Ekplatta: Plattor, Råa Och Andra Plattor, Användning Av Längsgående Snitt

Innehållsförteckning:

Video: Ekplatta: Plattor, Råa Och Andra Plattor, Användning Av Längsgående Snitt

Video: Ekplatta: Plattor, Råa Och Andra Plattor, Användning Av Längsgående Snitt
Video: Säkerhetskontroll belysning B-kort 2024, Maj
Ekplatta: Plattor, Råa Och Andra Plattor, Användning Av Längsgående Snitt
Ekplatta: Plattor, Råa Och Andra Plattor, Användning Av Längsgående Snitt
Anonim

En av huvudtrenderna i modern design är användningen av en mängd olika träplattor. Ekplattor är mycket populära, som inte bara ser fördelaktiga ut, utan också har andra bra egenskaper. Innan du köper plattor rekommenderar vi starkt att du förstår detta ämne mer i detalj, för även bland proffs är det av stort intresse.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En ekplatta är ett brett längsgående snitt av ett träd, eller snarare en hel del av en ekstam. Sådana snitt är massiva plattor, förutom ek är de också gjorda av andra värdefulla trädslag . Det är dock ek som värderas framför allt på grund av deras egenskaper. De är starka, täta och har en mycket intressant struktur. Och eket är mycket slitstarkt och produkter som tillverkats av det kan hålla i hundratals år eftersom de inte är rädda för fukt och praktiskt taget inte är känsliga för svampbildning på dem, till skillnad från andra träslag.

Möbelkomponenter är gjorda av ekplattor, och de används ofta som oberoende element för olika inredningslösningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Obehandlade ekplattor avslöjar det vackra trädet. Allt uppskattas här: naturliga färgövergångar, ett originalmönster, närvaron av knutar och konturerna av en ekstam . Det bör dock förstås att sådana träprodukter kan kosta en anständig summa, även obearbetade. Och i form av produkter, till exempel ett bord, kan de till och med kosta en förmögenhet.

Det är mycket viktigt att veta att plattans tjocklek bör vara från 50 till 100-150 mm maximalt . Ju bredare plattor, desto mer uppskattas de bland hantverkarna som bearbetar dem och sedan bland köparna.

Fördelen med plattprodukter är att de inte kräver noggrant underhåll. De behöver inte vårdas mer än andra naturliga träprodukter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

En kvalitetsplatta är ett massivt massivt trä utan limmade delar och obegripliga fogar. Ekens kant är vanligtvis inte bearbetad eller tvärtom betona dess vackra lättnad.

Plattor kommer inte bara från längsgående snitt, utan också från tvärsnitt . Längsgående snitt anses vara de mest populära och efterfrågade, de är ofta gjorda av den mest hållbara delen av bagageutrymmet - från botten.

Men samtidigt används ofta små längsgående snitt från änden av ett träd för tillverkning av små möbelprodukter eller tillbehör för inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Av de viktigaste sorterna kan också följande plattor särskiljas:

  • obearbetad.
  • målad.

Råplattor är perfekta för att väcka liv i en mängd olika inre lösningar och idéer. De kan köpas oberoende, ytterligare bearbetning och ger dem önskat utseende, men ofta föredrar kunder att välja redan direkt bearbetade och målade plattor, vilket kräver mindre krångel.

Bild
Bild

Var används de?

Produkter från ekplattor kan användas i en mängd olika stilar och interiörer. Produkter med den så kallade naturliga och obehandlade kanten blev på modet för inte så länge sedan, men de installeras ofta inte bara i hem utan också i olika institutioner.

Tabeller ser utsökt ut av ekplattor . I dem används plattan som bordsskiva. Naturligtvis förbehandlas och slipas det, tar bort alla oegentligheter och täcks också med ett speciellt skyddande lager.

Bild
Bild

Dyrt, modernt, men samtidigt, bord av ekplattor, kompletterade med epoxiharts och glas, ser miljövänliga ut . Sådana bord kan vara matsal, liksom små kaffe- eller soffbord. De kan ofta hittas i moderna kontor.

Bild
Bild

Ekplattor används ofta för att göra bardiskar, skåp, fönsterbrädor och andra möbler, inklusive stolar, bänkar, bänkar och pallar . De används som vissa möbler, till exempel vid tillverkning av sänggavlar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Naturliga träplattor kombineras ofta med stenar och glas . Idag finns skåpmöbler från ekplattor, och trappsteg för trappor är ofta till och med gjorda av det tätaste träet. På grund av ekens hållbarhet används den ofta för bänkskivor i badrum, liksom unika bänkskivor för lyxkök. Dessutom kommer sådana bänkskivor, med korrekt bearbetning, att vara mycket praktiska.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plattor köps särskilt ofta av designers som väcker liv i interiörer med naturliga och miljövänliga material. Förutom, möbler av ekplattor kommer säkert att vara fokuspunkten för hela huset eller lägenheten.

Rekommenderad: