Grovt Calico -sängkläder (30 Bilder): Funktioner I Eurouppsättningar Från Shuya Grovkalik. Vad är Detta Tyg? Tillverkare Och Kvalitetsbedömningar

Innehållsförteckning:

Video: Grovt Calico -sängkläder (30 Bilder): Funktioner I Eurouppsättningar Från Shuya Grovkalik. Vad är Detta Tyg? Tillverkare Och Kvalitetsbedömningar

Video: Grovt Calico -sängkläder (30 Bilder): Funktioner I Eurouppsättningar Från Shuya Grovkalik. Vad är Detta Tyg? Tillverkare Och Kvalitetsbedömningar
Video: YOGA BLOCKS STRETCH | BEGINNER 2024, Maj
Grovt Calico -sängkläder (30 Bilder): Funktioner I Eurouppsättningar Från Shuya Grovkalik. Vad är Detta Tyg? Tillverkare Och Kvalitetsbedömningar
Grovt Calico -sängkläder (30 Bilder): Funktioner I Eurouppsättningar Från Shuya Grovkalik. Vad är Detta Tyg? Tillverkare Och Kvalitetsbedömningar
Anonim

Under en natts vila återhämtar sig kroppen, förutsatt att det inte uppstår obehag i sängen. Därför är det mycket viktigt hur behagliga känslorna för kroppen är från kontakt med tyget från vilket lakan, påslakan och örngott sys. Det är också viktigt hur praktiskt och tätt en uppsättning underkläder är, hur den behåller sin form och färg. Den moderna textilmarknaden förvånar över de olika tygerna och texturerna i färdiga sängkläder. Vissa krav ställs på denna produkttyp och grovt kalikolinne uppfyller dem fullt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är grov calico?

Calico är ett tätt, oftast bomullstyg, som aktivt används för att sy billiga, praktiska sängkläder. Huvuddragen i tyget är en vanlig korsformad väv av trådar. Denna tillverkningsteknik ger tyget slitstyrka och hållfasthet. Calicos yta ser likadan ut på båda sidor: matt, slät och enhetlig.

I Ryssland lärde de sig om detta tyg på 1500 -talet tack vare tyghandlare från Asien . På 1700- och 1800-talen användes huvudsakligen grov kaliko för att göra linne för soldater. Och eftersom enfärgad grov calico inte har en sömnig sida, brukade den vara tillåten på fodret på en rock. Lätta barn- och damklänningar sys av tryckt grovkalik.

Sedan dess har prisvärd grov calico inte tappat sin efterfrågan och används inte bara för sängkläder, utan också för att sy underkläder, dukar, förkläden, barnkläder och mycket mer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Det finns flera typer av grov calico.

  • Svår kaliko - ett slags hållbart obehandlat och oblekt tyg. Det används som ett dämpande material inom sko- och möbelindustrin.
  • Blekad kaliko - mjukt tyg, bearbetat och producerat i olika färgvariationer. Lämplig för att sy blöjor, babysängar och underkläder.
  • Tryckt . Bomullstyg med mönster, lämplig för tillverkning av underkläder, morgonrockar, klänningar för kvinnor och flickor. Det är färgat med naturliga färgämnen, därför anses det vara det mest lämpade för att sy produkter för barn.
  • Vanligt färgat . Beskrivningen kännetecknas av en enda färg och används för att sy foder av jackor och regnrockar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper

Enligt GOST mäts densiteten av grov kaliko i gram per 1 m 2. För detta material varierar denna indikator från 100 till 160 g. Ett lägre index indikerar en lägre densitet av tyget.

Tyg med index 145 används vanligtvis för att sy linnesatser för sjukhus och kaserner, tåg, vandrarhem, sanatorier och barnhem . För hemmet är en trasa med ett densitetsindex på 125 mer lämplig. Grov kaliko med en densitet på 100 g per m2 är också acceptabelt för daglig användning, förutsatt att en ny uppsättning är förtvättad: den kommer att få fiberdensitet, men ge en liten krympning. Därför måste du välja en uppsättning för en säng enligt dess storlek, plus en liten marginal. Bladets bredd bör vara minst 10 cm bredare än madrassens bredd.

Moderna bomullstyg för sängkläder är inte bara matta och släta, utan också av ovanlig konsistens. Till exempel skrynkligt, vilket ger tyget inte skrynkligt, utan ett ovanligt snyggt utseende. Vid bearbetning av "skördare" behöver bomullslinne inte strykas, men även i en något skrynklig form förlorar det inte sin attraktivitet.

Mot bakgrunden av den skrynkliga strukturen syns inga veck i tyget, och detta uppmärksammar uppsättningarna från dem som inte gillar komplicerad vård, men älskar att sova på fräscht och vackert linne.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper

Sängkläder av denna bomullstyp har bevisat sig perfekt.

  • Calico har en mjuk konsistens och en stark struktur. Den är lättskött och behåller sitt attraktiva utseende i många år, eftersom den inte är rädd för tvättar och temperaturförändringar.
  • Tyget bildar inte piller på ytan med regelbunden gnidning, så det kan användas för att sova regelbundet.
  • Barnsängar, gjorda med grov calico, ser väldigt mysiga ut och ger smulorna en vilsam sömn.
  • Svettning på ett grovt calico -ark är inte skrämmande, eftersom tyget har en hög hygroskopicitet och har utmärkta termoregulatoriska egenskaper.
  • Detta är ett helt naturligt och ofarligt material som inte kommer att skada allergiker och personer med ökad hudkänslighet.
  • Det kan strykas på bomullsinställning och kan torkas vertikalt. Deformation av tyget hotar inte, om du inte specifikt strävar efter att uppnå detta.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Grov calico har många fördelar:

  • en miljövänlig produkt, för vilken endast naturliga färgämnen används;
  • tillgänglighet för köp med hög kvalitet och extern estetik;
  • allergivänlig och förmågan att använda för barn från födseln;
  • trådmotstånd mot sträckning, pilling, slitage, tvätt och torkning i solen;
  • enkel vård av materia;
  • försämras inte när de utsätts för kemikalier.

Kanske är den enda nackdelen med grovt kalikolinne för sängen en liten krympning som tyget ger efter tvätt. Men detta kan undvikas genom att följa ganska enkla skötselanvisningar.

Då kommer underkläderna att glädja dig med sin skönhet i många år.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vård

Även med tanke på det faktum att materialet är opretentiöst i drift, du måste följa rekommendationerna för vård.

  • Det rekommenderas inte att bryta temperaturen vid tvätt.
  • Den nya satsen måste tvättas för att mjuka upp strukturen på tyget.
  • Det är oönskat att blanda färgad och vit tvätt i en tvättcykel.
  • Du måste torka det grova calico -setet och vända det ut och in.
  • Överskrid inte 40 ° C för ljust mönstrade tyger och 60 ° C för vanliga tyger.
  • Tvätta inte samtidigt med konstgjorda tygsatser.
  • Stryk lite fuktig tvätt.
  • Det är också nödvändigt att ta hänsyn till det faktum att det tryckta mönstrets hållbarhet är högre än färgen på vanligt tyg. Men båda alternativen bleknar inte och bleknar inte med tiden, lägg bara inte till blekmedel och tillsatser med en aggressiv komposition till pulvret. Trots att tyget är starkt, tål det inte experiment på sig själv.
Bild
Bild

Tillverkare

Bland inhemska tillverkare av grova kalikosatser jämförs produkterna från textilfabrikerna Ivanovskaya och Shuyskaya positivt med kvaliteten. Konsumenter lämnar bra recensioner om tvätten, även om det finns klagomål om att den krymper efter tvätt.

Shuya -fabriken tillverkar sängkläder i alla storlekar och färger: från euro till barnset. De innehåller flera kvalitetsartiklar: fyra, två eller ett örngott, ett lakan och ett påslakan. 1, 5 sovrum är lämplig för en standardsäng för en person och en liten familjesäng för två. Påslakan och örngottskonfigurationer kan variera beroende på modell. Det finns alternativ med knappar eller dolda dragkedjor, med omslag eller slits för enkel trådning.

I produktkatalogerna från Ivanovo samlas uppsättningar uteslutande från naturliga tyger. Dessa är både vardagliga underkläder och underkläder i kategorin "lyx". Familjesatser presenteras i olika lösningar: med ett ark med ett elastiskt band eller ett vanligt fritt snitt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utländska tillverkare av grova linnesatser för säng har också visat sig bra. Ukrainska och vitryska varor uppfyller de höga GOST -kriterierna. Uzbekisk bomull och indiska motsvarigheter är mycket berömda och utmärks av exceptionell mjukhet och ovanliga mönster och färger. Detta är en av ledarna inom tillverkningen av vackra bomullstyg utan den minsta blandningen av syntet. Pakistanska calico fick också bra recensioner. Men kostnaden är något högre än ukrainska eller ryska.

I Kina tillåter till exempel teknik blandning av bomull med konstgjorda fibrer.

Där tror man att syntet är bra för sängkläder och hjälper dem att behålla sin form bättre.

Bild
Bild

Val

För sängkläder är det bättre att välja 100% naturliga tyger. Dessutom ser ljusa färger bra ut på dem. Färgade eller tryckta underkläder väljs enligt personliga preferenser. När du väljer, var noga med att uppmärksamma kvaliteten på sängkläderna. Och det är också värt att uppmärksamma hur många och vilka föremål som ingår i satsen. Marknaden representeras av många kompletta uppsättningar sömnprodukter:

  • en och en halv uppsättning för en bekväm sömn för en eller två personer;
  • standarduppsättningar för en person, bestående av tre föremål: örngott, lakan och påslakan;
  • euro set med 4 örngott, där 2 st. rektangulär och 2 - kvadratisk;
  • familjerum med 2 separata påslakan och 2 örngott;
  • för barn med ett lakan med ett elastiskt band runt omkretsen och en cirkulär dragkedja på påslakan;
  • dubbel med ett påslakan och lakan.

Du måste välja storlek på sängen och sängkläderna: kuddar och filtar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kommer att lära dig mer om grova calico -sängkläder i följande video.

Rekommenderad: