Gungstol I Rotting (53 Bilder): Modeller Av Konstgjord Och Naturlig Rotting Med Och Utan Fotbräda, Runda Korgstolar Och Modeller Av Andra Former

Innehållsförteckning:

Video: Gungstol I Rotting (53 Bilder): Modeller Av Konstgjord Och Naturlig Rotting Med Och Utan Fotbräda, Runda Korgstolar Och Modeller Av Andra Former

Video: Gungstol I Rotting (53 Bilder): Modeller Av Konstgjord Och Naturlig Rotting Med Och Utan Fotbräda, Runda Korgstolar Och Modeller Av Andra Former
Video: Double Pillow Rocking Chair [ Chia 2 Series ] [ Kerusi Rotan ] [ Rattan Manau ] 2024, April
Gungstol I Rotting (53 Bilder): Modeller Av Konstgjord Och Naturlig Rotting Med Och Utan Fotbräda, Runda Korgstolar Och Modeller Av Andra Former
Gungstol I Rotting (53 Bilder): Modeller Av Konstgjord Och Naturlig Rotting Med Och Utan Fotbräda, Runda Korgstolar Och Modeller Av Andra Former
Anonim

Rotting är en tropisk växt, ett palmer som är infödd i Indonesien, Malaysia, Filippinerna och andra länder i Sydostasien. Möbler, inklusive gungstolar av detta material, är inte ett billigt nöje. Därför har tillverkarna med tiden hittat en värdig ersättning för naturlig rotting. Vad är modeller gjorda av konstgjorda och naturliga material, hur de skiljer sig från varandra är ämnet för vår artikel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Rottingmöbler har länge varit kända i palmväxande länder. Men, Väl i Europa blev hon snabbt populär eftersom den har följande fördelar:

  • möblerna är miljövänliga;
  • traditionella modeller av gungstolar är ganska rörliga, medan upphängda modeller tar ännu mindre plats;
  • det är lätt att ta hand om sådana produkter, och de kommer att hålla länge;
  • de är mycket vackra, i en sådan fåtölj vilar inte bara kroppen utan också själen;
  • trots det yttre öppet är stolarna tillräckligt starka: modeller avsedda för två tål upp till 300 kg;
  • tillverkare erbjuder ett brett utbud av modeller;
  • gjorda för hand, de är exklusiva möbler.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men varje potentiell köpare kommer att säga att den största nackdelen med rottingmöbler är priset … Den andra nackdelen är att nya möbler knarrar medan stjälkarna gnuggar mot varandra. Den tredje nackdelen är känslighet för mekaniska skador: stjälkarna är lätta att repa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Den traditionella gungstolen visas för oss på löpare. Stöd-halvbågar låter dig svänga fram och tillbaka. På vissa modeller smälter de in i armstöden. Denna stol kan vara med eller utan fotstöd. Men detta är inte den enda typen av sådana möbler.

Papasan kan vara på skridskor eller ett runt fjäderställ som kan svänga från sida till sida eller vara stillastående. Det finns stolar som roterar 360 grader. I alla fall liknar den här modellen en halv apelsin, det vill säga sätet och ryggstödet är en helhet här.

Denna korgstol har en mjuk kudde som gör att du bekvämt kan gömma dig i papasana.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mamasan Är en långsträckt papasan utformad för två. Om en sådan soffa har ett stativ - basen, slutar stolen att svänga. Men det finns hängande modeller när du kan svänga soffan och skjuta av marken.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rent generellt, hängande modeller kan ha olika former: en vanlig stol (naturligtvis utan löpare), papasan eller en rund design som liknar ett ägg. Ett sådant bo fästs i taket på en krok (den farligaste infästningen), i takbjälken eller hängs upp på ett stativ som följer med stolen. Detta är en mobilversion av sådana möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vanliga fyrbenta stolar är också gjorda av rotting. Du kan inte svänga på den, men det gör den inte mindre bekväm.

Enligt fullständigheten kan gungstolar ha ett infällbart eller stillastående fotstöd, armstöd, nackstöd, stativ för den hängande versionen, en kudde eller madrass och ett avtagbart lock. Men allt detta kanske inte är det.

Oavsett tillverkare finns det flera modeller som är mest populära bland köpare. Modellens namn hjälper till att bestämma funktionaliteten och utseendet på stolen.

" Dynasti " - Det här är en traditionell rocker på skridskor med fotstöd.

Bild
Bild

Sol - en hängande stol på ett metallställ, mycket likt ett korgbo.

Bild
Bild

Papasan Rocker produceras i två versioner: på löpare eller på ett fjäderstativ, vilket gör att stolen kan luta fram och tillbaka, vänster och höger.

Bild
Bild

Rocco - det här är en gungstol med klassiskt utseende, men de främre löparna går in i armstöden.

Bild
Bild

Men det finns många modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

I Ryssland, trots att rottingpalmer inte växer här, är rottingmöbler mycket populära. Anledningen är att den inte bara är tillverkad av naturliga vinstockar, utan också av konstgjord polymerfiber.

Naturlig

Tekniken för att förbereda stammen är sådan att i vissa fall avlägsnas barken från den, i andra är det inte. Men så att produkten inte knarrar senare behandlas den med varm ånga. Inget lim eller metalldelar används för fastsättning.

Skalad naturlig rotting ser mjukare och vackrare ut än oskalad . Det är denna faktor som i hög grad påverkar priset. Dessutom knakar de släta stjälkarna praktiskt taget inte. För att förbättra utseendet är stammen täckt med lack eller vax, även om den naturliga lukten av trädet går förlorad.

För att ge designen en speciell smak är det ofta möbler av oraffinerat material som används: med naturliga spår, gropar, utbuktningar och grovhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Från konstgjord

Syntetisk cellulosa, plast, gummi, nylonförstärkt tråd - material för att skapa konstgjord rotting. På många sätt vinner konstgjort material:

  • det är formbart att skapa vilken form som helst;
  • kan ha valfri färg;
  • inte rädd för tung vikt, naturligt inflytande;
  • kommer att pågå länge;
  • lätt att ta hand om;
  • är billigare än naturligt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Massproducerade möbler kan ofta hittas på offentliga platser: kaféer, rekreationsområden. Designer -modeller kan vara väldigt dyra, men i ett enda exemplar eller i en mycket begränsad upplaga.

Vid tillverkning av möbler av konstgjort material används ofta marmor, sten, glas. Men när du dekorerar fåtöljer kan du ofta hitta skär av läder, hampa, bomullsband.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Rottingmöbelns hemland heter Indonesien. Därför produceras de flesta asiatiska möblerna där. Även om du ser i en annons att detta är möbler från Malaysia eller Filippinerna, ta en närmare titt på de medföljande dokumenten.

Bild
Bild

Indonesierna är sanna hantverkare som gör alla möbler för hand med ett minimum av teknik. De försöker att inte måla produkter och lämnar dem i en naturlig träig färg. De skapade mästerverken är inte så mycket möbler för ett sommarresidens som för en dyr färgstark inredning. Men Indonesien importerar några av sina råvaror till andra länder, så fåtöljer och andra möbler tillverkas i Kina, Ryssland, Europa och andra delar av världen.

På Internet hittar du inte namnet på indonesiska märken, det är möjligt att de inte finns alls.

I webbutiker finns det bara information om att möblerna är tillverkade i exempelvis Indonesien eller Kina. En annan sak är möbelfabriker i Ryssland, Ukraina eller andra europeiska länder. Men här pratar vi främst om artificiellt material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till exempel, Ryska Rammus är möbler gjorda av ekotang … Denna innovation kallas "RAMMUS fiber". Produkterna uppskattas inte bara i Ryssland, utan också i Europa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ukrainska Komforta erbjuder technorattanmöbler . Allt är handgjord av mästarvävare. För upphängda konstruktioner används metallställ som är säkra även för barnrum.

Bild
Bild

Och här Spanish Skyline erbjuder lyxiga möbler i rotting , vilket i utseende är svårt att skilja från naturligt. Det finns många sådana tillverkare i Europa, och möbler är också tillgängliga för ryssar, men priset är ganska högt.

Bild
Bild

Användbara tips

Så vilken typ av möbler är bättre att välja: konstgjorda eller naturliga? Och hur ska jag ta hand om henne i framtiden?

Bild
Bild
Bild
Bild

Val

För att tycka om möblerna, följande aspekter bör beaktas:

  • åldern på den person till vilken gungstolen är avsedd: en äldre person är mer lämplig för en klassisk modell med en fotbräda, ett barn kommer att gilla ett hängande bo;
  • fotstödet minskar bensvullnad;
  • en konstgjord stol kommer att bära mer vikt (upp till 150 kg);
  • naturprodukter är mer lämpliga för slutna utrymmen, konstgjorda kan användas både hemma och som trädgårdsmöbler;
  • först kommer en naturlig stol att knarka;
  • innan du köper måste du sitta i en gungstol för att kombinera dina mått med stolens dimensioner: dina ben ska vara bekväma, sätet ska inte falla under vikten, dina händer ska vara bekväma på armstöden;
  • ju färre leder och luckor i vinstockarna, desto bättre möbler;
  • en papasan med en 360-graders rotationsmekanism gör att du kan få föremål utan att resa dig från stolen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vård

För att bevara naturliga rottingmöbler längre, lämna dem inte länge i solen eller nära värmeradiatorer. För att undvika uttorkning kan stolen hällas med vatten och vaxas för att förhindra avdunstning av fukt . Använd en torr eller fuktig trasa för att ta bort damm. Tvätta bort envis smuts med tvålvatten. Inga andra rengöringsmedel används för naturmaterial. Konstgjord rotting kommer att bära dem.

För att bibehålla styrka och flexibilitet torkas lianor med linolja. Avtagbara kuddar och madrasser tvättas eller kemtvättas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Du kan hitta många vackra rottingmöbler på internet.

Till exempel är den här faux rotting stol design perfekt för att koppla av, lindra stress från dina ben och rygg

Bild
Bild

Och en sådan hängmatta av liana eller polymer kan hängas i trädgården eller framför eldstaden, och avkoppling garanteras

Bild
Bild

Det är mycket viktigt för varje barn att ha sitt eget mysiga hörn i huset. Denna papasan är perfekt för detta ändamål

Bild
Bild

En gungstol i rotting med fotstöd visas nedan.

Rekommenderad: