Rullkudde (49 Foton): Hur Man Väljer Ett Huvud För Att Sova, Långt Och Dekorativt För En Soffa Och Säng, Idéer I Inredningen

Innehållsförteckning:

Video: Rullkudde (49 Foton): Hur Man Väljer Ett Huvud För Att Sova, Långt Och Dekorativt För En Soffa Och Säng, Idéer I Inredningen

Video: Rullkudde (49 Foton): Hur Man Väljer Ett Huvud För Att Sova, Långt Och Dekorativt För En Soffa Och Säng, Idéer I Inredningen
Video: Ekens sängar: Hösterbjudande 2021 2024, Maj
Rullkudde (49 Foton): Hur Man Väljer Ett Huvud För Att Sova, Långt Och Dekorativt För En Soffa Och Säng, Idéer I Inredningen
Rullkudde (49 Foton): Hur Man Väljer Ett Huvud För Att Sova, Långt Och Dekorativt För En Soffa Och Säng, Idéer I Inredningen
Anonim

Många människor vänder sig varje år till neurologer och massörer med problem med ryggont, cervikal ryggrad, huvudvärk. Och någon är mycket orolig för benen, som tappar och värker oavbrutet. Var är kopplingen? I båda fallen kan en person hjälpa sig själv genom att låta kroppen vila under sömnen. Detta kräver en bra madrass, filt och kudde. Dessutom var kuddarna, med hjälp av vilken en person satt snarare än låg, kvar på 1800 -talet antingen på medicinska institutioner. Numera används låga kuddar mer och mer hemma. Och för att lindra smärta i olika delar av människokroppen - rullkuddar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Rullkuddar kom till oss från öst. De var rejäla, till exempel trä. Ursprungligen tjänade de på att bevara höga frisyrer för kvinnor. Men det visade sig att sådana anordningar påskyndar avslappning och justerar ryggraden på sängen. Endast denna kroppsställning (ligger på ryggen, placerar en rulle under nacken), enligt kineser och japaner, kan lindra smärtsyndrom, fördela kroppens vikt korrekt på sängen. Det verkar konstigt för oss, vi är vana vid mjuka madrasser och kuddar, och vi betalar för det med vår hälsa. Genom att placera rullen under nacken och / eller nedre delen av ryggen tillåter vi att ryggraden tar en bekväm position för den. Just nu slappnar musklerna i rygg och nacke av, blodet börjar cirkulera bättre, blodtillförseln till hjärnan förbättras och smärtan avtar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kontorsarbetare och personer som ständigt arbetar med huvudet nere (till exempel klockmakare) får ofta huvudvärksattacker på grund av en onormal position i livmoderhalsen. Förare har en yrkessjukdom - osteokondros; de kan med jämna mellanrum lägga en liten kudde under ryggen i bilen. En lång kudde hjälper dessa människor att slappna av.

Bild
Bild

Genom att placera en sådan kudde under knäna kommer du att förbättra blodkärlens arbete i benen. Placera en rulle på sängen eller soffan under hälarna får blodet att röra sig uppåt. Detta kommer att lindra smärtan som kommer från de ömma venerna. Kroppens korrekta position i horisontellt läge, en avslappnad hållning kommer att leda till att du kommer att kunna somna lugnt och inte vakna under sömnen från smärtan.

Bild
Bild

Under de första dagarna, försök inte använda rullen hela tiden. Detta tar lite tid att vänja sig vid. Tillståndet kan till och med bli värre till en början. Men tillsammans med anpassningen kommer insikten att smärtan försvinner.

Alla dessa exempel visar att kuddarna har en läkande effekt. Och detta är deras fördel jämfört med konventionella kuddar. Om du lägger den lilla rullplattan under händerna på bordet blir du mer bekväm med tangentbordet. Du behöver inte hålla händerna på vikt. Fingrarna flyger avslappnat över tangentbordet och har, som förväntat, en rundad penselform. Du ska inte gnugga handlederna på bordsskivan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men en sådan produkt är också ett vackert tillskott till inredningen. På en soffa eller säng, i en plantskola eller vardagsrum kommer sådan skönhet att vara på plats. Om du väljer allergivänliga material som fyllmedel kommer de att ge ovärderlig hjälp till allergiker och små barn. Rullen kan också utföra en skyddande funktion för ett litet barn som leker på golvet. Lägg några av dessa kuddar vid soffan så att din lilla inte vill krypa under. Täck över skarpa hörn för att förhindra att barnet stöter. Och om du väljer tyg med bokstäver, siffror, djur till omslaget, kan en sådan leksak hjälpa mamma att lära sig.

Bild
Bild
Bild
Bild

En kudde fylld med fasta komponenter kommer att ha en massageeffekt på kroppen. Och en rulle med doftande torra örter är en riktig aromaterapisession. Det är inte för ingenting att vi på södra orterna erbjuds sådana souvenirer med enbär och oregano, lavendel och mynta, johannesört och ceder. Doften av dessa örter främjar god sömn och hjälper till att slappna av nervsystemet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad kan jag säga - även husdjur älskar att leka med en rulle i form av ett utsökt ben. Och de tycker också om att sova på den.

Så en rullkudde är:

  • ortopedisk vård hemma;
  • förebyggande av venös sjukdom;
  • aromaterapi;
  • massageapparat;
  • estetisk njutning;
  • skyddande barriär;
  • träningssimulator;
  • nackstöd under en resa eller flygning;
  • leksak för husdjur.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Rullkuddar skiljer sig från varandra:

  • Form : den kan vara cylindrisk eller med en fasad kant, i form av ett ben, i form av en halvcirkel (hästsko), etc.;
  • Sidoväggsdekoration : slät, som en toppmössa, med en "svans" som ett godis, med en orientalisk tofs, med olika krusiduller, etc.
  • Tillämpningsområde : under huvudet, nacken, nedre delen av ryggen, knän, klackar, det vill säga som ett ortopediskt medel; dekorativ för soffa, soffa, ottoman, stöd för händer eller fötter;
  • Typ av fyllmedel : för fasthet, aromaterapi, massage;
  • " Bemästra ": Babykuddar ska vara i ett mjukt säkerhetsfodral.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Dina egna känslor och rullens förväntade funktionalitet hjälper dig att välja storlek. Om det här är en resekudde, bör det vara ungefär en fjärdedel mindre än din halsomkrets, men samtidigt ska det vara gratis att ta på den. Denna metod för lossning av livmoderhalsen bör inte vara tät, och locket ska låta luft passera väl (så att nacken inte svettas). Den här bulten får inte innehålla fast fyllmedel, eftersom bagageets vikt spelar roll på vägen, vilket gör att nackstödet enkelt kan blåses upp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kudden som nackstöd kan också användas när den ligger på sidan. För sådan användning är en produkt lämplig, vars höjd kan bestämmas enligt följande: detta är avståndet mellan axeln och nacken plus 1-2 centimeter för den förväntade stansen. Men storleken på alla familjemedlemmar är olika. Om du vill köpa en individuell artikel för axelns bredd, kanske du kan göra den själv?

Bild
Bild
Bild
Bild

En 8-10 cm hög rulle passar dock många, men om madrassen är mjuk, välj en högre modell. Orientalisk klassisk kudde - lång. Om det är en soffdyna kan kuddens längd vara lika med bredden på soffsitsen. Om det här är en enhet för en säng, kommer sannolikt längden att motsvara en vanlig kudde, den som gillar det: från 50 till 70 cm. Det kan också vara en barnleksak i form av en taxhund med en lång hund kropp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Strukturellt är en kudde i form av en rulle ett lock där fyllmedlet är placerat. Vanligtvis sys en örngottbas för fyllmedlet, som fylls och sys helt. Och omslaget är ett avtagbart element så att du kan tvätta det eller byta ut det med ett annat. Produkten är fylld med naturliga och konstgjorda material: hårt och mjukt. Kudden ska vara tätt packad.

Bild
Bild

Naturliga inkluderar:

  • bovetskal, från vilket blodflödet kommer att öka, kommer den ömma platsen att börja värmas upp snabbare; en massageeffekt visas;
  • örter och mjuka grenar av enbär och cederträ kommer att fungera som massörer och aromaterapeuter;
  • mer välbekant batting kommer inte att ge en speciell behaglig lukt, men det kommer att klara rollen som fyllmedel för att stödja händer och fötter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Konstgjorda fyllmedel:

  • skuren i skumbitar fyller latex lätt basens utrymme. Ett sådant fyllmedel luktar inte, är något fjädrande och är allergivänligt;
  • polyuretanskum minns kroppens form och anpassar sig till den. Polyuretanskum är ett mycket lätt material, det kommer att vara bekvämt för barn att leka med en sådan kudde;
  • mycket elastiskt Cure Feel -skum med kylgel, förutom minneseffekten, kan du känna effekten av kyla på kroppen. En sådan gel, enligt kunderna, bevarar ungdomar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Oavsett vilket material du väljer bör det vara:

  • säker;
  • bekväm;
  • hypoallergen;
  • hållbar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett lock till en rullkudde bör väljas utifrån dess funktionella uppgifter: en sovkudde är förpackad i ett utbytbart örngott, en soffrulle kan vara gjord av mjuk mikrofiber eller grov duk, broderad med guldtråd i klassisk stil eller sydd av bitar av rester av olika tyger i lapptyp …

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man rätt?

Hur väljer man en sådan kudde bland färdiga produkter? Mät först avståndet från nacke till axel i förväg och styr dig av det. Prova om möjligt produkten i butiken. Om det här är en möbelavdelning, lägg dig på sängen, för du måste sova på en sådan kudde. Det ska inte pressa för mycket under din vikt. Var beredd på att du inte direkt kommer att vänja dig vid sådana sängkläder.

Bild
Bild

Kom också ihåg dina favoritställningar .: om du bara sover på magen, kan du i princip inte lägga nacken på en kudde, men för att justera ryggen kommer den att ha platsen under magen. Endast i detta fall bör valsen inte vara hög. För dem som sover i fosterställningen - som en boll - är en sådan kudde knappast lämplig heller. Priset på kudden beror på både fyllmedel och lock. Den luftuppblåsta nackstödskudden kostar från 500 rubel och en anatomisk kudde av Cure Feel -material med en kylande effekt - 7500 rubel. En japansk kudde med guldbroderi kommer inte att vara överkomlig för alla, eftersom priset på en trådspole kostar 18 000 rubel.

Bild
Bild

Som ett resultat av ditt val hittar du antingen en bra ortopedisk produkt eller ett vackert dekorativt element.

Vård

En sådan produkt kräver ingen särskild vård av dig. Eftersom fyllmedlet sys i ett speciellt örngott, behöver du bara ta bort locket och tvätta (rengöra det). Beroende på tyg och dekorelement på omslaget är hand- eller maskintvätt tillåtet. Om det här är en hemgjord sak för ett barn i form av en leksak med ögon, näsa, flätor som är limmade på kudden, ska du inte tvätta den i tvättmaskinen.

Bild
Bild

När du tvättar naturliga tyger, glöm inte att varmt vatten kommer att krympa dem. I sådana fall rekommenderas handtvätt i kallt vatten eller delikat tvätt på 30 grader i en skrivmaskin. Läderdynor kan antagligen göra med våt rengöring. Om det ändå blir nödvändigt att tvätta själva rullen (naturligtvis inte från örter och bovetskal), ta bort locket och försök att placera kudden i maskinen. Att tvätta det på detta sätt kommer att göra det lättare att torka.

Bild
Bild

Låt vattnet rinna ut efter handtvätt. Kontrollera etiketten för att se om den kan klämmas. Det rekommenderas att torka kuddfodralet med påfyllningen hängande eller ständigt låta det torka jämnt. Torka inte bredvid eller på batterier och undvik exponering för starkt solljus - inte alla material som detta. Det är bättre att torka kudden på en ventilerad balkong eller utanför.

Bild
Bild

Vackra interiörer

Ortopediska kuddar kräver inte dekoration. Resealternativet är ofta mantlat i mikrofiber eller fleece. Sängstöd klär sig i sängkläder. Men för dekorativ användning används olika alternativ för design av kuddar. Den cylindriska formen är den vanligaste för rullar. Det är bekvämt för att sova, leka och dekorera. En avfasad rulle används vanligtvis som armstöd på soffor. Men det är också bekvämt att ligga på den för att vila.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ljusa stora knappar sys fast på cylindrar med en platt sidovägg som dekor, ansikten, blommor etc. broderas på barnkuddar, men det kan också vara en klassisk version med en vacker kant i kontrastfärg eller tyg med en annan struktur. Godisalternativet innebär användning av ett mångfärgat lock, fläta. Eller kanske en strikt godisförpackning med korta svansar och förgyllda snören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sängen är ofta dekorerad med ett stort antal kuddar i olika storlekar: standard, kuddar, stöd. Det kommer att vara vackert när du inreder i loft, moderna och andra stilar. Men färgkombinationen kommer att vara annorlunda: om du är osäker på rätt val av färger, se paletten. Men kom ihåg regeln: nyanser nära i ton eller kontrastfärger ser harmoniska ut. Använd inte mer än tre färger för design i lugnande färger.

Bild
Bild

Alla valda alternativ bör vara i harmoni med miljön. Inredningen är gjord i en orientalisk stil, vilket innebär att den kommer att vara ljus, mycket och dyr. Minimalism kan göra med en enfärgad rulle, men det kommer att vara en kontrasterande lösning för en soffa. En barnleksak ska vara glädjande för ögat. Valet av idéer är stort.

Rekommenderad: