Hydraulisk Press För Bilservice: Hydraulisk Press För 20 Och 30 Ton, Enhet Och Driftsprincip För En Manuell Garagehydraulisk Press Av Golvtyp

Innehållsförteckning:

Video: Hydraulisk Press För Bilservice: Hydraulisk Press För 20 Och 30 Ton, Enhet Och Driftsprincip För En Manuell Garagehydraulisk Press Av Golvtyp

Video: Hydraulisk Press För Bilservice: Hydraulisk Press För 20 Och 30 Ton, Enhet Och Driftsprincip För En Manuell Garagehydraulisk Press Av Golvtyp
Video: Квадратный трубогиб для гидравлического пресса 2024, April
Hydraulisk Press För Bilservice: Hydraulisk Press För 20 Och 30 Ton, Enhet Och Driftsprincip För En Manuell Garagehydraulisk Press Av Golvtyp
Hydraulisk Press För Bilservice: Hydraulisk Press För 20 Och 30 Ton, Enhet Och Driftsprincip För En Manuell Garagehydraulisk Press Av Golvtyp
Anonim

För fullfjädrad drift av en biltjänst måste en manuell hydraulisk press inkluderas i utrustningen. Användningen av en så liten men effektiv utrustning gör det möjligt att framgångsrikt och utan extra arbetskostnader genomföra många tekniska operationer i samband med montering och demontering av strukturelement av alla typer av tekniska anordningar, dessutom med att rikta och ändra konfigurationen av produkter av metall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet och funktioner

Den hydrauliska pressen är en anordning som är specialiserad för bearbetning av arbetsstycken och delar med hjälp av högt tryck . Denna enhet fungerar på grund av vätskans tryck, vilket påverkar dess beståndsdelar. Strukturen för den överväldigande massan av hydrauliska pressar förutsätter ett vertikalt arrangemang av hydraulcylindern, men det finns också modifieringar i vilka den placeras i ett horisontellt läge. Olika modifieringar av pressar kan producera arbetskrafter i en skala från tiotals till flera tusen ton. Principen för den hydrauliska pressens funktion är baserad på Pascals lag, som vi känner till från läroplanen i fysik.

Enhetens konstruktion innehåller 2 olika storlekskamrar eller cylindrar med ett annat namn. Mekanismen för den hydrauliska pressen är i korthet följande. I de mindre av dess arbetskamrar bildas ett högt vätsketryck, som används som energibärare, som kommer in i cylindern av större storlek genom en hydraulisk kanal och verkar på kolven, som aggregeras med arbetsmekanismen. Den senare pressar på den del som bearbetas, som ligger på ett styvt stöd som inte tillåter den att röra sig under dess inflytande. I rollen som en vätska som används som energibärare praktiseras specialoljor i alla enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hydrauliska pressar har funnit särskilt aktiv användning vid genomförandet av följande åtgärder på metalldelar - böjning, smide, rätning, stansning, extrudering av rörämnen och andra profiler . Samtidigt utförs genom sådana enheter packning, pressning av alla typer av material (för det mesta praktiseras en minipress för dessa ändamål).

Enheten för den hydrauliska pressen gör det möjligt att intensivt öva den både vid tillverkning av gummi-, trä- och plastprodukter och på andra områden. Ett stort antal alternativ och användningsområden för denna utrustning avgör tillgängligheten för dess olika modifieringar.

Till exempel kan du till salu hitta en bordsskiva, en minipress, en golvstående hydraulisk press, en handpress, enheter utrustade med instrumentering och utan utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Grundkomponenter i konstruktionen av dessa enheter

  • Behållaren som innehåller vätskan används som energibärare, pumpas in i hydraulcylindern.
  • Utloppsventil och avstängningsventil , som säkerställer säker drift av den hydrauliska pressen.
  • Hävarm , en utlösande mekanism som säkerställer flödet av arbetsvätskan in i hydraulcylinderns kammare. Konsekvensen av detta är kolvens slag, vars stång bildar det tryck som utövas på utrustningens ställdon.

Användningen av en spakstruktur för pumpning av en vätska som används som energibärare skiljer en manuell golvstående eller bordsskiva från stationär utrustning i denna riktning . En strukturell egenskap hos hydrauliska pressar för bilservice, garage eller hemverkstad är det ytterligare faktum att installationen av stången i en specifik position i förhållande till elementet som ska bearbetas utförs av användaren. Detta gör det möjligt att träna en hydraulisk press för att utföra tekniska operationer i förhållande till delar som är placerade i otillgängliga delar av strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassificeringen av manuella hydrauliska pressar görs enligt flera parametrar

  • Arbetsstavens rörelseriktning . Enligt denna indikator särskiljs modifieringar av manuella hydrauliska pressar, vars stång kan röra sig uppåt eller nedåt. I huvudkomponenten i moderna modifikationer utför stammen nedåtgående rörelser.
  • Metoden för användning av en golvstående eller bordsskiva . För att driva sådan utrustning används en handpump, som i vissa prover kan ersättas med en elektriskt driven pump. Med en sådan rotation ökar pressarnas produktivitet.
  • Möjlighet att utrusta stammen med alla typer av redskap … Användningen av hjälpmunstycken tillhandahålls av strukturen i de mest moderna modifieringarna av manuell pressutrustning, vilket avsevärt ökar funktionaliteten hos dessa enheter.
  • Utrustningens rörlighet . Golvmodifieringar, som en hydraulisk bordspress, kan ha specialiserade hjul i sin struktur, vilket ökar manövrerbarheten hos dessa enheter, gör det möjligt att flytta dem snabbt och utan extra arbetskostnader till platsen för den del eller struktur som behöver bearbetas.
  • Huvudparametern som du måste vara uppmärksam på är kraft - den ultimata kraft som stången applicerar på materialet som bearbetas . Så för alla typer av arbete med personbilar räcker det med en press med ett tryck på upp till 30 ton, medan köp av mindre än 15 ton är oönskat, eftersom de flesta 10-ton lastbilar inte klarar att byta tysta block på moderna bilar. Och när du arbetar med lastbilar eller tunga jeepar är det lämpligt att hitta en press med ett maximalt tryck på 100 ton och minst 50 ton.

Förresten, den manuella enheten skapar en kraft på upp till 20 ton.

Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Innan du börjar göra pressenheten med egna händer bör du bestämma dig för de verktyg och material som behövs.

För tillverkning av en pressstruktur krävs sådana material

  • Kanal … Experter rekommenderar att du köper produkter som är cirka 14 centimeter höga och 6 centimeter breda.
  • Rör … För tillverkning av enheten praktiseras rör med en storlek på minst 4x4 centimeter. Produkter med runt och rektangulärt tvärsnitt är lämpliga.
  • Stålhörn … Elementen övas i att göra skelettet av basramen. De kommer också att behövas när du monterar transportbordet. I längd och bredd ska varje metallhörn vara 5 centimeter.
  • Metallplåt … De är monterade för att jämna ut eventuella oegentligheter på ytan. För tillverkning av en hydraulisk press används metallplåtar med en tjocklek på 7-8 mm.
  • Metallplattor … Används för ytterligare förstärkning av strukturen. I detta fall installeras täta plattor med ungefär en centimeters tjocklek.
  • Ett rörstycke som mäter 10-15 centimeter , sätta för att ansluta jackstången.
Bild
Bild
Bild
Bild

Följande verktyg krävs:

  • gängad plugg;
  • kvarn för skärning av metallprodukter;
  • nivå;
  • roulett;
  • elektrisk borr;
  • bågsåg för metall;
  • svetsningsenhet och elektroder för sammanfogning av stålelement.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du fortsätter med monteringen av enheten är det nödvändigt att rita diagrammet i förväg . Och det är också nödvändigt att lösa problemet med den hydrauliska pressens dimensioner. Pressen ska börja med att montera ramen. Det måste vara starkt, tål domkraftens arbete.

Det görs genom att hålla sig till de accepterade formarna och uppnå en slags plattform. Ramens bredd bestäms av komponenterna för vilka enheten är tillverkad, och höjden bestäms av domkraftens storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha skapat ramen fixeras en domkraft på basen. Med rätt placering av domkraften kommer dess övre del att stå för betoningen av de pressade elementen. I denna del är en rörlig stålram monterad på vilken arbetsbordet är monterat. På sidorna är ramen utrustad med en specialanordning för att återföra domkraften till sitt ursprungliga läge.

I enlighet med ritningarna av den hydrauliska pressen kan returmekanismen innefatta antingen en eller två fjädrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Driftsregler

För att en hemlagad enhet ska hålla länge bör du veta hur du använder och underhåller den korrekt. Vid arbete är det nödvändigt att övervaka mängden olja i hydraulkammaren. Och du bör också göra:

  • smörjning av rörliga delar;
  • översyn av sälarnas skick;
  • tillförlitlighet för att fixera strukturella element.

En hemmagjord garagehydraulisk press kan anpassas för en mängd olika evenemang. Det är enkelt att hämta hemma. Det viktigaste är att först studera principen för drift av sådana enheter och designfunktionerna hos vissa modeller.

Rekommenderad: