Dekorativa Kuddar (85 Bilder): Alternativ För Soffa Och överdrag, Stora Modeller Istället För Ryggstöd Och Mjuka Små Inuti

Innehållsförteckning:

Video: Dekorativa Kuddar (85 Bilder): Alternativ För Soffa Och överdrag, Stora Modeller Istället För Ryggstöd Och Mjuka Små Inuti

Video: Dekorativa Kuddar (85 Bilder): Alternativ För Soffa Och överdrag, Stora Modeller Istället För Ryggstöd Och Mjuka Små Inuti
Video: SÅ STYLAR DU KUDDAR I SOFFAN, INREDNING, INSPIRATION, ANDREA BRODIN 2024, Maj
Dekorativa Kuddar (85 Bilder): Alternativ För Soffa Och överdrag, Stora Modeller Istället För Ryggstöd Och Mjuka Små Inuti
Dekorativa Kuddar (85 Bilder): Alternativ För Soffa Och överdrag, Stora Modeller Istället För Ryggstöd Och Mjuka Små Inuti
Anonim

Inredning innebär alltid en noggrann studie av detaljer. Det är under detta villkor att bilden av bostadsutrymmet fylls med mening, det visar sig vara balanserat och komplett. En integrerad del av den moderna designen av en lägenhet är dekorativa kuddar, utformade för att säkerställa bekvämligheten med placering i alla hörn, vilket ökar värmen och komforten i huset.

Textiltillbehör framhäver möblernas visuella dragningskraft och fungerar som slående accenter som stöder inredningen. Med sin färg, form och mönster kan du enkelt bestämma interiörets stilorientering. När du inte vill tillgripa radikala omvandlingar av bostäder, men själen kräver förändringar, kan du enkelt och snabbt, och viktigast av allt, effektivt genomföra dina planer. Hur exakt, låt oss ta reda på det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning

Människor får information om den omgivande verkligheten främst med hjälp av sina ögon. Den viktigaste vardagliga irritationen för många av oss är skillnaden mellan utseendet på vissa föremål och vår egen smak. Speciellt när det gäller saker som fyller våra lägenheter och hus.

En person är så arrangerad att även ultramodern inredning, en ny möbeluppsättning och "smart" teknik inte helt kan tillgodose hans naturliga önskan att uttrycka sin individualitet. Det är bäst att anförtro lösningen av en så svår uppgift till hemtextil, nämligen dekorativa kuddar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa tillbehör fyller fem viktiga funktioner:

  • Tjäna som en länk mellan komponenterna i situationen , vilket gör designen logisk och holistisk.
  • Lägg till attraktion den estetiska komponenten i vardagsrummet och komforten med stoppade möbler.
  • Betona positivt stil utförande av interiören.
  • Bli accentämnen utspädning av monokroma eller neutrala mönster, vilket hjälper till att uppnå färgbalans.
  • Bidra till skapandet av en avkopplande, mysig, riktigt hemtrevlig atmosfär .

Kompetent utvalda tillbehör kan också fungera som ett stilbildande element i interiören. Ett sådant resultat är möjligt om du ägnar vederbörlig uppmärksamhet åt valet av dekorativa kuddar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Interiörkuddar skiljer sig åt i syfte, form, storlek, tillverkningsmaterial för locket och fyllmedel.

Funktionell belastning . Den första föreningen som uppstår när man nämner dekorativa kuddar är möbeltillbehör. Möjligheterna för deras tillämpning för att öka bekvämligheten med placering på stoppade möbler är oändliga. De fungerar som ytterligare armstöd på fåtöljer och soffor, där räcken inte är strukturellt tillhandahållna eller det finns ledstänger, men hårt trä, fungerar som nackstöd på sängar och istället för ryggar på ottomaner.

I moderna hörntransformerade soffor är ryggen utrustad med kuddar på lyftmekanismer. Förutom soffmodeller finns det golvstående produkter. De kan användas som ett alternativ till puffar eller under fötterna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Exklusiva föremål - ovanliga designkuddar i originaldesign fungerar uteslutande som dekor. Handgjorda coola personliga tillbehör ger interiören en ljus personlighet, vilket gör den minnesvärd. Roliga barnmodeller av leksakskuddar dekorerar rummen för små upptäcktsresande och hjälper till att utveckla barnets fantasi och fantasi.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design egenskaper . På grund av de olika alternativen för fästelement i dekorativa kuddar skiljer sig produkterna åt i utseende och styrka.

Uppställningen presenteras:

  • Klassiska tankar - den vanligaste typen av tillbehör i form av en kvadrat eller rektangel.
  • Snittmodeller , som har två ytor och en insats som anslutningselement och för att ge ytterligare volym.
  • Turkiska kuddar med vikta samlingar och många motsatta veck , på grund av vilka de förvärvar prakt. Denna typ av tillbehör kännetecknas av ett fast färgschema eller en traditionell orientalisk prydnad.
  • Quiltade snygga föremål där framsidan är dekorerad med snygga sömmar, så att tyget inte skrynklas, och kudden behåller sin form väl.
  • Kuddar i sofistikerad design . Det är dessa strukturer som vid behov utför nackstödets eller armstödets funktion.

Det är inte alls nödvändigt att välja samma modeller: pittoreska rader med olika kuddar ser inte mindre imponerande ut än kompositioner från identiska tillbehör.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Blanketter

En mängd olika former av kuddar gör att du kan bli ägare till en unik inredning.

Populära geometriska former:

  • Fyrkant - den klassiska versionen av genomförandet av undergångar. Fyrkantiga modeller är universellt lämpliga för att dekorera alla modeller av soffor, fåtöljer och sängar.
  • Cirkel och oval - sådana former är typiska för turkiska tillbehör.
  • Rektangel Är en annan aktuell lösning för vanliga soffkuddar. Kombinationer av rektangulära och runda tillbehör i olika storlekar ser fördelaktiga ut.
  • Triangel- och polygonvariationer . De ursprungliga triangulära och polygonala modellerna hjälper till att uppnå en balansbalans i designen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är helt enkelt ingen idé att lista alla icke-standardiserade former, eftersom designers fantasi inte har några gränser. Produkter kan vara både platta i form av ostkakor och omfattande som ett äpple, en boll eller godis, vilket verkligen är väldigt vackert.

Stilar

När du väljer dekorativa kuddar är det viktigt att följa rumets allmänna stil för att undvika motsättningar. Låt oss ta reda på vilka tillbehör som harmoniskt kompletterar interiörer i populära stilar.

  • Shabby chic . Alla exotiska alternativ från naturlig / konstgjord päls, i form av hjärtan, läppar eller godis, rikt dekorerade med volanger, rosetter, strass, paljetter, buglar är lämpliga här.
  • Modern … I fall med modern 3D -fotoutskrift, vågiga mönster, blommiga ornament. Material - linne, bomull, säckväv. Klassiska färger - vit, svart, beige, ytterligare - röd, lila, grön. Om kuddarna är arrangerade asymmetriskt är det inte skrämmande, demokratiskt modernt välkomnar viss rebellitet i designen.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Provence … Klassisk, rund, oval eller loggformad med volanger och en knapp i mitten. Ljusa, mestadels ljusa, diskreta nyanser. Färger - prickar, ränder, med små blommor eller med en tupp - symbolen för Frankrike. Dekorerad med handgjorda broderier, spetsar, applikationer, flounces.
  • Orientalisk stil . Ljusa färger och lyxiga material, dekorerade med guld tofsar, broderi, fransar. Glöm inte golvkuddarna, som kan spridas slumpmässigt på den mjuka mattan, vilket ger interiören en likhet med Scheherazade -tältet.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • I havet . Massivt vitt, blått, beige eller ljusbrunt för att matcha möbler eller trägolv. Rullar och kuddar med randiga mönster i vita och blå toner betonar den marina naturen i en romantisk, mysig och luftig inredning. Fantasytankar - livbojar kommer till nytta i barnkammaren.
  • Amerikansk . Vitt, svart, grått eller kombinerade alternativ från liknande färger, kvadratisk, platt kan vara. Sängar är dekorerade med ett stort antal kuddar, en stil som välkomnar överflödet av mjuk inredning i sovrummet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Standardmåtten på ett klassiskt sofftillbehör är 40x40 cm. För att dekorera icke-standardmöbler används 50x50 cm-modeller eller stora rektangulära 50x70 cm-modeller. Barnmöbler kan intressant lekas med små 20x20 cm dummies och massiva möbler i rymliga rum kan kompletteras med stora tillbehör. För att komplettera stora möbler används produkter på 70x70 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Ett par överdrag finns för kuddarna. I det första, inre täta materialet finns det en fyllning, och redan ovanpå stängs produkten med ett dekorativt yttre lock.

Tyger för omslag

Grov calico eller bomull med hög densitet krävs för tillverkning av innerkåpan. Medan yttre dekorativa omslag sys främst av klädsel.

Tillbehör är:

  • läder, ekoläder . Fördelen med naturmaterial är ett presentabelt utseende, en konstgjord analog är inte mindre vacker, men det är mycket billigare;
  • från filt - lätt, mjukt, mjukt tyg med en ovanligt trevlig konsistens;
  • sammet - lyxigt material som inte kommer att elektrifiera och locka till sig damm;
  • gobeläng anses vara en av de vackraste på grund av användningen av utsökt gobeläng med en mängd olika smycken;
  • kalikå - naturligt, miljövänligt material, tunt och mycket känsligt vid beröring. Bra sommaralternativ;
  • från lin - tunt, men starkt, hållbart tyg med hög hygroskopicitet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Pälsmodeller och ovanliga bitar förtjänar särskild uppmärksamhet, där designen tillhandahåller bundna aluminiumplattor som en gammal kedjepost. Produkter väljs enligt kriterierna: hållbarhet, taktila kvaliteter, individuella estetiska preferenser.

Bild
Bild

Hjälpämnen

Dekorativa kuddar kan ha naturlig eller konstgjord fyllning.

Moderna tillverkare använder följande typer av naturliga fyllmedel:

  • Gås / svanfjäder / dun med goda värmeisoleringsegenskaper. De beskriver tydligt de anatomiska kurvorna i kroppen och har förmågan att snabbt återfå formen.
  • Kamel / fårull - fuktbeständiga material med oöverträffade termostatiska egenskaper.
  • Silke -slitstarkt, fuktbeständigt, hållbart material med allergivänliga egenskaper. Ger maximal taktil komfort oavsett årstid.
  • Bambu fiber - ett miljövänligt material som är behagligt för kroppen och inte orsakar oönskade reaktioner.
  • Bovete skal med medicinska egenskaper och ortopedisk effekt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Av syntetiska fyllmedel ges företräde till:

  • holofiber;
  • Fiberlon;
  • komerely;
  • hollofan;
  • syntetisk winterizer;
  • latex;
  • tempura;
  • PPU (polyuretanskum).
Bild
Bild

Allmänna egenskaper hos dessa material:

  • Hypoallergen.
  • Bra dammavvisande egenskaper.
  • Ansamla inte statisk elektricitet.
  • Inte mottaglig för främmande lukt.
  • Låg hygroskopicitet.

De listade fyllmedlen fixerar huvudet och nacken i rätt läge och säkerställer ordentlig vila. När det gäller priset är skumkuddar och syntetiska winterizer -produkter billigare än andra, men de kommer inte att hålla länge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färger och tryck

Färgens förmåga att påverka vårt känslomässiga tillstånd är ett vetenskapligt bevisat faktum. Med tanke på att dekorativa kuddar i inredningen inte spelar minst roll, försök att välja tillbehörets färgschema eftertänksamt.

Det är viktigt att ta hänsyn till:

  • funktionellt syfte och rummets storlek;
  • allmän palett och färgtemperaturen på interiören;
  • stil registrering;
  • koloristisk prestanda tillgängliga textilier.
Bild
Bild

Kuddar av vilka färger som organiskt kommer att se ut i temainteriörer:

  • Indisk - röd, gul, grön, dekorerad med gyllene tofsar. Ett annat alternativ är en serie av de enklaste enfärgade kuddarna, men i olika nyanser.
  • Ekodesign - beige, grå, brun och ljusblå tillbehör.
  • Fusion accepterar ett stort antal flerfärgade kuddar i varma, rika nyanser av bakgrund eller ljusa tryck.
  • Grunge - i neutrala nyanser av beige, brunt, mjölkigt, grafitblått. Accentkombinationer innehåller ädla nyanser av guld, koppar, silver.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Årgång - romantiska pastellfärger - lila, rosa och blå, lekfulla tryck med katter eller rörande ränder.
  • Safari - under ett träd eller läder med bilder av representanter för Afrikas djurvärld - med tigrar, lejon, panter, zebror.
  • Popkonst - med fotoutskrift, ljusa abstrakta mönster eller geometriska mönster.
  • Japanska -enfärgad eller tvåfärgad med inskriptioner från hieroglyfer.
  • medelhavs - varma nyanser av beige, orange, gult och rika grader av turkos.
  • Marockansk - violett, blått, gult, lila, alltid rött, som symboliserar eldens element.

Dekor

Om även de enklaste kuddarna kan återuppliva atmosfären, vad kan vi säga om tillbehör invecklat dekorerade med alla slags dekorativa element:

  • med tofsar i hörnen och fluffiga fransar - perfekt för orientaliska stilar;
  • med puffar - omfattande sammansättningar och veck - sådana kuddar ser frodiga och luftiga ut;
  • med spets helt täcker framsidan eller med spetsinlägg, som alltid ser elegant ut;
  • med rörledningar runt omkretsen , som ger uttryck för mönstret eller flätan som dekoration för volanger och volanger;
  • med rosetter - enda stor eller en sammansättning av flera bågar;
  • med applikationer på olika ämnen, dekorativ snörning och knappar;
  • broderad med satinband , broderad med strass, pärlor, paljetter och dekorerad med flerfärgade fjädrar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Vi fick reda på allt om färg, form och design på dekorativa kuddar. Hur uppnår man en harmonisk design? För att resultatet ska uppfylla förväntningarna är det tillräckligt att använda en eller flera grundläggande principer.

  • Ton-i-ton dekoration är ett universellt alternativ . Monokromatiska klotter på en hörnsoffa i en liknande nyans är en vinnande kombination för återhållsamma och strama klassiska interiörer.
  • Monokrom design - här fungerar kuddarna som oberoende element, utan att ta hänsyn till färgen på den befintliga inredningen. En bred soffa med svartvita tillbehör kommer organiskt att passa in i moderna interiörer.
  • Accenter … Kuddarna används för att skapa effekten av färgfläckar för att locka uppmärksamhet. En träbäddsoffa i neutrala nyanser eller svarta stoppade möbler är dekorerad med ljusa, frodiga kuddar utan / med tryck.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Flerfärgad design . Lämplig för modern, neutral, orientalisk interiör. Hörnsoffor med stora takbjälkar i alla regnbågens färger kommer att göra stämningen livlig, lägga till dynamik och munterhet.
  • Två plus ett schema . Original pallsoffor med tvåfärgade kuddar som stöder klädseln ser fräscha och ovanliga ut och skapar en avslappnad och inbjudande atmosfär. Denna lösning är också lämplig för en hörnkökssoffa.
  • Kombinationsmetod . De listade scheman interagerar effektivt med varandra, du måste bara visa fantasi och observera måttet.

Och det sista. Det tillåtna antalet nyanser är fem, det kommer att skapa mer färgvinaigrette, och det luktar redan dålig smak.

Vård

Som med alla hemtextilier kräver inre kuddar regelbundet underhåll. Produkter med naturliga fyllmedel behandlas systematiskt med en kvartslampa och ventileras. Tygöverdrag kan tvättas, med undantag för velour och sammet, som endast rekommenderas för kemtvätt med en speciell borste.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett par gånger om året måste du använda kemtvättstjänster: professionell behandling av kuddar med ånga och special. gör underverk med hjälp. Sådana förfaranden kan ge produkterna ett attraktivt utseende, vilket är särskilt viktigt för dyra tillbehör av äkta läder.

Vackra inredningsidéer

Idealet för alla är att ha en bekväm och elegant lägenhet. Dekorativa kuddar i denna verksamhet är utmärkta hjälpare. Oavsett om du vill göra ett mysigt bo, skapa en glamorös inredning, minimalistisk design eller ännu inte har bestämt dig för dekorationsstilen, men bara vill uppdatera den befintliga miljön - kanske våra tips och förslag passar din smak. Och exemplen i fotogalleriet hjälper pusslet att gå ihop eller rikta tankar åt rätt håll.

Begränsningen av Scandi-designen och neutraliteten hos det dominerande snövit sortimentet späds ut med accentkuddar rika nyanser av blått, terrakotta, apelsin och fuchsia. Forma kompositioner av solida tvåfärgade kuddar och tillbehör med temaprydnader av snöflingor, sicksack, rådjur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill att interiören ska vara annorlunda, använd broderade kuddar . Detta exklusiva är mångsidigt och förvandlar lika mycket ett prim engelskt sovrum, ett ultramodernt högteknologiskt vardagsrum och ett enkelt lanthus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Multifunktionella golvkuddar fungerar som puffar, fåtöljer, soffor och till och med soffor . På grund av rörliga propylenkulor, som används som fyllmedel, kan du när som helst ändra formen på "möblerna". Därför ser interiören alltid modern och snygg ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Numera är alternativen för att dekorera moderna interiörer med kuddar i enlighet med årstiderna extremt efterfrågade . På vintern används plysch-, stickade och pälsstilbehör. På våren har omslagen blommande blommor och träd, på sommaren dominerar frukt- och bärtemat, och på hösten-det rödgula-orangefärgade området.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En trendig trend är användningen av naturliga och konstgjorda skinn av exotiska arter . - leopard-, tiger-, giraff- eller zebrahud. Pälsar eller kuddar med djurprint i kombination med skinn på väggen, möbler eller på golvet ser väldigt imponerande ut och knyter ihop designen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Golvkuddar är en höjdpunkt i en etnisk orientalisk inredning . Frodiga diabilder av siden och sammetskuddar av fyrkantiga och runda former på magnifika handgjorda persiska mattor med ett närliggande lågt bord krönt med en vattenpipa - så här ser en orientalisk idyll ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sängen är stor och bekväm, men saknas det något? Det kanske mest romantiska tillbehöret i inredningsvärlden är taket . Kapellet kan vara tillverkat av siden, satin eller lätt transparent material, dekorerat med tofsar och fransar. För fullständighet, leta efter kuddar i samma tyg och inredning.

Rekommenderad: