Ullfilt (45 Bilder): Modeller Av Alpacka, Kamel Och Fårzeel Från Nya Zeeland, Samt Naturlig Yakull

Innehållsförteckning:

Video: Ullfilt (45 Bilder): Modeller Av Alpacka, Kamel Och Fårzeel Från Nya Zeeland, Samt Naturlig Yakull

Video: Ullfilt (45 Bilder): Modeller Av Alpacka, Kamel Och Fårzeel Från Nya Zeeland, Samt Naturlig Yakull
Video: Rundresa i Nya Zeeland 2024, Maj
Ullfilt (45 Bilder): Modeller Av Alpacka, Kamel Och Fårzeel Från Nya Zeeland, Samt Naturlig Yakull
Ullfilt (45 Bilder): Modeller Av Alpacka, Kamel Och Fårzeel Från Nya Zeeland, Samt Naturlig Yakull
Anonim

Filtar är oersättliga tillbehör. Du kan slå in dig i dem och koppla av och glömma bort alla pressande problem. I dagens galna vardag är sådana detaljer viktiga. De mest populära och efterfrågade är mjuka och mycket varma ullfiltar.

Bild
Bild

Egenskaper, fördelar och nackdelar

Högkvalitativa ullfiltar representerar en mycket framgångsrik symbios av mänsklig kreativitet och natur. Sådana produkter är mycket praktiska och har många fördelar. Först och främst är det värt att notera de utmärkta termiska egenskaperna hos ullfiltar. Denna kvalitet är särskilt viktig under förhållandena under den hårda ryska vintern och kyliga hösten.

Sådana modeller värmer inte bara användaren perfekt utan upprätthåller också optimal luftcirkulation, så det är inte för varmt och täppt under dem.

Ullfiltar håller sig alltid torra, trots att de perfekt absorberar fukt och fukt. Sådana saker är helt säkra för hälsan. De får inte dammkvalster, som med tiden dyker upp i många sängkläder. Dessa osynliga parasiter har en negativ effekt på människokroppen. Om du delar säng med sådana "inkräktare" under lång tid kan du få allvarliga allergier eller till och med astma.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många konsumenter som har sådana filtar noterar deras oöverträffade antistressegenskaper. Inslagen i en högkvalitativ och varm ullprodukt kan du koppla av, lindra stress och bli av med irriterande irritation. Det är omöjligt att inte nämna den terapeutiska effekten av ullfiltar. De har en fördelaktig effekt på leder och muskler. Sådana saker kan användas för att behandla sjukdomar som osteokondros eller reumatism. De kan lindra led- och ryggmärgsvärk.

En ulltäcke av hög kvalitet lockar inte till sig damm och ackumulerar det inte i sin struktur. Detta är en av egenskaperna på grund av vilka dammkvalster inte startar i sådana produkter.

Experter rekommenderar att man bara köper sådana kopior i beprövade och högkvalitativa butiker, för att inte stöta på en lågkvalitativ och onaturlig version. Billiga surrogater kommer inte att hålla länge för sina ägare och kommer snabbt att förlora sitt attraktiva utseende i jämförelse med högkvalitativa filtar tillverkade av naturmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ullfiltar är lätta att ta hand om. De behöver inte tvättas eller kemtvättas ofta. Lejonandelen av sådana saker är lätt och kompakt. Du kan ta dem med dig på semester eller på en resa. Många användare lagrar ullfiltar i små linnelådor.

En naturlig ulltäcke kommer att vara en underbar present till en älskad för nästan alla tillfällen. Idag säljer många butiker produkter i speciella presentförpackningar med dragkedjor. Sådana presenter ser väldigt söta och attraktiva ut och uttrycker också oro för klädaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som ni vet existerar saker inte utan brister, och ullfiltar är inget undantag. Den största nackdelen med sådana saker är spolarna. Dessa små partiklar bildas genom att rulla av djurhår. Men var inte rädd för sådana defekter. De kan helt undvikas om filten sköts om och lagras ordentligt.

En filt av naturmaterial är kanske inte lämplig för personer som lider av allergier. Detta kan dock bara hända om du har en individuell intolerans mot en viss typ av päls.

Bild
Bild

Olika sorter

Varje filt är en unik och användbar produkt med sina egenskaper och egenskaper. Idag skiljer mysiga naturullsartiklar sig åt i vilken typ av trådar som används och i hur de bearbetas.

Bild
Bild

merinoull

Detta naturmaterial avlägsnas från manken på ett fint fleecefår. Sådana fibrer utmärks av sin höga densitet och elasticitet. De har utmärkta termiska egenskaper. Naturliga filtar av merinoull irriterar inte huden och är otroligt mjuka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Kamelhår

Filtar av sådant material anses vara kvalitetsstandarder. De har många fördelar och inga nackdelar alls.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den största fördelen med kamelullsfiltar är deras utmärkta termoregulatoriska funktion. Det är aldrig varmt under sådana dukar på sommaren, och på vintern tillåter de inte att användaren fryser.

Få produkter kan skryta med den unika förmågan att absorbera toxiner från den yttre miljön. Så, en sak av kamelhår absorberar toxiner och elektromagnetiska fält. Om du sveper in dig i en sådan filt kan du slappna av och bli distraherad från dystra tankar. Detta beror på att kamelull har en fördelaktig effekt på det mänskliga nervsystemet. Sådana modeller kan köpas inte bara för en vuxen, utan också för ett barn.

Experter säger att filtar av sådant material är de mest framgångsrika alternativen för små användare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kashmir filtar

I sådana varianter används naturlig fjällbockdun. De intar den ledande platsen i mjukhet. Sådana filtar är dock ganska dyra. Kashmirartiklar är allergivänliga och maximalt bekväma att använda.

När du väljer en högkvalitativ filt av bergsbockdun måste du noggrant läsa igenom dess sammansättning, som är tryckt på etiketten. Ofta görs dessa alternativ med syntetfibrer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från alpacka och lama

På många sätt liknar sådana föremål högkvalitativa kamelullsfiltar. Den största fördelen med dessa produkter är frånvaron av pellets även efter lång och regelbunden användning.

Men sådana saker har sina nackdelar. När du väljer en filt gjord av alpacka eller lamaull, bör du komma ihåg att den nästan aldrig finns i sin rena form. På grund av de alltför styva fibrerna kombineras alpaca -ullfiltar med andra fibrer som är mjukare. Dessa filtar bör förvaras i närvaro av en lavendel- eller cederträskvist.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fårull

Fårull är det mest populära och relevanta materialet. Lejonparten av ullprodukter är gjorda av just sådana råvaror. Fårull är billig och lättillgänglig.

Högkvalitativ och naturlig fårull har utmärkta termoregulatoriska egenskaper. Det behåller värmen perfekt, därför kan du i en filt av sådant material hålla dig varm även i svår frost, men inte överhettas under den varma säsongen. Sådana filtar har medicinska egenskaper. I deras sammansättning (i fibrer) finns det lanolin, som har en antiinflammatorisk effekt. Det har också en fördelaktig effekt på hudens tillstånd och har anti-aging egenskaper.

Den största fördelen med sådana filtar är deras miljövänlighet och fullständiga frånvaro av toxiner.

Bild
Bild

Fårull är andningsbar och andas. Det är därför filtar av detta material är mer hygieniska och hållbara.

Det finns inte så många nackdelar med sådana produkter. Till exempel är lanolin i fårull ett allergen. Men här är det värt att notera att denna typ av allergi är extremt sällsynt.

Dessutom är malar väldigt förtjusta i fårull. Det rekommenderas att förvara produkter tillverkade av sådant material på platser skyddade från dessa skadedjur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du köpte en ulltäcke av dålig kvalitet kommer det att kännas grovt och tagget. Detta kan leda till irritation i huden, trots att den helande effekten av fårfiltar ligger i denna stickande känsla.

Bild
Bild

Yakull

Sådana shaggy filtar kan bara jämföras med cashmere alternativ. De är dyra och otroligt känsliga. Överkast av ull eller yak dun kännetecknas av ökad slitstyrka och hållbarhet. De värmer perfekt under den kalla årstiden och behåller sin presentation länge. Vanligtvis är dessa föremål mörka i färgen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nya Zeeland ull

Denna fårull är en av de bästa. Ursprungligen är detta material vitt och är mycket mjukt, känsligt och lätt. Sådan ull klipps från får som betar i Nya Zeelands betesmarker (därav namnet på sorten).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ullblandning

Dessa typer av filtar består inte av 100% naturlig ull. De kombinerar material med varandra och andelen naturliga animaliska råvaror kan vara 50-70%. Oftast kombineras ull med material som akryl, särskilt i stickade versioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet av en sådan nödvändig produkt måste hanteras mycket ansvarsfullt. Köp inte för billiga alternativ med en grov yta. Mest troligt är de gjorda av material av låg kvalitet och har inte hela spektrumet av användbara egenskaper.

De mest populära filtarna är gjorda av billig får- och kamelull, samt merinoull och alpackaull. Sådana föremål är ett utmärkt val för en sann finsmakare av högkvalitativa och miljövänliga material.

Välj överkast som passar storleken på din säng eller soffa. De vanligaste är modeller med en bredd och längd på 160x200 cm.

Bild
Bild

En obehaglig kemisk lukt ska inte komma från filten. En sådan defekt bör indikera föremålets dåliga kvalitet och eventuella giftiga ämnen i dess sammansättning. Innan du köper, var noga med att inspektera ytan och sömmarna på ulltäcket. Skador, utskjutande trådar och även de minsta hålen bör inte synas på den.

Glöm inte inredningen. Filten måste väljas i ett färgschema som passar den miljö där saken kommer att ligga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skötsel och förvaring

En ulltäcke kommer att tjäna dig i många år och kommer inte att förlora sin presentation om du ger den ordentlig vård:

  • Det rekommenderas att noggrant ventilera naturliga överkast i frisk luft omedelbart efter köpet. Det är bäst att lämna objektet under sådana förhållanden i flera timmar. Tack vare sådana enkla åtgärder kan du bli av med filtret från de extra luktarna som ull så lätt absorberar.
  • Sådana produkter kan kemtvättas. Du kan antingen göra det själv eller låta det kemtvättas. Efter det bör du också ventilera saken.
  • Om du planerar att tvätta ditt ulltäcke själv är det bäst att tvätta handtvätt. Blötlägg föremålet först i varmt vatten (högst 30 grader) med tillsatt tvättmedel. Du måste blötlägga filten högst 5-10 minuter.
  • Det är bäst att tvätta sådana produkter med specialprodukter som innehåller lanolin eller schampo.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Använd aldrig pulver med vitare eller tonande effekt. Sådana ämnen kan förstöra filten och ändra dess färg inte till det bättre.
  • I slutet av tvätten, skölj ulltäcket två gånger i varmt vatten och låt det rinna av. Sådana produkter ska inte gnidas, pressas eller sträckas, eftersom de lätt kan töjas och tappa formen.
  • Du måste torka en filt gjord av ull utfälld. Det är lämpligt att försiktigt placera den på en perfekt plan yta i ett välventilerat område. Häng inte en filt för att torka. Använd inte material som torkar. På grund av detta kan det deformeras och bli grovt.
Bild
Bild

Om du ändå bestämmer dig för att tvätta filten i en skrivmaskin, är det bara "känsliga" eller "ull" -lägen som är lämpliga för detta. Det rekommenderas inte att pressa ut dem i en centrifug. Ullfiltar får inte strykas. Detta kan skada ullfibrernas utseende och struktur. Experter rekommenderar att förvara sådana föremål i en speciell bomullspåse. Eftersom naturull ofta förstörs av nattfjärilar kan du dessutom lägga speciella medel för dessa insekter i påsen.

Rekommenderad: