Bovete Skalkudde (45 Bilder): Fördelarna Och Skadorna Med Bovetskal, Hur Man Bryr Sig, Den Justerbara Modellens Livslängd

Innehållsförteckning:

Video: Bovete Skalkudde (45 Bilder): Fördelarna Och Skadorna Med Bovetskal, Hur Man Bryr Sig, Den Justerbara Modellens Livslängd

Video: Bovete Skalkudde (45 Bilder): Fördelarna Och Skadorna Med Bovetskal, Hur Man Bryr Sig, Den Justerbara Modellens Livslängd
Video: Benefits of Buckwheat Pillows 2024, Maj
Bovete Skalkudde (45 Bilder): Fördelarna Och Skadorna Med Bovetskal, Hur Man Bryr Sig, Den Justerbara Modellens Livslängd
Bovete Skalkudde (45 Bilder): Fördelarna Och Skadorna Med Bovetskal, Hur Man Bryr Sig, Den Justerbara Modellens Livslängd
Anonim

Sömnkvaliteten beror mycket på bekvämligheten av dina sängkläder. Om madrassen är utformad för att ge en anatomiskt korrekt position av kroppen, stöder kudden, som fungerar som ett stöd för huvudet, nacken och är ansvarig för att slappna av axelbältets muskler.

Låghusprodukter med ortopedisk effekt tävlar framgångsrikt med fjäder- och dunkuddar, som gradvis blir en kvarleva från det förflutna. De kännetecknas av ökad styvhet på grund av användningen av bovete skal, olika örter, majs och bambu fibrer som fyllmedel och har helande egenskaper. Och vad exakt bovete kuddar är bra för hälsan, i vilka fall rekommenderas de för användning och är det sant vad de säger om dem - låt oss ta reda på det.

Bild
Bild

Användbara egenskaper och skada av bovete skal

Kärnans konsekvent höga utbyte är inte resultatet av genetiska modifieringar och användningen av agrokemikalier, utan förtjänsten uteslutande av Moder Natur, som tilldelade henne förmågan att växa bra, utveckla och till och med bekämpa ogräs på egen hand, till glädje av bönder.

Slutsats: innehållet i kemi på grekiska är noll. Det betyder att det inte finns den minsta anledning att tvivla på ekologisk renhet och säkerhet för bovetskal - en produkt av tröskning av bovetekärnor i form av mörkbruna eller svarta flingor.

Bild
Bild

Specialiserade ryggradsneurologer specialiserade på behandling av destruktiva processer i ryggraden anser att en högkvalitativ kudde bör utföra två viktiga funktioner som ger stöd:

  1. Lordos - ryggradens fysiologiska krökning, vänd framåt med en utbuktning i ryggläge.
  2. Den rätta vinkeln som bildar linjen i axellederna och livmoderhalsen i kroppens sidopositioner.
Bild
Bild

Bovete skalkuddar uppfyller helt de angivna kraven, tack vare fyllmedlet.

Enligt läkare gynnar biokuddar vår kropp eftersom:

Utmärkt stöd för huvud och nacke under sömnen , jämnt fördela belastningen på muskler och leder, upprepa varje anatomisk böjning. Oavsett vilken position du intar under sömnen, kommer den ortopediska effekten att fungera omedelbart. Att sova på en fast grund hjälper till att hålla din hållning korrekt och vacker.

Bild
Bild

Har utmärkt luft- och ånggenomsläpplighet , skapar optimala förutsättningar för kroppens liv. Sörj för sovplatsens hygien på grund av fri luftcirkulation och förmågan att absorbera sekret från svettkörtlar, utan att provocera en växthuseffekt även i värmen.

Bild
Bild
  • De är allergivänliga och dammavvisande . Förhindrar bildandet av populationer av husstoftkvalster som orsakar allergier och förvärrar astma och bronkit.
  • Hjälper till att bekämpa snarkning: när huvudet är i rätt läge flyter luft fritt in i luftvägarna och hjärnan tillförs fullt med syre.
Bild
Bild
  • Skapar en permanent mikromassage -effekt , liknande i styrka till punkten: bovete skalor med vassa toppar tränar diskret de bioaktiva punkterna i nacken och axelbältet medan en person sover.
  • Ta hand om ditt utseende . Akupressurmassage har en gynnsam effekt på hudens tillstånd, hjälper till att jämna ut turgor och hår genom att stimulera hårsäckarna med tunna hörn av skalet.
  • Minska smärta olika lokalisering och etiologi.
Bild
Bild

Bovete skalfyllmedel är ganska specifikt, eftersom det är tufft plus att det också är bullrigt. Naturligtvis kan en sådan grund av vana orsaka obehag för användaren, men vi pratar naturligtvis inte om någon hälsoskada.

Bild
Bild

Avslag på att köpa kuddar av bovete skall oftast orsakas av:

  • Överdriven styvhet . Missnöje uttrycks av dem som gillar att sova i sidopositioner och med ansiktet nedåt. I anpassningsprocessen till en hård bas är det särskilt svårt för öronen och kinderna, i vilka området stickningar med andra obehagliga känslor ofta uppstår.
  • Buller . Bovetemodeller gör mest ljud från det befintliga sortimentet av kuddar. Höga prasslande ljud klagas vanligtvis av dem som sover, återigen främst i fosterställningen, när örat pressas mot basen. Under tryck från huvudet börjar vågen att gnugga mot varandra, vilket åtföljs av ett karakteristiskt prassel.
Bild
Bild
  • Stor vikt . Produktens vikt kan vara upp till 5 kg. Denna indikator påverkas av själva fyllmedlets kvalitet. Jämfört med vanliga kuddar är bovetskalskal mycket tyngre, vilket inte alltid är bekvämt för äldre eller barn.
  • Den specifika intensiva lukten av eterisk olja av bovete . Eftersom allas känslighet för lukt är annorlunda, och det finns de som lider av hyperosmi (ökad känslighet för aromer), blir för vissa ökad oljeutvinning ett verkligt problem.

När en positiv terapeutisk effekt uppnås, vilket händer ganska snabbt, börjar kuddarnas ovanliga egenskaper uppfattas på ett helt annat sätt. Om de listade nackdelarna är avgörande för dig, skaffa sedan mjuka, lätta modeller från holofiber, syntetisk vinterisator, latex, kamel / fårull.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Visningar

Utbudet av kuddar av bovete är ganska omfattande och kan tillgodose olika användares behov. Produkterna skiljer sig inte bara i form och storlek, utan också i syfte: från vanliga sovtillbehör till resealternativ - rullar för livmoderhalsen och ländryggen.

Klassiska modeller . Den bästa ortopediska effekten kan skryta med traditionella rektangulära modeller som mäter 40x60 cm, som perfekt anpassar sig till kroppens anatomiska egenskaper, vilket hjälper till att minska belastningen på axelområdet. För ägare av höga axlar är produkter på 70x50 cm idealiska.

Bild
Bild
Bild
Bild

Barnmodeller . När vuxna är övertygade från sin egen erfarenhet av de helande egenskaperna hos mirakelkuddar, är nästa steg att skaffa dem till barnet. Produkter rekommenderas för barn från 2 års ålder. Modeller med justerbar fyllmängd är särskilt praktiska i detta avseende. Kuddens höjd kan enkelt justeras genom att ändra fyllningsvolymen.

Produkten anpassas efter individuella behov genom att helt enkelt hälla / tillsätta bovetskal. På grund av närvaron av en bekväm dragkedja tar denna procedur minst tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ju lägre barnets ålder är, desto lägre bör kudden vara, och ju mindre fyllmedelsvolym, när det växer upp, ökar mängden gradvis och ändrar höjden. En ovanligt hård kudde kan vara en anledning till ett barns nycklar. I detta fall är de begränsade till kortsiktiga användningar av den terapeutiska basen från fall till fall: i sömn i en timme på dagtid eller under sjukdom.

Bild
Bild

Medicinska indikationer för användning:

  • frekvent förkylning;
  • akut / kronisk bronkit;
  • hyperaktivitets- och hyperexcitabilitetssyndrom.

För att förstärka den terapeutiska effekten praktiserar många tillverkningsföretag att lägga till olika medicinska örter med en lugnande effekt på fyllmedlet - mynta, humle, oregano, lavendel, citrongräs och cederspån. När du planerar att köpa en medicinsk kudde till ett barn, glöm inte att se till att det inte finns någon allergi mot de listade medicinalväxterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ortopediska säten . Personer som leder en övervägande stillasittande, stillasittande livsstil bör få en kompakt anatomisk kudde. Tillsammans med de vanliga egenskaperna hos bovete -skalprodukter är stolarna utrustade med speciella magneter inuti. De fungerar som stabilisatorer för kroppens elektromagnetiska potential, vilket förbättrar syretransporten av blodet till alla vitala organ och system.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sittmodeller mångsidig när det gäller användning: hem, kontor, bil, campingtur, långflyg eller flerdagarsresor på fjärrtåg-den ortopediska basen kommer att vara till nytta överallt. Det är svårt att överskatta fördelarna med tonic och konditioneringseffekten av "bovete" kuddar, och kroppen kommer att tacka den försiktiga ägaren med utmärkt hälsa för en lätt massage av biologiskt aktiva zoner.

Aktivering av blodflödet och upprätthållande av normal blodcirkulation är det bästa förebyggandet av sjukdomar i könsorganet hos män och kvinnliga gynekologiska sjukdomar. En av de vanliga predisponerande faktorerna för utvecklingen av dessa sjukdomar är stillasittande arbete och låg fysisk aktivitet.

Bild
Bild

Livstid

Tyvärr kan kuddar av bovete inte skryta med hållbarhet. Skallens härdning är ett oundvikligt fenomen över tiden, vilket resulterar i att kuddarnas volym minskar.

Enligt många tillverkares försäkringar tål biologiska kuddar antagligen aktiv användning i 5-10 år utan problem. Detta är inget annat än en marknadsföringsgimmick. I verkligheten är deras maximala livslängd begränsad till endast 2 år, och då förutsatt att produkten håller hög kvalitet och är välskött.

Bild
Bild

Boveteens värdefulla egenskaper var välkända för våra förfäder, som använde välsmakande spannmål, inte bara till mat, utan också fyllde det med skalkuddar, vilket inte bara var bra för hälsan, utan också bekvämt i vardagen. Sådant sängkläder krävde inte rengöring och tvättning: när det var dags att skörda en ny grönsak av bovete, slängdes innehållet i sängkläderna helt enkelt och ersatte det med färskt skal. Modern teknik för bearbetning av kärnor skiljer sig naturligtvis åt och har blivit mer perfekt, men inte så mycket att naturliga råvaror kan hålla så länge reklam lovar. Tro det eller ej - det är upp till dig.

Bild
Bild

Indikationer för användning

Bovete skalkuddar kan säkert betraktas som ett effektivt profylaktiskt medel mot en rad olika sjukdomar:

  • muskuloskeletala systemet: skolios, osteokondros;
  • migrän;
  • obstruktiv sömnapné (snarkning) syndrom;
  • hypertoni;
  • sömnlöshet syndrom;
  • överdriven svettning;
  • impotens och prostatit;
  • dysbios i slidan och förvärring av kroniska gynekologiska patologier;
  • hemorrojder;
  • allergiska reaktioner framkallade av ull, fjädrar, hus- / pappersdamm och dess invånare - dammkvalster.
Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av kärnskalens fördelaktiga egenskaper har kudden en komplex helande effekt på olika kroppssystem. Dessutom bekämpar biokuddar effektivt bildandet av trycksår hos sängliggande patienter, vilket stabiliserar lokal blodcirkulation.

Bild
Bild

Vi har redan pratat om barnmodeller, men om användningen av ortopediska baser för spädbarn har föräldrar diametralt motsatta åsikter.

De som är för anatomiska kuddar för de små argumenterar för sin åsikt med möjligheten att:

  • förebyggande av torticollis, ett vanligt ortopediskt problem hos nyfödda;
  • korrigering av deformiteter i skallen;
  • minska smärta vid olika lokaliseringar, provocerad av födelsetrauma;
  • minskning av hypertonicitet i musklerna i rygg och nacke - falsk torticollis;
  • se till att ryggraden är korrekt placerad;
  • stabil fixering av huvudet, vilket främjar vilsam sömn.
Bild
Bild
Bild
Bild

De som är "emot" anger följande skäl:

  • när barnet spottar, på grund av det fasta huvudet, finns det en risk att mjölk kommer in i andningsorganen;
  • ökad stress på den otillräckligt förstärkta nackregionen, med tanke på att den är ohälsosam.

Det finns föräldrar som inte ser poängen med att använda babykuddar alls. Vem som har rätt och vem som inte har det kan du ta reda på först efter samråd med barnläkare, kirurg och neurolog. Varje fall behandlas individuellt, så det finns inga universella rekommendationer här och kan inte vara det.

Tillverkare

Ortopediska effektkuddar är en del av produktlinjerna hos företag som specialiserat sig på tillverkning av miljövänliga produkter, kosmetika och hushållsartiklar. Bland utländska tillverkare är den största efterfrågan på produkter tillverkade i Asien, Kanada och USA.

De tre ledarna inom betyg av inhemska tillverkare inkluderar:

  • Faberlic - Biopillows i serien "Healthy Sleep" med unika sammansättningar av eteriska oljor från bovete är att föredra av de flesta köpare.
  • Ecotex - ett av de största ryska företagen som bedriver tillverkning och försäljning av hemtextilier av hög kvalitet.
  • Elin - en tillverkare av textilier av ett eget märke och en officiell återförsäljare av Dargez -fabriken.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ganska bra recensioner om de anatomiska kuddarna OPTOPITER i Classic and Boss -serien (Ryssland), varumärket Rodnik Zdorovya (Ryssland) och Dream Factory (Ukraina).

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

De viktigaste urvalskriterierna i detta fall är materialet från vilket locket sys och fyllmedlets kvalitet. Alla sängkläder fyllda med bovetskal är inte av hög kvalitet. När du väljer en kudde, tveka inte att ta den i dina händer, så är det bara när du ska lita på dina känslor. Vi tycker att det är onödigt att påminna om behovet av en grundlig visuell inspektion av produkten för yttre defekter.

Satinöverdrag är den bästa lösningen. Detta material har ökad styrka, hållbarhet och utmärkt andningsförmåga, vilket garanterar normalt luftutbyte även i varmt väder. När det gäller grovkaliken, i jämförelse med satin, är den mycket tunnare, och med tanke på den ständiga kontakten med den spetsiga skalen kommer den inte heller att hålla länge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Naturlig teak kännetecknas av låg hygroskopicitet, vilket avsevärt minskar den terapeutiska effekten av bovetekuddar. Dessutom kommer teakbädden att behöva torkas ofta. Vilken syntet som helst är oacceptabelt, ett omslag av sådana material neutraliserar helt enkelt fyllmedlets fördelaktiga egenskaper, vilket gör kudden värdelös för medicinska ändamål.

Kudden måste skakas: om kuddfodralet sys med bra kvalitet förblir innehållet kvar. Närvaron av blixtlås eller kardborre på omslagen gör det mycket lättare att ta hand om sängkläder.

Bild
Bild

Det är möjligt att bestämma kvaliteten på boveteskal bara med taktil kontakt. Om du tror att den kvarvarande produkten som erhålls från bearbetningen av kärnan alltid är densamma, så är detta långt ifrån fallet. Många blir vilseledda av den till synes enkla att göra kärnfyllmedel. I verkligheten beror mycket på hur noggrant tillverkarna rengör råvarorna, tar bort växtrester och skräp. Det är av denna anledning som du måste kontrollera produkten genom beröring, det är det enda sättet att identifiera om det finns fragment av skräp och kvistar inuti.

Bild
Bild

Fjädringen i dynan under tryck och förmågan att snabbt återfå formen är goda tecken. Det perfekta fyllmedlet är skal efter kalibrering och värmebehandling. Kalibreringens kvalitet avgör de ortopediska funktionerna, medan värmebehandlingen blir mer hållbar och desinficerad.

Överensstämmelse med tekniken "från och till" bevisas av frånvaron av främmande lukt och tillståndet i innehållet i örngott: fyllmedlet inuti måste hällas fritt i alla riktningar utan att det bildas klumpar och inte vila åt sidan. Produkter av dålig kvalitet är för hårda och tunga.

Och slutligen har kvalitetsprodukter certifikat för överensstämmelse med GOST -standarder. Glöm inte att fråga säljarna om deras tillgänglighet, detta är din lagliga rätt som konsument. Vad är särskilt viktigt att göra vid misstänkta låga priser på bovetekuddar.

Bild
Bild

Hur man bryr sig?

Friktion av boveteflingor leder till en gradvis förlust av fyllmedlets volym, vilket resulterar i att kuddens storlek minskar. Skallar måste regelbundet bytas ut mot färska. I stort sett är det lättare att få nya sängkläder. Efter enkla underhållsriktlinjer kommer produkten dock att hålla längre utan att förlora sin form och friskhet.

Skötselregler:

  1. Våt bearbetning av fyllmedlet är kontraindicerat.
  2. Frekvensen för kemtvätt med en dammsugare i lågeffektsläge genom locket är var 1,5-2 månad.
  3. Locket tvättas när det blir smutsigt. Naperniken måste vara helt befriad från skalet.
  4. En sil används för att ta bort slitna partiklar av fyllmedel.
  5. Ventilera regelbundet utomhus sängkläder i ett skuggat område på en balkong eller på den skuggiga sidan av en innergård för att undvika exponering för UV -strålning.
  6. På sommaren, vid soligt väder, torkas fyllmedlet genom att hälla ut det från locket och begränsa påverkan av den direkta solen.

Rekommenderad: