Schäslong För Barn (56 Bilder): En Produkt För Barn Med En "gungfunktion", Modeller För Spädbarn Jetem Premium Och Chicco, Sorter Av Babyton Och Happy Baby Upp Till 18 Kg

Innehållsförteckning:

Video: Schäslong För Barn (56 Bilder): En Produkt För Barn Med En "gungfunktion", Modeller För Spädbarn Jetem Premium Och Chicco, Sorter Av Babyton Och Happy Baby Upp Till 18 Kg

Video: Schäslong För Barn (56 Bilder): En Produkt För Barn Med En
Video: Kortfilm om barnuppfostran 2024, Maj
Schäslong För Barn (56 Bilder): En Produkt För Barn Med En "gungfunktion", Modeller För Spädbarn Jetem Premium Och Chicco, Sorter Av Babyton Och Happy Baby Upp Till 18 Kg
Schäslong För Barn (56 Bilder): En Produkt För Barn Med En "gungfunktion", Modeller För Spädbarn Jetem Premium Och Chicco, Sorter Av Babyton Och Happy Baby Upp Till 18 Kg
Anonim

En ordentligt vald schäslong för barn är först och främst moderns fria händer. Naturligtvis kan barnet inte spendera hela dagen i den här enheten, men ett par timmars spel eller skön sömn kan ge föräldrar lite tid för hushållssysslor. I ett så bekvämt bo kan barnet gungas utan att flytta det till spjälsängen, schäslongen kan läggas på balkongen eller tas med dig utanför - bara för detta bör du välja rätt modell så att den inte bara är bekväm, men säkerställer också barnets säkerhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och syfte

En schäslong för de små är en bärbar eller mobil vagga i miniatyr där barnet kan ligga, sitta fritt eller sova. Den grundläggande fördelen med designen är att barnet kan tillbringa större delen av dagen i det, så att föräldrarna kan vila och göra hushållssysslor.

Dessutom har barns schäslong användbara prestandaegenskaper:

  • de flesta barnmodeller som erbjuds på marknaden har ett inbyggt alternativ för åksjukdom, som gör att du snabbt kan lugna ner även den mest nyckfulla och rastlösa bebisen;
  • en väl vald schäslong stöder kroppens fysiologiska position och säkerställer därmed hela utvecklingen av muskuloskeletala systemet;
  • produkterna är utrustade med speciella säkerhetsbälten och fästelement som gör att du kan hålla barnet i ett bekvämt läge, vilket eliminerar risken för att falla;
  • designen är lätt, kompakt och ergonomisk, så föräldrar kan flytta schäslongen med barnet, vilket innebär att de kan hålla hans tillstånd under kontroll;
  • de mest moderna modellerna är utrustade med hjul som gör det lättare att flytta strukturen med barnet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Solstolar är mycket rörliga - de kan tas utomhus, till affären, för en promenad, medan moderns händer är helt fria, och även om barnet börjar vara nyckfullt, kan du när som helst använda den inbyggda rörelsen sjukdomsfunktion eller bara slå på en trevlig melodi. I allmänhet kan alla självständigt välja en uppsättning funktioner som gör att de kan underhålla barnet länge så att barnet inte tröttnar på stolen.

De flesta produkterna har en ljus och färgstark design, många kompletteras med pedagogiska leksaker - allt detta bidrar till barnets utveckling och har en fördelaktig effekt på hans psyko -emotionella tillstånd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken ålder är den lämplig för?

Många använder schäslong från det att barnet föds. Men detta är inte helt korrekt, eftersom en alltför stark effekt av kroppsvikt på den oformade och sköra ryggraden och muskelkorsetten hos barnet ofta leder till deformation av benvävnaden och klämning av alla inre organ.

Neonatologer rekommenderar att du använder produkten tidigast från en och en halv månaders smulor , medan du börjar med vikande gungmodeller. I det här fallet kan du gradvis höja den anatomiska ryggen och vänja barnet vid sittposition - det här kommer att vara ett ganska bra träningspass för barnet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Din bästa satsning är att köpa en multifunktionell modell som kan monteras och byggas om, förutom att sådana produkter som regel har många alternativ.

Vissa föräldrar använder solstolar tills deras barn är tre år. Men det här är fel - experter rekommenderar inte att man tar till sådana vaggar längre än upp till 9-10 månader av barnet, efter det är det vettigt att byta till produkter utrustade med hjul, som bör köpas i tillägg.

Bild
Bild

Olika sorter

Den moderna marknaden är full av barnsängar av olika slag. Det finns flera grundläggande klassificeringsfunktioner som kan användas för att förenkla problemet med att välja den optimala modellen.

Det finns fasta strukturer och modeller med möjlighet till åksjuka . De första är optimala för balanserade barn, och de andra kommer att vara bra för fidgets, eftersom de låter dig lugna ner och snabbt lägga den busiga personen i säng. Som regel, i produkter med åksjuka, är ett speciellt lås inbyggt, så att du kan hålla strukturen i ett säkert läge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stolarna är stationära och rörliga. En gungstol på hjul är att föredra - när barnet går upp i vikt är det mycket bekvämare att flytta det från en plats till en annan och inte bära den på händerna. På schäslongens solida ramar är speciella pluggar monterade som håller hela installationen på ett ställe, så sannolikheten för att barnet kommer att rulla bort är minimal.

Stationära modeller är praktiska i de fall golven i lägenheten är benägna att snabbt bilda repor och bucklor, i vilket fall kan hjulen snabbt förstöra beläggningens utseende och negera allt besvär som är förknippat med reparationen av bostadskvarteren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns enkla modeller, liksom produkter med en mängd olika tilläggsfunktioner. Oftast är det musik, uppstoppade leksaker eller speciella ljudeffekter som lockar barn i ett rum med något nedtonad konstgjord belysning. Du kan justera aktiveringen och avaktiveringen av dessa funktioner manuellt eller med hjälp av kontrollpanelen. Samtidigt kan du utföra en rad olika åtgärder på distans - och höja ryggen, starta åksjuka och slå på specialeffekter. Men som många andra fjärrkontroller tenderar de att gå vilse.

Modeller med en stationär typ av kontroll är mycket enklare - här aktiveras alla nödvändiga justeringar manuellt på kontrollpanelen, och det är oftast placerat utom räckhåll för barn, så barnet kan inte oavsiktligt skada sig själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Baby gungstolar är antingen fasta eller hopfällbara. De hopfällbara är mycket lättare att transportera eftersom de kan bäras i delar.

Separat bör man stanna kvar på en mängd olika solstolar som barns mini-gunga

Alla vet att barn älskar att svänga i väldigt olika åldrar. Moderna modeller för de små idag är förbättrade produkter som helt uppfyller alla kanoner för säkerhet för barn. De kan hängas upp eller stå på golvet.

Bild
Bild

Upphängd

Sådana produkter är gjorda för nyfödda barn och barn som är lite äldre; enheten i en sådan solstol förutsätter närvaro av pålitliga kablar som håller den mjuka stolen med hjälp av speciella karabiner. Det allmänna systemet är vanligtvis fäst vid dörröppningen med speciella hängkrokar eller i taket med en förinstallerad skena.

Den otvivelaktiga fördelen med sådana modeller är deras låga pris, vilket gör denna typ av schäslong prisvärd för varje familj. En sådan produkt har dock långt ifrån det mest perfekta säkerhetssystemet, och dessutom kräver det manuell svängning, så mamma tvingas komma till installationen varannan eller var tredje minut och ge den ytterligare acceleration.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Golvstående

Dessa är moderna och bekväma produkter, som representerar en mjuk sits som sitter fast på golvstativet. Denna design är batteridriven, så den svänger automatiskt, medan rörelsens amplitud är konstant och inte kräver tryck. Många bebisar njuter av möjligheten att svänga inte bara fram och tillbaka, utan också en liten fjäder i upp- och nedriktning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Viktigt: sällan, men det händer att barnets kropp inte tål sådan svajning, så det är bättre att först kontrollera smulornas reaktion och se till att han kommer att må bra i den här enheten. Vissa butiker erbjuder till och med att hyra sådana solstolar i ett par dagar innan de fattar det slutliga beslutet om ett sådant köp.

Efter typ av ställ är golvsystem uppdelade i två typer

  • Dubbla U-formade stolpar - de fälls mycket snabbt och enkelt och kräver ett minimum av lagringsutrymme. I ett sådant system finns det alltid spärrar som hindrar mekanismen från att spontant vika.
  • L-format stativ - ramen för en sådan gungstol är gjord av hållbar metall, på grund av vilken produkten får särskild stabilitet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Marknaden för gungstolar för barn är full av olika modeller med olika tekniska och operativa funktioner, som alla väljer beroende på deras personliga önskemål och ekonomiska förmågor.

Oavsett vilken typ av solstolar finns det dock allmänna regler som gör att du kan göra rätt val. Säkerheten måste komma först i alla fall. Varje produkt måste vara utrustad med starka, men mjuka fixeringsremmar - det är viktigt att kontrollera kvaliteten på dessa fästen och fastheten i passformen till barnets kropp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Strukturen bör undersökas noggrant medan den fortfarande finns i butiken. Det ska inte finnas några vassa hörn, utskjutande element och andra delar som senare kan bli potentiella källor till skada för barnet.

Vippmodellen måste vara mycket stabil. Skaka den, flytta den: om produkten är tillverkad med hög kvalitet, låter inte den utsträckta basen och den starka kroppen barnet rulla över, även om den är för aktiv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kom ihåg att ditt barn ska känna sig så bekvämt och tryggt som möjligt i den nya vagnen .därför bör du kontrollera barnets reaktion på denna produkt. Ofta finns det tillfällen då även en idealisk modell, ur mammas och pappas synvinkel, inte är deras smulas smak, och han vägrar bestämt att sitta i en sådan enhet.

Schäslongens ram måste kunna justera ryggen automatiskt, det är viktigt att designen är anatomiskt korrekt.

Ge företräde åt produkter tillverkade av miljövänliga material.

Bild
Bild

För bekvämlighet och hållbarhet är det bättre att föredra produkter med avtagbara lock, som kan tas bort, tvättas och torkas när som helst.

Tänk på att när ett barns tänder börjar skära tenderar de att repa tandköttet hela tiden. I en schäslong kommer han troligen att gnugga tandköttet mot de delar av vaggan som ligger direkt nära huvudet - försök att behålla materialet på denna plats med så lite färgämnen som möjligt.

Mycket lättanvända modeller på hjul , men om de inte tillhandahålls, måste du flytta installationen runt lägenheten på dina händer. Samtidigt måste det komma ihåg att det är strängt förbjudet att överföra strukturen med barnet: först måste du flytta barnet, placera det på en säker plats och först sedan återvända till vaggan. Först då kan barnet placeras tillbaka på schäslongen.

Preferenser bör ges till sorter med olika attraktiva alternativ som kommer att lugna och heja barnet. Dessutom finns det också mer viktiga tillägg, till exempel handtag för enkel bärning, solskydd eller behållare för förvaring av babysaker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla tips är enkla och okomplicerade, det är mycket viktigt att följa dem när du väljer rätt modell för din bebis . Om valet görs korrekt kommer du inte att ha några problem med enhetens funktion. Som regel lockas spädbarn länge av produkten som de gillade från början, så det är vanligtvis inte nödvändigt att ständigt byta enhet.

Populära modeller och recensioner

Låt oss stanna kvar vid betyget av de vanligaste typerna av barnsängar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Chicco Balloon Baby

Denna modell är en kompakt gungstol som ger din bebis största möjliga komfort och skydd. Enheten är utrustad med en anatomisk insats, som ofta används som en bekväm kudde.

Modellen har ett antal operativa fördelar, bland annat:

  • närvaron av en inbyggd modul med ljus- och ljudeffekter samt mjukleksaker;
  • mjuk belysning;
  • fodret har ett slags fyllmedel, som vid komprimering avger ett prasslande ljud - det här är mycket som smulorna;
  • vibrationssystemet kan slappna av, lugna och vagga barnet;
  • förmågan att snabbt justera ryggens position;
  • starka säkerhetsbälten som 100% skyddar barnet från att falla ut;
  • avtagbara överdrag av tätt, tvättbart tyg;
  • enkel användning.

Enligt 2017 kostade en sådan produkt cirka 7 tusen rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Jetem Premium

Detta är en mobil typ av solstolar som har förmågan att snabbt vikas. Dessa produkter har ett ganska bekvämt säte med ett mjukat foder och ett litet visir som skyddar mot bländande solljus. En sådan produkt är utrustad med handtag, vilket underlättar dess transport och transport under resor och resor.

Modellen har ljus- och ljudeffekter, men som framgår av konsumentrecensioner kan leksakerna göras ljusare och mättade och melodierna lanseras längre.

År 2017 kostade denna modell cirka 5 tusen rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glad baby jolly

Schäslong för de yngsta bebisarna. Den används i upp till ett år - barnet känns bra och bekvämt i vaggarna som produceras under detta märke. Modellen är utrustad med en madrass av naturligt mjukt tyg, fempunktsbälten och vibrationsalternativ. Om så önskas kan du ändra positionen för den anatomiska ryggen, och för underhållning och läggning av barnet finns det ett musikaliskt block med sju melodier.

Bild
Bild

Priset i butikerna är cirka 5 tusen rubel (enligt 2017 -data).

Graco Snuggle Swing

Denna modell låter dig göra bebisens läggning på det mest naturliga och nära naturliga sättet - samtidigt reproduceras moderns rörelser, som hon gör när hon gungade sitt barn, fullt ut. Stolen har tre huvudlägen för det fysiologiska ryggstödet och 6 arbetssätt, tack vare denna enhet ger produkten komfort och fullständig säkerhet för barnet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta är en ganska dyr modell, vars pris börjar från 14 tusen rubel.

Cradle-schäslong 3 i 1 Tiny Love 0+

Detta är en av de mest moderna mönster som kan användas redan från en barns födelse. Vaggan har ganska höga sidor, samt ett ryggstöd som kan fällas 180 grader. En mobil med leksaker ingår.

Bild
Bild
Bild
Bild

Av nackdelarna kan vi notera bristen på handtag för att flytta. I alla andra avseenden uppfyller modellen fullt ut sina mål och mål.

Modellerna Relax, Babyton, Happy Baby upp till 18 kg, Bright Starts, La-di-da och Fisher Price är mycket populära.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oavsett vilken modell du väljer, det finns regler för att använda en schäslong, som bör följas strikt.

  1. Det är inte tillåtet att hitta barnet i vaggan i en fast form.
  2. Barn ska inte lämnas utan uppsikt, även om de är ordentligt fastsatta i enheten.
  3. Schäslongen bör aldrig placeras på förhöjda ytor som ett bord, stol eller soffa. Användningen av gadgeten är endast möjlig på golvet.
  4. Stolen får inte användas om barnets vikt är större än vad som anges i bruksanvisningen. I detta fall ökar risken för skador och nackfrakturer hos barnet kraftigt.
  5. Du kan inte använda en schäslong som bilbarnstol, den här enheten tillhandahålls endast för åksjuka och för att organisera underhållning av smulorna.
  6. Du kan inte binda dina leksaker på en snöre till bågarna - barnet kan av misstag bryta band, stoppa det i munnen och sedan kvävas.
  7. Rörelsessjukan ska inte pågå mer än 20 minuter, annars uppstår ofta allvarliga problem med den vestibulära apparaten.
  8. Matning av smulorna i en solstol bör uteslutande utföras i ett stillastående läge, äta under rörelse är förenat med risk för kvävning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på att alla angivna säkerhetsåtgärder inte är en tom fras och ett infall av tillverkare.

Endast korrekt användning av gungstolen gör barnets vistelse i den bekväm och mysig.

Oavsett om du vill köpa en schäslongstol eller inte är ett personligt val för varje mamma, men om du har bestämt dig för att köpa en sådan pryl, se till att den har de alternativ och funktioner du behöver.

Rekommenderad: