Rälsfräs: Monorail Och Manuell, 600 Och 1200 Mm, Monorail Och Professional

Innehållsförteckning:

Video: Rälsfräs: Monorail Och Manuell, 600 Och 1200 Mm, Monorail Och Professional

Video: Rälsfräs: Monorail Och Manuell, 600 Och 1200 Mm, Monorail Och Professional
Video: Monorail Japan/Glimpse of Japan Monorail #japanmonorail #hightechcountry 2024, April
Rälsfräs: Monorail Och Manuell, 600 Och 1200 Mm, Monorail Och Professional
Rälsfräs: Monorail Och Manuell, 600 Och 1200 Mm, Monorail Och Professional
Anonim

Genom att veta hur man väljer en kakelskärare kan du välja det här verktyget individuellt, med hänsyn till dina behov. Det finns monorail och manuella typer av kakelskärare, så det är nödvändigt att ta reda på hur de monorailbaserade och professionella modellerna skiljer sig åt.

Du måste också ta reda på vad en 600 och 1200 mm enhet betyder, vad dessa siffror säger när du använder en kakelskärare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Konceptet med en kakelskärare är snarare av vardaglig karaktär. Det är mer professionellt att prata om en enhet med ett övre motorarrangemang, men i praktiken har denna term förenklats. Det är allmänt accepterat att denna teknik tillhör yrkesklassen.

Det kännetecknas av en hög skärnoggrannhet och en obetydlig sannolikhet för avslag om arbetet utförs noggrant . Begreppet monorail är ganska entydigt - endast 1 riktlinje används.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Den viktigaste skillnaden mellan enheter är typ av enhet. Ja, de är alla professionella verktyg. Men samtidigt pekas ut rent mekaniska enheter i en speciell kategori. De är vanligtvis relativt små i storlek. En rulle, som flyttas manuellt, hjälper till att klippa brickorna . Strukturellt är en sådan modell gjord i formatet av en gummerad säng. En skenmekanism från ett par parallella rör är monterad på den. Men det finns också en lösning på en monorail i versionen av en I-balk. Det är också viktigt att tänka på snittets längd. Om det är 600 mm är verktyget vanligtvis förstärkt, vilket gör det möjligt att öka noggrannheten vid skärning av plattorna.

Det är inte ofta möjligt att stöta på manuella anordningar för bearbetning av plattor med en skärlängd på 1200 eller till och med 900 mm . Det finns ingen mening med att använda denna teknik. Hemma är det fullt möjligt att göra med en enhet med en skärlinje på upp till 600 mm.

Vissa enheter tillåter stanshål. De klassificeras som en multifunktionell kategori och är därför relativt dyra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

När du väljer kakelskärare är det mycket viktigt:

  • noggrant studera den tekniska dokumentationen;
  • läs recensioner;
  • ta reda på hur en viss enhet är lämplig enbart för deras ändamål.

För hemmabruk, när bara raka snitt görs, och du också måste arbeta med plattor som inte är större än 600x600 mm, räcker det med en enkel mekanisk modell. Sådana enheter fungerar ganska exakt. Den acceptabla graden av belastning är inte alltför viktig, så det är ingen speciell poäng att vara uppmärksam på denna indikator. Men samtidigt är det osannolikt att användarna kommer att tillfredsställa den frekventa förlusten av klippegenskaper. Det är nödvändigt att ge företräde åt verktyg som gör att du kan byta ut skärdelen utan att byta verktyg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är användbart att uppmärksamma de integrerade rullagerna . De går smidigare och utsätts inte för ryck. Fräsar med en sådan fyllning fungerar bättre och mer exakt. Men ibland blir det nödvändigt att öka produktens funktionalitet. Och då måste du välja modifieringar av kakelskärare med ballerinor som med säkerhet borra hål med ett tvärsnitt på 3 till 8 cm.

Denna lösning är optimal för plattor att kringgå specifika rör för olika ändamål . Om skärets djup är större än 10 mm måste en elektrisk enhet väljas. Återigen är det inte värt att jaga rekordindikatorer - en enhet i ekonomiklass räcker. Den har vanligtvis en kapacitet på upp till 0,6 kilowatt och är utrustad med en 180 mm skiva.

För att en elektrifierad kakelskärare ska fungera bra är den utrustad med ett vattenkylsystem, och utan detta bör du inte köpa en modell, eftersom den inte kommer att fungera på länge.

Rekommenderad: