Utomhusblommor För Hemmet (23 Bilder): Typer Av Stora Inomhusväxter. Exempel På Stora Hemblommor På Golvet I Inredningen

Innehållsförteckning:

Video: Utomhusblommor För Hemmet (23 Bilder): Typer Av Stora Inomhusväxter. Exempel På Stora Hemblommor På Golvet I Inredningen

Video: Utomhusblommor För Hemmet (23 Bilder): Typer Av Stora Inomhusväxter. Exempel På Stora Hemblommor På Golvet I Inredningen
Video: Växtens vävnader, gömfröig växt 2024, Maj
Utomhusblommor För Hemmet (23 Bilder): Typer Av Stora Inomhusväxter. Exempel På Stora Hemblommor På Golvet I Inredningen
Utomhusblommor För Hemmet (23 Bilder): Typer Av Stora Inomhusväxter. Exempel På Stora Hemblommor På Golvet I Inredningen
Anonim

Idag är stora inomhusväxter inte alls en lyx, utan snarare ett nödvändigt attribut i inredningen. Det är inte svårt att få ett stort exemplar - ett stort sortiment av dem erbjuds i blomsterbutiker. Utomhusblommor kräver inte speciell komplex vård, därför växer de inte bara hemma, utan är också populära i stadsinstitutioner, arbetskontor och kulturinstitutioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Stora utomhusblommor för hemmet utmärks av sina dekorativa egenskaper och är indelade i typer. De odlas som separata växter som alltid lockar uppmärksamhet. Med deras hjälp är luften i rummet mättad med extra syre, och ibland utstrålar de en behaglig doft.

Palmer

Dessa tropiska träd växer vackert i varma och fuktiga klimat och når imponerande storlekar

Hovea - är enligt trädgårdsmästare den bästa sorten av palmer för hemodling. Under naturliga förhållanden kan den nå 15 meter i höjd, och odlingen i en rumsmiljö är begränsad till bara två meter. Ganska opretentiös, kravlös för ljus och luftfuktighet, hovea kommer alltid att ha ökade dekorativa egenskaper. Odling av sådana växter sker vanligtvis i krukor med bördig jord, som ligger på golvet.

Periodisk sprutning kommer inte att skada palmen. Vattning bör utföras när jorden torkar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rapis . Denna handflata är redan ganska väl anpassad för inomhusförhållanden. Den växer bra både i solen och i skuggan. Även under sådana förhållanden kan den nå en höjd av 3 meter. För att växten inte ska förlora sin skönhet måste den ständigt vändas mot ljuset.

Under den varma årstiden älskar han sprutning och riklig vattning. Marken ska vara konstant fuktig, men utan stillastående fukt. På vintern minskar vattningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stora vinstockar

Vinstockar är infödda i regnskogar. Där når de en otrolig längdtillväxt, flätar ihop träd och skapar ogenomträngliga snår.

Monstera - en vacker tropisk växt med stora gröna blad, som när de når en viss storlek börjar "riva" och skapa ett speciellt mönster på tallriken. Monstera är väldigt förtjust i värme, så på vintern är det nödvändigt för henne att ge måttliga förhållanden med en temperatur på minst + 17 ° C. Den föredrar att växa på en väl upplyst plats utan direkt solljus.

Växten älskar fukt, så den växer snabbt och expanderar i bredd, flätar allt runt omkring. Den kan nå en höjd av upp till 5 meter. Föredrar riklig vattning, men när jorden torkar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Scindapsus (epipremnum) kännetecknas av sin snabba tillväxt. Den växer med 1,5 meter per år. Kan leva i skuggade områden vid vilken temperatur som helst. Bladen av otrolig skönhet är hjärtformade. De kan vara antingen vanligt ljusgröna eller med olika fläckar.

Det är omöjligt att tillåta stagnation av fukt i jorden, från detta faller bladen av och roten ruttnar. Vattna jorden när den torkar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Syngonium - fuktälskande vinstockar. Älskar riklig vattning och hög luftfuktighet. Bladen är hjärtformade. Kronan växer starkt, därför kräver den stöd.

Föredrar ljus skugga bort från direkt solljus.

Bild
Bild

Blommande växter

Det finns många utomhusväxter, vars stora blad och blommor kompletterar och dekorerar interiören perfekt

Kinesisk ros (hibiskus) förökar sig lätt från sticklingar och växer till ett litet träd som når 2 meter i höjd. Ganska opretentiös för jorden, men älskar sol och fukt. I bra belysning trivs det med riklig blomning, som kan vara scharlakansröd, rosa, vit och orange.

För att bibehålla en kurvig form kläms toppen hela tiden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inomhus lönn (abutilone) . Växer bra inomhusförhållanden, når 1,5 meter i höjd. Den blommar från vår till höst, men om du ger den på vintern en temperatur som inte är högre än + 15 ° C, så kommer blomningen att pågå under vinterperioden.

Växten älskar soliga platser, på sommaren, riklig vattning och regelbunden sprutning.

Bild
Bild

Hur väljer man?

För att välja rätt krukväxter för ditt hem finns det flera faktorer att tänka på

  1. Om du inte har erfarenhet och tid att ta hand om en växt, skaffa enkla och opretentiösa blommor.
  2. Ta hänsyn till belysningen av rummet och inredningens funktioner för att passa golvblomman väl in i det. Om du vill ha flera olika växter i samma rum, överväga deras kompatibilitet med varandra.
  3. När du köper en stor blomma måste du förstå och överväga vilken storlek den når om några år.
Bild
Bild

Hur placeras?

Om du har valt en skuggtolerant blomma måste den placeras bort från fönster. För de ljusälskande, hitta en plats nära ett fönster eller en balkong. Om det inte finns något sådant alternativ kan du definiera det i skuggan, men ge ytterligare belysning.

Unga ljusälskande blommor planteras i blomkrukor på höga golv eller får speciella ställningar som lyfter växten närmare ljuset. De måste matcha interiören och utformningen av rummet, dekorera det inte mindre än en blomma.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

För att dekorera ditt sovrum kan du använda en mängd olika växter som kan placeras på golvet. Eftersom sovrummet är en sittgrupp måste du vara särskilt försiktig när du väljer en växt . Viktig undvik att köpa en blomma som kan avge giftiga ämnen eller en stark lukt . Detta kan framkalla huvudvärk eller konstant obehag. Och avstå också från att plantera liljor. De absorberar syre starkt. Det bästa alternativet för ett sovrum skulle vara ficuses, spathiphyllum.

Bild
Bild

För att dekorera mörka rum med blommor är alternativ som lätt tål skugga lämpliga .… Det kan vara dekorativa lövträd eller ormbunke … De kan placeras i alla skuggade hörn. De kommer perfekt att dekorera inredningen i rummet med sin grönska.

Bild
Bild

Växter som föredrar hög luftfuktighet och skugga är idealiska för badrummet . Om det inte finns något fönster i rummet måste du lägga till ytterligare belysning eller regelbundet ta ut dem i solen. Lämplig för detta tropiska arter som klorofytum eller hovea.

Bild
Bild

Vardagsrummet kan dekoreras med yucca, dracaena eller blommande växter som hibiskus och abutilon . De kan placeras nära fönster och balkonger eller placeras på golvet nära stoppade möbler.

Rekommenderad: