En Panel I Sovrummet Ovanför Sängen? 70 Foton: Hur Man Dekorerar En Vägg Med Fresker Och En Sänggavel Som Kan Hängas över Sängen, Dekoration Och Design

Innehållsförteckning:

Video: En Panel I Sovrummet Ovanför Sängen? 70 Foton: Hur Man Dekorerar En Vägg Med Fresker Och En Sänggavel Som Kan Hängas över Sängen, Dekoration Och Design

Video: En Panel I Sovrummet Ovanför Sängen? 70 Foton: Hur Man Dekorerar En Vägg Med Fresker Och En Sänggavel Som Kan Hängas över Sängen, Dekoration Och Design
Video: 86 TIMMAR KVAR I STUGAN!!! VI VILL FLYTTA IN!! 2024, April
En Panel I Sovrummet Ovanför Sängen? 70 Foton: Hur Man Dekorerar En Vägg Med Fresker Och En Sänggavel Som Kan Hängas över Sängen, Dekoration Och Design
En Panel I Sovrummet Ovanför Sängen? 70 Foton: Hur Man Dekorerar En Vägg Med Fresker Och En Sänggavel Som Kan Hängas över Sängen, Dekoration Och Design
Anonim

Det verkar vara en mycket enkel fråga som inte kräver mycket tid att tänka. Det första jag tänker på är en bild, tapeter, en vacker lampa. Men idag erbjuder designers hundratals olika alternativ för att dekorera sängens huvud och väggen bakom.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väggdesignalternativ

Vanan att dekorera sitt hem dök upp hos en person för väldigt länge sedan. Detta gav ytterligare mys i huset, fick rummet att skilja sig från resten, fick visa din egen fantasi. För detta användes alla slags improviserade material, till exempel vackra, blanka kopparplattor som ligger bakom sänggaveln eller originalinskriptioner och ritningar direkt på väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modernt mode dikterar sina egna förutsättningar för utformningen av sovrumsinredningen och användningen av dekorativa prydnader. De kan vara väldigt olika: från lakoniska och knappt märkbara till lyxiga och dyra

  • Fresker . Den gamla typen av målning på fuktig gips förlorar inte sin relevans idag. Denna typ av inredning är lämplig för en inredning utformad i stil med romantik, modernism, klassisk, barock. Bibliska scener, kända målningar och andra idéer kan användas som handlingen i bilden.
  • Gips . Stuckformning och gipsdekor används vanligtvis för att dekorera taket. Det kan vara ett elegant uttag för en ljuskrona eller en vacker kant. Geometriska teman (kolumner, valv, valv över sänggavel) kan väljas för väggdekoration. Eleganta ramar, blomkorgar och andra motiv är också lämpliga.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Älskare av lakoniska, enkla mönster kommer säkert att tycka om snygg, graciös väggdekoration med plast eller gips . Med dess hjälp kan du intressant bekläda väggen, markera enskilda områden, vackert dekorera ytan runt omkretsen.
  • Att dekorera en vägg med en bild är det enklaste och snabbaste sättet att komplettera inredningen på ett originellt sätt . Bilden kan ha mycket olika innehåll. Någon föredrar växtmotiv (träd, en blomsteräng, en bukett blommor, en björkdung eller tallskog). Någon gillar havslandskap (hav, sand, sol, strand). Någon vill inte skilja sig från barndomen (tecknade hjältar och sagofigurer).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Andra vanliga motiv inkluderar stjärnhimlen, regnbågar, fåglar, fjärilar, djur och stadsbilder. Bilder kan göras med en mängd olika tekniker och material (färg, kritor, pennor).

Ett ännu enklare och mer kortfattat alternativ är inskriptionen på väggen. Detta alternativ används ofta i minimalistiska inredningsriktningar. En målad vägg och en kontrastfärg på inskriptionen räcker för detta. Oftast är detta ett berömt citat på inhemskt eller främmande språk, en rad från en låt eller film, ett klokt ordspråk, ett roligt uttryck

Bild
Bild
Bild
Bild

Älskare av mer vackra och spektakulära designalternativ Naturligtvis kommer de att föredra lyxiga väggmålningar framför lakoniska inskriptioner för att uppmärksamma denna vägg och göra den till en ljus accent av hela interiören. Vanligtvis är resten av väggarna gjorda i en monokromatisk version av fasthållna färger. Bland de mest populära bilderna på fototapeter är naturlandskap (berg, vattenfall, skogstjockor, exotiska tropiker), växter (träd, blommor, frukter), stadslandskap (nattstäder, gamla gator), arkitektoniska monument, stjärnhimmel, rymden, djur, abstraktion, fantasiteckningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kännare av klassiska och traditionella smycken som använder tapeter som väggbeklädnad kan dekorera sitt sovrum inte mindre intressant och modernt. För detta är en kombination av tapeter, oftast monokromatiska och brokiga, perfekt. Ett annat intressant alternativ är att använda tapeter med ett mönster, men en annan bakgrund. Tapeter kan klistras in i vertikala eller horisontella ränder, i form av en båge eller en komplex geometrisk form.

Bild
Bild
Bild
Bild

Slätmålade väggar kan dekoreras med stencilbilder. För ett litet rum är det bäst att välja ett ganska litet, diskret mönster (blommor, fjärilar, löv).

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland andra mer originella och ovanliga designalternativ kan man notera användningen av en kontrasterande färg på tejp för att skapa ett konturmönster på en vanlig vägg, öppna böcker eller tidningssidor, stickade servetter eller vinylskivor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ovanlig finish

Som dekoration används den också:

Bricka . Detta material finns inte ofta i det inre av sovrummet. Det kan dock mycket väl användas som en elegant lakonisk inredning. Keramik-, plast-, glas- eller mosaikplattor kan användas som sänggavel eller som en hel panel på väggen bakom sängen.

Bild
Bild

Träpaneler är ett mycket intressant och originellt inredningsalternativ . Trä är ett naturligt naturmaterial med en speciell, unik konsistens, delikat doft och läkande egenskaper. För utformning av sänggavel kan både värdefulla träslag och paneler från mer prisvärda träslag användas. Inredningen med konstgjort åldrat trä ser väldigt ovanligt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Textil . Detta material ger många olika väggdesignalternativ. Det kan vara en mysig baldakin och originalgardiner och en färgglad panelfilt, sydd i lappteknik och mjuka paneler. Textilier kan användas inte bara för dekoration, utan också för väggisolering och för ytterligare ljudisolering av rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gips är ett mycket lydigt och formbart material från vilket du kan skapa de mest komplexa och originella mönster för väggdekoration . Du kan klippa ut figurer av en person, djur, fåglar, blomsterarrangemang, fantasiprydnader från den.

Du kan göra och installera en låda över sängen i den ursprungliga formen (halvcirkelformad, rektangulär, fyrkantig) från gips med egna händer. Du kan skapa en mer komplex struktur med valv, dekorera dem med baldakiner, gardiner och andra dekorativa element.

Bild
Bild

För att stilfullt och modernt dekorera insidan av sovrummet kan du använda en mängd olika material: glas, papper, kork, färg, metall, sten, sand, skal och andra naturliga och konstgjorda material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad kan du hänga?

Förutom intressanta fasadmaterial kan du dekorera väggen på flera andra sätt: genom att hänga en dekorativ prydnad över sänggaveln, intressant slå sömnområdet med hjälp av dekorativa ljuskällor, samt använda hyllor i olika former och storlekar.

Bild
Bild

Målningar är en traditionell och älskad av många designalternativ för väggar . Dessutom, inte bara i sovrummet, utan också i andra rum. Beroende på innehåll, storlek, färgschema kan en målning avsevärt förvandla rummet i ett rum: göra det större, rymligare, lättare, skapa en glad eller snarare stram atmosfär.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns flera olika alternativ för att dekorera en vägg med målningar. Det kan vara en stor bild eller flera små, förenade med ett gemensamt tema och placeras slumpmässigt eller i en viss ordning på väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Affisch . En mer ekonomisk version av bilden, som också kan ändras då och då.

Bild
Bild

Matta . För bara några år sedan kunde en matta på väggen hittas i nästan alla hem. Idag har många övergivit denna tradition, men vissa använder fortfarande vackra, färgglada, tjocka eller tunna mattor för att dekorera väggarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hyllorna hjälper inte bara att lösa problemet med att ordna souvenirer eller vackra prydnadsföremål i sovrummet, de kan komplettera interiören på ett intressant och ovanligt sätt . De enklaste modellerna är raka och staplade över varandra. Ett mer intressant alternativ är att placera hyllor av olika storlekar i en schackbräda eller annan ordning. Hyllorna kan göras i form av komplexa geometriska former, bilda flera nivåer ovanför sängen, som ligger ovanför sänggaveln, samt till vänster och höger om den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

9 bilder

En spegel är ett oumbärligt attribut, utan vilket nästan ingen sovrumsinredning kan göra . Detta är först och främst ett funktionellt objekt, dessutom låter spegeln dig visuellt expandera ett litet rum. En vacker ram eller en ovanlig formspegel fungerar också som ett elegant och elegant tillskott och dekoration i alla miljöer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativa lampor utför också flera funktioner samtidigt . Varmt, svagt ljus gör att du kan läsa några sidor av din favoritbok innan du lägger dig. Och den vackra dekorationen av lampan fungerar som ett extra element i rummets inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inredningsidéer

En originalversion av väggdekoration med målningar. Kombinationen av dem i olika former och storlekar ser mycket harmonisk ut, tack vare det nära färgschemat där de väljs ut, och en intressant kompositionslösning.

Bild
Bild

Ett utmärkt designalternativ för ett litet rum. Ljusa monokromatiska väggar är dekorerade med en elegant, kontrasterande färgbokstäver med lakonisk inredning. Enkelt och smakfullt!

Bild
Bild

Den ljusa interiören lockar redan tillräckligt med uppmärksamhet i sig . Särskilt om den upprätthålls i en så rik solig orange färg. Att dämpa den djupa färgen något och göra interiören mer sofistikerad hjälper den graciösa målningen med vit färg över sängens huvud. Två asymmetriskt placerade vita hyllor med en miniatyrfigur kompletterar väggdekorationen.

Rekommenderad: