "Mole" -odlaren: Funktioner För Att Ersätta Den Gamla Motorn Med En Importerad, De Viktigaste Egenskaperna Hos Elmotorn. Hur Installeras Det Korrekt?
Motorn För "Mole" -odlaren: Funktioner För Att Ersätta Den Gamla Motorn Med En Importerad, De Viktigaste Egenskaperna Hos Elmotorn. Hur Installeras Det Korrekt?
Anonim

I dotterbolag används småskaliga mekaniseringsanläggningar, inklusive "Krot" -motorn. Enheten kontrolleras framgångsrikt med ytbehandling och lossning av marken, ogräs utrymmet mellan åsarna, potatishuvuden och transport av gods. Det kännetecknas av enkelhet och hållbarhet i arbetet, smidighet och liten storlek, vilket är praktiskt för transport i en bil bagageutrymme. Vissa bönder strävar dock efter att förbättra enheten på alla möjliga sätt, till exempel för att installera en annan elmotor.

Bild
Bild

Enhetsenhet

Det finns nästan inga värdelösa element i strukturen för denna ryska produkt, men kultivatorns design är implementerad på ett sådant sätt att ägaren kan använda den i en mängd olika uppgifter. På grund av nyckelkomponenternas styrka klarar enheten långvariga belastningar. Enhetsstrukturen innehåller följande komponenter:

  • ramen, som är sammansatt av 2 halvramar, fästs på växellådshuset med hjälp av bultar;
  • rörhandtag och hållare för användning av tillbehör;
  • manöverrattar;
  • pneumatiska hjul, som är fixerade på växellådans utgående axel;
  • 2-takts encylindrig motor med ett tvångsluftkylsystem, fixerat på chassit-passar ihop med växellådsaxeln genom en kilremstransmission.
Bild
Bild
Bild
Bild

Av alla komponenter förtjänar motorn särskild uppmärksamhet - volymen är cirka 60 cm3, vridmomentet är 6 tusen varv / min. / min, och effekt - 2, 6 hästkrafter. Motorn fungerar på en blandning av bensin och motorolja. Det är lätt att förstå att den lilla kraften hos en typisk motor driver ägare att rotera den. Det är ganska enkelt att utföra denna procedur, du behöver bara välja förbränningsmotorn korrekt för "Mole" motorfordon.

Bild
Bild

Välja motor

Motorer med en kapacitet på 4 till 6,5 hästkrafter kan installeras på Mole -kultivatorerna, vilket gör att det är nödvändigt att välja en enhet baserad på effektivitet för att utföra alla uppgifter. Om det behövs kan du installera en ny motor med dina egna händer, men alla åtgärder måste utföras med hänsyn till vissa punkter som livslängden och effektiviteten i användning av utrustningen beror på. Låt oss titta närmare på några av de mest populära förbränningsmotorerna.

Honda GX270

Det är en hållbar motor (tillverkad i Japan) med en effekt på 4 hästkrafter. 4-takts bensinförbränningsmotor har en mycket anständig drifttid, den fungerar smidigt och tyst, dessutom sticker den ut för sin begränsning av bränsleförbrukningen. Förutom det har den en anständig balans.

Overheadventiler i gasdistributionssystemet bibehåller en självbärande effektivitet, användarvänlighet och överlägsen prestanda även vid låga varvtal.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lifan 168F-2

Den kinesiska fyrtaktsmotorn Lifan 168F-2 är efterfrågad bland användare av små jordbruksmaskiner. Dessa motorer har länge och framgångsrikt drivits på en mängd olika enheter-walk-behind traktorer, vibrerande plattor, motoriserade pumpar, gasgeneratorer, motorkultivatorer och så vidare. 4-takts ICE Lifan har höga funktionella egenskaper. Det är en absolut kopia av den populära modifieringen av Honda GX200. Den är extremt ekonomisk när det gäller bränsleförbrukning, utrustad med ett cylinderjärn av gjutjärn och startar utan större ansträngning vid olika väderförhållanden. Motorn är utrustad med en automatisk varvtalsinställning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sadko DE-220

Sadko är ett ganska lämpligt alternativ för installation på "Mole". Kostnaden för denna kraftenhet är relativt låg. "Sadko" drivs av elektrisk energi. Dess effekt är 4,2 hästkrafter, och den är ansluten till elnätet via kabeln som ingår i satsen.

Bild
Bild

Patriot

Detta är en ganska tillförlitlig kraftenhet, som kräver en avbrottsfri strömförsörjning nära platsen för att fungera. Vilken som helst av dessa motorer passar perfekt in i en motorkultivators konstruktion, och montering kräver ett minimum av chassiändringar.

Bild
Bild

Byte av motor

Installation av en ny motor orsakar inget komplicerat och är helt lika för alla märken och modifieringar med liknande parametrar. Det räcker med att ta bort den gamla motorn och installera en ny. Spänn drivremmen och fixera motorn med 4 M8x40 bultar på enhetens chassi. På samma sätt kommer det att vara nödvändigt att byta friktionshjul - i branschen finns det 2 och 3 -ribbade hjul för Lifan -motorer och liknande modifieringar från andra tillverkare. Drivremmen är den gamla storleken 750A.

Ytterligare förbättringar:

  • på ramarna för enheter som tillverkades före 2000 -talet måste du borra 2 hål för motorfästena, på ny utrustning finns det redan sådana hål;
  • du kommer förmodligen att behöva justera säkerhetsbarriärerna för drivremmen - att använda kultivatorn utan det rekommenderas inte på grund av överhängande slitage på drivremmen.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att ersätta en gammal standardmotor med en importerad måste du följa instruktionerna steg för steg.

En kompetent arbetsalgoritm är organiserad enligt följande

  • Skruva först loss hårdvaran i den inbyggda motorn, flytta åt sidan gasen och dämpa ledningarna.
  • Ta bort motorn från chassit.
  • Fäst den nya motorn och markera de områden på ramen där du kommer att behöva borra hål.
  • Sätt på den nya motorn, skjut drivremmen över den och dra den längs chassit tills drivremmen är spänd. Se till att motorns friktionshjul och kugghjul är i samma plan.
  • Fäst motorn på chassit med bultar.
  • Anslut kraftuttagskanalerna.

Före drift måste den återställda enheten vara korrekt "inkörd" vid tomgång.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur du ställer in och reparerar "Mole" -motorn, lär du dig av följande video.

Rekommenderad: