Sintepon -kuddar (26 Bilder): Skadan Och Fördelarna Med Syntetiska Modeller Med Syntetiskt Vinterfyllmedel, Hur Man Sköter Om Ordentligt

Innehållsförteckning:

Video: Sintepon -kuddar (26 Bilder): Skadan Och Fördelarna Med Syntetiska Modeller Med Syntetiskt Vinterfyllmedel, Hur Man Sköter Om Ordentligt

Video: Sintepon -kuddar (26 Bilder): Skadan Och Fördelarna Med Syntetiska Modeller Med Syntetiskt Vinterfyllmedel, Hur Man Sköter Om Ordentligt
Video: Vatten - före kranarnas och avloppens tid 2024, Maj
Sintepon -kuddar (26 Bilder): Skadan Och Fördelarna Med Syntetiska Modeller Med Syntetiskt Vinterfyllmedel, Hur Man Sköter Om Ordentligt
Sintepon -kuddar (26 Bilder): Skadan Och Fördelarna Med Syntetiska Modeller Med Syntetiskt Vinterfyllmedel, Hur Man Sköter Om Ordentligt
Anonim

Vi har inte alla en positiv inställning till termen "syntet" som används i samband med att beskriva sömntillbehör. Och även det faktum att kuddarnas naturliga innehåll ofta orsakar allergier och ett obehagligt grannskap med husstoftkvalster, är väldigt få människor förvirrade. Som vana köper vi hemtextilier märkta - 100% naturliga, även om vi måste betala extra för detta.

Det är synd när anledningen till att överge billigare konstgjorda material till förmån för dyra naturmaterial bara är ens egna fördomar mot allt "overkligt" som hälsoskadligt. Den senaste generationen syntetiska fyllmedel har upprepade gånger visat att det inte bara kan ersätta ull, fjäder eller dun helt, utan också överträffa dem i många avseenden.

Ett av dessa material - syntetisk vinterisator - är en förbättrad version av syntetisk batting.

Vi kommer att diskutera mer detaljerat de syntetiska winterizer -kuddarna, ta reda på hur man sköter dem och analysera recensionerna om den syntetiska winterizer -fyllningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om materialet

Sintepon är den allra första och mest utbredda representanten för ny generation syntetmaterial. Detta är en skrymmande fiberduk, som är tillverkad av ihåliga polyesterfibrer, som är termiskt bundna. Fiberbanan behandlas sedan med silikon och antibakteriella föreningar för att förbättra produktens prestanda.

Bild
Bild

Skada och nytta

Under förhållanden med hög livstempo får bekvämligheten och praktiken hos de saker som omger oss ett särskilt värde. Kuddar med vadderad polyester överensstämmer helt med de angivna kvaliteterna.

Positiva drag

Positiva aspekter av vadderade polyesterkuddar:

  • Hypoallergen . Produkter tillverkade av polyesterfibrer kännetecknas av fullständig frånvaro av ett näringsmedium som lockar till sig patogena mikroorganismer, förruttnade svampar, mögel och hudparasiter. Detta minimerar risken för att utveckla biverkningar och förvärring av symtom på sjukdomar i övre luftvägarna.
  • Hygienisk . Den stoppade polyesterns immunitet mot främmande lukt och damm gör att du kan hålla sovplatsen ren.
  • Miljövänlig . I produktionsprocessen är användning av giftiga lim uteslutna. Tekniken för termopolymerbindning av fibrer har framgångsrikt certifierats.
  • Elastisk . Ökad elasticitet är ett särdrag hos alla syntetiska fyllmedel, och syntetisk vinterisator är inget undantag. Den har utmärkta fjäderegenskaper och riskerar inte att förlora sin form på grund av aktiv användning.
  • Fuktmotståndig . Silikoniserade fibrer är utformade för upprepad tvätt och behåller sina ursprungliga egenskaper efter kontakt med vatten. Silikon begränsar tillgången till fukt till insidan av fibrerna, vilket påskyndar avdunstningen av vätskan efter tvätt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Andas . Ihåliga fibrer tillåter obehindrad luftcirkulation. När kudden "andas", avdunstar den snabbt fukt, blir inte till en dammuppsamlare och förhindrar kvarhållande av främmande lukt.
  • De har förmågan att termoregulera . Luftkanaliserade fibrer anpassar sig till de befintliga temperaturförhållandena. Oavsett årstid ger de en behaglig temperatur under sömnen: de värmer på vintern, och tvärtom förhindrar överhettning på sommaren.
  • Skrymmande, men lätt . Till exempel har en produkt med en bredd på 60x60 cm en vikt på endast 0,5 kg.
  • Anspråkslös i tjänsten. NS Eftersom den syntetiska vinterbehandlaren inte är rädd för vatten, får produkterna som tillverkas av den tvättas i maskin.
  • Är billiga . Dessutom, inte bara i jämförelse med analoger med naturlig fyllning, utan också med produkter från andra sorter av vadderad polyester - vadderingspolyester (komereli), holofiber och ecofiber.

Dessutom är lätta och luftiga sömntillbehör oumbärliga på vägen. Deras minimala vikt gör dem till den perfekta resekamraten, så att du kan behålla din vanliga komfortnivå. Som jämförelse väger en bomullspad dubbelt så mycket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En kudde med vadderande polyesterfyllmedel är också användbar för dem som till sin professionella verksamhet ofta är i tjänst på natten. Under sådana förhållanden är sömnkvaliteten särskilt viktig, om än i passningar och starter. På en kort period måste kroppen återhämta sig och få styrka, och utan att slappna av i nackmusklerna är detta problematiskt.

Negativa sidor

Mot bakgrund av en imponerande lista med fördelar är nackdelarna med sinteponfyllning mycket mindre. De vanligaste argumenten mot att köpa vadderade polyesterkuddar:

  • Produkterna är extremt mjuka, vilket innebär att det inte kan röra sig om något stabilt stöd för livmoderhalsen.
  • De framkallar en förvärring av smärta vid osteokondros, utskjutande av intervertebrala skivor och intervertebral bråck av ovanstående anledning.
  • De är kortlivade. Sintepon -kuddar tenderar att falla av och förlora sin ursprungliga attraktivitet efter ett års drift, vilket kräver att de byts ut mot en ny. Vilket inte är kritiskt för budgeten, eftersom deras pris är mer än överkomligt.
  • Fyllmedlet är elektrifierat. Tvätt med antistatiska medel löser problemet, och ett lock av naturmaterial minskar den statiska effekten.
  • Onaturligt: För många människor är syntetik synonymt med en raffinerad produkt, och därför en källa till potentiella hälsorisker.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vård

Trots det faktum att lätthet i vården förekommer bland fördelarna med vaddering av polyesterkuddar, finns det flera regler som bör följas.

Viktig:

  • Vispa och vänd sängkläderna varje morgon för att förhindra att fyllmedlet faller av i förtid.
  • På morgonen väntar du på att filten och kuddarna ventileras och börjar sedan rengöra sovplatsen.
  • Kontrollera luftfuktigheten i rummet, hastigheten är upp till 65%.
  • Tvätta kuddarna med hänsyn till tillverkarens rekommendationer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tvättning

När du planerar en tvätt, kontrollera först produkten genom att lägga en bok på den. En snabb utjämning av ytan är ett bra tecken: kudden kan fortsätta användas. Den återstående bucklan vittnar om förlusten av dess kvaliteter av vadderingspolyestern, så det finns inte längre någon mening med tvätt.

Så kom ihåg att:

  • Det är tillåtet att utföra hand- / maskintvätt, frekvensen är högst tre gånger om året.
  • Förblötläggning är oönskad.
  • Vid tvätt bör vattnet ha en temperatur på upp till 40 ° C.
  • Användning av en automatisk maskin är endast tillåten om programmet "känsligt läge" är inställt.
  • Helst laddas tvättmaskinen på mitten. Om detta inte är möjligt, då minst två tredjedelar av tankens totala kapacitet.
  • Det är viktigt att skölja produkten noggrant, minst 3 gånger. Detta måste göras på grund av särdragen i strukturen hos de ihåliga fibrerna.
  • De bästa alternativen för tvättmedel är icke-frätande och flytande. Dessa inkluderar geler med en känslig effekt, skonsamma formuleringar utan klor och vitare aktiva ingredienser som förstör fiberstrukturen.
  • Du kan vrida ut produkten vid 400-600 varv / min, men du kan inte torka den i tvättmaskinen.
  • För torkning läggs den på en horisontell bas på en ventilerad plats och vänds regelbundet, vispar och säkerställer enhetlig torkning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den torkade kudden måste skakas för att fördela fibern inuti. Ett alternativt vårdalternativ är kemtvättstjänster, som är dyrare, men med kvalitetsgaranti.

Hur slår man en vadderad polyester?

För att återanvända ett tillbehör med förlorad vadderingspolyester på grund av tvätt, välj en av följande metoder:

  1. I vått tillstånd bearbetas de med en dammsugare och försöker försiktigt flytta klumparna av löst fyllmedel till rätt platser, där de kommer att fördelas under påverkan av luftflödet.
  2. Produkten slits upp för att komma till den lösa massan och fluffas för hand: gradvis och i små fragment. Sedan stoppas kudden om. Detta är ett extremt alternativ.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att piska en vadderad polyesterkudde, som helt enkelt föll av till följd av långvarig användning, måste du ta den från sidorna, klämma och räta ut den, som om du skulle riva fyllningen.

Hur väljer man?

När du väljer ett tillbehör för att sova, tveka inte att testa din favoritmodell genom att ligga på den för att se till att den passar dig vad gäller höjd, fjädringsgrad och form. Kuddarnas höjd är från 5 till 15 cm. På grund av en felaktigt vald parameter kan huvudvärk uppstå på morgonen, normal blodtillförsel till vävnaderna störs och musklerna i livmoderhalsen blir domningar.

Det idealiska alternativet övervägs när produktens höjd sammanfaller med bredden på användarens axel.

Bild
Bild

Var uppmärksam på tre punkter:

  • Sy kvalitet . Högkvalitativa sömmar representerar en jämn, kontinuerlig söm som består av små och frekventa sömmar så att fyllningen inte rinner ut. Punkteringar på materialet är oacceptabla. Om du sträcker ut området runt sömmen något bör det förbli intakt.
  • Täckmaterial . Överdragen är huvudsakligen gjorda av bomull av hög kvalitet. Det bästa alternativet: en kudde i ett omslag med dragkedja, vilket förenklar uppgiften att torka, rengöra, byta ut fyllmedlet.
  • Ingen obehaglig lukt - detta är en förutsättning för alla syntetiska fyllmedel. Eftersom inte alla tillverkare är noga med kvaliteten på sina produkter, används bruket av skadliga material i tillverkningsprocessen. Närvaron av en skarp lukt indikerar användningen av råvaror av låg kvalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och det sista. Det är möjligt att sova på en ny kudde kommer att åtföljas av lite obehag under en tid. Skynda dig inte att dra slutsatser om produktens olämplighet. Kroppen behöver anpassa sig och vänja sig vid att sova under nya förhållanden. Det brukar ta ett par nätter.

Bild
Bild

Recensioner

En analys av recensionerna visade att den vadderade polyesterkudden är ett idealiskt val för dem som föredrar att sova på magen. Denna kategori av användare är mestadels nöjd med sitt köp. Det finns inga särskilda klagomål från köpare, för vilka en bekväm sömn är en sömn på en mjuk kudde, så de medvetet valde ett mjukare fyllmedel.

Av fördelarna är problemfri vård och billigast de mest uppmärksammade. Det senare kompenserar enligt majoritetens mening fullt ut för att produkterna måste bytas ofta på grund av deras bräcklighet.

Rekommenderad: