Våffelduk (48 Bilder): Storlekar På Köks- Och Barnhanddukar, Funktioner I Handdukstyg, Användning Av Stora Produkter För Badet Och På Stranden

Innehållsförteckning:

Video: Våffelduk (48 Bilder): Storlekar På Köks- Och Barnhanddukar, Funktioner I Handdukstyg, Användning Av Stora Produkter För Badet Och På Stranden

Video: Våffelduk (48 Bilder): Storlekar På Köks- Och Barnhanddukar, Funktioner I Handdukstyg, Användning Av Stora Produkter För Badet Och På Stranden
Video: Badlakan & Badhandduk ECO med Egen Brodyr 2024, Maj
Våffelduk (48 Bilder): Storlekar På Köks- Och Barnhanddukar, Funktioner I Handdukstyg, Användning Av Stora Produkter För Badet Och På Stranden
Våffelduk (48 Bilder): Storlekar På Köks- Och Barnhanddukar, Funktioner I Handdukstyg, Användning Av Stora Produkter För Badet Och På Stranden
Anonim

I vardagen används en mängd olika produkter, inklusive handdukar. Utbudet av applikationer och material som används för tillverkning är ganska olika. Bland sortimentet är det dock våffelhanddukar som är särskilt populära.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Historien om produktens utseende

Idag är det ganska svårt att träffa en vuxen som inte vet vad en våffelhandduk är, eftersom en sådan produkt, åtminstone i ett enda exemplar, kan hittas i alla hem. Och nu finns handdukar gjorda av detta material i lägenheter, hotellkomplex, fitnessklubbar och skönhetssalonger. Denna efterfrågan beror på de många positiva egenskaperna hos tyget, som uppskattades av mästarna i antiken.

Handdukstyg har sitt namn på grund av likheten med favoritbarnsdelikatessen, men materialet bar inte alltid detta namn. I början kallades våffelprodukter för "turkisk handduk", eftersom det var i öst som en liknande teknik för vävdukar användes först. Turkiska hantverkare och vävare var kända över hela världen för sitt hantverk, men våffeltextiler bland dem blev de mest efterfrågade i många århundraden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I början gjordes duken av hantverkare för hand, utan att använda några maskiner .därför kan personer som är utbildade i detta hantverk göra ett mycket begränsat antal produkter på en dag, vilket ledde till de höga produktionskostnaderna. Därför ansågs våffelhanddukar vara ett tecken på lyx och rikedom, och inte alla hade råd att köpa en sådan trasa. Denna trend kvarstod ganska länge, så sådana saker ansågs vara ett mycket bra alternativ för en present.

Med tiden och tack vare den snabba teknikutvecklingen har situationen förändrats dramatiskt, turkiska handdukar har blivit tillgängliga för en kostnad för alla, vilket inte påverkade deras popularitet, men tvärtom började fler och fler tillverkare tillverka textilprodukter. Som ett resultat dök produkter upp på marknaden som har olika storlek, färgdesign, densitet och syfte.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Efterfrågan på våffelhanddukar för kök, badrum, strand och andra behov på grund av ett antal positiva egenskaper hos produkten.

  • Den största fördelen med textilier är dess sammansättning, eftersom skivor är tillverkade av naturliga och ekologiska råvaror, som är bomull.
  • På grund av materialets specifika struktur kan det användas för hushållsbehov och arbeta med alla ytor. Efter bearbetning med en våffelservett finns inga ludd och ränder kvar på glaset, spegeln eller någon annan bas.
  • Våffelprodukter är universella produkter, därför har de funnit sin användning som köksredskap, praktiska tillbehör för badrum, bad eller bastur, för rengöring, inredning etc.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Turkiska handdukar är ganska trevliga vid beröring, därför används de ofta som babybadtillbehör.
  • Materialet är allergivänligt.
  • Råvarorna kännetecknas av sin hållbarhet, på grund av vilka de perfekt tål många tvättar, kontakt med hushållskemikalier samt exponering för höga temperaturer under kokning.
  • Waferhanddukar är anmärkningsvärda för sin utmärkta absorptionsförmåga.
  • Det moderna sortimentet av produkter presenteras i ett stort antal färger, därför kan du, beroende på syftet, köpa produkter i enfärgade eller färgade, stora och små storlekar, med eller utan mönster.
  • Våffelprodukter är ganska enkla att sy själv. Dukar av detta material säljs i rullar, så att du kan göra en handduk enligt dina smakpreferenser och exakt välja önskad storlek.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Produkterna saknar dock några nackdelar, vilket bör innehålla följande punkter:

  • i jämförelse med andra typer av badhanddukar håller våffelprodukter inte värmen särskilt bra;
  • Nya plagg kan vara hårda första gången de köps, så de bör tvättas med balsam för att mjukna tyget.
Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter av tyg

Moderna produkter det är vanligt att dela in sig i flera typer beroende på de yttre egenskaperna och metod för tillverkning av materialet.

  • Hårda våffelprodukter - tyget i tyget anses vara en särskiljande egenskap. Sådana produkter används som regel inte för hushållsbehov och hemmabruk.
  • Blekad produkt - under produktionen genomgår produkterna ytterligare bearbetning, vilket leder till att främmande inneslutningar och skräp avlägsnas från tyget och själva tyget bleks.
  • Mjukt vävt tyg - produkter bleker också, men i större utsträckning än den tidigare versionen. När du är klar är handdukarna mjuka och behagliga att ta på.
  • Tryckta produkter - vid tillverkning av handdukar av denna typ appliceras en bild eller ett mönster på tyget. För att fixa det rullas tyget mellan rullarna.

Att döma av beskrivningen av typerna av skivduk är det lätt att gissa att de två sista sorterna används i vardagen. Detta beror på tygernas egenskaper, som förvärvar yttre attraktivitet och mjukhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Svåra produkter efterfrågas för industriella ändamål. Vitblekt eller flerfärgad korrugerad handduk kan hittas hemma och på restauranger eller rekreation.

Grundläggande egenskaper

En turkisk handduk får unika egenskaper mot bakgrund av särdragen i vävning av bomullstrådar. Bland produkternas överordnade kvaliteter bör följande punkter lyftas fram:

  • materialet sticker ut för sin utmärkta hygroskopicitet;
  • tyget tillåter luft att passera väl, vilket bidrar till snabb torkning av produkter;
  • våffelhanddukar tillverkas uteslutande av naturmaterial;
  • tyget har en lång livslängd;
  • produkter efter bearbetning får ett attraktivt utseende;
  • produkterna orsakar ingen allergisk reaktion vid kontakt med huden.

Tygets korrugerade struktur ger produkterna en hög hållbarhet, vilket gör att du kan tvätta handdukar ofta utan att äventyra utseendet och kvaliteten på produkterna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom skapar en sådan vävning en liten skurningseffekt, vilket gör det mycket lättare för en sådan produkt att rengöra alla ytor från smuts utan risk för repor eller andra defekter. Genom att dämpa våffelhandduken kan du göra den ännu mer smidig och mjuk.

Men den viktigaste kvaliteten som uppskattas mest av konsumenterna är förmågan att snabbt absorbera fukt. Även i dagens stora sortiment av olika textilier är det svårt att hitta tyger med liknande absorberande egenskaper.

Skivprodukternas hygroskopicitet beror direkt på materialets densitet, där vävning spelar en viktig roll . Den genomsnittliga tygdensiteten varierar mellan 80-240 g / m2. Produkter med en minsta densitet är ganska tunna, därför har de vissa likheter med medicinsk gasväv. Sådana handdukar för hushållsändamål används sällan, men kostnaden är också låg. En turkisk handduk med maximal densitet anses vara den högsta kvalitetsprodukten, vilket är huvudindikatorn som bestämmer dess värde.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag är det mest efterfrågade våffelhanddukar med en vävd densitet på 120-165 g / m2. Som regel levereras duken till salu i rullar på 50-70 meter eller redan i angivna dimensioner. Inhemska skivor produceras i enlighet med TU eller GOST, vilket gör det möjligt att säkerställa hög kvalitet på ryska textilprodukter.

Det är dock ganska vanligt att hitta lågkvalitetsprodukter på rea . Det faktum att produkterna tillverkades i strid med de fastställda normerna indikeras av den specifika lukten av handdukar, ojämnheten i det applicerade mönstret samt materialets sammansättning. Ett tyg av hög kvalitet bör vara 100% bomull, men på rea kan du hitta produkter märkta "PC" som försöker sälja som skivor, men i själva verket indikerar en sådan beteckning att materialet består av polyesterbomull, det vill säga innehåller syntetfibrer …

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger och mönster

Fram till för några decennier sedan var präglade handdukar mestadels rena vita. Nu har tillverkarna utökat färgutbudet avsevärt på sina produkter, så att du kan hitta handdukar för varje smak som säljs, från vanligt rosa, blått, gult eller grönt till produkter med olika mönster och tematiska prydnader.

Tillverkare har en hel serie presentuppsättningar, där handdukar kan innehålla olika symboler eller inskriptioner, mångfärgade bilder av föremål, blommor, frukter etc.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillämpning och mått

På grund av sina unika egenskaper används wellpappprodukter på olika områden. Materialet fungerar som en mångsidig produkt för rengöring i privata hem och offentliga institutioner. Tyget lämnar inga spår efter sig, vilket är viktigt för att arbeta med ömtåliga och dyra ytor.

Handdukar är efterfrågade i köket, eftersom de absorberar all vätska väl, tvättar väl efter användning och har också ett attraktivt utseende.

Wafertyg är efterfrågat inom industri och industri , eftersom det omedelbart kommer att kunna samla inte bara vatten, utan också absorbera färg eller bensin, vilket är viktigt i byggbranschen och maskinteknik.

Men för det mesta används våffelhanddukar för användning i badrum, bad, simbassänger etc. Tyget torkar mycket snabbt och tappar inte sin ursprungliga form när det är blött.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det stora utbudet av applikationer för våffelhanddukar beror också på de olika produktstorlekarna. Bland det erbjudna sortimentet kan man skilja på följande skivor:

  • 40x70 cm;
  • 40x80 cm;
  • 45x100 cm;
  • 50x100 cm;
  • 80x150 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Subtiliteter i vården

Precis som alla andra tyger behöver turkiska handdukar vård som kan förlänga produkternas livslängd, och bevara också det attraktiva utseendet på de produkter som används.

  • Det är tillåtet att tvätta våtdukar inte bara med händerna, utan också i tvättmaskinen. Bearbetning är möjlig vid temperaturer från 40 till 60 grader.
  • Textilprodukter kan strykas, men i de flesta fall finns det inget brådskande behov av detta, eftersom handdukarna behåller sin form, ljusstyrka och utseende efter tvätt.
  • Vita handdukar kan blekas med lämpliga medel för att behålla en vit nyans, du kan också använda folkmetoder, till exempel tvätttvål eller kokning.
  • När det gäller färgade dukar bör deras vård vara mer skonsam. Detta gäller tvättemperaturen och användningen av kemikalier.

Rekommenderad: