Bords Hydraulisk Press: Enhet Med 4 Och 15, 10 Och 30 Ton Modeller, Manuell L-formad Press Och Andra

Innehållsförteckning:

Video: Bords Hydraulisk Press: Enhet Med 4 Och 15, 10 Och 30 Ton Modeller, Manuell L-formad Press Och Andra

Video: Bords Hydraulisk Press: Enhet Med 4 Och 15, 10 Och 30 Ton Modeller, Manuell L-formad Press Och Andra
Video: Så funkar toastolen och golvbrunnen med Hans Persson 2024, April
Bords Hydraulisk Press: Enhet Med 4 Och 15, 10 Och 30 Ton Modeller, Manuell L-formad Press Och Andra
Bords Hydraulisk Press: Enhet Med 4 Och 15, 10 Och 30 Ton Modeller, Manuell L-formad Press Och Andra
Anonim

Bänkskivans hydrauliska press är lämplig i de fall där det applicerade trycket kräver noggrann visuell inspektion av operatören av denna enhet. De flesta moderna modeller som släpptes under 2010 -talet har en CNC -programenhet, där kraften som appliceras på arbetsstyckena kontrolleras utan mänskligt ingripande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och syfte

Själva pressen är utformad för att applicera en kraft på mer än 100 kg på varje arbetsstycke. Hela vikten faller främst på ytan på den pressade delen, elementet, komponenten . En hydraulisk press, till skillnad från en mekanisk, är baserad på trycköverföring från vätskans sida, vilket under normala förhållanden är mycket svårt att komprimera, eller snarare nästan omöjligt. Oavsett om pressen innehåller olja eller vatten, dess egenskaper, kännetecknade av hög effektivitet som når mer än 90%, är praktiskt taget desamma. Men för att stålcylindrarna, i vilka kolvarna rör sig, inte oxiderar används olja - transmission, broms, industriell. I vissa fall kan bromsvätska användas i en hydraulisk press, och för långsiktig bevarande av största möjliga effektivitet rengörs kärlens innerväggar regelbundet från metall-, polymer- och oljeavlagringar. Teoretiskt sett är det möjligt att fylla i en hydraulisk press i stället för motorolja - och dess egenskaper ändras inte.

Bild
Bild
Bild
Bild

En hydraulisk bordspress gör det möjligt för arbetaren att inte behöva böja sig ofta under arbetet. En hantverkare kan spendera en halv dag eller mer på fötterna, mata och ta bort delar under bearbetning. Den enklaste medelstora skrivbordet L-formad press är gjord på basen av en domkraft . Den liknar en skruvklämma förstorad 20 gånger. Samma press läggs på golvet - det finns ingen grundläggande skillnad här. Den hydrauliska pressen är utrustad med en tömningsventil och en avstängningsventil för att förhindra att olja rinner ut när en märkbar kraft appliceras på kolvarna. En lika viktig mekanism är själva pumpen, som med hjälp av en spak levererar erforderlig mängd olja till arbetskärlen, i vilket tryck skapas, trycker kolven tillsammans med stången mot växellådan, vilket överför kraften till den rörliga (kläm) plattform.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett viktigt element som skiljer en bänkpress från en golvpress är denna spak med en oljeförsörjningsmekanism.

Bänkpressens skaft kan placeras horisontellt eller vertikalt . Detta gör det möjligt att bearbeta svåråtkomliga platser för pressade arbetsstycken. För att skapa mer presskraft kommer arbetaren att använda en annan version av pressen, där en fotpedal kan användas istället för en handspak: det är bekvämare att trycka med all vikt än att bara använda armarnas muskelstyrka. Mekaniserade pressar för att pumpa olja i cylindrar använder en kompressor som skapar ett tryck på tiotals atmosfärer.

Bild
Bild

För övrigt skiljer sig skrivbordspressar inte mycket från golvpressar och betraktas enligt samma kriterier: stångens riktning, tonnage av den utvecklade tryckkraften, dimensioner, ockuperat område med mera.

Bild
Bild

Populära modeller

AE&T T-61210 Chinese Press konstruerad för en maximal kompression på 10 ton. Kompakt, lätt, används i små bensinstationer och i miniproduktion som inte använder motorer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nordberg N3610 - en annan modell från Kina som tävlar med den tidigare versionen. Designad för samma tryck. Skiljer sig i en något högre kostnad. Slaget är 18 cm jämfört med 135 mm för det föregående, vikten är 51 (mot 50) kg.

Bild
Bild

KSC-15 från Nordberg designad för 12 ton ansträngning. Lämplig för mästare som tar nästa nivå. Dess andra parametrar skiljer sig inte signifikant från de tidigare alternativen.

Bild
Bild

Gigant GHP-10 konstruerad för 10 ton. Ergonomisk - det är lättare att styra mekanismen genom att pumpa cylindrarna med arbetsvätska. Lämplig som ett av de grundläggande verktygen i bilverkstäder, liten produktion. Ersatte modellen Inforce 05-14-01. Stammen rör sig 17 cm. Pumpen levereras som en uppsättning. Den har en förstärkt ram och är designad för många års användning.

Bild
Bild

Urvalstips

Bestäm vilken typ av press du behöver för trycket. Till exempel kräver pressning av briketterat plastavfall inte mer än 4-10 ton ansträngning: polymerer är ganska formbara att böja och skrynkla. Sådana anordningar är lämpliga för personer som värms upp av sågade timmerrester och plastavfall . Men för stämpling av icke-järnhaltig metall och stål är det lämpligt att ta en 20 respektive 30 ton press.

Bild
Bild

Bordspressen är en enhet med begränsad rörlighet . Den tillhör inte lättviktsklassen, och även om den ofta används som en enhet som bärs av en bil, är dess användning huvudsakligen begränsad till en arbetsbänk som tål en vikt i storleksordningen hundratals kilo. Det kan också användas som utomhus, men arbetarna som arbetar på det måste ha skarp syn för att inte luta sig närmare, eftersom det är obekvämt att arbeta i böjt läge. För vanligt arbete utanför verkstaden, använd hemmagjorda pressar gjorda av en domkraft, eller flytta den med en arbetsbänk, till exempel under en baldakin på gården. Vikten på 50 kg kan inte flyttas ensam - detta arbete utförs med flera hjälpare.

Bild
Bild

Använd inte pressar för lätt arbete, till exempel av aluminium. Trots sin ungefär tre gånger mindre vikt är de inte konstruerade för bearbetning av hårda material - aluminium skadas lätt. Försök inte bearbeta metall- och lövträdelar, vissa typer av kompositmaterial med sådana pressar.

Funktioner i drift

Kontrollera oljenivån i cylindern innan arbetet påbörjas. Se till att arbetsstycket som ska bearbetas är ordentligt fastsatt på objektplattformen (stationär "hälften" av pressenheten, som regel stift ansluten till ramen).

Bild
Bild

Luftbubblor som kommer in i utrymmet kommer omedelbart att leda till ineffektivitet av "handbromsen", vilket skapar arbetstryck . Gas, till skillnad från vätska, komprimeras så att dess volym minskar upp till tiotals gånger. För att utveckla den nödvändiga ansträngningen måste du arbeta längre, eller så kan det uppstå allvarliga fel i arbetet: "understämplade" delar av järnfri metall är ett naturligt fenomen.

Bild
Bild

Förutom oljenivån kontrolleras tillståndet hos tätningarna i cylindrarna.

Om de är spruckna, tårar dyker upp, då rinner oljan genom dem. Pressen kommer inte att utveckla det erforderliga trycket, samtidigt som den tappar en betydande mängd vätska från de cylindriska kärlen.

Rekommenderad: