Barnens Studsmatta (42 Bilder): Fördelarna Och Skadorna Med Lekmodeller Med Penna Och Bollar För Barn Från 2 år. Hur Limar Man Den Längs Sömmen?

Innehållsförteckning:

Video: Barnens Studsmatta (42 Bilder): Fördelarna Och Skadorna Med Lekmodeller Med Penna Och Bollar För Barn Från 2 år. Hur Limar Man Den Längs Sömmen?

Video: Barnens Studsmatta (42 Bilder): Fördelarna Och Skadorna Med Lekmodeller Med Penna Och Bollar För Barn Från 2 år. Hur Limar Man Den Längs Sömmen?
Video: Fitness på studsmattor 2024, April
Barnens Studsmatta (42 Bilder): Fördelarna Och Skadorna Med Lekmodeller Med Penna Och Bollar För Barn Från 2 år. Hur Limar Man Den Längs Sömmen?
Barnens Studsmatta (42 Bilder): Fördelarna Och Skadorna Med Lekmodeller Med Penna Och Bollar För Barn Från 2 år. Hur Limar Man Den Längs Sömmen?
Anonim

Trampoliner är lämpliga för barn med olika temperament. För aktiva kommer att tillfredsställa deras oåterkalleliga energi, de hoppar i timmar och ger vuxna vila en stund. Lugna barn har också nytta av att hoppa studsmatta för sin fysiska hälsa. Alla kommer att dra nytta av köpet av attraktionen: både barn och vuxna.

För dem som är vana vid att tvivla på allt eller medvetet utföra sina handlingar, kommer vi att berätta om fördelarna och farorna, modellerna och valet av moderna barns studsmattor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördel och skada

Hoppattraktionen kan inte kallas helt ofarlig, skador händer på den. Låt oss prata om fördelarna och skadorna med denna underbara uppfinning. Trampoliner på ett roligt och lekfullt sätt sätter barnet till en hälsosam livsstil, gör det möjligt att resa sig från bordet, bryta sig loss från datorn och smarttelefonen och göra ett val till förmån för aktiv rörelse. Hoppning har en positiv effekt på barns hälsa:

  • stärka muskuloskeletala systemet;
  • förbättra samordning av rörelse;
  • utveckla uthållighet och smidighet;
  • är en användbar kardiobelastning för det kardiovaskulära systemet;
  • stärka andningssystemet;
  • om barnet är överviktigt, hjälp att bekämpa honom;
  • Efter att ha hoppat i frisk luft kommer "den lilla" att få en efterlängtad aptit;
  • hopp ger många positiva känslor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Kontraindikationer inkluderar sjukdomar som hemofili, vissa hjärtfel och sjukdomar i muskuloskeletala systemet. Du kan inte hoppa patienter med andning och hjärtrytmstörningar, skörhet i skelettsystemet.

Barn som precis börjat lära sig maskinen kan uppleva illamående och yrsel. I detta fall bör belastningen ökas gradvis, med tiden kommer tillståndet att återgå till det normala. Om symtomen kvarstår efter en veckas lektioner bör du konsultera en läkare, kontrollera din hälsa och ta reda på om det finns några kontraindikationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skador kan orsakas av skador till följd av felaktig användning av studsmattan:

  • om simulatorn har låga skyddsväggar eller ett trasigt nät kan barnet falla ur attraktionen och bli skadad av att träffa marken.
  • dåligt fixerade eller överbelastade studsmattor kan välta;
  • slarvigt beteende under hoppning leder till en kollision mellan barn med varandra;
  • på masksimulatorer har det förekommit fall där ungdomar, under aktiv studsa med knäna, skadade sig i käkområdet.
Bild
Bild

Vyer

Det finns tre huvudtyper av studsmattor: uppblåsbara, nät- och minitrampoliner. Alla tre typerna kan utformas för barn i olika åldrar, vara utomhus eller användas inomhus.

Uppblåsbar

Barns uppblåsbara studsmattor ser väldigt söta ut och kompletteras ofta med en bild. De är ljusa, varierade och har ett tomtliknande utseende, till exempel ett medeltida slott, en drake, en exotisk ö. Trampoliner för de minsta är mer som uppblåsbara arenor och för äldre barn - som komplexa invecklade strukturer. Vissa typer av studsmattor är utrustade med vatten, vilket gör dem ännu mer attraktiva för barn. Design kan vara med en torr pool (med bollar) eller simma i en riktig vattensamling.

Materialet som används för moderna uppblåsbara studsmattor innehåller flera lager: polyvinylklorid, förstärkt nät, tygelement. Sådana mönster är inte bara vackra, utan har också en god frånstötande effekt. För att göra detta måste du se till att studsmattan är helt uppblåst och inte representerar en trög lekplats. När det gäller bilderna, om detta inte är en vattenattraktion, slutar de glida över tiden. För att aktivera dem bör du använda en silikonspray som sprutas på stingray. Den förlänger hållarens livslängd och håller den hal.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss ta reda på vad som är fördelarna med uppblåsbara studsmattor

  • De är varierade och kan tillfredsställa alla smaker. De kan köpas för barn i alla åldrar. Olika former och storlekar gör att du kan välja en design både för lokaler och för den yttre miljön.
  • Uppblåsbara studsmattor är färgglada, berättardrivna och mycket älskade av barn.
  • De har ett ganska hållbart modernt material som är lätt att reparera.
  • De hjälper barn att vara friska och aktiva, leder barnets energi till en lugn kanal.
  • De är lätta att installera.
  • I de flesta fall är uppblåsbara studsmattor säkra.
  • De är kompakta och rörliga.
  • De kan tömmas och lagras sedan till nästa säsong.

Om vi pratar om bristerna, bör det noteras att när det gäller hoppförmåga, liksom styrka och hållbarhet, är uppblåsbara studsmattor sämre än vårens. De behöver konstant luftpumpning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Reticulate

Fjädrar och fjäderlösa studsmattor är inhägnade med ett nät för säkerhets skull. På de ryska marknaderna är mer än 90% fjäderstrukturer, de är billigare och mindre komplicerade att tillverka. Låt oss försöka förstå vad skillnaderna är. Båda är en hoppbräda omgiven av ett nät. De skiljer sig åt i hur nätet spänns. Fjädrarna sträcker studsmattan i olika riktningar och är fästa vid ramen. Fjäderlösa strukturer (Springfree) ger spänning genom flexibla fiberdämpare. Med det här alternativet kan du göra hopp mer fjädrande, men mindre skarpa, vilket hjälper kroppen att bättre kontrollera sina rörelser.

Trampoliner på stötdämpare är säkrare, eftersom spännanordningen är gömd under duken och är otillgänglig för hoppare. När det gäller fjädrarna är de helt enkelt täckta med ett speciellt komprimerat material, i händelse av brott mot vilket barnets ben kan falla in i öppningen mellan fjädrarna och bli skadad. Ramen som stötdämparna är fästa på är gömd under duken, det är omöjligt att träffa den. Ramen på fjäderstrampolin ligger i linje med hoppytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skyddsnätet i Springfree -modeller fästs på strukturens innerkant på flexibla stöd. Barnet kan rikta sitt hopp direkt i nätet och det kommer att studsa tillbaka mot mitten av studsmattan. Konstruktioner med metallfjädrar har styva stolpar på vilka ett nät är fäst från utsidan. När barnet kommer in i det faller barnet mot "väggen", dessutom kan slaget falla på stödet. Fördelarna med båda typerna av maskstrampoliner är följande.

  • De har ett brett åldersintervall. På en liten studsmatta med nät kan du skicka ditt barn så snart det börjar stå och försöker göra hukningsrörelser. Barn som ännu inte vet hur de ska stå är också glada över attraktionen, de gillar det när deras föräldrar svänger duken under dem. Större strukturer kan användas av tonåringar och vuxna för att hoppa.
  • Trampoliner med spännbälte och nät är gjorda av slitstarka material, de är starkare och mer pålitliga än uppblåsbara modeller.
  • Konstruktionernas dimensioner gör att de kan installeras i lägenheter och utomhus (i dachas och personliga tomter).
  • Dessa studsmattor är stabila och hållbara.
  • Förutom de vanliga utför de sporthopp med kullerbyttor och svängar.

Nackdelarna är bland annat strukturens volym, vilket gör det svårt att skydda den under den kalla årstiden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mini alternativ

Hemma är det mer bekvämt att använda minitrampoliner, de är så kompakta (80-120 cm i diameter) att de är lämpliga även för små rum. Detta är en hopfällbar version av träningsmaskinen. Efter användning kan den vikas och läggas under en säng eller på en mezzanine, eftersom vikten på sådana modeller inte överstiger 10-15 kg. Minitrampoliner i deras sort är inte sämre än stora motsvarigheter. De kan användas av hoppare i olika ålderskategorier, från spädbarn till pensionärer. Det finns barnalternativ: ram med skyddande nät; ram med handtag; uppblåsbar; i form av en lekhage för de minsta. Vuxna minimodeller är en töjningsduk på en ram, cirka en meter i diameter, 20 cm hög, utan hållare och nät, som används för fitness. Funktioner i minitrampoliner:

  • kompaktitet, tar inte mycket plats;
  • lätt att fälla, bära och förvara;
  • ha ett skyddsnät eller handtag;
  • de har en svagt avvisande yta, som kanske inte tillfredsställer äldre barn, men på grund av säkerheten är den väl lämpad för spädbarn;
  • ram mini-studsmattor, trots sin lilla storlek, tål en belastning på 50 till 70 kg, en sådan simulator är också lämplig för mödrar för fysiska övningar med hjälp av en stegplattform.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer studsmattor är det nödvändigt att ta hänsyn till barnets ålder, vikt, storlek och köpsyfte. Det kan vara en attraktion för ett barn eller för en grupp barn, en studsmatta köps in för underhållning eller sportträning. Dessutom måste du veta var attraktionen kommer att ligga - inomhus eller utomhus, strukturens storlek, material och form beror på detta. Dessutom bör du välja säkra alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Säkerhet

Strukturen måste vara stabil, stark och väl skyddad. Nätet kontrolleras för elasticitet, produktens material - för styrka. Sidorna på de uppblåsbara studsmattorna måste vara höga.

Barnets ålder

Om barnet är under två år köps en konstruktion i form av en arena. Om barnet är 2 eller 3 år, behövs en studsmatta med handtag eller nät. Uppblåsbara och fjädermodeller är lämpliga för medelålders barn och sportmodeller för ungdomar.

Dimensioner

Fram till fem års ålder ska barn inte läggas på stora föremål, vilket blir svårt att hålla reda på. För medelålders - ju större studsmatta, desto mer spännande och intressant är det att ha kul på den. För tonåringar är 2-3-meters fjäderdukar eller träningsmaskiner med stötdämpare lämpliga. För sportinriktade barn behövs stora studsmattor på 5-10 m i gym. För barn, vuxna (fitness), minitrampoler är lämpliga för hemmabruk.

Bild
Bild

Material

Produktens säkerhet, styrka och hållbarhet beror på materialets kvalitet. Du bör be om ett certifikat, se till att modellen inte är monterad av giftiga material. Bra studsmattor är elastiska, motståndskraftiga mot vatten, hushållskemikalier, ultraviolett ljus, de bleknar inte och tappar inte sitt utseende utomhus.

Hur repareras?

Moderna studsmattor är gjorda av slitstarka tyger, men ändå kommer det en tid då produkten kommer att behöva repareras. Ibland måste den uppblåsbara strukturen limmas längs sömmen, eller fjädrarna på ramtrampolinen behöver bytas. Oftast spricker en uppblåsbar simulator i sömmarna, ibland tränger barn igenom materialet med ett vasst föremål var som helst. Ibland fungerar attraktionen, men det känns trögt vid beröring och hoppförmågan är svag - alla symptom på en skadad yta. Det första steget är att hitta den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förbered dig sedan för arbetet:

  • lim;
  • en bit PVC (lapp);
  • lösningsmedel för avfettning av ytan;
  • montering av hårtork för uppvärmning;
  • sax och sandpapper.

Ofta kommer en reparationssats med en studsmatta, den innehåller nödvändigt lim och en lapp. Men om det inte finns något, bör limmet väljas med hänsyn till materialet. Desmokol och Vitur binder väl gummi, linoleum, PVC -tyg, läder, konstläder och plast. Lim "Uranus" används i arbete med polyuretanytor, med metoden kall och varm limning. Många uppblåsbara strukturer är lämpliga för "Moment" -limet för PVC, som används vid reparation av gummibåtar. Sömmen är elastisk och är inte rädd för fukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Reparationsarbete bör utföras i etapper

  • Förbered en studsmatta (hitta ett hål, töm ut).
  • Rengör försiktigt det skadade området med sandpapper. Om du måste arbeta med fluffigt tyg ska det slipas till ett slätt tillstånd.
  • Behandla den förberedda ytan noggrant med ett lösningsmedel och torka.
  • Plåstret ska skäras lite större än hålet och också noggrant rengöras med sandpapper och torkas med ett lösningsmedel. Den appliceras endast med den matta sidan.
  • Applicera och fördela lite lim på studsmattan, anslut den skadade ytan, först fäst fliken ovanpå.
  • Det är bra att värma upp ytan i ändarna av plåstret med en monterad hårtork (men inte för att bränna igenom), luckan löds fast på studsmattan.
  • Något tungt bör placeras på plåstret och lämnas i ett par dagar för slutlig bindning.

Om fjädrarna går förlorade kan de enkelt bytas ut genom att köpa den kopia som krävs från en sportbutik. När det gäller hålen i hoppplattformen måste du titta på omständigheterna. Små hål (från en cigarett) behöver inte vidröras. Om skadan är något större bör du plocka upp ett tyg som liknar densitet som en hoppduk (sök i rese- eller sportaffärer). Placera plåstret med starka nylontrådar på båda sidor. Om bladet är allvarligt skadat måste det bytas ut helt. Trasiga nät bör också bytas ut; mindre skador kan sys med starka trådar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Villkor

För att undvika skador och dra nytta av trampolining, enkla regler bör följas:

  • ta inte främmande föremål med dig till simulatorn;
  • ät inte medan du hoppar;
  • du kan inte hänga på studsens uppblåsbara väggar och hoppa på dem;
  • det är nödvändigt att gå nerför backen, ligga på ryggen och flytta fötterna framåt;
  • små barn bör vara under ständig vuxenövervakning;
  • det bör komma ihåg att om det finns två eller flera barn på resan kan det uppstå kollisioner;
  • hopp bör göras till sidan av utgången och på nätstrukturer - i mitten av duken.

Reglerna är enkla och okomplicerade. Om du följer dem kan du undvika skador och få mycket glädje av kraftfulla rörelser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Toppmodeller

Trampoliner började produceras på fyrtiotalet av förra seklet av George Nissen och Larry Griswold i deras företag "Griswold-Nissen Trampoline and Acrobatics". Idén togs upp av tillverkare runt om i världen, idag har många företag högkvalitativa och säkra moderna modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

ELC är bra på studsmattor för de små. Den producerar uppblåsbara modeller på hoppplattformen, i olika former och färger. Trampoliner har handtag för säkra och bekväma hopp.

Torneo sport mini -studsmattor finns med handtag och även med ett nät för små kunder. Men i de flesta fall är det kompakta sportsimulatorer med ett hoppbälte, utan ytterligare element, för ungdomar och vuxna. Springfria studsmattor är de säkraste hittills. Allt är genomtänkt i dem till minsta detalj så att barnet undviker skada: elastiska inre nät, tunna flexibla stöd och en otrolig balans i simulatorn, som alltid återför barnet till mitten av hoppbältet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Efter att ha studerat föräldrarnas feedback om studsmattor kan vi dra slutsatsen att sådana simulatorer ofta köps för barn på födelsedagar och helgdagar. Uppblåsbara modeller är att föredra som utomhusalternativ för en yngre ålder; föräldrar anser dem säkrare på grund av mjuka ytor. För medelålders barn och ungdomar används oftast fjädernätstrukturer som placerar dem i dachas och personliga tomter. För hemmabruk, i 90% av fallen, köps minitrampoliner för både småbarn och tonåringar.

Vissa föräldrar köper träningsutrustning på råd från läkare , för behandling av platta fötter och förstärkning av muskuloskeletala systemet. Positiva recensioner refererar till instruktioner som ger en översikt över övningar för att stärka olika muskler. Som negativa punkter noteras lossning av simulatorernas ben och attityden hos vissa barn, som så småningom tappar intresset för studsmattan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sammanfattningsvis kan vi dra slutsatsen att en studsmatta är en bättre present till ett barn än en annan leksak. Du kan alltid underhålla gäster, få mycket glädje av rörelserna och förbättra din hälsa.

Rekommenderad: