Barntäcken (86 Foton): Modeller Med Mönster På Sängen För Barn, Storlekar Av Fleece Och Bomullstäcken För En Pojke

Innehållsförteckning:

Video: Barntäcken (86 Foton): Modeller Med Mönster På Sängen För Barn, Storlekar Av Fleece Och Bomullstäcken För En Pojke

Video: Barntäcken (86 Foton): Modeller Med Mönster På Sängen För Barn, Storlekar Av Fleece Och Bomullstäcken För En Pojke
Video: Så bäddar du sängen som på hotell - Nyhetsmorgon (TV4) 2024, Maj
Barntäcken (86 Foton): Modeller Med Mönster På Sängen För Barn, Storlekar Av Fleece Och Bomullstäcken För En Pojke
Barntäcken (86 Foton): Modeller Med Mönster På Sängen För Barn, Storlekar Av Fleece Och Bomullstäcken För En Pojke
Anonim

Barntäcken är en integrerad del av inredningen i ett rum där pojkar och flickor i alla åldrar bor. Det är vackert, bekvämt, funktionellt och mycket praktiskt. Variationen och egenskaperna hos detta mysiga tillbehör kommer att diskuteras i vår artikel.

Särdrag

I slutet av 1900 -talet och början av 2000 -talet började mjuka, varma, fluffiga överkast som kallas plädar njuta av enorm popularitet. Ett barnrum är ett personligt utrymme för en bebis, där allt ska vara både praktiskt och trevligt för ögat. För att få spjälsängen att se snygg ut kan du täcka den med en sådan filt efter sömnen.

Och om vänner kommer på besök kan du lägga en fluffig filt på golvet och ligga på den, eller sitta och lägga pussel eller rita.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

En pläd visas i ett barn nästan från de första dagarna i livet. Det här är multifunktionellt. När barnet släpps ut från sjukhuset kan du använda en av typerna av filtar: sommar eller vinter, både normal och transformator. Med lite ansträngning och med hjälp av en nästan omärklig dragkedja har du ett stort, quiltat kuvert i dina händer.

Ett sådant kuvert är användbart för att gå med barnet på gatan och gå till doktorn för en undersökning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plaid är en lätt, vacker, känslig och värmebesparande sak. Den här saken, om den är mjuk och tunn, behöver du inte ens ta ut den från vagnen, eftersom den kan vara till nytta på gatan när som helst. Om din baby redan sitter i vagnen kan du rulla upp filten och lägga den under kudden bakom ryggen, och om det sker en kraftig förändring i vädret kan du nå och täcka barnet.

Det finns många filtar för spädbarn. Deras form är i allmänhet antingen fyrkantig eller rektangulär. Deras hörn är antingen vassa rektangulära eller rundade. De kan vara varma och lätta, tjocka långhåriga (eller långhåriga), dubbelsidiga, quiltade, fodrade, stickade, sydda av ett enda material eller från små lappar. Mjuka och fluffiga överkast är inte bara avsedda för barn utan även för vuxna, så du kan ofta se en säng i huset täckt med en vacker en och en halv filt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt överenskommelse

Det finns redan flera användningsområden för filten hemma, den kan läggas på sängen eller täckas med ett barn istället för en filt, och när han växer upp börjar han sitta och gå, sedan kan du lägga den här varma filten på golvet i barnkammaren.

Sedan, när barn börjar växa upp, blir de intresserade av allt som omger dem. Och redan är det nödvändigt att köpa produkter av saftiga toner med intressanta karaktärer från tecknade serier.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I grund och botten har alla barns filtar en bild av något djur eller fågel, eller en seriefigur. Och naturligtvis blir det lättare för mamma att lära barnet att sova i sin spjälsäng, där antingen en kanin eller en elefant väntar på honom varje kväll, och kanske "Skottkärran" har kommit för att se om barnet har fallit sovande. När allt kommer omkring kommer en sådan spjälsäng att verka som ett sagoland för barnet.

En universell present till både en pojke och en tjej kommer att vara ett varmt och vackert överkast.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För en för tidig bebis blir en spjälsäng med en varm filt ett mysigt bo. Föräldrar köper också filtar för tonåringar, eftersom de ofta ligger på golvet. De kan göra sig till en cape av ett ljust överkast eller bygga en hel hydda av en och en halv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom design

Patchwork-stil produkter anses vara mycket fashionabla dessa dagar. Det verkar som om mormor har sytt en filt till barnet från flerfärgade rutor. Öppna överkast eller stickade med stor vävning ser vackra ut, liksom från motiv som är anslutna från små rutor som är förbundna med en virkning.

Ett filtkuvert är oumbärligt för ett barn under de första månaderna av sitt liv, men en produkt med öron och nosparti är när barnet redan växer upp. Tja, en personlig filtkudde är mycket användbar i en bil för en resa till naturen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Det är mycket viktigt att välja filt i rätt storlek för ditt barn. Föräldrar ägnar liten uppmärksamhet åt produktens storlek när de köper den. Först utvärderar de filtens utseende, dess ljusstyrka och skönhet. Sedan tittar de på dess kvalitet och sammansättning. Därför måste du tänka på varför det kommer att behövas innan du förvärvar något sådant. Om du vill täcka barnet i spjälsängen måste du först mäta madrassens storlek.

Det blir rätt om filten täcker madrassens längd helt och hänger lite på sidorna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om barnet är nyfött kommer en filt med en sidostorlek på cirka en meter att räcka. Det kommer att vara möjligt för dem att täcka barnet och lägga det på golvet så att barnet leker på det, och han skulle inte vara kall. Storleken på en sådan filt är 75x75 eller 75x90 eller 90x90 cm. För äldre barn kan du ta en filt 100x120 eller 100x140, 160x80 cm. För barn i grundskolealdern kan du köpa en filt 130x160 och äldre 180x100, 150x200 140x205 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Enligt materialets sammansättning kan produkterna delas in i tre grupper: naturliga, konstgjorda och blandade.

Naturliga produkter inkluderar:

  • bomull;
  • ull;
  • mohair.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Konstgjorda produkter tillverkas:

  • från akryl;
  • mikrofiber;
  • från velsoft;
  • från fleece.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Blandade - det här är tyger där vi ser naturliga material med tillägg av konstgjorda fibrer

Produkter som innehåller naturfibrer lagras inte på hyllorna. Produkter som innehåller bomullstråd är känsliga och lätta och passar bra för både vuxna och barn. Kläder gjorda av bomullsfibrer är mycket bra för huden, absorberar vatten väl, men tar inte heller lång tid att torka dem. De har utmärkt andningsförmåga, men de kan också skydda mot vinden.

Dessa sängkläder med bomullsinnehåll är mycket användbara för sommar och vår.

I en filt vävd av bomullstrådar är det trevligt att träffa barnet den glada dagen när mamman släpps från sjukhuset efter förlossningen, eftersom sådana saker alltid ser rika ut. Och, viktigast av allt, en sådan sak kommer inte att skada barnet, det kommer inte att orsaka en allergisk reaktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljusindustrin erbjuder också vår uppmärksamhet filtar merinoull … På vintern och hösten kommer den här saken att underbart värma barnet. Ullprodukter, liksom bomull, hindrar inte luftens inträngning, de är hygroskopiska. Nackdelarna med en sådan produkt är att de kan orsaka allergier hos barnet, om det finns en sådan predisposition och det är inte särskilt trevligt när ullen berör den nakna kroppen. I det här fallet måste föräldrar vara mycket försiktiga när de använder en sådan produkt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett stort sortiment av filtar presenteras av konstgjorda fibrer: fleece, akryl, velsoft.

Överkast i akryl mjukt, det är trevligt att röra dem med händerna, de kommer inte att orsaka allergi hos barnet och, som de säger, rivs de inte. Deras pris i förhållande till produkter tillverkade av andra material är lågt. På vintern, på gatan när du går i en barnvagn eller släde, är en sådan sak helt enkelt oöverträffad.

Inte mindre populärt för småbarn fleecefodral … Sådana produkter är mycket vackra, mjuka, varma, men om de används i mycket kallt väder och på vintern kommer de fortfarande att vara svala i dem.

Det är lämpligt att tvätta sådana produkter med flytande tvättmedel eller tvål, men inte med pulver. Ingen strykning krävs!

Vissa fleeceprodukter har nackdelarna med att vara elektrifierade, men eftersom det finns en mängd olika antistatiska medel tillgängliga kan detta förebyggas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många föräldrar föredrar att köpa filtar till sina barn, som består blandad fiber , Till exempel:

  • bomull och akryl;
  • ull och polyamid.
Bild
Bild
Bild
Bild

Också i butiker finns allmänt representerade varor av denna typ, som inkluderar siden, bambu, mikromodal … Sådana filtar har rika färger, de är varma och andas, och syntetiska tillsatser gör produkten hållbar och lätt. Trots det låga innehållet av syntet är en sådan filt lämplig även för en nyfödd, en sådan sak har alltid ett högt kvalitetsbetyg och kommer inte att skada barnet.

Överkast är mycket vanligt nu mikrofiber … Mikrofiber är det mest fashionabla syntetmaterialet och är ett nöje att röra vid. Det orsakar inte allergier, lätt, skonsamt.

Eftersom en sådan produkt är relativt tunn, kommer en sådan filt inte att spara på vintern, men under resten av året är den mycket lämplig.

Produkten kommer också att se väldigt vacker ut. från pomponger , från Dolce -garn, från Alize mjuk och fluffig maräng.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta på marknaden kan du hitta stickade filtar … De är gjorda av bomull, ull och akrylgarn. Det här är mjuka, varma, bekväma saker. Dessa produkter har ett vackert utseende och allergivänliga egenskaper. Passar även för nyfödda.

Dessutom finns det många olika typer av mjuka överkast:

  • stickad;
  • plysch;
  • från mink plysch;
  • från pompongarn.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

Tillverkare erbjuder en enorm färgpalett. För nyfödda är dessa mer lugnande pastellfärger: blå, rosa, ljust kaffe, ljusgrönt, vitt, beige och andra. För utskrivning från sjukhuset är det bättre att använda vanliga, dunkla filtar för att undvika allergiska reaktioner hos spädbarnet vid färgämnen av låg kvalitet.

Ljusa färger är mer benägna att irritera och inte lugna barnet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kanske är filtens ljusa färger inte särskilt praktiska vid daglig användning, men å andra sidan kommer du att vara lugn om ditt barns psykiska och fysiska tillstånd. Efter ett år med mamma och pappa köper barn ljusa filtar med färgglada teckningar på, eftersom barnet är intresserad av allt, och han ser på allt med nöje. För tjejer är den främst röd, varmrosa, vinröd, gul, orange, ljusgrön. För pojkar är det grönt, grått, blått, brunt. Närmare skolåldern är det redan nödvändigt att köpa en ny filt till barnet, här måste hans preferenser beaktas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekor

Du måste närma dig utformningen av din barns matta med allt ansvar. Det är absolut nödvändigt att ta hänsyn till barnets preferenser om det redan har vuxit upp och kan uttrycka sin åsikt. Många barn kommer att bli glada om de har en filt med sina favorit seriefigurer, till exempel:

  • "Bilar";
  • Minions;
  • Snövit;
  • hjältar från Madagaskar;
  • Barbie;
  • Stålman;
  • Luntik;
  • Barboskins;
  • hjältinnor i tecknad film "Frozen";
  • Musse Pigg och andra.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan köpa en filtponcho eller en filtkappa. Sådana filtar produceras huvudsakligen med en huva i form av ett djurhuvud (Maya bi, lejon, alien och andra), liksom på sidorna med tassar. För barn under ett år är det bättre att välja produkter med lugna ljusa färger som har en lugnande effekt på dem. Barn som är lite äldre än ett år kommer att vara intresserade av ljusa, iögonfallande överkast, särskilt om de har något färgstarkt mönster på dem.

Föräldrar köper ofta en filt för att täcka sin barnsäng. Sedan väljer de färgen för själva inredningen i barnrummet, för färgen på väggarna eller färgen på sängduken.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland säljs babyfiltar komplett med en leksak, kudde och lakan. Denna uppsättning är en underbar present till ett barn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gymnasieelever älskar mer mångsidiga filtar med djärva stilmönster, skuggade mönster och fågel- och djurtryck. Det är bättre för unga barn att lämna initiativet i sina egna händer, så att de väljer en filt efter eget val i enlighet med sina önskningar.

Tjejer föredrar att deras favorit Barbie, eller trollkvinnan Winx, prinsessan från Disneys tecknad film, eller Masha och björnen, eller kanske en uggla med stora snälla ögon eller Minnie Mouse med stora bågar på huvudet och mot bakgrunden av stora ärtor, målades på deras favoritfilt. Vilken tjej som helst skulle vara glad över att ha en pläd med vackra blommor eller rosetter, med en kant av tulpaner eller ett överkast med ljusröda hjärtan och en söt kanin.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Pojkar älskar också tecknade serier och kommer inte att ge upp en filt med bilar från "Cars". En filt är också lämplig för pojkar, där Mickey Mouse mot bakgrunden av starkt grönt gräs spelar fotboll med en enorm boll eller en filt med bilden av Luntik. Plädar är mycket populära, som passar både en pojke och en flicka. Dessa är filtar med en kanin eller med björnar, katter eller hundar. Överkast som innehåller abstrakta mönster ser inte mindre snygga ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att linda sig in i en sådan filt är ett stort nöje för ett barn, som om en kattunge kramade honom med sina fluffiga tassar. Alla barn älskar cirkusen och en filt med en bild på en rolig clown som kastar bollar och ringar upp kommer att ge bara bra stämning i huset för både barnet och hans föräldrar. För tonåringar är filtar med mer seriösa färger lämpliga, till exempel brun, mörkblå, till och med svart, grå, mjölk. Naturligtvis är kungen av blommor vit, men en sådan filt bör användas mycket noggrant i vardagen.

En pläd i en stor bur, en remsa eller en svartvit zebra är också lämplig för både en pojke och en flicka. Sådana produkter är vanligtvis icke-märkta.

Bild
Bild

Om ditt barn gillar någon form av sport kan du ge honom en filt med ett specifikt tema. Till exempel med bilden av en snowboardåkare på en snowboard, en cyklist, en skridskoåkare, en fotbollsspelare och andra idrottare. Om barnet älskar naturen kan du köpa en filt med bilden av en flod och en skog, en hare som sitter på kanten av antingen ett hösttema - lönnlöv eller en mörkblå filt täckt av vita snöflingor eller med en snögubbe med en enorm morot istället för en näsa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Det finns inget direkt svar på frågan om vilken filt som är bäst för ett barn. Här måste du ta hänsyn till många mänskliga faktorer och köparens ekonomiska komponent. Vill du köpa detta attribut från en inhemsk tillverkare eller turkisk, italiensk eller kinesisk. Spädbarn måste naturligtvis ta saker som innehåller mer naturliga ingredienser. Det är nödvändigt att noggrant läsa kompositionen på etiketterna så att det finns så få olika syntetiska tillsatser och färgämnen som möjligt.

Bild
Bild

Men med särskild omsorg är det nödvändigt att behandla naturliga ullprodukter. Om barnet är benäget för allergier är det bättre att inte ta en sådan filt. För sådana barn är modellerna bomull, fleece och akryl lämpliga. Du kan också använda mikrofibermodeller.

När du väljer en filt för ett barn måste du på förhand förstå varför och för vilka ändamål. Om det blir lätt för dem att täcka sängen, är det inte nödvändigt att ta det i stora storlekar. Om barnet sover under honom på natten, som under en filt, är det absolut nödvändigt att ta hänsyn till barnets längd så att det inte händer att näsan är täckt och benen är nakna.

I en dröm vänder barn ofta, ibland kan de täcka sig med huvudet. Därför måste du välja en filt som innehåller fibrer från naturliga tyger, till exempel bomull. En sådan pläd, som de säger, "kommer att andas." Och även om barnet är täckt av en dröm med huvudet, kommer en sådan filt att låta luft passera igenom.

Bild
Bild
Bild
Bild

På sommaren är en filt av bomull, cyklar eller fleece bra för promenader. På vintern är en akrylfilm oumbärlig. De kan linda ett barn som sitter i en släde eller i en barnvagn. Naturligtvis är det inte lika trevligt för kroppen som fleece, men det kommer att rädda dig från den kalla vinden.

Rekommenderad: