Stora Blomkrukor: Storlekar På Chamotte -blomkrukor För Inomhusväxter, Lastpallar För Vackra Glaskrukor

Innehållsförteckning:

Video: Stora Blomkrukor: Storlekar På Chamotte -blomkrukor För Inomhusväxter, Lastpallar För Vackra Glaskrukor

Video: Stora Blomkrukor: Storlekar På Chamotte -blomkrukor För Inomhusväxter, Lastpallar För Vackra Glaskrukor
Video: How to Make Beautiful Concrete Planters for Any Plants | DIY Cement Pot 2024, Maj
Stora Blomkrukor: Storlekar På Chamotte -blomkrukor För Inomhusväxter, Lastpallar För Vackra Glaskrukor
Stora Blomkrukor: Storlekar På Chamotte -blomkrukor För Inomhusväxter, Lastpallar För Vackra Glaskrukor
Anonim

Vi älskar alla att beundra blommans skönhet, och många försöker skapa en fantastisk atmosfär hemma med inomhusväxter. Förutom sin skönhet rengör växter perfekt luften och kompletterar det inre av rummet. Om du bestämmer dig för att bli blomsterhandlare måste du lära dig hur du sköter dina grödor på rätt sätt.

Förutom tidvård, glöm inte att krukan spelar en viktig roll i utvecklingen av blomman.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

När du väljer en blomkruka, ta hänsyn till alla nyanser från storleken till materialet från vilket den är gjord. Glöm inte att du väljer inte bara en behållare, utan ett hem för din församling. Valet av krukan avgör hur bekväm blomman blir och hur snabbt den kommer att växa och utvecklas. Det verkar som att det inte finns något enklare än att välja en kruka, för idag finns det hundratals vackra och originella lösningar från olika tillverkare. Men det är just detta överflöd som är förvirrande, och risken för fel är mycket hög.

En planter för hemväxter är en integrerad del av alla hemblommor. Idag är de indelade i 2 underarter: för hushållsbruk och för utomhusbruk.

Innan du bestämmer dig för att köpa ett hus till din anläggning bör du tydligt definiera följande egenskaper:

  • sort (golv eller upphängd);
  • material;
  • storlek och form;
  • design och skugga.

Om du har bestämt dig för alla dessa parametrar kommer det inte att ta för lång tid att köpa en kruka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material

Stora eller små blomkrukor är gjorda av en mängd olika material. Till exempel:

  • plast;
  • keramik;
  • chamotte;
  • trä;
  • glas;
  • betong.

Varje material har både positiva aspekter och nackdelar. Så innan du köper, studera alla egenskaper och först då köp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Man tror att plast är det mest skadliga materialet, och det är oönskat att odla inomhusväxter i det. Men denna myt har ingen grund, naturligtvis är plast inte ett naturmaterial, men det har många fördelar och om så önskas kan du säkert använda det. Plast har enastående lätthet, behåller perfekt sin form och värme, går inte sönder när den tappas. Dessutom är detta material det mest ekonomiska och har en mängd olika former, färger och till och med en original prydnad. Den mest populära plastkrukan är Calipso med ett dräneringssystem som gör att du kan odla en frisk blomma med liten ansträngning.

Glaspotten är utmärkt för epifytiska inomhusväxter . Sådana krukor är ovanligt vackra - detta är deras främsta fördel, men de är inte särskilt populära på grund av deras bräcklighet. Dessutom låter glas inte luft passera, vilket väsentligt bromsar tillväxtprocessen. En sådan behållare måste verkligen vara utrustad med ett dräneringshål för att avlägsna överflödigt vatten.

Bild
Bild

Blomman kommer att kännas mest bekväm i en lera (chamotte) eller keramisk kruka. Men deras största nackdel är produktens skörhet, och du måste vara extremt försiktig under drift. När du faller kan en kruka av detta material spricka eller till och med gå sönder, och kostnaden är en storleksordning högre än för plast. Dessutom måste den desinficeras vid återanvändning. Men han saknar positiva egenskaper. Krukor gjorda av dessa material är mycket mer stabila och hållbara, de behåller perfekt vatten och låter luft passera igenom, och deras naturliga nyans passar bra till alla växter.

Trä är också bra som ett krukmaterial . På grund av sitt ursprung behåller en sådan kruka perfekt fukt och ger luftåtkomst. Trädet är ett av de bästa alternativen för att bära någon växt, även den finaste. Men en sådan kruka är kortlivad och dess design är inte så attraktiv som man skulle vilja att den skulle vara.

Betongkrukor används oftare för designlösningar, deras massa är imponerande, så de är endast lämpliga som golvkärl.

Deras största nackdel är olägenheten vid drift, och annars är betong inte värre än andra material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Parametrar

Naturligtvis kommer det inte att finnas några frågor om krukans storlek för en vanlig krukväxt. Men när det gäller mer exotiska växter som bonsai, vilken storlek ska krukan vara?

De viktigaste parametrarna för att välja en kruka är höjd och djup, eftersom den bör rymma cirka 14 avlopp, samma mängd substrat och 2 gånger mer jord . Dessutom bör området vara tillräckligt för hela utvecklingen av växtens rotsystem. Naturligtvis finns det idag olika storlekar av chamottkrukor: från små till imponerande storlekar. Men köp inte för tillväxt, kom ihåg att blomman ska vara bekväm. När en blomma transplanteras i en ny kruka, bör dess volym vara cirka 3 centimeter bredare än den föregående.

Så att blomman i framtiden kommer att glädja dig och inte medföra onödiga problem, tänk på att ju större plantans krona, desto mer omfattande bör potten vara. Om du tittar på andelen bör behållarens diameter vara 2/3 av krukväxtens höjd. Baserat på denna regel kan du välja en lämplig fireclay -kruka för vilken blomma som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativa pallar

Många färger kräver en pall, eftersom inte alla tankar är utrustade med ett dräneringssystem. Följaktligen kommer överflödigt vatten att rinna ut ur krukan, och en vattenpöl kommer inte att göra din växt attraktiv. Det är för detta att det finns pallar, de ursprungliga glasbehållarna ser mest framgångsrika ut, men de kombineras perfekt bara med glaspannor.

Glaspannan är unik i sig, men inramad i en utsökt bladformad pall blir den ännu mer fantastisk . Det finns pallar från andra material, men de är inte så vackra och varierade i formen.

Rekommenderad: